Ben bıktım bu sünepe kocadan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu pilav ver,tavuk ver..
Fiks menü zaten ancak kurbanlik ilginç geldi bana.
Acaba yerel bir adet mi..
Hayir ya. Biz kafeye gitmek istedik genclerle egleniriz dugunden sonra diye. Pahali geldi. Kayinvalide icten pazarlikli. Kafalarina gore plan yapmislar. Haberimiz bile yok. Etleri dugun gunu icin dogramisiz meğer. Kimseyi de cagirmadi kendi sulalesi vardi bi tek. Sonra kapim acik gelen gelseydi oldu. Cagirsaydin sen de dedim zorla mi getirecektim dedim. Her yerde de soyledim valla

Ben sizin usulunuzu anlayamadım.
Yani çok ilginç geldi bana.
34 yaşındayım çevremde de denk gelmedim,duymuslugum da yok.
Demek ki âdet farkı.

Aklınca beni eleştiriyor arkadaş kendileri kusursuz olsa acaba bdv'deki paylaşımlara gelirmiydi.
Senin kadar kusurlu değilim amacım gerçekten sormaktı. Gelinlik konunu hatırlıyorum açıktı diye laf etmişlerdi. Hepimiz bu tarz şeylerden çektiğimiz için üzülmüştüm.

Ben bu düğün için kurban eti ayiranlari anlamıyorum.Kurban eti 3'e bölünür.1'i misafire 1'i ihtiyaç sahibine bir diğeri de ev halkına yedirilir.
Biz babayi aldik kurban etinden. Simdi de amaç belli bana sorarsaniz. Hazir ayiklamisken su kadarini alalim geldiginizde izgara yapariz olacak. İhtiyaci olan var oraya gondeririz su kadari kalsin olacak. Gerizekaliyiz sanki bizim fikrimiz seyimiz yok. Bilegi agriyomuş hanimefendinin. Deli olcam ya yemin ederim.

Yok ne adeti. Hazır parasını verip kestiğimiz bir et var ortada, tekrar masraf etmeyelim düşüncesi bu…
Oyle zaten. Hadi o zaman nisanliydik. Neyse dedim gectim. Benim akrabalarimin cagrilmamasina da sinirlendim. Hadi o da neyse dedim gectim. Kocamin bu kadar sünepe olmasi beni sinir ediyo ya. Konustum soyledim simdi yarin icin bana yine ayni seyi yapmaya kalkiyo deliriyorum

Kurban misafire kesilir.Siz bayramlaşmaya gittginizde kayınvaliden annene babana ikramlık yapmalıydı.

Olayı doğru mu anladım bilmiyorum. Şimdi sizin kestiğiniz kurbana geliyorlar onu ikram ediyorlar düğünde öyle mi?

Ee eşiniz sesini çıkaramadı madem siz diyin anne bileğin o zamana düzelir biz kendi kurbanımızı ihtiyaç sahiplerine vereceğiz kalanını da buzluğa atacağı. Siz kendi kurbanınızdan ikram edin demek çok zor olmasa gerek

Oyle denmiyo işte. Benim sümsük kocam anlamiyo ama uyaniklik yapiyolar. Annenizin bilegi agriyo. Ee gelirsiniz bize yardim ederseniz. E tamam. Sizin etleri e aradan cikaririz. Sünepe koca da he tamam oldu diyiverdi. O an gidip hayir diyemedim muhabbete dalip. Her zaman her seyi soyleyemiyosun. Eve geldik etler eve gelecek dedim baksriz diyo bana hala sumsuk sunepe. Deli oluyorum bunun sunepeligine. Disarda erkek anasinin babasinin yaninda sumsuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…