• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben, beni unuttum

Ewet hakşısın eşine göre baya becerikli olduğu için kendini küçük görmüş olabilir

alanlari bile farkliymis rakip olarak görmesi cok sacma, kizcagiz biseyi bilince bile sinirleniyor hissediyorum diyor, böyle adamlar enerji vampiri gibi insanin bütün enerjisini cekip bitirirler, narsist bence büyük ihtimalle.

Çünkü o senin eşin ve bunlar görevin. Ha sevmediği birine yapmak istemiyorsa severek biriyle evlenmeli insan. Ama severek evlenipte evlendikten sonra düşman olan insanlarda var onun için dikkatli seçmeli eşini. Kadının görevi evine ve eşine bakmak erkeğin görevinde kadına ve evine maddi olarak bakmak
Bu devirde hala şu kadar çağdışı bir düşünceyi sahiplenen ve bunu dile getirirken de etrafta yaşca küçük olanlar vardır diye düşünmeye bile gerek görmeyen insanlar var ve bunlar benim hemcinslerim. Tüylerim diken diken oldu. Yani bu bakış acısıyla kadınlar parayla tutulmuş hizmetçiler. Para alıp karşılığında da hizmet ediyorlar.

Bu devirde hala şu kadar çağdışı bir düşünceyi sahiplenen ve bunu dile getirirken de etrafta yaşca küçük olanlar vardır diye düşünmeye bile gerek görmeyen insanlar var ve bunlar benim hemcinslerim. Tüylerim diken diken oldu. Yani bu bakış acısıyla kadınlar parayla tutulmuş hizmetçiler. Para alıp karşılığında da hizmet ediyorlar.
Bunu ben söylemiyorum benim dinim söylüyor ha senin dinden haberin yoksa onu bilemem. Ayette de geçiyor eşleriniz sizin tarlanız gibidir istediğiniz gibi biçim diyor biraz düşün bakalım ne demek istiyor. Dinimi küçük düşürmene hakkın yok

Evet aklima sey geldi. Belki yaptiklariyla ilgili takdir gormek istiyor. Soyledim gercekten de takdir ediyodum. Her zaman benim icin degerli oldugunu soyledim. Ama sonuc ayni.
En basiti tez yazicak, biraz okudum bi kac yerinde bir sey gordum. Yardim etmek istedim diye kiyamet koptu. Bu da dün oldu.

Benim anlatmak istedigim manevi yonden degil de maddi is yonunden ovmeyi kast ettim.Sizi o yonden ezmeye calisiyor.

Mesela tezinde yanlisini gorseniz bile sussaydiniz cunku kendini daha eksik hisseder ve kompleksi artar.Her dogru her yerde soylenmez diye bir laf vardir.En azindan esinizin kompleksi gidene kadar boyle seyler yapmak iyi gelebilir diye dusundum.

Son düzenleme:
Baya asikti. Bilmiyorum insan 2 yil kandirir mi. Cok iyi oynadi ya da sevgisi bitti.

kompleksi sevgisinden ağır basıyor.
başarılı bir kadını taşıyamıyor onun yetiştiği kültür bilinç altına baskı yapıyor.
bu tipler iki arada kalmış, karakteri oturmamış tipler.
hem modern okumuş çalışan sosyal aktiviteleri olan kadınlara aşık oluyorlar hemde eve geldiğinde yemek yok diye surat asıyorlar.
iki yüzlüler bence tamamen.
karısını çevresinde tanıştırabileceği eşim diye yanında gezdirebileceği şekilde seçip evde bu kadına tahammül edemiyorlar yetiştirildikleri erkek egosu kendi çöplüklerine girince şahlanıveriyor.

eşiniz size çok hırslı, hırçın. kompleks yaptığı bir şey mi var? eğitim, maddi durum farkı vs. bence açık açık sakin sakin konuşun. bana karşı şu öfkeni yen artık, aşalım diyin. sizin beslenme tarzınızı küçümsemesi filan bana kompleksli olduğunu düşündürdü.

