• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben böyle bir karı istiyor muyum? Sor bakalım:/

nobahari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
4.030
9.253
158
38
Evet kızlar, eşim kullandı bu cümleyi. Sebebi de benim yüksek lisans yapmak istemem ve bunun hayatımızı zorlaştıracağını düşünmesi.
Daha doğrusu kendi konforunun iyiye gitmeyeceğini düşünmesi.
Benim soruya cevabım “benden boşan ve istediğin gibi bir karı(afedersiniz,o kullandığı için cevaben öyle söyledim:( ile evlen şeklinde oldu. Sonrasında kıvırdı,saçmaladı. Bugünlerde “tamam destekçinim”konumunda ama bu anlamda işimi kolaylaştırmak adına pek de birşey yaptığı söylenemez. Ama kaç ay geçti bu muhabbetin üzerinden hala içim soğumadı.
Ben istediğim bi alanda okuyamadım,şimdi yakınlarımızda çok güzel bir program keşfettim. İçimde ukde benim için akademik kariyer(en azından master). Dile hazırlanmak için yaklaşık 6 ayım var. Küçük bebeğim var bu arada,aynı zamanda eşimin iki katı yoruculuğunda bir işte çalışıyorum. Aylarca çalıştım dil için geceleri uyumayarak ama şimdilerde çok yoruldum. Bi silkelenmem lazım.
Dert kısmı eşimin söylediği sözün rencide ediciliğinden ziyade(çok ayıp bir söz gerçekten:( benim silkelenip kendim için çalışmaya devam etmem.
Yol yordam bilen, özellikle bebekle akademik kariyer yapan arkadaşlar beni bir silkeleyin lütfen :dua:

Evet kızlar, eşim kullandı bu cümleyi. Sebebi de benim yüksek lisans yapmak istemem ve bunun hayatımızı zorlaştıracağını düşünmesi.
Benim soruya cevabım “benden boşan ve istediğin gibi bir karı(afedersiniz,o kullandığı için cevaben öyle söyledim:KK43: ile evlen şeklinde oldu. Sonrasında kıvırdı,saçmaladı. Bugünlerde “tamam destekçinim”konumunda ama bu anlamda işimi kolaylaştırmak adına pek de birşey yaptığı söylenemez. Ama kaç ay geçti bu muhabbetin üzerinden hala içim soğumadı.
Ben istediğim bi alanda okuyamadım,şimdi yakınlarımızda çok güzel bir program keşfettim. İçimde ukde benim için akademik kariyer(en azından master). Dile hazırlanmak için yaklaşık 6 ayım var. Küçük bebeğim var bu arada,aynı zamanda eşimin iki katı yoruculuğunda bir işte çalışıyorum. Aylarca çalıştım dil için geceleri uyumayarak ama şimdilerde çok yoruldum. Bi silkelenmem lazım.
Dert kısmı eşimin söylediği sözün rencide ediciliğinden ziyade(çok ayıp bir söz gerçekten:KK43: benim silkelenip kendim için çalışmaya devam etmem.
Yol yordam bilen, özellikle bebekle akademik kariyer yapan arkadaşlar beni bir silkeleyin lütfen :dua:

Eşine ne oluyor anlamadım
Master da 1 sene ders 1 sene tez zaten
Ders döneminde genelde dersler 1 günde olur
Tezde de senin biraz fedakarlığınla biter gider
Ne derdi var eşinin de senin önünü kesmeye çalışıyor?

Cogu erkek kendinden fazla okuyan kadinines olarak istemiyor. Tirsiyorlar. Bizim üniversitede birisi "Yeterki istedigim zaman cayimi getirsin,yemegimi yapsin"-modundaydi. Öyle de biri ile evlendi. Sonunda bosandilar. Siz siz olun okumak istiyorsaniz okuyun. Esiniz hadsizce konusmus.

Eşine ne oluyor anlamadım
Master da 1 sene ders 1 sene tez zaten
Ders döneminde genelde dersler 1 günde olur
Tezde de senin biraz fedakarlığınla biter gider
Ne derdi var eşinin de senin önünü kesmeye çalışıyor?
Düşündüğüm program o kadar esnek ki..ilk başta bir ay ders dönemi, sonrasında ise ayda bir defa olmak üzere iki gün toplanma söz konusu..benim için çok ideal yani.
Derdiyle ilgilenmiyorum:/

Cogu erkek kendinden fazla okuyan kadinines olarak istemiyor. Tirsiyorlar. Bizim üniversitede birisi "Yeterki istedigim zaman cayimi getirsin,yemegimi yapsin"-modundaydi. Öyle de biri ile evlendi. Sonunda bosandilar. Siz siz olun okumak istiyorsaniz okuyun. Esiniz hadsizce konusmus.
Evet çok hadsizce konuştu. Olayın özeti de dediğiniz gibi,işi bırakıp ev kadını olmam konusunda ısrarla talepte bulunuyor. Milyon kere söyledim öyle birşeyin söz konusu olmadığını,üstelik evlenirken hiç böyle şeyler söz konusu değildi. Gerçekten çok anlamsız talepleri,tepkileri..

Evet çok hadsizce konuştu. Olayın özeti de dediğiniz gibi,işi bırakıp ev kadını olmam konusunda ısrarla talepte bulunuyor. Milyon kere söyledim öyle birşeyin söz konusu olmadığını,üstelik evlenirken hiç böyle şeyler söz konusu değildi. Gerçekten çok anlamsız talepleri,tepkileri..

