Ben berbat bi anneyim

Evet tek başına çocuk bakımı kolay bir durum değil ama hiç bir şey yapmasanız dahi unu kavurup için azıcık domates rendesi hazır satılan bi kemik suyu ile çorba yapabilirsiniz. Beş dakikanızı dahi almaz. Bi tarhana pişirebilirsiniz. Bi yumurta kırarsınız. 1 yaşındaki bebek yiyebilir bunları alışverişe çıkamadıysanız dahi sanal uygulamalardan sipariş verin. Eşiniz alsın. Bebeğiniz de zayıflamaya başlamış. Zayıflıktan öte beyin gelişimi için çok önemli bu bebeğin sinyalleri gözden kaçırmayın lütfen.

Ben 1 2 haftalık yoğurdu kullanıyorum ya
4 günşük yoğurdu kötü bişi gibi diyince :KK70: küçük kavanozlarda yapıyoeum. Mini mini. Ekşimiyor da

Yapmamam mı lazım :KK43:

Yani doktor hergun taze mayalamami söylüyor 😅 ben büyük kavonozda yapıp bitene kadar yediriyorum biterken ekşi oluyor biraz yiyor yinede 🤭

Depresyonda olmaniz cocugunuzu istismar edebileceginiz anlamina gelmiyor. Ben de depresyondayim, ilac kullaniyorum. Cocugumu istismar etmeyi birak, bu kotu ruh halim ona yansimasin diye. Depresyonda olan bir anne olarak empati kuramadim.

Şimdi konuda yazılanları okuyup eski konulara da göz attım. Öyle üzüldüm ki. Birincide heves ettiniz ya da kaza oldu diyelim, neden ikincide çok dikkatli korunmadınız ki? Eşiniz mi baskılıyor sürekli doğurmanız için?
Full ekip bir aile desteği, ortalamanın çok üzerinde gelir, full eş desteği ve düzenli hayat ile kafaları yiyerek karar verdik bebek için. Tüm bunlara rağmen imkansız ihtimalleri bile düşünüp “böyle olsa ne yaparız?” diye planlar yaparak korunmayı bıraktık. Hayata kendi kararımızla getirdiğimiz bir canlıdan bahsediyoruz ya. Her ama her ihtimali göz önünde bulundurup bu kararın hakkını vermemiz gerekmiyor mu? Çocuğumla ilgilenemeyeceğimi düşünsem 1 dakika düşünmez ertelerdim bu kararı, kendinize gelseniz keşke artık. Çok ama çok üzücü bu durum, kalbim kaldırmadı.

Konu bu değil ama 1 ay sonra bir yaşına girecek oğlum. Domates salçasınu da denedik. Tuzu çok az katdam veya katmasam bizim yemeklerimizden yiyebilir mi?

Saf doğal kaya tuzu kullanın yiyebilir ondan. Ben 1 yaşından itibaren ne yediysek onu yedirdim. Hatta 1 yaşından önce de bizden istediğinde verdim. Çok tuzlu yemeyiz normalde de. Market tuzu kendiniz için de kullanmayın. Bi tık az tuzlu yaparsınız kendiniz tabağa eklersiniz Kaya tuzu olursa sorun yok.

Ata bebek var. Özel gereksinimli bir bebek. Daha yeni yirmi günlük bir kardesi oldu. Annesinin adı ceylan. YouTube da içerik üretiyorlar. Ata şuan yoğun bakımda, vücudunun kendi ürettiği bir enfeksiyon sebebiyle.

Bir o kadının, çocuğuna olan sevgisine, emeklerine, azmine bakıyorum, bir de böyle sorumsuzlara bakıyorum. Anlayamıyorum, onlarda olupta, bunlarda olmayan ne. Konu açip, dertlenene kadar çocuğa iki parça bir şey hazırlayıp yedirsenize. İnsan çocuğu açken nasıl konu açıp ben çok kotu bir anneyim ya diyebilir? Destek görmek istediniz değil mi? Çocuğunuzu aç biraktiginiz için, olur öyle şeyler dememizi beklediniz. Sarsiyormus, bagiriyormus... buna iyi bakmis gibi ikincisine de aynı seyleri yasatacak... Bazı insanların cidden tedavisi yok. Hem bir yasindaki çocuğunuza hem de ata bebeğe çok üzüldüm bugün.