Bunu ben söylemiyorum benim dinim söylüyor ha senin dinden haberin yoksa onu bilemem. Ayette de geçiyor eşleriniz sizin tarlanız gibidir istediğiniz gibi biçim diyor biraz düşün bakalım ne demek istiyor. Dinimi küçük düşürmene hakkın yok

ooo dini mesaj en sevdiğim.
yine gel emi..

Benim anlatmak istedigim manevi yonden degil de maddi is yonunden ovmeyi kast ettim.Sizi o yonden ezmeye calisiyor.

Mesela tezinde yanlisini gorseniz bile sussaydiniz cunku kendini daha eksik hisseder ve kompleksi artar.Her dogru her yerde soylenmez diye bir laf vardir.En azindan esinizin komoleksi gidene kadar boyle seyler yapmak iyi gelebilir diye dusundum.

Ha tamam simdi anladim. Ama nasil soylemiyim, bariz hata. Kelime hatasi yapmis hocasina oyle gotururse orda daha zedelenecek egosu. Gayet tatlilikla soyledim, su sayfayi bi daha mi okusan anlamayamadim ama bi tuhaflik var dedim. Yani yanlisi bile gostermedim. Bulmasaydi ki bulacak eminim bana oyle gelmis diyecektim. Esime su kadarini soyleyemiyorum ya.
Bagiris cagiris. Vay efendim ben nasil alip okurmusum tezini.
Biraktim odama gidip kitap okumaya basladim. Cunku artik konusasim bile gelmiyor.

onun değer verdiği insanlarla sizin değer verdiğiniz şeyleri konuşun. örneğin, o samimiyet kurmadığınız için kızdığı kadın sizinle şekersiz diyet mevzusunu konuşsun, aynı şekilde eşinizi sadee siz değil, başkaları da takdir etsin. başkalarının da siizn önemsediğiniz şeyleri önemsemesi ve eşinizi takdir etmesi belki sakinleştirir.

ben sizi anlıyorum ama boşanmak bir çözüm değil bence. şu anda hissettiğiniz yalnızlık, hayal kırıklığı hissi değişmeyecek. ne gerek var yuvanızı dağıtmaya. bence aşılabilecek şeyler. evliliğin ilk senesi böyle ego savaşıyla geçer zaten. sizin biraz uzun sürmüş. zamanla bir denge bulur diye düşünüyorum.

Bizim ailede yemekleri babam yapardi. Ne oldu annem gorevini yapmamis mi oldu?
Babam yanlis bisey mi yapmis oldu ?
Gorevden yapmadim ben yemekleri,sevgiden yaptim. Buna gorev demeyin rica ediyorum. Kadinin gorevi erkegin hizmetciligi degil.
Ortak bir yasam. Paylasim.
Bizim ailede yemekleri babam yapardi. Ne oldu annem gorevini yapmamis mi oldu?
Babam yanlis bisey mi yapmis oldu ?
Gorevden yapmadim ben yemekleri,sevgiden yaptim. Buna gorev demeyin rica ediyorum. Kadinin gorevi erkegin hizmetciligi degil.
Ortak bir yasam. Paylasim.
Eş kadına yardımcı oluyorsa tabiki çok güzel bişey. Görevle alakası yok. O onun güzel yaklaşımı

Ekte yazan kısımda zaten kendin görmüşsün sorunları. Ama bence boşanmak en son aşama olmalı. Bunları eşinle konuştun mu kavga etmeden bu konuyu eşinle konuşmalısın neşer hissettiğini anlatmalısın. Ben sevdiğin şeyleri yapmaktan vazgeçme eşin onaylamak zorunda değil kimseden onay almak zorunda değilsin. Ortak hoşlandığınız seyler mutlaka olmalı omlarını geliştirebilirsin

Evet tabii konusmaz miyim. Hem de cok konustum.
Niye yapiyosun dedim. Ben senin sevdigin seylerle mutlu olamiyorum diyor. Ben mi mutsuz olayim diyor.
En azindan benim yaptigim seylere sabir gosterebilirsin dedim.
Ona islak kek yapiyosam kendime yulafli kurabiye yaptigimda buna sacmalik demesinden biktim usandim.. Tamam dedi defalarca.. Sonra basa sardik. Ben onu kisitliyomusum. O da fikrini ozgurce ifade edebilmeliymis. Egoistmisim. Kendi yaptiklarima kotu denmesine tahammul edemiyomusum. Yani 1 yil boyunca yaptigim her seye istisnasiz sacmalik demesine tepki gostermem beni egoist yapti.
Yani kisir donguye girdim. Ben ne desem aynilarini bana diyor.

