• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben, beni unuttum

size fiziksel zarar vermeyeceğinden eminseniz bundan sonra hizmetini yapmayın.

madem her şeyin en mükemmeli o, o zaman kendi işini kendi görsün.

Fiziksel siddet yok bizde.
Bisey diyim hic icimden gelmiyor. Burda bir arkadas gorev demis o yemek yapmaya,ev isine. Yok ben sevgimden saygimdan yapiyodum. Hepsini yok ediyor.
Hastayim bu aksam da gelip yemek yok mu derse (ki var ama spor sonrasi protein yemek isticegi icin onun istedigi bisey yok) bilmiyorum naparim..

Fiziksel siddet yok bizde.
Bisey diyim hic icimden gelmiyor. Burda bir arkadas gorev demis o yemek yapmaya,ev isine. Yok ben sevgimden saygimdan yapiyodum. Hepsini yok ediyor.
Hastayim bu aksam da gelip yemek yok mu derse (ki var ama spor sonrasi protein yemek isticegi icin onun istedigi bisey yok) bilmiyorum naparim..
boş verin ev işlerini görev belleyenleri..

"mutfakta yemek yaparsan yemek olur" dersin "sen her şeyin en iyisini yaparsın görelim marifetlerini" diye de eklersin

başka durumlarda da bu şekilde iğneleyebilirsin

sakince tabii

Cok guzel dedniz :KK43:

Hic bir sey paylasamiyorum.
Ben de cok agir gribim,evde dinleniyorum. Kilimi kipirdatacak halim yok. Mutfaga gidip kendime bir nane limon kaynatamadim. Mesaj atmis. Bugun spor cantasini evde unutmus. Birakabilir misin yazmis. Bu hasta halimle ben mutfaga gidemiyorum otobusle ona spor cantasini goturcem. Altinda arabasi da var. Bu kadar olur mu ? Es degil boyle bir seyi arkadasiniz yapar mi?
Cok gecmiss olsun ya kıyamam ben sana canım :(

Eksik olsun spor cantası..Bilmiyorum ne kadar kararlısın bitirmekte ama gercekten enerjinizi sömüren bi canlıyla birliktesin.

Mutsuzum.
Gayet sakince ve tatlilikla psikologu onerdim. Sen git hasta olan sensin, benim ihtiyacim yok dedi. O an kafama dank etti. Dogru soyluyo dedim. Benim gitmem lazim cunku bu sorunlu adam beni de hasta ediyor. Surekli negatif negatif ruhumu bunaltiyor artik. Gidiyorum,cok da iyi geldi. Ama maalesef hayatimi hala bu negatiflikle geciriyorum. Bos yere. Sirf biriyle es oldum diye benligimi boyle katletme hakki olmamali. Evlenmemiz, ona beni hirpalama hakki mi verdi anlamiyorum.
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.
Umarim.

Adam narsist. Ondan boyle. Onu anlamaya calisma. Delirirsin. Zaten adam seni delirtme pesinde..ondan sonra zaten deliydin diyecek kapasitede biri.
Onun hastaligindan kaynaklaniyor. Seni hasta ilan etmesi..hafiza kaybi yasiyorsun bile der..unutkansin yanlis duydun hayal kuruyorsun der kendinden suphe duydurur. Yarismasi da dahil. Ailenden arkadaslarindan da izole eder. Herkes senin nasil biri oldugunu (negatif anlamda) biliyor dahi der. Kendini kotu hissetmen icin. Senin ozsaygini benligini ozsevgini alarak kendisine bagimli tutacak.. Kendinde hata aramaya itecek. Kendisi de cok emin bir sekilde gercekten de sorunun sende olduguna inanir.
İlk once kendinizde hata aramayi birakin...onun bu yaptiklarina mantikli seyler de aramayin anlamaya calismayin. Adam hasta. Asagilik kompleksinden fazlasi onun durumu.
Gecen bir konu vardi. Kadin psikolog ve esi narsist ...psikolog olan kadin bile basa cikamamis siz hic cikamazsiniz. Ki zaten psikologlari bile kandira biliyormus boyleleri.
O adamda bir haklilik payi da aramayin. Normal yasantida hatalar karsiliklidir ...illa etkiye tepki vs birseyler olur. Ama bu tarz narsistlerde iyilik tarzinda birsey aramayin hic. Empatili ve duygulu insan olarak aciriz merhamet ederiz..herkesi de boyle biliriz. Ama narsistler seytanla yarisir... Seytanin vucut bulmus halidir. Biraz paranoyakca gelebilir yazdiklarim ama ne yazikki oyle. Dunyada kotu hissiz insanlar var maalesef. Ve esin sana hic acimiyor. Senin kotulugune ugrasiyor..
Boyle insani tanimayan hic karsilasmayan anlamaz da sizi. Ben yasamasam karsilasmasam bende anlamazdim. Hatta bana biri anlatsa inanmazdim. Disariya dogru iyi kamufle ediyorlar kendilerini.

