Evet haklısınız, özür dilerimBu benim konum. Ozelden yazin yacaksaniz ne alaka gelinlik burda
Hayir ya. Biz kafeye gitmek istedik genclerle egleniriz dugunden sonra diye. Pahali geldi. Kayinvalide icten pazarlikli. Kafalarina gore plan yapmislar. Haberimiz bile yok. Etleri dugun gunu icin dogramisiz meğer. Kimseyi de cagirmadi kendi sulalesi vardi bi tek. Sonra kapim acik gelen gelseydi oldu. Cagirsaydin sen de dedim zorla mi getirecektim dedim. Her yerde de soyledim vallaYahu pilav ver,tavuk ver..
Fiks menü zaten ancak kurbanlik ilginç geldi bana.
Acaba yerel bir adet mi..
He heNuranka nerelerdesin özlettin kendini. İstediğin gelinliği seçtin mi
Yok ne adeti. Hazır parasını verip kestiğimiz bir et var ortada, tekrar masraf etmeyelim düşüncesi bu…Yahu pilav ver,tavuk ver..
Aklınca beni eleştiriyor arkadaş kendileri kusursuz olsa acaba bdv'deki paylaşımlara gelirmiydi.Evet haklısınız, özür dilerim
Amacım dalga geçmek değildi, ama baktım şimdi ayrılmışsın. Şükür bence o adamdan sana hayır gelmezdi.
Ben sizin usulunuzu anlayamadım.Anne, baba kuzusu. Sozlerinden cikamaz asla. Bi duruşu bile yok karşılarında. İnsani cildirtir. Bana uyaniklik yapmaya kalktiklarinda kayinpederle kayinvalide hepten deliriyorum. Birkac gun once diyo ki ananizin bilegi agriyo beraber keseriz. Biseyi de yok. Agriyosa da birkac gune gecmeyecek mi ? Ben istemiyorum orda kesmek. Etleri yediler bitirdiler gecen bayram. Mecbur kasaptan aldik. Bizimkinden verelim bile demediler. Gelirsiniz yeriz oldu. Ben kendi misafirlerime et cikarmak icin para odedim. Yine ayni seyi yasatacaklar bana.
Adet değil ama adet yapma çabası içindeler.Yahu pilav ver,tavuk ver..
Senin kadar kusurlu değilimAklınca beni eleştiriyor arkadaş kendileri kusursuz olsa acaba bdv'deki paylaşımlara gelirmiydi.
Biz babayi aldik kurban etinden. Simdi de amaç belli bana sorarsaniz. Hazir ayiklamisken su kadarini alalim geldiginizde izgara yapariz olacak. İhtiyaci olan var oraya gondeririz su kadari kalsin olacak. Gerizekaliyiz sanki bizim fikrimiz seyimiz yok. Bilegi agriyomuş hanimefendinin. Deli olcam ya yemin ederim.Ben bu düğün için kurban eti ayiranlari anlamıyorum.Kurban eti 3'e bölünür.1'i misafire 1'i ihtiyaç sahibine bir diğeri de ev halkına yedirilir.
Lafa gelince adet diye bisey yok sen ne yaparsan odur derler. Sonra aman adet boyle olur. İslerine ne gelirse. Dugune kadar sacmaladilar zatenAdet değil ama adet yapma çabası içindeler.
Yok ya ne adeti. Kafalarina gore biseyler yapiyolar. Benim derdim kocamla. Evlendigimizden beri ayni halt.Ben sizin usulunuzu anlayamadım.
Yani çok ilginç geldi bana.
34 yaşındayım çevremde de denk gelmedim,duymuslugum da yok.
Demek ki âdet farkı.
Oyle zaten. Hadi o zaman nisanliydik. Neyse dedim gectim. Benim akrabalarimin cagrilmamasina da sinirlendim. Hadi o da neyse dedim gectim. Kocamin bu kadar sünepe olmasi beni sinir ediyo ya. Konustum soyledim simdi yarin icin bana yine ayni seyi yapmaya kalkiyo deliriyorumYok ne adeti. Hazır parasını verip kestiğimiz bir et var ortada, tekrar masraf etmeyelim düşüncesi bu…
Teyzemin oğlununda bayramın 4 ncü günü düğünü var.Eger ki kurban eti kullanirlarsa bende kızarım.Lafa gelince adet diye bisey yok sen ne yaparsan odur derler. Sonra aman adet boyle olur. İslerine ne gelirse. Dugune kadar sacmaladilar zaten
Kurban misafire kesilir.Siz bayramlaşmaya gittginizde kayınvaliden annene babana ikramlık yapmalıydı.Oyle zaten. Hadi o zaman nisanliydik. Neyse dedim gectim. Benim akrabalarimin cagrilmamasina da sinirlendim. Hadi o da neyse dedim gectim. Kocamin bu kadar sünepe olmasi beni sinir ediyo ya. Konustum soyledim simdi yarin icin bana yine ayni seyi yapmaya kalkiyo deliriyorum
Kullanilsa dahi once bi konusulur. Bi soylenir. Aptal gibi dugun icin kurban eti kesiyorum haberim olmadan.Teyzemin oğlununda bayramın 4 ncü günü düğünü var.Eger ki kurban eti kullanirlarsa bende kızarım.
Ya of konu bu degil. Zaten patavatsiz bi kayinvalide var bende. Biz keselim dedik hem. O degil konu.Kurban misafire kesilir.Siz bayramlaşmaya gittginizde kayınvaliden annene babana ikramlık yapmalıydı.
Ben karşıyim.Kurban etinin amacı farklı.Kullanilsa dahi once bi konusulur. Bi soylenir. Aptal gibi dugun icin kurban eti kesiyorum haberim olmadan.
Oyle denmiyo işte. Benim sümsük kocam anlamiyo ama uyaniklik yapiyolar. Annenizin bilegi agriyo. Ee gelirsiniz bize yardim ederseniz. E tamam. Sizin etleri e aradan cikaririz. Sünepe koca da he tamam oldu diyiverdi. O an gidip hayir diyemedim muhabbete dalip. Her zaman her seyi soyleyemiyosun. Eve geldik etler eve gelecek dedim baksriz diyo bana hala sumsuk sunepe. Deli oluyorum bunun sunepeligine. Disarda erkek anasinin babasinin yaninda sumsuk.Olayı doğru mu anladım bilmiyorum. Şimdi sizin kestiğiniz kurbana geliyorlar onu ikram ediyorlar düğünde öyle mi?
Ee eşiniz sesini çıkaramadı madem siz diyin anne bileğin o zamana düzelir biz kendi kurbanımızı ihtiyaç sahiplerine vereceğiz kalanını da buzluğa atacağı. Siz kendi kurbanınızdan ikram edin demek çok zor olmasa gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?