• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben, beni unuttum

Bunu ben söylemiyorum benim dinim söylüyor ha senin dinden haberin yoksa onu bilemem. Ayette de geçiyor eşleriniz sizin tarlanız gibidir istediğiniz gibi biçim diyor biraz düşün bakalım ne demek istiyor. Dinimi küçük düşürmene hakkın yok
Bence siz ayeti çok yanlış anlamissiniz yorumunuzu görünce biseyler yazmadan gecemedim. Yanlış bildiğinizle insanlari da yanlış yönlendirmeyin lütfen.
Ev işi yapmak hiç bu zaman kadının görevi sayılmaz dinde.

Hadisler de şöyle geçer; evin, kadının ve çocuğun nsfakasini( yani her türlü maddi geçim) sağlamak erkeğin görevidir. Hatta erkek zenginse yani maddi açıdan yeterliliği varsa eve bir yardımcı tutmak zorundadır.
Kadının görevi kocasına kadınlık yapmak(cinsellik) ona aile olmak manevi destek sağlamak gibi şeylerdir. Peygamberimuz kızı Hz Fatıma yı evlendirdiginde ona nasihatte bulunurken şu ifade geçer ev işlerini yapmak senin tercihindedir mecburiyetin yok. Peygamber efendimizin Hz Haticeyle yaşadığı evde bizzat kendisinin bir kaç tane yardımcısı vardır evde.
Umarım Ban Yemem yazdıklarım dan dolayı ama dinimizi yanlış kullananlaraa dayanamıyorum..

Adam sizi kıskanıyor. Sizi kendinden düşük görüyor, görmek istiyor ki yaptığınız hiçbir şeyi size yakıştırmıyor. Saygı yok, düşmanlık yapıyor. Hayat yeterince zor zaten, bir hayatı paylaşmak, birbirine destek olmak, ortak mutluluk için evlenir insanlar. Elin adamı benliğinize hakaret edecek siz de ona her gün yemek mi yapacaksınız ? Siz tüm zevklerinizi bir kenara bıraksanız bile bu adam mutlu olmaz. Ya size saygı duyacak ya da sizi yokedene kadar böyle her gün böyle eziyet edecek.

Adam sizi kıskanıyor. Sizi kendinden düşük görüyor, görmek istiyor ki yaptığınız hiçbir şeyi size yakıştırmıyor. Saygı yok, düşmanlık yapıyor. Hayat yeterince zor zaten, bir hayatı paylaşmak, birbirine destek olmak, ortak mutluluk için evlenir insanlar. Elin adamı benliğinize hakaret edecek siz de ona her gün yemek mi yapacaksınız ? Siz tüm zevklerinizi bir kenara bıraksanız bile bu adam mutlu olmaz. Ya size saygı duyacak ya da sizi yokedene kadar böyle her gün böyle eziyet edecek.

Cok garip ya. Esin seni kiskanacak deseler hayatta inanmazdim. Disardan cok iyi cok beyefendi. Ama bana karsi surekli yaris halinde. Bana karsi saygi yok. Her gun yok ediyo beni.

Sanki babamı anlatmissiniz. Babamda ayni kocaniz gibi bir adam. Hep negatif, hep moral bozucu. Anneme hic saygi duymadi, hep moralini düşürdü. Annem babami hala cekiyor tam tamina 40 yildir. Huyu hic degismedi babamin, tam aksine yaslandikca huysuzlasiyor. Sizin daha cocugunuz yok sanirim. Bence bosanin, yoksa omur boyu tum hayat enerjinizi emen bu adam sizi bitirir.

Anneniz icin cok uzuldum. Huy degismiyor dimi, bu adam da degismez. 1 yildir bir gun de biseyime bos, sacma demesin diye bekliyorum. Oyle bi gun olmustur tabi ama o kadar az ki.
Mutsuzum cok mutsuzum. Disardan bakan insanlar sana noldu diyor,esimden kimse bisey beklemiyor.

