• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben böyle bir karı istiyor muyum? Sor bakalım:/

Bir hocam zor bir amacınız olsun hayatınızdan zevk alirsiniz demişti ... danişman bir profesördü ... karı kelimesi nasil çirkin bir tabirdir ...eşiniz ekstradan yorulurum diye istemiyor ... eşim bu işleri nasil yapiyor deyip takdir etmiyor muhtemelen.. bal gibi de yaparsınız ..ozelllikle bu kelimeden sonra:süslü:
Ben de o amaçsız duramayanlardanım sanırım.
Eşim kesinlikle kendi konforu için istemiyorve tabi ki takdir etmiyor..zaman zaman çok saçma şekillerde alay konusu yapıyor,gözümdeki değerini düşürüp duruyor sadece..inşallah toparlanır ve devam ederim..çok sağolun :KK200:

Aman diyim, yolumuzda donmeyin.
Dunyaninbin bir türlü halı var.
Üstelik bebekte var. Ona güzel bı gelecek vermek lazım.
En güzelini yaparsınız.
Allah yardımcınız olsun,basarilar dilerim.

Ah bu kocalar :sinirli:
Kafadaki mantık: evin yükü(çocuk dahil) kadına ait.
Ben koca kişisi için; kendime “iyi bişey olsa adı gonca olurdu” diye babaannemin tesellisini verip geçiyorum.
Destek konusunda maalesef tekim. Bebeğin bakımı % 80-90 bende. Eşimde pek durmaz. Yurtdışındayım. Eylülde kızım kreşe başlayacak,tek umudum o zaman dilimi. Umarım eşim,işimi zorlaştırmaya devam etmez o süreçte de.
Dile çalışamıyorum artık, bebeğim şu saat oldu hala uyanık:/ ben de bir yıldır ortalama 3 saat uykuyla idare etmekten pes ettim. Uyku düzenini oluşturayım diyorum. Mesela bugün 6 da kalktım,işe gittim. Öğlen gelip,akşama kadar sırtımda gezindirdim,evde oynattım. Akşam 8’de yarım saatlik yürüyüşe çıkarken,sıkı sıkı tembihledim “aman ha uyutma,gece 12 den önce uyumuyor,duman oluyorum diye..sonuç:tabi ki ben çıkar çıkmaz uyutmuş,boncuğum şu an sırtımda(son çare) uyutmaya çalışıyorum. Bu konuda bir cinnet gerekiyor galiba eşime,bilemedim:ruh:
Hocan haklıymış aslında,gerçekten zor ötesi..
Allah yardımcın olsun o vakit.Eylul e kadar küçük küçük yol almaya çalışır sonrasında daha uzun ders çalışma süresi koyarsın .Yalnız bir kez daha takdir ettim seni.Ben aynı dili konuştuğum ,rakiplerimle evli/çocuklu olmanın dışında çok da farkımin olmadığı bir platformda yarismaktan ve reddedilmekten korktuğum için mülakata/bilim sınavına girmedim ve bu konuyu kendi açımdan kapadım.Sen bu gün eşinin ettiği bu laf yüzünden vaz gecersen ve mücadele etmezsen mutlu olacak birisi değilsin.Bir zaman sonra en çok kendine kizacagina eminim.Bu konuda elinden geleni yap ve başvuru sürecini deneyimle derim.Seni kabul etmezlerse kendileri kaybeder dersin ve ya tekrar denersin.Ama su an vazgeçersen hakli olarak sorumlusu esini görür ve duygusal olarak ondan uzaklasirsin

Ben sizin yerinizde olsam eşimin bu hadsizligini iyice hırs yapar vaktinden bile önce bitirirdim eğitimimi. Şunu sakın unutmayın, Allah korusun bi gün eşiniz de hayatınızda olmayabilir. Işte o zaman sizi ayakta tutacak, güç verecek tek şey sizin kendinize kazandirdiklariniz olacak. Lütfen silkelenin ve daha çok hırs yapın.

Evlilik ve çocuk size engel değil, isterseniz başarabilirsiniz. Kocanız tekrar böyle birşey söylerse sor bakalım böyle yobaz bi herif istiyor muyum deyin lütfen.