Cok gecmiss olsun ya kıyamam ben sana canım :KK43:

Eksik olsun spor cantası..Bilmiyorum ne kadar kararlısın bitirmekte ama gercekten enerjinizi sömüren bi canlıyla birliktesin.

Cok sagol canim.. Iyi olunca bosanmak istedigimi soylicem. Ben dayanamiyorum. Karsimdaki benim bu kadar yiprandigimi gorerek uc maymunu oynuyor. Ben neyi kurtarayim adamin umrunda degil.. Cok tesekkur ederim.

Merhaba kizlar.
1 yildir evliyim. Bir yil once cok asik olarak evlendik. Her sey cok guzeldi, ruyada gibiydim.
Ama son bir yildir ben kendimi unuttum. Bir yildir icten mutlu olamiyorum. Kendim icin surekli mucadele vermem gerekiyor bu evde. Esimle ayni yolda yuruyen hayat arkadasi degil de ayni oyunda rakip iki yarisciyiz ve o cok hirsli bu oyunda. Pes etmeme ramak kaldi..
En cok zaman gectikce beni ben yapan seyleri unutmaktan korkuyorum ki unutmaya basladim.. Cok mutsuzum.. Icimi dokmek istedim..

Ek:

size komik gelebilir ama ilk aklima bu geldi, ben son 3 yildir paketlenmis gidalar,rafine sekeri hayatimdan cikardim. Ciddi anlamda etkisini gordum. Esim evlenmeden once bunu biliyor ve gayet normal yaklasiyordu. Evlendikten sonra yemek konusunda hic uyusmadik sorun degil,adam benim sevdiklerimi sevmek zorunda degil. Kendi agir yemekleri sever. Kendime ne yaptiysam ona da onun sevdigi seylerden yaptim. Ayni sofraya getirdim. Bir yildir yediklerime " su sacmaliklar ne ya" demekten vazgecmedi.
- yine ayni sekilde okudugum ve sevdigim kitap turunu her zaman " bos, manasiz, vakit kaybi" diyip durdu. Ne zaman bir bilimkurgu kitabini elime alsam.. Sacma sapan islerle ugrasiyosun cumlesini duydum.
- cok sevdigim sanatcinin konseri oldu, gidemedim. Cunku es bunu "bos" buldu.
Eskiden tiyatroya gider mutlu olurdum. O da benle gelirdi. Evlendikten sonra benle geldi, evde uyumak varken diye diye gunumu rezil etti. Gelmedigi zamanlarda da o kadar cok konustu ki bi yere cikmaktan sogudum.
- yuksek lisansimi tamamladim,es kisisini aradim. Bir tebrik beklerken duydugum sey " once ben bitirmeliydim" oldu. Senin vaktin var tabi senin bitirmen normal dedi.. Tebrik etmedi..
-isimle ilgili guzel bir gelisme oldu ,esimle paylastim. Sen erken sevinme,o isler oyle degil. Daha basindasin dedi. Hevesimi kursagimda birakti.
- ben tezimi yazarken tum ailesi geldi haftalarca kaldi,kendi mesleki sinavina calisirken benim ailem 3 saat gelecek diye " ders calisamadigini, misafirlerin onu engelledigini " iddia etti ki o surecte oyun oynayacak,calismayacakti eminim.
- spor giyinirim, begenmedi. Yaptigim makyaji eksik buldu. Ben hep boyleydim.
-kendi arkadaslari ve esleri ile tanistik. Eve gelince o arkadasinin esiyle neden daha cok konusmamisim diye buyuk tartismalar cikardi. Ben ortak nokta bulmak zorunda miyim herkesle? Gayet normal sicak sohbet etmisim ama neden cok iyi arkadas olamiyomusum. Neden olayim?
- bir ortamda fikrimi soyleyince,neden soyledin,sen karisma laflarini duydum ben.
- cok hasta oldugum zamanlarda bile, eve gelip " yemek nerde" diye surat asti.
- ne zaman ders calissam " sıkılıyorum"dedi. Eskiden cocukca bir hareket olarak gorurdum simdi anliyorum ki basarili olmami istemiyor.
Ve daha bir suru olay. Destan olmasin diye burda birakayim saymayi.

