Ben bir halt yedim……

Ay valla ağlıycam Akbank’ı arıyorum inşallah bağlanabilirsem o hesaba bağlı bi kredi kartım vardı 500 tllik😭 korkuyorum başkası yapsa gülerdim demek dolandırılan insanlar böyle oluyor 😭

en azından 500 tl lik.
geçen gün bankamdan mesaj geldi, 170 tl lik işleminiz bakiye yetersiz olduğundan çekilemedi diye. yazan yere baktım, biri sanal alışveriş yapmaya çalışmış.
kartımın limiti 15bin.
allahtan büyük birkaç işlem için çıkarttırmıştım ve limiti doluydu. ya boş olsaydı da adamlar öyle öyle tüketseydi.

en azından 500 tl lik.
geçen gün bankamdan mesaj geldi, 170 tl lik işleminiz bakiye yetersiz olduğundan çekilemedi diye. yazan yere baktım, biri sanal alışveriş yapmaya çalışmış.
kartımın limiti 15bin.
allahtan büyük birkaç işlem için çıkarttırmıştım ve limiti doluydu. ya boş olsaydı da adamlar öyle öyle tüketseydi.
Ast bu nasıl olmuş ya? Nereden alıyorlar kart bilgilerini böyle? Sanal alışverişlerden mi acaba?

İban bilmem de kimlik bilgilerini neden atıyorsunuz bu şekilde çok fazla dolandırıcılık haberleri okuyor görüyoruz

Ast bu nasıl olmuş ya? Nereden alıyorlar kart bilgilerini böyle? Sanal alışverişlerden mi acaba?

evet bir kere trendyol alışverişi yapmıştım. bir de kasko ödemesi için kartın fotosunu sigortacıya atmıştım.
ya adamın telefonunu kırıp bilgi aldılar yada trendyol alışverişim üzerinden oldu.

üşenen dolandırılır rosa :)
Doğru dedin valla Ast. Uyanık olmak lazım, öyle her tcni at diyene atmayacaksın işte, bakınız bu konudaki gibi.
Konu sahibi, acilen aksiyon alın siz de, yoksa harbiden başınıza iş alabilirsiniz. Show haberin tuhaf haberlerinde bulmayın kendinizi, yüz binlerce borcu çıktı falan diye. :(

Akbank hesaplarıma bloke koydurdum ve kimliğimi iptal ettirip yeni kimlik istedim 😭😭 galiba şuanlık başıma bişey gelmez 😭 işe başvurduğumda adam bi de ünİ mezunu nasıl kekledik enayiyiyi dememiştir inşallah😭😭😭😭

Ibanla bir şey olmaz da kimlikten ne olur bilmiyorum. Ben geçen paribuya üye oldum ona verirken bile baya tırstım baya araştırdım.

Kimlik işi sıkıntı. Nasıl yaptılarsa bir arkadaşımın eşinin hattını tekrar çıkartmışlar(muhtemelen gam de çalışan biriyle ortak bi şebeke) Sonra o hatla birlikte İnternet bankacılıklarından kredi talep etmişler. Arkadaşın elindeki hat diğerleri hat çıkarınca iptal olmuş o yüzden işlemler için tüm mesajlar da dolandırıcılara gitmiş. 30 bin lira kadar işlem yapılmış. Daha fazlası talep edilmiş de mesai bittiği için hesaplara para geçmemiş. O arada hattının kapandığını farketmiş adam da şikayette bulundu. Epey başları ağrıdı. Bir miktar parayı da kurtatamadılar.

Pay fix ya da papara hesabı acacaklar gibi duruyor. Banka hesabınızla ısleri yok merak etmeyın. 5 lira gönderme nedeni de kendi bankanızı hesaba eklemek. Pay fıx ya da paparaya yazın ya da baska sanal cuzdanlara hesabınız varaa kapattırın. Şu an sorun olmaz ama o sitelerde BDDKya baglı. İlerde bir gun ıncelenırse sıkıntı olur.

Sadece önyüz ile bisey olmaz zaten artik herseyde kisi basvurusu gerekiyor ciddi seylerde en azindan. Maske paketleme isi yapan arkadasimin annesi var evden yapiyor ondan da istedilee 1 senedir sorunsuz devam ediyor

Back
X