Bu dünyaya sadece kendisine 'karı' olmaya gelmediğinizi anlaması lazım eşinizin. Evlilik hayat arkadaşlığıysa, çiftler karşısındaki insanı rakip gibi görmemeli, destek olmalı.
Ne olursa olsun hayal ettiklerinizi gerçekleştirirsiniz umarım. Kimsenin sizi durdurmasına, moralinizi bozmasına izin vermeyin :KK24:

Gerçekten isterseniz başarırsınız.. ben ygs ye 5 aylık hamile girdim.. büroya kayıt yaptırmaya 40ı yeni çıkan bebeğimle gittim. Hatta kağıdı imzalarken ne işin var burda der gibi baktılar bana.. bebeğimi sallarken, emzirirken,ev halkını uyutup ders çalıştım.. bide okula giden oğlum var.. çok zor oldu ama şükür bitti..
Gerçekten istiyorum..sizin de iki çocukla maşallahınız varmış..boncuğum şimdi uyudu..yeniden ha gayret diyorum ben de kendime..selamlar,saygılar size:KK52:

Bu dünyaya sadece kendisine 'karı' olmaya gelmediğinizi anlaması lazım eşinizin. Evlilik hayat arkadaşlığıysa, çiftler karşısındaki insanı rakip gibi görmemeli, destek olmalı.
Ne olursa olsun hayal ettiklerinizi gerçekleştirirsiniz umarım. Kimsenin sizi durdurmasına, moralinizi bozmasına izin vermeyin :KK24:
Çok sağolun. Birgün başarır ve burdan yazarım umarım.

Sizin eşiniz olumlu yönde gelişmiş hep,ne güzel :nazar:
Benimki gelişim yönünden hep negatif yönlü ilerliyor :KK42: böyle değildi mi yoksa şimdiye kadar kendini mi zorladı,şimdi cortladı bilemiyorum ama benim adıma çok sıkıntılı ve üzücü gerçekten..ha ben de senin dediğin deyip baş eğmiyorum ama yorucu birşey yaşattırdığı..
Evet zor oluyor yorucu oluyor ama vazgecmeyin... benim eşimin öyle olmasinin sebebi ailesinin cok sıkıntılı olmasi idi. Belki sizinkinin sonradan böyle olmasinin da bir sebebi vardir

Allah yardımcın olsun o vakit.Eylul e kadar küçük küçük yol almaya çalışır sonrasında daha uzun ders çalışma süresi koyarsın .Yalnız bir kez daha takdir ettim seni.Ben aynı dili konuştuğum ,rakiplerimle evli/çocuklu olmanın dışında çok da farkımin olmadığı bir platformda yarismaktan ve reddedilmekten korktuğum için mülakata/bilim sınavına girmedim ve bu konuyu kendi açımdan kapadım.Sen bu gün eşinin ettiği bu laf yüzünden vaz gecersen ve mücadele etmezsen mutlu olacak birisi değilsin.Bir zaman sonra en çok kendine kizacagina eminim.Bu konuda elinden geleni yap ve başvuru sürecini deneyimle derim.Seni kabul etmezlerse kendileri kaybeder dersin ve ya tekrar denersin.Ama su an vazgeçersen hakli olarak sorumlusu esini görür ve duygusal olarak ondan uzaklasirsin
Kesinlikle çok haklısın..bir ömür adama bilenmek var işin öteki ucunda :olamaz: hiç öyle duygu durumlarına girmek istemem..zamanında çokça ilgilenip başvuru dahi yapmadığım bir alan öyle bir güzel karşıma çıktı ki..onun için az vahlamadım,en azından bunun için vahlamak istemiyorum..önümde az da olsa bir zamanım var değerlendirmek için..umarım hakkını veririm..çok sağol anamnez:KK200:

Son düzenleme:
Evet zor oluyor yorucu oluyor ama vazgecmeyin... benim eşimin öyle olmasinin sebebi ailesinin cok sıkıntılı olmasi idi. Belki sizinkinin sonradan böyle olmasinin da bir sebebi vardir
Çok çocuk istiyor(uz)..böyle bir eğitim süreci girerse araya,sekteye uğrayabilir..bir de kendi annesinin ilgisine pek maruz kalmamış,bebeğimi ihmal edeceğimi düşünüyor falan..uzun hikaye ama ailesi faktörü yine derinlerde:/

Ben sizin yerinizde olsam eşimin bu hadsizligini iyice hırs yapar vaktinden bile önce bitirirdim eğitimimi. Şunu sakın unutmayın, Allah korusun bi gün eşiniz de hayatınızda olmayabilir. Işte o zaman sizi ayakta tutacak, güç verecek tek şey sizin kendinize kazandirdiklariniz olacak. Lütfen silkelenin ve daha çok hırs yapın.

