Ben bakıcı mıyım, bu nasıl sorumsuzluk

Kediyi alirken sana Mi sormus.sorumluluk alamayacaksa niye aliyoki kediyi.bence cok net bi sekilde bi daha teklif dahi etmemesini ve kediyede yazik oldugunu ve bakamadigini soyleyin bence.kuserse kussun kedisinin pesine dolasmaya baskasini bulur
Evet söyledim:( ya götür yanında ya da gıdecegın sürede bırıne ver o baksın dedim hayvana yazık dıye. Trip atıyor

Cok yakın arkadasım ama artık bana tavırları da rahatsız etmeye basladı. Kedıye uzulmesem gitmem. Bıze getireyim dedim onu da kabul etmedı..
aa niye kabul etmediki evde yalnız kalması daha mantıklı sanki:) tavırları hışunuza gitmiyorsa yapmayın. yani ben hak verdim size bende olsam yapmam. insanın içinden gelmesi için karşısındaki tarafından kullanıldığını hissetmemesi lazım.

Kedinin sadece kumdan pisligi alinir hergun. Kum hergün komple değiştirilmez. Kedi kendi pisliginin kokusunu almazsa yerini yadirgar ki...

Kedi alıştıgı yerden başka yere götürülürse psikolojisi bozulur kediler seyahati sevmezler. Evine getirirsen saldırganlaşır sürekli yabancı birinin evine girip çıkması onu rahatsız etmiştir bile. Bentonit kum varsa sürekli degişime gerek yok zaten topaklanıyor kürek ile temizlenir üstüne bir miktar kum konulur. Günde iki kere mama verilip suyu tazelenmeli kedi bakımı bundan ibaret gelelim sorumsuz arkadasınıza senin kedi alerjin olabilir hayvanlardan korkabilirsin bunları nasıl düşünmeden konusmadan bir canı emanet edip gidiyor nasıl bir sorumsuzluk anlamıyorum. Ben işten eve koşa kola geliyorum kızım acıkmıstır beni özlemiştir diye. Arkadaşına güzel bir mesaj yaz ama lütfen o minik cana göz kulak ol arkadasın bilmesede olur.

Kediye çok üzüldüm. facebookta haysev grubu var çok severek takip ediyorum . Orda sahibi tarafından iyi bakilmayan hayvanlar birsekilde alınıyor. Keşke bu kediyi de alsalr. Kediler yanlız kalmayi sevmezki psikolojisi bozulmuştur yavrumun:cry:

Kedi alıştıgı yerden başka yere götürülürse psikolojisi bozulur kediler seyahati sevmezler. Evine getirirsen saldırganlaşır sürekli yabancı birinin evine girip çıkması onu rahatsız etmiştir bile. Bentonit kum varsa sürekli degişime gerek yok zaten topaklanıyor kürek ile temizlenir üstüne bir miktar kum konulur. Günde iki kere mama verilip suyu tazelenmeli kedi bakımı bundan ibaret gelelim sorumsuz arkadasınıza senin kedi alerjin olabilir hayvanlardan korkabilirsin bunları nasıl düşünmeden konusmadan bir canı emanet edip gidiyor nasıl bir sorumsuzluk anlamıyorum. Ben işten eve koşa kola geliyorum kızım acıkmıstır beni özlemiştir diye. Arkadaşına güzel bir mesaj yaz ama lütfen o minik cana göz kulak ol arkadasın bilmesede olur.

Kedı elımde büyüdü diyebilirim benı tanıyor artık belkı evıne gırıp cıkıyorum dıye sınır olmuştur onu bılemem ama benı görünce gelıyor hemen yanıma aramız ıyı dıyebılırım:)
Gercekten hayvana üzüldüğüm icin gıdıyorum son bırkac seferdır cunku sankı bana güvenmiş almıs gibi emir verıyor resmen gorevım sankı. Insan kırılıyor hıc merhaba nasılsın yok sadece yarın kedı zamanı

Kediye çok üzüldüm. facebookta haysev grubu var çok severek takip ediyorum . Orda sahibi tarafından iyi bakilmayan hayvanlar birsekilde alınıyor. Keşke bu kediyi de alsalr. Kediler yanlız kalmayi sevmezki psikolojisi bozulmuştur yavrumun:cry:
Yakında bır arkadası alır bence kediyi. Ev kedısı ama sokak hayvanı gıbı zavallı. Yazık:(

Kedinin sadece kumdan pisligi alinir hergun. Kum hergün komple değiştirilmez. Kedi kendi pisliginin kokusunu almazsa yerini yadirgar ki...
Evet ben de ona sasırdım. Bır de eskıden rıca ederdı soyle boyle dıye yapar mısın der tesekkur ederdi. Simdi dediği git kum al koy yedek tuvaletını temızle. Dedım kusura bakma artık

bu ne sacma iş. bakamayacaksa sahiplenmeseymiş. hayvana da eziyet. yalnız başına bırakılır mı? Gitmeyin azıcık sorumluluk öğrensin

aa niye kabul etmediki evde yalnız kalması daha mantıklı sanki:) tavırları hışunuza gitmiyorsa yapmayın. yani ben hak verdim size bende olsam yapmam. insanın içinden gelmesi için karşısındaki tarafından kullanıldığını hissetmemesi lazım.
Evet zaten bir suredır oyle:( Sankı sadece kedısıne bakmam ıcın ıletısım kuruyor benımle. Uzuluyorum cok yakın arkadasım yanı. Kaç gundur nasılsın bıle demedi sadece kedısı ıcın mesaj atıyor..

bu ne sacma iş. bakamayacaksa sahiplenmeseymiş. hayvana da eziyet. yalnız başına bırakılır mı? Gitmeyin azıcık sorumluluk öğrensin
Evet dedım ısım var sen de artık don hayvan yalnız kalmasın. Kuzenı alacakmış kediyi bır sure o bakacak sanırım. Yazık ya göçebe gıbı oldu

insanlara iyilik yapıyoruz sonra o görevimiz oluyor,birde böyle kendine hayrı olmayan insanciklar guzelim hayvanlara işkence etmiyor mu sinir oluyorum o da bi can onun sorumlulugu madem sahiplendin senindir !