Merhaba, sorununuzu görüp kendime hesap açtım ve bir şeyler yazmak istiyorum.
Yazdıklarınızı 2 kez okudum baştan sona. Bu tip insanlar (bakın erkek demiyorum illa, bu kompleksin cinsiyeti yoktur)
duygu vampiri gibidirler. Size şöyle izah edeyim. Muhtemelen kocanız kadar ya da kocanızdan daha iyi bir mesleğe/kariyere/maaşa sahipsiniz. Örneğin tez yazmanız, bitirmeniz vb. başarınızla ilgili durumlar ya da sağlığınıza dikkat edip formda kalmanız karşı tarafı rahatsız etmiş. Belki de daha niceleri vardır. Düşünün, başarınızı kıskanan bir adam var, bir insan bunu ancak aşağılık kompleksine sahipse, ya da partnerinin ondan üstün olmamasını -bir nevi egemen kişi erkek olmalıdır düşüncesine sahip olmak- istiyorsa ancak bu şekilde davranabilir. Bunların sebebi, küçüklükten beri gelen eziklik duygusundan veyahut yaşanılan bir travmadan dolayı id'de yer etmesinden ötürü olur. Eşinizi, psikologla görüşmeye ikna edebilirseniz edin, eğer edemezseniz boşanın lütfen... Çünkü bu olay, bu tavır, daha böyle devam edecek emin olun, harekete geçilmezse hiçbir şey düzelmez. Bitirirken şunu söylemek istiyorum, lütfen ama lütfen hiç kimsenin sizi ezmesine, yaptıklarınıza engel olmasına izin vermeyin.
Sağlıcakla ve mutlu kalın :)

Merhaba. Cok tesekkur ederim yazdiklariniz icin. Ben de ayni seyi dusunuyorum. Asagilik kompleksi var. Eminim. Psikologu soyledim, ihtiyaci olmadigini benim ihtiyacim oldugunu soyledi. Komiktir ki hakli. Benim ihtiyacim var cunku beni bitiriyor bu evlilik. Kabul etmiyor. O hep magdur,o hep mukemmel. Ben eksik,yanlis, cirkin.
Yuva yikmak istemezdim hic. Ama bu adam benligimi yikip geciyor. Hic acimiyor bana. :(

Eşiniz narsist kişilik bozukluğundan muzdarip diyebiliriz..
Ama
Bunların ötesinde siz böyle bir manyağa nasıl aşık oldunuz ? Gerçekten aşk insanın gözünü kör ediyor sanırım.

Salonda tv izliyorum. Bos 3 odamiz var biri calisma odasi. Buraya gelip ders calismaya basladi. tv'yi kapattirmaya calisti. 3 oda daha var, orda calisabilirsin ben tv izlemek istiyorum dedim. Evet bunun icin bile tartisiyoruz. Kalkip soylene soylene gitti.

Eşiniz narsist kişilik bozukluğundan muzdarip diyebiliriz..
Ama
Bunların ötesinde siz böyle bir manyağa nasıl aşık oldunuz ? Gerçekten aşk insanın gözünü kör ediyor sanırım.

Boyle degildi ki. Dunya iyisi bi adamdi. Birlikte biseyler yapardik, paylasirdik. Evlendik ben inanamiyorum. Bu kadar degisemez insan, degismemeli

aşağılık kompleksini sizi ezerek bastırmaya çalışıyor..
eşinin mutlu ve başarılı olmasından rahatsız oluyorsa sevgisinde de problem var bence..
çünkü seven insan sevdiğinin mutluluğu ile mutlu olur.. değil bir de engel olsun..

Sakın bir çocukla daha da çıkılmaz hale getirme bu evliliği. Bitirmen gerek.

Aynı şeyleri evlenmeden önce yıllarımı verdiğim erkek arkadaşımla yaşadım, ben biraz aptaldım daha da baglandim. Iyi ki o terketti de hayatımı mahvetmedi. Seni öyle güzel anlıyorum ki, kendimi okudum sanki. Lütfen hayatını boşa geçirme, mutlu olabilirsin

Sakın bir çocukla daha da çıkılmaz hale getirme bu evliliği. Bitirmen gerek.

