Ben artık söyleyecek bir şey bulamıyorum

Sinem00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
414
0
0
İstanbul
Daha önceki konularımda da bahsetmistim ailemden ve ailemin sıkıntısından sığındığım erkek arkadasımdan. Babam sürekli içici yani hergün içiyor saolsun zaken aldığı maasın yarısından çoğu içki ve sigaraya gidiyor ama değismez yıllardan beri böyle bunu sorn etmiyorum alıskınım . Ama artık iyice değişmeye basladı annemle geçinemiyorlar sürekli isten cıkması adam akıllı çalısmaması kafasını kullanmaması yüzünden annemde ondan nefret ediyor doğal olaraak.. Ve maddi durum zaten iyi değil bende üniversiteye baslıcam bu sene keske uzağa izin verselerdi de gitseydim diyorum ama bi yönden aklım hep onlarda kalıcaktı dünkü olaydan sonra da iyiki gitmemisim babam annemi öldürcekmis gibime gelio bazen.

Mesela dün aksam tam iftar sofrası hazırlıcaz eften püften bi nedenden kavga cıktı . Neymişş sinirliymis annem de tuz biber olmus zaten senelerdir evine doğru düzgün birsey almayan babam annemin idare ettiği gardolapın kapaklarını kırdı parcaladı peede cek dio kapı yerine hangi devirdeysek böyle bi adam iste.... Eline geceni kırdı döktü masamızı herseyi (( Ona çok sinirlyim resmen kriz gecirdi sonra aldı biraları gecti balkona annem ağlayıp durdu ne biçim bi aile anlamıyorum. Rezil etti etrafa bizi anneme kızıyorum ama kadın napsın ağzını bile açamaz babama karsı ancak oturur ağlar çilesini çeker durur kaç senedir... :/

Tüm bu sorunlardan kaçıp sığndığım sevgilimden de 2 hafta önce ayrılmıstık dün ona msj atmim diye kendimi zor tuttum biliyorum o bi çözüm değil ama kendimi o kadar çaresiz hissettim ki.. Yinede tuttm kendimi yanlız yaparım dedim ve sabrettim.

Şimdi işyerindeyim ama aklım evde Allah bilir napıcaklar bugün diye babam 2 hafta evde olucak ramazan dolayısıyla.. Belki de tamamen bırakır böyle bi adam iste (

Bilmiyorumm hiç bilmiyorum napıcamı :çok üzgünüm:

hayat çok zor canım. allah babnı ıslah etsin ne diyelim. ama annene kızma ne yapsın kadın çaresiz. sen kafanı toplayıp bu durumları fazla takmamaya çalış okulunu bitir ve kendini kurtar. güzel bir iş bulursan annenide kurtarırsın. allah sabırlar versin.

İstemesemde takıyorum kafama ikisinede kızıyorum bazen tek annemi korumak babama nefretimi arttırıyo.. Bi insan bu kadar mı sorumsuz olur. Ayrı odam yok pc var yattığım odada babam öss ye gireceğim günün gecesi bile oturdu öle pc basında oyun oynayıp durdu zaten işten çıkınca ancak oyun oynar durur Gece geç vakte kadar oturuyo ışık acık pc acık ses ısık derkin uyuyamıyorum ama anlamıyo anlamıyo hiç düsünmüyo bizi.. Ona göre bizim için yaşıyormus aksama kadar calısıomus :/ Bu onun görevi herkes calısıyo sıkıya gelemio tabi ben bile calısıorum suan evde yatmak gezmek varken .. birde cok calısan biri olsa bu kadar koymaz 2 ay calısıosa 5 ay çalısmıo bumu calısmak Allahım bana sabır versin

sorunlu bi ailede büyüdüm.
sorunlarım babam vefat edene kadar devam etti.
babam vefat edince 1-2 yıl düzgün gittikten sonra
annem arıza çıkarmaya başladı.
annen ve annem gibi kadınların yaşlılıkları sorunlu oluyor.
kronik depresyon.
sıfırdan başlamak zordur ama annenle birlikte kapıyı çekip çıkabilir.
yeni bir hayata başlayabilirsiniz.
baban diye onu çekmek zorunda değilsin.
annende calısabilir.
mesleği yok demesin kimse insan para kazanmak istedikten sonra
merdiven siler para kazanır.
kaderiniz değil bu.