Kedı elımde büyüdü diyebilirim benı tanıyor artık belkı evıne gırıp cıkıyorum dıye sınır olmuştur onu bılemem ama benı görünce gelıyor hemen yanıma aramız ıyı dıyebılırım:)
Gercekten hayvana üzüldüğüm icin gıdıyorum son bırkac seferdır cunku sankı bana güvenmiş almıs gibi emir verıyor resmen gorevım sankı. Insan kırılıyor hıc merhaba nasılsın yok sadece yarın kedı zamanı
Evi benimsiyorlar orası artık onun :) kediler yavru iken oyun delisi oluyor büyüyünce tınlamıyor malesef

Ya kızlar su an sinirim tepemde. Arkadasım gecen Cumartesi sabahı ailesinin yanına gitti. Bir işim var halledip gelecegim dedi. Yarın cuma yani neredeyse bir hafta olacak. Bana demisti ki pazar aksamı gelecegim. İşini de halletmiş.

Neyse bana dedi ki pazar gunü kedime bakmaya gider misin kumu bitti kum da alır mısın giderken. Daha önce de birkac kere gittigim icin yadırgamadım. Kumunu da götürdüm koydum. Ama sanki ben tam teşekküllü kedi bakıcısıyım iste beceremedin bilmem ne bir dahaki gittiğinde artık tuvaletini temizlersin dedi ben de kusura bakma kedinle o kadar samimi olamayacağım dedim.

Salı gunü yıne yazdı gider misin diye ama ben buraya yazarken öyle diyorum yani bana direkt emir veriyor yarın kediye git diye. Ben de gidemem isim var dedim. Aksam baska bır arkadası gidip bakmış. Bugun yani persembe kadın geldi eve kediyle o ilgilendi. Bana az önce yine yazdı yarın kedi zamanı diye. Yine dedi giderken kum bir de su mamadan al dıye. Hayır sınırım bozuldu ben bakıcısı mıyım? Kusura bakma ama isim var sen de gelirsin artık haftasonu hayvan yalnız kalıyor bana güvenme dedim. Peki dedi sadece.

Kediyi burada bırakıp kafasına göre gidiyor gecen gittiğimde zavallı yastıkları parçalamış mamasını dagıtmıs dökmüş. Hayvana acıyorum artık gercekten. Evi bana 20 km, ben sabah onda cıkıyorum evden aksam yedide donuyorum bana da zor oluyor ve bir tesekkur bile etmiyor. Zavallı hayvan perişan oldu cok buyuk de degil bes altı aylık mı ne. Bana olan tavrı da kötü yavruya muamelesi de. Hem hayvana uzuluyorum hem bana olan tavrına sınırlenıyorum

Böyle tipler her yerde var,hem mecburmuşsunuz gibi emir verirler,bizlerde aman arkadaşımızla aramız bozulmasın diye istemesekte yaparız,sonra da teşekkür bile etmezler,sonra aynı olaylar tekrarlanır durur ve en sonunda iste stres olup buraya konu açmaya kadar gider olay.Arkadaşınız canınızı bu kadar sıkıyorsa silin gitsin,faydasından çok zararı olan arkadaşa da gerek yok zaten.
Yada kediyi bana ver benim olsun,senden çok ben bakıyorum deyin:KK53:

insanlara iyilik yapıyoruz sonra o görevimiz oluyor,birde böyle kendine hayrı olmayan insanciklar guzelim hayvanlara işkence etmiyor mu sinir oluyorum o da bi can onun sorumlulugu madem sahiplendin senindir !

Böyle tipler her yerde var,hem mecburmuşsunuz gibi emir verirler,bizlerde aman arkadaşımızla aramız bozulmasın diye istemesekte yaparız,sonra da teşekkür bile etmezler,sonra aynı olaylar tekrarlanır durur ve en sonunda iste stres olup buraya konu açmaya kadar gider olay.Arkadaşınız canınızı bu kadar sıkıyorsa silin gitsin,faydasından çok zararı olan arkadaşa da gerek yok zaten.
Yada kediyi bana ver benim olsun,senden çok ben bakıyorum deyin:KK53:

Valla sıkıldı canım yalan degıl çok büyük dusuncesizlik etti. Sanki zorundayım. Ben o zavallı hayvan evde tek basına perişan olmasın diye gıdıyorum yanına, o istediği için degıl ama artık bugünkü davranışları son nokta oldu. Kırıldım ve üzüldüm

Kızlar durumu su sekılde cozduk, arkadasım bana redvelvet yarın kedı zamanı diye mesaj Atınca ben de arkadaşımın kuzenını aradım. Durumu anlattım o da ben dedim kedi perişan oluyor ben alayım bende kalsın diye teklif ettım istemedi dedi. Ben durumu cozecegım sana da cok ayıp oluyor yarın alacağım bende kalacak o donene kadar dedi. Neyse hayvan göçebe de yasasa en azından ilgilenen bırılerı olacak...

Back
X