- 2 Eylül 2017
- 492
- 297
- 53
- Konu Sahibi Deniz-yildizi2
Bence siz ayeti çok yanlış anlamissiniz yorumunuzu görünce biseyler yazmadan gecemedim. Yanlış bildiğinizle insanlari da yanlış yönlendirmeyin lütfen.Bunu ben söylemiyorum benim dinim söylüyor ha senin dinden haberin yoksa onu bilemem. Ayette de geçiyor eşleriniz sizin tarlanız gibidir istediğiniz gibi biçim diyor biraz düşün bakalım ne demek istiyor. Dinimi küçük düşürmene hakkın yok
Ev işi yapmak hiç bu zaman kadının görevi sayılmaz dinde.
Hadisler de şöyle geçer; evin, kadının ve çocuğun nsfakasini( yani her türlü maddi geçim) sağlamak erkeğin görevidir. Hatta erkek zenginse yani maddi açıdan yeterliliği varsa eve bir yardımcı tutmak zorundadır.
Kadının görevi kocasına kadınlık yapmak(cinsellik) ona aile olmak manevi destek sağlamak gibi şeylerdir. Peygamberimuz kızı Hz Fatıma yı evlendirdiginde ona nasihatte bulunurken şu ifade geçer ev işlerini yapmak senin tercihindedir mecburiyetin yok. Peygamber efendimizin Hz Haticeyle yaşadığı evde bizzat kendisinin bir kaç tane yardımcısı vardır evde.
Umarım Ban Yemem yazdıklarım dan dolayı ama dinimizi yanlış kullananlaraa dayanamıyorum..