Canım zihniyet çok önemli ki benim babam tam bi manyak bu konuda mesela onun kitabında bosanmak yazmaz ya ölürsün ya yasarsın bu böle...

Yani demem o ki kapıyı kapatıp cıkmak die birsey asla olamaz . Hem ben bunu da istemiyorum ki inanın kendimden çok düsünüyorum onları. Demiyorum bazıları gibi ben okuyim evlenim onlar naparsa yapsın ! Ben okuyim onları feraha cıkarim diorum hep ama sonuçta birgün evlenicem Allah o günleri nasip ederse tabi o zaman annem acıyorum nasıl bi kaderi varmıs hep cekicek babamı (

sen bilirsin hayat senin ..
ya isyan etmeyeceksin kaderini çekeceksin ( bana göre kader değil seçim)
ya da kabuğunu kırıp insan gibi yaşamayı tercih edeceksin.

allah yardımcın olsun canım çok zor...
sürekli içen huysuz, aksi bir baba
çaresiz üzgün ve belkide psikoljisi ozuk bir anne..
annene çok görme bazı şeyleri onun durumunda olmak güç olmalı...
allah yardımcın olsun ....
oku, çalış ve birgün annenide kurtar kendiin kurtul...

Annemin psikolojisinin bozulduğu kesin zaten .. Babamdan bıktım 2 hafta sonra ise gider ins simdi alısıcak tatile pc de oyun oynamaya ohh ne rahat gerçekten bıktım

Allah yardımcınız olsun
Allah annenize ve size sabır versin
Umarım okulunuzu bitirir ve istediğiniz gibi işiniz olur anneniz ve siz kurtulursunuz

insan ailesini seçemiyor ne yazık kii..Allah yardımcınız olsun..en zoru annen içindir...fakat baban hem eve bakmıycak hem de ayrılmayacak..toplumda kadınlar bu yüzden eziliyo işte...ben bişiy yapamam zihniyeti..yaa annenin tarafında hiç mi kimse yok gözdağı verecek,o kim oluyor hangi hakla sizin iftar sofranızı darmadağın edip sonra birasını alıp keyif yapabiliyor...bence annene desdek olabilir yeni bir yaşam kurabilirsiniz..bunun sözcüklerle ifade edilmesi kolay olabilir..ama ya bu şekilde yaşarsınız yada silbaştan bir hayat sizi bekliyor..istedikten sonra ne hiç birşey engeldir önünüzde ne de imkansız var şu hayatta..

eve bakmıo değil bakıo tabi açıkta kaldığımız olmadı Allaha sükür lüks bi hayat da değil istediğim sadece huzursuzluk babamın calısmayı sevmemesi stresini bizden cıkarması :S
Bizi çok sever ama dün kardesime kızdı facebook a giriomus oie vurdu ona

Adamın hiç birşeye korkusu kalmamışki ramazanda içki içiyor hani normaldede içmese daha ıyı ama musluman olan bırı ıcın bu ayın kutsallıgı tartısılmaz. Seni çok iyi anlıyorum biliyomusun neden nasıl dıye sorma ama anlıyorum ve hıcbısey yapamıcaksın yapamıyosun bu durumda cunku o senın buyugun kucugun degılkı vurup elınden alasın bırasını ya bak sen ona dekı baba benı sevıyosan ıcme bu son sıseyı senın gozune baka baka ıcecektır.Adamın kendınede aılesınede verdıgı deger sıfır annen kendını sımdı gucsuz hıssedıyor ama o ıse yaramaz kocasını bıle ayakta tutan evı barkı olmasını sokaklarda ölmemesını saglayan annen c.cunku derleyıcı toplayıcı rolunde kadıncagız sımdı o kendınde o gucu gormuyo ama adamı bıraksa o adam sokaklarda ölüverir anneneyse hıcbısey olmaz dag gıbı durur kadın hıcv degılse cocuguna ve kendıne emek verır nankor bır kocaya degıl..Moralın duzelsın bu cıcek benden sana :)a.s.