Benligimi sindiren,beni yok eden bi adam. Bir yildir mutlu oldugum seyleri yapamiyorum,yapmak icin mucadele veriyorum. Ve artik korkarim ki eskiden beni mutlu eden seyler beni mutlu etmiyor. Bosanmayi dusunuyorum.
eș kișisi diye bahsettiğine ve eș kișinin yaptıklarına göre yorumdan çok bunları ikinizin yüzyüze konușmanız lazım ama bu gidisat gelecek vaad etmiyor

Cok sagol canim.. Iyi olunca bosanmak istedigimi soylicem. Ben dayanamiyorum. Karsimdaki benim bu kadar yiprandigimi gorerek uc maymunu oynuyor. Ben neyi kurtarayim adamin umrunda degil.. Cok tesekkur ederim.
Senin hayat enerjini bitiren biri.. simdiye kadar duzelmemis bundan sonra da duzelecegini sanmam. Seven birinin yapacagi seyler degil bunlar. Bencil birinin yaptigi seyler...Cocuk olmadan bence kurtar kendini... bosanmak da insanlar icin..

Zuhal Olcay'ın "Sen bana fazla iyisin" şarkısı geldi aklıma. Her yaptığınızı yargılaması, beğenmemesi bunlar eşinizin karakteridir. Değişeceğini de sanmam. Bunlara rağmen devam edebilirseniz ne âlâ, ama olmaz derseniz de fazla yıpranmadan ayrılın. Bu tarz memnuniyetsiz kişiler değişmez çünkü. Gözlemlerim hep böyle oldu.

Bu adam narsistse yuzune direkt hatalarini soyleyin cekinmeyin. Ben hastayken sen nasil benden cantani istersin, sadece kendini dusunursun eve gelip bana bi kap corba verecegine aklin sporda diye soyleyin ve diger saydiginiz herseyi yuzune pat pat soyleyin.
Kirilmasin , alinmasin evde kavga cikmasin diye ugrastikca iyice kendini bisey sanacak. Siz ses cikarmadikca sizi iyice ezecek.
Inanin bu tur insanlarla ancak guclu olup mucadele ederek basa cikabilirisniz.
Ama unutmayin kazanmak icin elinden gelen herseyi yapacak, sizin kirilacaginiz, uzuleceginiz en hassas noktalari bulacak. Siz hic ustunuze alinip uzulmeyin ya da aglamayin, dimdik guclu durun ve asla ama asla geri adim atmayin ve ozur dilemeyin.
ilk basta kabul etmeyecek ve cok buyuk tepkiler verecek ama sonra dusunup yaptigi bazi hatalari anlayacak. Tabi yine gelip size ozur dilemeyecek ya da ben hataliydim demeyecek ama en azindan biraz olsun duzelecek ve tekrarlamamaya calisacak.
Guclu olun lutfen ve altta kalmayin. Narsist kisilik bozuklugu birde duzelmiyor maalesef coluk cocuk yokken iyi dusunup karar verin.
Gecmis olsun .

Merhaba kizlar.
1 yildir evliyim. Bir yil once cok asik olarak evlendik. Her sey cok guzeldi, ruyada gibiydim.
Ama son bir yildir ben kendimi unuttum. Bir yildir icten mutlu olamiyorum. Kendim icin surekli mucadele vermem gerekiyor bu evde. Esimle ayni yolda yuruyen hayat arkadasi degil de ayni oyunda rakip iki yarisciyiz ve o cok hirsli bu oyunda. Pes etmeme ramak kaldi..
En cok zaman gectikce beni ben yapan seyleri unutmaktan korkuyorum ki unutmaya basladim.. Cok mutsuzum.. Icimi dokmek istedim..

Ek:

