Aynen. Anasi babasi bisey demeye gorsun.Sanırım tek sebep bu değil. Her konuda mi boyle
Anaci babaci erkek çok zor. Konuşmayla düzelecek gibi mi? Nisanliyken de böyle miydi?Aynen. Anasi babasi bisey demeye gorsun.
Valla anlamamistim nisanliyken. Ayni evin icinde yasamaya baslayinca ortaya cikti. Evet zor. Nefretim geldi.Anaci babaci erkek çok zor. Konuşmayla düzelecek gibi mi? Nisanliyken de böyle miydi?
Millet şeker,çikolata,pasta limonata verir.Geçen kurban nisanliydik. Esim kurban kesmiş. Ben de oradayken hazir ben dograyayim dedim. Bana dugunde davetlilere verilecek bile denmedi dusunun.
Ben bu düğün için kurban eti ayiranlari anlamıyorum.Kurban eti 3'e bölünür.1'i misafire 1'i ihtiyaç sahibine bir diğeri de ev halkına yedirilir.Bir insan bu kadar aile ağızlı olamaz ya. Yemin ederim cinnet getircem. Geçen kurban nisanliydik. Esim kurban kesmiş. Ben de oradayken hazir ben dograyayim dedim. Bana dugunde davetlilere verilecek bile denmedi dusunun. İsin salakca olan tarafi da benim tarafimdan kimseyi de cagirmadilar. Yediler ictiler oturdular. Azicik da bi kavurma ayirmis bana sag olsun. Ben de esime bunu soyledim. Bi dahaki kurbanda kimseyi karistirmayacagiz karari aldik. Ama kayinpederim gelin burda keselim dedi diye simdi ık mık yapiyor. Yemin ederim biktim ya. Bu kadar sunepe, bu kadar duruşu olmayan bir adama dayanamiyorum ben.
Eskiden düğünlerde pasta kola olurdu salon düğünü olduğu için.Ama kına gecelerinde muhakkak yemek olurdu.Yemek Herzaman iyidir gelen misafir için ama kurban etinin amacının dışına çıkması hiç hoş değil.Millet şeker,çikolata,pasta limonata verir.
Siz neden kurban eti veriyorsunuz gelenlere ?
Bari kurbanın postunu da usurseniz diye omzunuza atsalardi.
Hepsi ihtiyaç sahibi mi gelenlerin,bu hangisi ki..
Ne ki bu şimdi ?
Sünepe olsa zaten bosardiniz.. Kocaniz,deniz aslani gibidir muhtemelen
Sinirlenince sünepe demişsiniz sanki.
Ben olsam o ortamda et dogramazsam bile az işin ucundan tutardım.Ama bayramın ilk günü kız tarafı erkek evine gitmez.Once erkek evi kız evine gider.Sonra kız tarafı erkek evine gider.Sünepe değil, aileci. Daha 1 sene olmadan bıktınız mı? Keşke nişanlıyken doğrayıp yüz vermeseydiniz. Nasıl başlarsa öyle gider
Anne, baba kuzusu. Sozlerinden cikamaz asla. Bi duruşu bile yok karşılarında. İnsani cildirtir. Bana uyaniklik yapmaya kalktiklarinda kayinpederle kayinvalide hepten deliriyorum. Birkac gun once diyo ki ananizin bilegi agriyo beraber keseriz. Biseyi de yok. Agriyosa da birkac gune gecmeyecek mi ? Ben istemiyorum orda kesmek. Etleri yediler bitirdiler gecen bayram. Mecbur kasaptan aldik. Bizimkinden verelim bile demediler. Gelirsiniz yeriz oldu. Ben kendi misafirlerime et cikarmak icin para odedim. Yine ayni seyi yasatacaklar bana.Millet şeker,çikolata,pasta limonata verir.
Siz neden kurban eti veriyorsunuz gelenlere ?
Bari kurbanın postunu da usurseniz diye omzunuza atsalardi.
Hepsi ihtiyaç sahibi mi gelenlerin,bu hangisi ki..
Ne ki bu şimdi ?
Sünepe olsa zaten bosardiniz.. Kocaniz,deniz aslani gibidir muhtemelen
Sinirlenince sünepe demişsiniz sanki.
Nuranka nerelerdesin özlettin kendini. İstediğin gelinliği seçtin miEskiden düğünlerde pasta kola olurdu salon düğünü olduğu için.Ama kına gecelerinde muhakkak yemek olurdu.Yemek Herzaman iyidir gelen misafir için ama kurban etinin amacının dışına çıkması hiç hoş değil.
İsin ucundan tutmak degil mesele. Gecmis konularimda mevcutBen olsam o ortamda et dogramazsam bile az işin ucundan tutardım.Ama bayramın ilk günü kız tarafı erkek evine gitmez.Once erkek evi kız evine gider.Sonra kız tarafı erkek evine gider.
Yahu pilav ver,tavuk ver..Eskiden düğünlerde pasta kola olurdu salon düğünü olduğu için.Ama kına gecelerinde muhakkak yemek olurdu.Yemek Herzaman iyidir gelen misafir için ama kurban etinin amacının dışına çıkması hiç hoş değil.
Bu benim konum. Ozelden yazin yacaksaniz ne alaka gelinlik burdaNuranka nerelerdesin özlettin kendini. İstediğin gelinliği seçtin mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?