Haklısın çok haklısın ama içme desemde hiç fayda ettmez artık ona bisey sölerken korkuyorum sürekli kavga cıkarıyo nefret ettiriyo kendinden. Dün sofradayız biz oruç tutuoruz kendi masallah zaten neymis kaşık neden sıcak yok elim yandı abuk subuk bahaneler baba iste napıcaksın beddua edesim gelio bazen tanıyamıorm onu.. Bizi sever eder ama benim üni kazanmam çalısmam bile ona koyuyo ! Gurur abidesi resmen o zaman gittin adam akkıllı calıssın ama yok bizim için kendini feda ediomus sanki yaryüzünde tek calısan o gıcık oluyorum bu sorumsuzluğuna anneme bugüne kadar bi esya almıs değil kafasızlığı yüzünden kadının dolabını bile kırdı ya simdi perde cekicek kapak yerine napsın sıkıosa alsın yenisini kırmak kolaydı sinirlerimi bozuyo iyice annemin günahı neydi çok acıyorum bazen ona .. Ama çıkıs yolu yok ancak ben okulumu bitirim bi is edinim belki rahat ederiz evlenirsem annem yine o babamla sıkıntı cekebilir bi yol bi çıkıs yolu... :/

senin ki arada bir çalışıyormuş benim ki onu da yapmıyor içki desen eline para geçse meyhanede alıyor soluğu allaha şükür annem var kapı gibi ama oda yıkılacak diye çok korkuyorum bir ara düzeliyor tamam diyorum yoluna girdi herşey bu aralar herşey raydan çıkyor zaten inşallah düzelir demekten başka birşey diyorum kelin merhemi olsa.....

Durumuna çok üzüldüm canım:çok üzgünüm:
Allah sanada annenede sabır versin başka bir yorum yapamıyorum

siz söyleyecek söz bile bulamıyoken ben napim ayrıca ayrıldığım insanda aklıma gelip duruo pff nefes alamıodm sabah bunaldım

aile içi huzursuzluk kadar kötü başka ne varki bu hayatta zaten..evlatlar olarak biz etkileniyoruz ama olan en cok anneye oluyor zaten..sabır taşı misali katlanıyorlar ..babadır evin direği ama ne yazıkki bazılarının vicdansızlıkları sorumsuzlukları var..allah korkuları yok bana göre..rahat batıyor diyorum onlara tek kelime ile..benim babamda ne içki ne sigara yok ama gel görki sorumsuzun teki taksicilik yapıyor senelerdir cebinde 5 kuruşu yok evde ne fatura öder ne bişşey ama ona sorarsan dünyanın en iyi babası...ailesine sahip cıkmayana babamı denir allah katındada büyük günah onların bu sorumsuzlukları...kapalı kapılar ardında ne acılar yasanıyor işte sadece allah biliyor bunu...içki içen insanlarada zıkkım içsinler diyorum kişilikleri zayıf ya aslında kendilerine hiç güvenleri yok ya bu yüzden içkinin arkasına sığınıp gövde güç gösterisi yaparlar,heleki mübarek ayda içki...........ben anlamıyorum illa içeceksen adabınla aşırıya kacmadan haftada ayda bir iç ama bunlar normal ayları günleri bırak ramazanda bile içiyolar apaçık ortada allah korkuları yok zaten allah korkuları olsa içki içmenin yanı sıra ailesine çoluğuna coçuğuna sahip çıkarlar huzur bozmazlar onlara yazacak daha cok sey varda neyse..........allaha havale ediyorum bu gibilerini......

canım keşke sana derman bulabilsek bizim elimizden gelen sadece seni dinleyip rahalamanı sağlamak
anneni al o evden çık demek zor
çünkü sen daha öğrencisin annense dışarı çıkıpta hayatı bilen biri değil bide senden küçük bi kardeş
ama sabret canım inş.herşey düzelir
eminim siz büyüdükçe babanız annene şiddet göstermeye çekinecektir
Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…