• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben başka hesaplıyorum, doktor başka diyor, internette hesaplama motorları başka .

canım benimki kıymetli gebelik. adet olduktan sonra vucut mevcut olan yumurtaları büyütmeye başlıyor, 15 gün sonra sadece 1 tanesi çatlayıp rahim kanalına iniyor ve sipermle buluşmayı bekliyor. işte aradaki bu sürede gebelik süresine dahil bi süre. çünkü çatlamış yumurtanın oluşum süreside gebeliğe dahil. henüz embiriyo değil ama dahil. hem sen doktora adet tarihini hatırlayamıyorum desen bile, onlar kesenin yada bebeğin ölçülerini alıp haftasını, hatta gününü söylüyorlar.

nette falan tahmini doğum zamanını söyler, 40 haftayı yani ama o işide Allah biliyor. erken doğum yapan var, gününde yapan var. son ayında kontrollerini aksatma yeter :16:

benim bebişin ilk kalp atımını duyduğumda daha 6 mm bişiydi. pompuf pompuf pompuf diye atıyodu, bak şimdi gözlerim yaşardı. fasülye kadarcıktı, nasılda kalbi atıyodu :43: şimdide vıyaklıyacağın günü iple çekiyorum :43:

ay kıyamam ! bu nasıl bir duygu acaba.. inanılmaz bir duygu olsa gerek. bak ben de duygulandım şimdi. :43:

Gebelik başlangıcının son adet tarihinden itibaren sayılmasının mantığı şu, döllenmeye hazırlanmak için yumurta adet tarihinde tekrar oluşmaya başlar, o ay birleşme olur da yumurta döllenirse, gebelik yumurtanın ilk oluştuğu tarihten hesaplanır çünkü gebeliğin başlamasına ilk etken yumurtanın oluşmasıdır.

Kısacası döllenme sürecinin ilk evresi yumurtanın oluşumu ile başlar, birleşme ile amacına ulaşır ;)

ne zaman hamile kaldigini bilmeyenler icin son adet tarihine gore hesaplama yapilir. zaman zaman bebegin gelisimine gore dogum tarihine one cekilir ya da arka tarihlere atilir..ama bizim baz almamiz gereken SAT'tir.

eger asilama tup bebek gibi yontemler uygulandiysa biraz daha farkli hesaplar yapilir. o zaman son adet tarihine gore degil dollenmeye gore hesap yapilir.

Bende ilk hamililiğim de ilk konrolden eve dönerken yolda eşimle bu konuyu konuştum çünkü benim ve dr un verdiği tarih tutmuyordu.Dayanamayıp doktoru aradık.Doktor da çok detaya girmeden herkesin hamile kaldığı tarihi tam olarak bilemeyeceğinden, sat ın baz alındığını bunun bütünşük sağlamak adına ,tüm dünya da tıbbi alanda kabul gören uygulama olduğunu anlatmıştı.
Burda bazı arkadaşlar bunu tam olarak detaylandırmış zaten.

Back
X