Bir enistemiz var. Kendisi doktor. Esinin okumasina mani oldu. Is yerindeki egitim kurslarina katilmasina engel oldu. Daha neler neler. Bazilari kompleks ediyor kendine

Düşündüğüm program o kadar esnek ki..ilk başta bir ay ders dönemi, sonrasında ise ayda bir defa olmak üzere iki gün toplanma söz konusu..benim için çok ideal yani.
Derdiyle ilgilenmiyorum:/
Hiç dinleme zaten eşini boşver
Ben geçen hafta doktora ders dönemini bitirip sınava girdim
Tabiki eşin desteklemesi gerekir ama desteği olmadan da yaparsın
Bildiğin yolda devam et
Neden eğitim hakkını engelliyomuş
Kendi de gitsin okusun tutan mı var

Bu kadar kültür seviyelerinizin farklı olduğu bir adamla ne paylaşarak evlendiniz ?
En çok onu merak ettim.
Böyle değildi ki evlenmeden,ikimiz de eğitimden eğitime koştururduk. Evliliğimizin ilk yıllarında da öyleydik. Çocuktan sonra böyle oldu..şaka gibi

Böyle değildi ki evlenmeden,ikimiz de eğitimden eğitime koştururduk. Evliliğimizin ilk yıllarında da öyleydik. Çocuktan sonra böyle oldu..şaka gibi
Şaka gibi gercekten .
Belki de hep vardı böyle bir eğilim görememiş olabilir misiniz ?
Çünkü insanların değişeceğine pek inanmam.

Şaka gibi gercekten .
Belki de hep vardı böyle bir eğilim görememiş olabilir misiniz ?
Çünkü insanların değişeceğine pek inanmam.
Muhtemelen vardı ama bana ayak uydurmayı seçti..şimdi de çocukla sorumluluklar artınca,baş edemedi cortladı burdan:/
Beni daha gerip,taciz etmediği sürece kendi problemi diye düşünmeye çalışıyorum. Tabi ki kendini geliştirme adına en ufak bir girişimde bulunmayıp,arada böyle saçmalaması çok can sıkıcı..umarım rahatsız edici boyutlara vardırmaz.

Hiç dinleme zaten eşini boşver
Ben geçen hafta doktora ders dönemini bitirip sınava girdim
Tabiki eşin desteklemesi gerekir ama desteği olmadan da yaparsın
Bildiğin yolda devam et
Neden eğitim hakkını engelliyomuş
Kendi de gitsin okusun tutan mı var
Sana maşallah spizella :nazar:
Kendisine destek çok da kımıldadığı yok adamın:/
Fiziken bir toparlansam,devam edicem ama bebeğim çok yıprattı bedenen. Umarım senin bebeğin kuzu gibi birşey olur :dua:

Benim soruya cevabım “benden boşan ve istediğin gibi bir karı(afedersiniz,o kullandığı için cevaben öyle söyledim:KK43: ile evlen şeklinde oldu. Sonrasında kıvırdı,saçmaladı. Bugünlerde “tamam destekçinim”konumunda ama bu anlamda işimi kolaylaştırmak adına pek de birşey yaptığı söylenemez. Ama kaç ay geçti bu muhabbetin üzerinden hala içim soğumadı.
Dert kısmı eşimin söylediği sözün rencide ediciliğinden ziyade(çok ayıp bir söz gerçekten:KK43: benim silkelenip kendim için çalışmaya devam etmem.
Bebeğim yok akademik kariyerim de yok :dondurma:
Ama bir tavsiyem var hayallerinin peşinden git.

Adam sizi bezdirme politikası yürütüyo benden söylemesi.Artık bu kadar kırıcı olmayı bile göze almış.Yeter ki vazgeçin diye.

Göze alıp almamak size kalmış. Çünkü başlarsanız da rahat bırakacağını sanmıyorum.

Heee bir de kimse kimsenin konforundan sorumlu değil kusura bakmasın.Koca adam biraz başının çaresine bakmayı öğrensin.:KK12:

Adam sizi bezdirme politikası yürütüyo benden söylemesi.Artık bu kadar kırıcı olmayı bile göze almış.Yeter ki vazgeçin diye.

Göze alıp almamak size kalmış. Çünkü başlarsanız da rahat bırakacağını sanmıyorum.

Heee bir de kimse kimsenin konforundan sorumlu değil kusura bakmasın.Koca adam biraz başının çaresine bakmayı öğrensin.:KK12:
Söylediklerinizin farkındayım..nihayetinde başlarsam bitiririm de eğitimimi..ama benim derdim silkelenip yoluma devam edebilmek.

Muhtemelen vardı ama bana ayak uydurmayı seçti..şimdi de çocukla sorumluluklar artınca,baş edemedi cortladı burdan:/
Beni daha gerip,taciz etmediği sürece kendi problemi diye düşünmeye çalışıyorum. Tabi ki kendini geliştirme adına en ufak bir girişimde bulunmayıp,arada böyle saçmalaması çok can sıkıcı..umarım rahatsız edici boyutlara vardırmaz.
Birden bire Eğitimden elini Eteğini çekmesi de garip .
Ama size zarar vermediği engel de olmadığı sürece kulak tıkamaktan baska çare yok gibi görünüyor.

Back
X