Ben artık nasıl davranacağımı bilmiyorum... siz ne yapardınız?

Kiraz_Mevsimi_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
415
115
123
herkese merhaba
Kendimi çok çaresiz ve yanlız hissediyorum.

Herzaman eşimin ilgisizliğinden yakınırdım bu durum değişmedi hala devam ediyor.

fakat bu sefer farklı birşey oldu.
Eşim ilk defa ve ilk defa aramızda geçen bi polemiği kayınvalidemle paylaşmış beni suçlu göstererek. Kayınvalidem bu konuyu aile arasında dile getirdi eşim yokken. Eşime sordum onayladı söyledim dedi.. beni çok sinirlendirdin dedi.
Ilk defa bu hareketi yaptı. Ben küçük düştüm. Yaralandım diyebilirim. Kendimi berbat hissediyorum. Ben ağlarken eşim arkasını döndü uyuyor şuan. Çok kötüyüm. Bana hiç sabrı yok. Bana belince herşey masraf.
Kendimi çaresiz ve yanlız hissediyorum şuan
Size yazmak istedim
Çok teşekkür ederim şimdiden

Sorunlarınızı bilmiyorum ama sürekli annesi ile paylaşan birisi olsa haksız bulurdum eşinizi. Siz haklı olsanız bile sürekli evde huzursuzluk ve tartışma hali varsa eşiniz de bu durumdan bunalıyordur tabii ki. Bizler arkadaşlarımızla komşumuzla konuşup bir rahatlıyoruz ama erkekler evlerinin içini pek arkadaşlarına vs anlatmıyorlar. Muhtemelen çok bunaldığı bir zamanda annesine anlatmıştır. Birçok erkeğin tek yakını annesi oluyor çünkü. Zaten ilk defa yapmış eşiniz yarın karşınıza alıp rahatsız olduğunuzu anlatırsanız bence anlar.

Sorunlarınızı bilmiyorum ama sürekli annesi ile paylaşan birisi olsa haksız bulurdum eşinizi. Siz haklı olsanız bile sürekli evde huzursuzluk ve tartışma hali varsa eşiniz de bu durumdan bunalıyordur tabii ki. Bizler arkadaşlarımızla komşumuzla konuşup bir rahatlıyoruz ama erkekler evlerinin içini pek arkadaşlarına vs anlatmıyorlar. Muhtemelen çok bunaldığı bir zamanda annesine anlatmıştır. Birçok erkeğin tek yakını annesi oluyor çünkü. Zaten ilk defa yapmış eşiniz yarın karşınıza alıp rahatsız olduğunuzu anlatırsanız bence anlar.
Bu arada yaptığı hoş değil tabii ki. Ama mesela eşimin tek sırdaşı babasıdır. Babasından başkasına derdini anlatmaz. Ben annemle dostlarımla kuzenlerimle burada yüzlerce binlerce kadınla defalarca konuşup ancak rahatlıyorum. Eşimde bazen babasına anlatsa sorunlarımızı bu şekilde bakar daha sakin olurum.

Ilk defa paylaştı ve çok yaralandım. Artık çabalamaktan yoruldum.. ilgisizlik diz boyu.. sevgisinden bile süphe etmeye başaldım

Bu arada yaptığı hoş değil tabii ki. Ama mesela eşimin tek sırdaşı babasıdır. Babasından başkasına derdini anlatmaz. Ben annemle dostlarımla kuzenlerimle burada yüzlerce binlerce kadınla defalarca konuşup ancak rahatlıyorum. Eşimde bazen babasına anlatsa sorunlarımızı bu şekilde bakar daha sakin olurum.
Ilk dega u durumu yaşıyorum. Bizim problemlermizi hep evde kalırdı kimse taşımazdı. Başlayınca gerisi gelir gibi geldi bana. Iyi hissetmiyorum

Evet söyledim çünkü beni çok sinirlendirdin mi?

o zaman ben de çok sinirlenince aileme anlatayım madem yapılanı meşru kılıyor, o halde sorun olmaz değil mi? Diyin bence.

Evet söyledim çünkü beni çok sinirlendirdin mi?

o zaman ben de çok sinirlenince aileme anlatayım madem yapılanı meşru kılıyor, o halde sorun olmaz değil mi? Diyin bence.
Sert tepki verdim. Artık tanıyamıyorum zaten. Geri adım atmıyor hiçbir şekilde. Konuşalım halledelim diyorum uyudu ben ağladım

Sert tepki verdim. Artık tanıyamıyorum zaten. Geri adım atmıyor hiçbir şekilde. Konuşalım halledelim diyorum uyudu ben ağladım
Bazen bazı
Ilk defa paylaştı ve çok yaralandım. Artık çabalamaktan yoruldum.. ilgisizlik diz boyu.. sevgisinden bile süphe etmeye başaldım
Keşke bir danışmandan yardım alsanız. Eşiniz istemez ise önce kendiniz gidin. Bu bile çok fayda sağlayacaktır. Bazen sadece kavga oluyor karşı taraf asla anlamıyor. Oda kendisini kapatıyor artık bu kavgalardan sıkılıp büyük ihtimalle dinlemiyor bile sizi.
Gerçekten size iyi gelir bir evlilik terapisti

Konuşalım halledelim diyorum uyudu ben ağladım
Sevgisinden şüphe ediyorum dermişsiniz ama bence şüpheye yer yok.

Adamın umrumda bile değilsiniz. Çok üzgünüm ama sizi sevmiyor

Seven adam asla arkasını dönüp yatmaz.