Saf doğal kaya tuzu kullanın yiyebilir ondan. Ben 1 yaşından itibaren ne yediysek onu yedirdim. Hatta 1 yaşından önce de bizden istediğinde verdim. Çok tuzlu yemeyiz normalde de. Market tuzu kendiniz için de kullanmayın. Bi tık az tuzlu yaparsınız kendiniz tabağa eklersiniz Kaya tuzu olursa sorun yok.
Benim oğlan da 9 aylıkken kuru fasulye pilav yiyordu bizimle aynı

Bir yaşında bir oğlum var ona asla düzgün bakamıyorum acıkıyor ağlıyor bişeyler hazırlayana kadar on saat geçiyor , sürekli emmek istiyor haliyle kilosu düştü baya😓tatile gittik geldik geleli 3 gün oldu hala mutfak alışverişi yapamadım üzerinde inanılmaz bir ağırlık var .kucağımdan bi dakka bıraksam çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor hiç bir şey yapamıyorum sesim yükseliyor sinir krizleri geçiriyorum . Çok bunaldım çok .

Bu süreçte eşiniz nerede? Muhtemelen gerçekten tek başınıza birçok şeyi halletmeye çalıştığınız için artık depresyondasınız.
Eşinizle iş bölümü yapsanız hayatınız çok daha kolaylaşacak. Örneğin; alışverişe eşiniz çıkabilir ya da çocuğu da alıp birlikte çıkabilirsiniz. Bunu da yapamıyorsanız artık çeşit çeşit sanal market uygulamaları var, kredi kartı da gerekmeden eşiniz eksikleri alıp eve yollar.
Gündüz evde yalnız olduğunuzu düşünerek, eşiniz eve geldikten sonra çocukla ilgilenir ve siz o sırada biraz dinlenir sonrasında kalkıp ertesi günün yemeği için hazırlık yapabilirsiniz. Sebzeleri hatta soğanı bile doğrayıp buzluğa atmak yemek yapma sürenizi kısaltacaktır. Yakınlarınızda yardımcı olabilecek biri varsa rica edin, size buzluk için (kendiniz yemeniz için) börek/poğaça vs hazırlasın ya da mesela bakliyatlarınızı falan haşlasın paketlesin. Gerekirse belirli bir düzende size gelip birlikte yapabilirsiniz.
Oğlunuz gündüz uyuyordur muhtemelen, onun yemeğini uyuduğu zaman yapıp hazırlayın.
En önemlisi bir şekilde psikolojik destek alın.

Ne yapacak ben bakamiyorum elim kolum kalkmiyor biraz da siz de dursun diye komşuya birakip eve dönüp yatacak mi? 😮 Belki bakarlar ama çok yanliş.
Yaşli insanlar enerjileri cocuga yetmez, el cocugunun sorumluluğu daha agir olur hem.
Konu sahibi calismiyor da anladigim kadariyla, bir zahmet alisverisi eşi yapsin ya da online siparis versin yemegini de yapsin. Vitamin vs kullanin konu sahibi

Yani kalıcı bir çözüm değil ama en azından bir süre bebeğe bakmak için olmasa bile belki yemek konusunu çözecek biri olur.
Bir iş yükü bile omuzlardan kalksa insan nefes alır

Yani kalıcı bir çözüm değil ama en azından bir süre bebeğe bakmak için olmasa bile belki yemek konusunu çözecek biri olur.
Bir iş yükü bile omuzlardan kalksa insan nefes alır
İyide geçen konusunda yazmış ki kocası gündüz evde gece çalışıyormuş bu durumda pek de Yanlız değiller yani . Adam sabahtan akşama kadar uyumuyordur ki sabah yatıyor öğlene vs kalkıyordur bir şekilde yapılır İstese . Ayrıca da çocuk günde 2 uyku yapıyordur şuan birinci uykuda yemeği yapsın 2. Uykuda kendi de biraz uzansın . Biz nasıl yaptık insan değilmiydik? İsteyince oluyor ama bu kadın istemiyor sorun bu

Bende diyorum üye adı tanıdık alıntılarda farklı nick var. Birde farklı hesaplardan açıyormuş konuları pes😑
Nickini ben bile tanıyordum. Bir kere başka bir konuda çamaşır meselesini hatırlattığımızda demişti ki siz de şunu hala unutmadınız. 😂

Tarhana corbasi sevmeyen cocuk yoktur tarhana su salca biraz tereyagi al sana corba ya cocuk kucagindayken cezvede bile yapilir.

Yogurt ver.

Sizinki kolum kalkmiyor degil tembellik bence...

Kimseniz yok anladik tek basina cocuk buyuten bir tek siz degilsiniz.

Ama madem bi karar alip anne oldunuz cocuga bakmak zorundasiniz!!!

İlk çocuğum alerjikti o kadar rahat olamadık ama kızım elhamdülillah iyiydi ve çok hevesliydi. Ne yediysek yedi oda 😅
Benim oğlum da kendini büyük adam zannediyordu 🤣 benim yaptıklarımı yemiyordu bende ısrarla ( salak gibi ) yedirmeye çalışıyordum . Allaha bin şükür sonra gözüm açıldı kuru fasulye pilav insanı oldu arkadaş 🤣

Back
X