Evlilik ve çocuk size engel değil, isterseniz başarabilirsiniz. Kocanız tekrar böyle birşey söylerse sor bakalım böyle yobaz bi herif istiyor muyum deyin lütfen.
Kaç türlü sordum o soruyu bir bilsen:/ gerçekten çok tatsız:(
Bana göre eşle birbirini öncelikle duygusal,sosyal hr yönden kalkındırmak için vardır birbirinin hayatında..ben bunu yeterince yaptığıma inanıyorum ama karşı tarafta sıkıntı var..
Eğitimim konusuna gelince; elimden gelenin kat be kat fazlasını yapıcam. Allah gayretimi artırsın :dua:
Çok teşekkürler:KK37:

Hem küçücük bebeğe bak , hem çalış , hem koca bi evin yükünü taşı , yükselmek için çalış , kocayı saymıyorum bile ... Biz kadınlar gerçekten mükemmeliz be ... Düşünce yapınız çok farlı eşinle anladığım kadarıyla .. Ama bu senin hayatın ve asla bu yaşlara geri dönemeyeceksin .. Yani dilediğin gibi yasa ..

Çok çocuk istiyor(uz)..böyle bir eğitim süreci girerse araya,sekteye uğrayabilir..bir de kendi annesinin ilgisine pek maruz kalmamış,bebeğimi ihmal edeceğimi düşünüyor falan..uzun hikaye ama ailesi faktörü yine derinlerde:/
Biz de çocuk istiyoruz. Hatta tedavi görüyoruz. Çocuk hiç birşeye engel değil. Eşiniz destek olursa yapabilirsiniz. Benim eşim de annesi çalıştığı için babasının eve ilgisizleştiğini düşünüyordu. Ama başka bir kadın varmiş. Yani kadin iyi ki calisiyormus simdi dimdizlak kalirdi.... ben de bir ara hic calismak istemiyordum. Ama hayat insanin burnunu sürtüyor.

Biz de çocuk istiyoruz. Hatta tedavi görüyoruz. Çocuk hiç birşeye engel değil. Eşiniz destek olursa yapabilirsiniz. Benim eşim de annesi çalıştığı için babasının eve ilgisizleştiğini düşünüyordu. Ama başka bir kadın varmiş. Yani kadin iyi ki calisiyormus simdi dimdizlak kalirdi.... ben de bir ara hic calismak istemiyordum. Ama hayat insanin burnunu sürtüyor.
Çocuk engel değil ama çocukla böyle işler çook zor. Bir de benim eşim bana bıraksa çocuğun düzenini vs..herşeye gereksiz müdahil,söz söyler falan..hepsini görmezden gelip,tolere edebilirim..yeter ki ben silkelenip,ever devam ediyorum diyebileyim.

Hem küçücük bebeğe bak , hem çalış , hem koca bi evin yükünü taşı , yükselmek için çalış , kocayı saymıyorum bile ... Biz kadınlar gerçekten mükemmeliz be ... Düşünce yapınız çok farlı eşinle anladığım kadarıyla .. Ama bu senin hayatın ve asla bu yaşlara geri dönemeyeceksin .. Yani dilediğin gibi yasa ..
Gerçekten inkansıza oynuyorum. Ders çalışmak için vakit bulabildiğim tek zaman bebeğimi sırtımda gezdirdiğim zamanlar ya da kütüphanede onun da önüne kitap yığdığım zamanlar..dilediğim gibi yaşanmıyor maalesef ama en azından çaba sarfetmedim demeyeyim.

Çocuk engel değil ama çocukla böyle işler çook zor. Bir de benim eşim bana bıraksa çocuğun düzenini vs..herşeye gereksiz müdahil,söz söyler falan..hepsini görmezden gelip,tolere edebilirim..yeter ki ben silkelenip,ever devam ediyorum diyebileyim.
Bu işleri yapan kadinlar hic cocuk yapmiyor mu o vakit:) zor ama esiniz yardim ederse neden olmasin.

Back
X