DEFNE SAMYELİ'nin köşe yazısı. gerçi konu sahibinin sevgilisi geri aramış ama sevgililer gününe az kala bunu yapması bana bu yazıyı hatırlattı...
Daha geçen hafta hayatımın en romantik tatiline çıkmıştık ama...
Üç gün önce Evlendiğimiz zaman nerede oturalım? diye soran adam bunu nasıl yapar?
Daha ilk hafta beni annesiyle/çocuğuyla, vs. tanıştırmıştı...
O kadar çok duyuyorum ki bunları. O kadar çok görüyorum ki olan biteni nasıl yorumlayacağını bilemeyen kadınları, genç kızları.
Adam arazi olmuş. Ses seda yok...
Annesiyle tanıştırdı sizi, evlilik teklif etti ya da ima etti, geleceğe dair planlarını paylaştı. Peki bunlar ne demekti?
Çoğu erkek-istisnalar kaideyi bozmaz- için bu gibi tanışma, plan, konuşma faslı, kadın için taşıdığı anlamı zaten taşımaz.
Kadınlar bunları ilişkide ileriye doğru bir kilometretaşı gibi görse de, erkek algısı farklıdır. Bugün sizi, yarın bir başkasını ailesiyle tanıştırabilir. Geleceğe ilişkin planvari konuşmaları herkesle yapıyor olabilir.
Hele bir tür erkek var ki, bu işi profesyonel oyun haline getirmiş. Onlara bir başka yazıda değineceğim.
Bugünkü konumuz aslında oyuncu, düzenbaz, kötü niyetli olmadığı halde bir anda geri çekilen, hayatınızdan yok olan erkekler.
Hani, sizi Acaba ben mi bir yerde yanlış yaptım; o sözü demese miydim, o kıyafeti giymese miydim? diye haftalarca düşünmeye sevkeden sevgililer.
Erkek bir yerde, kadına yetemediğini hissettiği zaman da kaybolabiliyor. Bu yetersizlik entelektüel, fiziksel, her türlü olabilir. Maksat kadına bunu çaktırmadan gitmek.
En başta gelen yetersizlik nedenlerinden biri, para.
İki erkek okurumla, ve bir grup erkek arkadaşımla bu konuyu tartıştık.
ŞİMDİ ERKEKLERE KULAK VERELİM
Doğru düzgün bir kız arkadaş için erkek, kesenin ağzını açmak zorunda. Her kadın talepkâr. Bunun dışarıda yemeleri, içmeleri var, özel günler için özel programı, hediyeleri var. Elbette yaparım sanarak ilişkiye giriyorsun. Sonra bir bakıyorsun ki; işin gücün yolunda gitmemiş. Kredi kartına yüklenmişsin, borç olmuş dağ... İlişki düzgünse, kadın bir ciddiyet sinyali de bekliyor, bunu da mutlaka çaktırıyor. Ee, sen ne yapıyorsun.. Yüzük, müzük, kira olayına girecek durumun hiç yoksa? Sudan bir sebeple bir şeye kızıp araya mesafe. Telefona çıkmamalar. İlişkiyi bitiriyorsun.
Peki, iş ciddiye binince mi oluyor bu genelde? Belki sadece sizinle ilgili bir durumdur, adanmışlık sorunu falan? Hayır, birçok arkadaşımı sayabilirim böyle yapan. İlişkinin evlilik düzeyine gelmesine de gerek yok. Herhangi bir özel gün öncesi genelde bu arızayı çıkarırız. İki, üç gün sonrası ya yıldönümü ya da hediye almayı gerektirecek başka bir gündür.
ARIZA NASIL ÇIKAR?
Ben arayıp sormayı keserim. Oradan nasılsa sorun çıkar. Sonra da Esas sen aramıyorsun derim. Arkadaşım M. mesela, şu anda hâlâ aynı kadınla beraber ama parasız zamanlarında mutlaka Ona baktın şuna göz süzdün diyerek kavga çıkarıyor! Kadın perişan. Hata yaptı sanıyor, bundan sonra kafasını yerden kaldırmıyor ama nafile... Arkadaşım o bir ayı bu şekilde atlatmış oluyor
Hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Bu kadınlar, kızlar bazen aylarca sorunun kendilerinden kaynaklandığını düşünerek mahvoluyor.
İğrenç bir şey, kabul ediyorum. Başka
çare yok. Kadın beni postalayacağına, ben
giderim.
KARİZMAM ÇİZİLİR
Nereden biliyorsunuz kadının sizi postalayağını? Belki durumu anlatsanız, gücünüzün neye yettiğini açıkça paylaşsanız?
Valla, bu durumda yanınızda kalan kadın o kadar az ki, şaşarsınız. Bizim de tecrübemiz var elbet. Böyle davranınca peşinizden koşuyorlar. İsterseniz arada görüştüğünüzde de yine sizi tek gece için bile kabul ediyorlar. Oysa durumu izah etsek.. Desek ki Gel biraz evde oturalım, bütçemize göre yaşayalım... Anında sizi bırakır, paralı adama giderler. Kadınların yüzde 90ı böyle
Ee, gitmek isteyen gitsin... Siz de o kadınla ilgili bir şey öğrenmiş olur, yola devam edersiniz...
Ne gereği var.. Bakın, para sıkıntısı çeksem de bunu kadının anlaması olanaksız. En iyi arabayı kullanıp, en iyi yerlere götürebilirim. Sadece bunu uzun süreli yapamam. Niye gerçeği söyleyip karizmayı çizdireyim? Hiç olmazsa namım yürüsün...