Sevmeyen adam ise en azından merhamet eder. Sizinkinde o da yok. Bi de ilgisiz diyorsunuz. Dahası sizi suçlayarak annesine anlatıyor

Bu adamın tam olarak hangi hareketi sizi sevdiğine dair şüpheye düşürdü çok meraktayım.

Anlattığı şeyin içeriğine bağlı olarak konuya yorum değişebilir.
Sonuçta erkeklerin de anlatmaya, paylaşmaya ve rahatlamaya ihtiyaçları var. Sabır taşı değil ki onlar da.

Esim evlendiğimiz ilk aylarda 2 defa böyle şeyler yapti kavga esnasında kayinvalide mi aradi. Şok oldum inanilmaz şaşırdım ve kendimi kötü hissettim . Ve bende çok yaralandım. Sonrasinda konuşarak ve sorunlarımızı cozdukten sonra şakayla karışık tekrar dile getirerek bir daha bu tekrarlanmadı.

Ne hissettiğini anlayabiliyorum ama eşinin simdilik söylemesine takılma önce aranızda ki buzlari çözmeye calis ve cift terapisti sizin icin cok iyi olur.

Aranızdaki problemleri bilemem ama annesiyle ilk kez paylaşmış bunda problem yok bana göre. Kendi haklıymış gibi anlatmış bundada problem yok. Siz nasıl kendinizi haklı görüyorsanız oda öyle kendini haklı görüyor, taraflardan biri kendini haksız görse zaten sorun olmaz huzursuzluk olmazdı aranızda. Belliki mevcut ilişkinizden oda çok bunalmış ve annesine denk gelmiş anlatma isteği. Bende bir tartışma sonrası kayınvalideme anlatmıştım mesela o an ona denk geldi.eşiniz biriyle dertleşti diye niye yaralanıyorsunuzki varsın bu annesi olsun ne olacak, içine atması daha mı iyi olacak? Kayınvalidenizde yol yordam bilen kadınmış eşinizin yanında konuşmamış sizle, sizde sorunları anlatıp anne biz çıkmaza girdik oğlunuda dinledin benide gel yardım et bize toparla diyebilirdiniz. Annesini karısıyla olan derdini anlatacak kadar yakın gören adam annesinin telkinleriyle hatalarını görebilirdi, sizin olduğu gibi….daha fazla yüzgöz olmadan belki sorunlar hafifleyebilirdi

Arkasını dönüp yatmasıda enteresan değil, eşimle tartışsak ve bu doğal halimiz haline gelse eşim ağlasa bende döner dötümü yatarım, kendimi haklı görüyorum sonuçta, sürekli kavga huzursuzluk ağlama…..karşımdakini haksız buluyorsam neden pışpışlayayım bıkmışım sonuçta sürekli hırgürden

Ben kimseye dert anlatmam hele eşimle olan ufak tefek şeyleri dahi asla. Sadece anneme anlatirim arada bir (her zaman ve herşeyi değil) ama annem kalkip bunu aile icinde eşime soramaz, dile getirmez. Kendi aramizda cozemedigimiz bir sey olmadi sukur 7 senedir. Başkalarinin araya girmesi gerekecek kadar birbirimizi bir turlu anlayamiyor olsak o evlilik çatirdiyor olurdu.

Bir an dertleşmek istemiş, rahatlamak istemiş olabilir ama konuşulan konusuldugu yerde kalir. Kalkip aile icinde acilmaz bence boyle mevzular.

Benim esimde cok seyi anlatmis annesine tabii hiç haberim yok. Geçen sene büyük bi kavgamız oldu eşimle. Bende daha fazla dayanamayıp annemle, babamı cagirmistim. O gün kv den neler duyduuuum nelerrrr😯😯😯 meğersem böyle bi günü bekliyormuş 🤨 bende eşime her zaman diyorum benimle bi sorunun varsa benimle hallet gidip annene anlatma bende anlatabilirim anneme babama ama anlatmam. Biz iyi oluruz, unutur gideriz. Ama onların aklından hiç çıkmaz, diyorum sürekli.

Bunca yılda ilk kez mi çok sinirlendi?
Konuşalım demenize rağmen sırtını dönüp yattı mı?

herkese merhaba
Kendimi çok çaresiz ve yanlız hissediyorum.

Herzaman eşimin ilgisizliğinden yakınırdım bu durum değişmedi hala devam ediyor.

fakat bu sefer farklı birşey oldu.
Eşim ilk defa ve ilk defa aramızda geçen bi polemiği kayınvalidemle paylaşmış beni suçlu göstererek. Kayınvalidem bu konuyu aile arasında dile getirdi eşim yokken. Eşime sordum onayladı söyledim dedi.. beni çok sinirlendirdin dedi.
Ilk defa bu hareketi yaptı. Ben küçük düştüm. Yaralandım diyebilirim. Kendimi berbat hissediyorum. Ben ağlarken eşim arkasını döndü uyuyor şuan. Çok kötüyüm. Bana hiç sabrı yok. Bana belince herşey masraf.
Kendimi çaresiz ve yanlız hissediyorum şuan
Size yazmak istedim
Çok teşekkür ederim şimdiden
Siz de aynısını annesine söyleyin bence.. oğlunu şikayet edin o zaman. Senin oğlun da böyle böyle yaptı diye..
Hoş.. oğlunu haksız bulmaz da, en azından eşiniz de bir daha böyle bir şey denemez belki..

Back
X