Ha tamam simdi anladim. Ama nasil soylemiyim, bariz hata. Kelime hatasi yapmis hocasina oyle gotururse orda daha zedelenecek egosu. Gayet tatlilikla soyledim, su sayfayi bi daha mi okusan anlamayamadim ama bi tuhaflik var dedim. Yani yanlisi bile gostermedim. Bulmasaydi ki bulacak eminim bana oyle gelmis diyecektim. Esime su kadarini soyleyemiyorum ya.
Bagiris cagiris. Vay efendim ben nasil alip okurmusum tezini.
Biraktim odama gidip kitap okumaya basladim. Cunku artik konusasim bile gelmiyor.

Anladim ama esiniz yapisindaki bir insani oyle kibarca uyarmaniz bile yanlis.
Sizden duymak istemez keske hocasindan duysaydi yanlisini hocasinin isi uyarmak.

Siz basarili mukemmeliyetci bir insansiniz galiba ve kendinize engel olamiyorsunuz.
Bence yapmaniz gereken tezini okumamakti.
Herkes kendi is alanina bakabilir
Belki siz de farkinda olmadan onu elestiren bir konumdasinizdir.

Hic bir erkek, kendisinden ustun kadin istemez mis..
sanirim bunun altinda eziliyor ve ben daha ustunum imaji cizmeye calisiiyor. Takacaksin celmeyi, burnunu surttureceksin, cekeceksin restini gor bak kapinda nasilda kopek oluyor :-)

Hic bir erkek, kendisinden ustun kadin istemez mis..
sanirim bunun altinda eziliyor ve ben daha ustunum imaji cizmeye calisiiyor. Takacaksin celmeyi, burnunu surttureceksin, cekeceksin restini gor bak kapinda nasilda kopek oluyor :-)
Ole, en azinda bizim maloz turk erkekleri istemez.. isteyende kadinin parasini yiyo galiba

Anladim ama esiniz yapisindaki bir insani oyle kibarca uyarmaniz bile yanlis.
Sizden duymak istemez keske hocasindan duysaydi yanlisini hocasinin isi uyarmak.

Siz basarili mukemmelitetci bir insansiniz galiba ve kendinize engel olamiyorsunuz.
Bence yapmaniz gereken tezini okumamakti.
Herkes kendi is alanina bakabilir
Belki siz de farkinda olmadan onu elestiren bir konumdasinizdir.

Yardim etmek icin okumustum :(
Bu adama ayak uydurmak icin anormallesmeli miyim :(

Ona hic bir sey demesem de bu tavri devam ediyor. Simdiye kadar hic biseyine karismis degilim ki :(
Hic bisey anlatamiyorum ona. Mutlu oldugumu soyleyemiyorum. Cunku eminim negatiflik bulup beni uzecek:(

İnsan neden evlenir?
Bence mutlu olmak için. Eğer evlilik mutsuzluk getirdiyse devam ettirmenin anlamı yoktur.
Hayatımızda 2 tür insan vardır. Birincisi seçemediklerimiz , anne, baba , kardeş ve akrabalarımız. İkincisi eş, dost ve arkadaşlarımız. Birinci grup değiştirilemez ama ikinci grup değiştirilebilir. Kendi kendimize niye mutsuzluğu seçelim ki ? Bizi mutsuz eden insanları neden hayatımızda tutalım?
Bir kere doğduk, bir hayatı yaşıyoruz. Saçma sapan , egolu , kıskanç insanlar yüzünden hayatımızı zindana çevirmeyelim.

resmen sizinle kendini yarışa sokmuş ve açıkça kıskanıyor başarılı olmanızı hazmedemiyor. boşan diyemem ama sizi kaybetme korkusu da yok sanırım siz sabır gösterdikçe hani beni bırakıp gider diye düşünmüyor o yüzden psikolojik şiddetin dozunu arttırıyor

Back
X