Aynı şeyleri evlenmeden önce yıllarımı verdiğim erkek arkadaşımla yaşadım, ben biraz aptaldım daha da baglandim. Iyi ki o terketti de hayatımı mahvetmedi. Seni öyle güzel anlıyorum ki, kendimi okudum sanki. Lütfen hayatını boşa geçirme, mutlu olabilirsin

Yok Allah korusun. Allah isteyenlere versin ama cocuk sahibi olmak hele boyle bir adamdan en son isteyecegim sey.
O kadar mutsuzum ki. Ben kendimi ozledim resmen ona bagimli yasamami istiyor. Merkezde hep o olsun, ben de hizmetciligini yapayim. Onu oveyim. Calismayayim.

Yok Allah korusun. Allah isteyenlere versin ama cocuk sahibi olmak hele boyle bir adamdan en son isteyecegim sey.
O kadar mutsuzum ki. Ben kendimi ozledim resmen ona bagimli yasamami istiyor. Merkezde hep o olsun, ben de hizmetciligini yapayim. Onu oveyim. Calismayayim.
Seni annen ona köle ol diye onun egosunu tatmin et diye doğurup okutup büyütmedi canım. Hukuk fakültesinde okuyorduk ve bana "sen savcı hakim olamazsın, sakın denemeye de kalkma. Ben ofis açacağım sen de arada uğrarsn sonra evde oturursun" derdi. Senin kafana dank etmiş benim etmezdi hiç sonradan anlıyorum bütün her şeyi. Inşallah verdiğin kararla bundan sonra daha özgür mutlu huzurlu olacaksın

Inanin bi kendime bakiyorum, bi ona.
Kendi oyununu oynuyor, ailesiyle uzun uzun vakit geciriyor ki benim icin hic sorun degil ( ama benim vakit gecirmem problem tabii), kendi sporuna gidiyor, dil kursuna gidiyor.
Ben coktukce adam genclesiyor.
Olumlu tarafi ne bileyim, simdi siz sorunca dusunuyorum. Bulamiyorum. Etrafina cok nazik, sevecen. Bana gelince anlattigim gibi.
Trendeki kız diye bir kitap var, aşağı yukarı o kitaptaki kadının başından geçenleri yaşıyorsunuz. Bence psikolojik olarak daha fazla çökmeden bitirin bu işi, bitirmeye cesaretiniz yoksa eğer sakın çocuk düşünmeyin. Seven insan böyle yapmaz, seven insan sevdiğinin parmağına çöp batsa dünyası yıkılır.

Trendeki kız diye bir kitap var, aşağı yukarı o kitaptaki kadının başından geçenleri yaşıyorsunuz. Bence psikolojik olarak daha fazla çökmeden bitirin bu işi, bitirmeye cesaretiniz yoksa eğer sakın çocuk düşünmeyin. Seven insan böyle yapmaz, seven insan sevdiğinin parmağına çöp batsa dünyası yıkılır.

Bosanmayi dusunuyorum. Ona daha bunu soylemedim. Ama beni sevdigini dusunmuyorum. Sevse bu kadar uzmez. Insan sevdigini bu kadar elestirir mi. Daha bugun ya bugun kargom geldi. Neler almissin bakayim dedi, bunlara mi para verdin dedi :) bilmiyorum artik. Sevgisiz bir evliligi Allah kimseye vermesin.

Bütün erkeklerde vardır aslında bu kompleks ama sizin esinizde biraz fazla.boşanma fikri biraz fazla bence sizin durumunuz için.daha çok yeni evlisiniz zamanla taşlar yerine oturuyor emin olun.

Canim rafine sekeri ve paketlenmis gidalari birakinca ne gibi degisiklikler oldu sende bunu merak ediyrm.Bende birakmak istyrm ama cok zor geliyor.Bi de bu adam sevgiliyken nasil bu bencilligini ve huysuzlugunu gostermedi sasirdim.

Back
X