size komik gelebilir ama ilk aklima bu geldi, ben son 3 yildir paketlenmis gidalar,rafine sekeri hayatimdan cikardim. Ciddi anlamda etkisini gordum. Esim evlenmeden once bunu biliyor ve gayet normal yaklasiyordu. Evlendikten sonra yemek konusunda hic uyusmadik sorun degil,adam benim sevdiklerimi sevmek zorunda degil. Kendi agir yemekleri sever. Kendime ne yaptiysam ona da onun sevdigi seylerden yaptim. Ayni sofraya getirdim. Bir yildir yediklerime " su sacmaliklar ne ya" demekten vazgecmedi.
- yine ayni sekilde okudugum ve sevdigim kitap turunu her zaman " bos, manasiz, vakit kaybi" diyip durdu. Ne zaman bir bilimkurgu kitabini elime alsam.. Sacma sapan islerle ugrasiyosun cumlesini duydum.
Eskiden tiyatroya gider mutlu olurdum. O da benle gelirdi. Evlendikten sonra benle geldi, evde uyumak varken diye diye gunumu rezil etti. Gelmedigi zamanlarda da o kadar cok konustu ki bi yere cikmaktan sogudum.
- yuksek lisansimi tamamladim,es kisisini aradim. Bir tebrik beklerken duydugum sey " once ben bitirmeliydim" oldu. Senin vaktin var tabi senin bitirmen normal dedi.. Tebrik etmedi..
-isimle ilgili guzel bir gelisme oldu ,esimle paylastim. Sen erken sevinme,o isler oyle degil. Daha basindasin dedi. Hevesimi kursagimda birakti.
- ben tezimi yazarken tum ailesi geldi haftalarca kaldi,kendi mesleki sinavina calisirken benim ailem 3 saat gelecek diye " ders calisamadigini, misafirlerin onu engelledigini " iddia etti ki o surecte oyun oynayacak,calismayacakti eminim.
-kendi arkadaslari ve esleri ile tanistik. Eve gelince o arkadasinin esiyle neden daha cok konusmamisim diye buyuk tartismalar cikardi. Ben ortak nokta bulmak zorunda miyim herkesle? Gayet normal sicak sohbet etmisim ama neden cok iyi arkadas olamiyomusum. Neden olayim?
- bir ortamda fikrimi soyleyince,neden soyledin,sen karisma laflarini duydum ben.
- ne zaman ders calissam " sıkılıyorum"dedi. Eskiden cocukca bir hareket olarak gorurdum simdi anliyorum ki basarili olmami istemiyor.

Benligimi sindiren,beni yok eden bi adam. Bir yildir mutlu oldugum seyleri yapamiyorum,yapmak icin mucadele veriyorum. Ve artik korkarim ki eskiden beni mutlu eden seyler beni mutlu etmiyor. Bosanmayi dusunuyorum.
Kaç kaç kaaaaç :mapus:

Merhaba kizlar.

Ek:

Birbirinize eş gibi değil de aynı pozisyon için kapışan ofis çalışanları gibi yaklaşmasanız çok bir sorun yok gibi...

Cekemiyorum. Dayanamiyorum. Ilk aylarda kendimi ikna etmeye calistim. Yok bu adam boyle. Insan bir yilda degisir mi ? Ben degistim, soldum resmen. Bosanacagim bu evden kurtulmak istiyorum
Senin gibi 1 yıl olmadi bile. Eski resimlerime bakiyorum cok degil iki sene öncesine. Çöktüğümü hissediyorum. Evlendigum gunden beri sanki bir kutu içindeyim aklim yerinde degil. Anlattığın gibi psikolojik siddet ve fiziksel siddrt yasiyorum. Iste bu onun ezik hissrtmesinden kaynkli. 4 gündür evi terkettin ailemdeyim.

Diğer konunuzu da okudum.Eşinizin tüm bunları bilinçli yaptığını düşünüyorum.5 yıl sonra sizden geriye hiçbir şey kalmayacaktır böyle giderse.Bu yapılanlar psikolojik şiddet.Birini sürekli eleştirmek , akademik hayatında başarısız olmasına çalışmak , bencillik vs.Siz haklısınız yani.İyice düşünüp sağlıklı bir karar vermenizi dilerim.Allah yardımcınız olsun.

Bence yaşadiklarinizi kesinlikle ailenizle paylaşın. Sonuçta bu raddeye gelene kadar eşinizi uyarmışsınızdır. Çocuk olsa belki sabredin diyebilirdim. Ama yoksa şanslısınız. Bende eşimden psikolojik şiddet görüyorum ama bir evladim var. Ve sizinki kadar asiri degil henuz katlanabiliyorum..

Merhaba kizlar.

Ek:

Çok üzücü bi durum hele ki evlisiniz. Ben 9 aylık ilişkimden daha yeni koptum. Son 4 ayında içime kapanmıştım. Çünkü çok baskın karakterdi beni kısıtlamalarıyla bastırmıştı. Ben ben olmaktan çıkmıştım anlayacağınız sizi iyi anlıyorum. Ama sizin durumunuz daha farklı tabi evlenmişsiniz aynı evde yaşıyorsunuz ve aranızdaki problemler asla göz ardı edilecek şeyler değil. Eşinizle bence bu sorunu önce konuşun gerekirse yardım alın derim. Siz sonuna kadar çabaladığınızdan emin olun ki olur da ayrılmak isterseniz içiniz rahat huzurlu olsun. Kendinizden de emin... kimse için kişiliğinizden zevklerinizden uzaklaşmaya değmez. Bi hayat kurmanın bedeli böyle ağır olmamalı. Ortak zevkler kalmadıysa (ki hiç yokmuş zaten hatta) çok zor görünüyor bu şekilde..

Back
X