• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben böyle bir karı istiyor muyum? Sor bakalım:/

Birden bire Eğitimden elini Eteğini çekmesi de garip .
Ama size zarar vermediği engel de olmadığı sürece kulak tıkamaktan baska çare yok gibi görünüyor.
Engel olmadığı söylenemez ama umarım başa çıkabilirim.
Çok teşekkür ederim. Sevgiler :KK200:

Bayaa bi komplekse girmis .Saklayamamış dışına vurmus .Dalga gecin ezin onu ......
İyi ders olur .Egosunu alın yerden yere vurun da bir aklı basina gelsin .

Bayaa bi komplekse girmis .Saklayamamış dışına vurmus .Dalga gecin ezin onu ......
İyi ders olur .Egosunu alın yerden yere vurun da bir aklı basina gelsin .
Öyle şeyler yapamam:/ aklını başına da getireceğini sanmam açıkçası..olan azıcık huzurumuz varsa ona olur

İlk üniversitem bitince eşim çalışmamı istemedi. Evli değildik o zaman. Çalıştım. Daha doğrusu özel dersler verdim hep. Birşey diyemedi. Istemiyorsan ayrilabiliriz dedim. İkinci üniversitemi okurken mırın kırın etti gereksiz diye. Ama yine de okudum. Şimdi diyeceksiniz neden evlendin:) benim eşim değişiklikleri pek sevmez. Ama ben yapinca onun da hosuna gider. Ben alistim onun bu haline. Evde de brseyin yerini değiştirmek istemez. Ama ben degistirince hosuna gider. Korktu belki de degisirim diye bilemiyorim. Şimdi yüksek lisans +Kpss hazirlik dönemindeyim. Basta bunlari da cok istemedi ama simdi bana aksamlari ders calistiriyor. Hatta onu da yüreklendirdim yüksek lisansa baslayacak. İkinci üni okuyor aciktan. Yani kisacasi erkeklerin sözünü çok da sallamamak lazim. Eşim bana illa yapma deseydi ya da böyle birsey söyleseydi esim olmazdi. Insanlarin degişebilecegine sonuna kadar inaniyorum. Eşim o kadar degişti ki.... ama bir erkek hep dedigini yapan sesini cikarmayan bir kadin karsisinda degişmez.

Kızım 2 yaşındayken ben de birseylerin bana yetmediğini ,az geldiğini ,kendi alanimda ilerlemek istediğimi farketmiş ALES e hazırlanmaya başlamıştım.Esim sözde destekti,nasıl istersen diyordu ama bu çocuğun ve evin tüm sorumluluğunu bana yigmasini engellemiyordu.Hos benim eşim işi gereği evde sürekli de olamıyordu..bölüm hocalarindan birisiyle görüşme ayarladım ve adam resmen işin gücün varsa ,evde çocuk ,destek olmayan bir de koca varsa hiç girme bu yola dedi.Ben ALES e girmemle bitti.Simdi bakıyorum geçmişe ben senin kadar hevesli değilmişim.Oturup dile çalışman filan bana göre daha programlı yurutmussun .Senin gibi kucuk çocukla yuksek lisans yapan arkadaşlarım bir destek mekanizması gelistirmislerdi.Ya aileleri ile paslasiyorlardi ya yakın arkadaş grupları ile .

İlk üniversitem bitince eşim çalışmamı istemedi. Evli değildik o zaman. Çalıştım. Daha doğrusu özel dersler verdim hep. Birşey diyemedi. Istemiyorsan ayrilabiliriz dedim. İkinci üniversitemi okurken mırın kırın etti gereksiz diye. Ama yine de okudum. Şimdi diyeceksiniz neden evlendin:) benim eşim değişiklikleri pek sevmez. Ama ben yapinca onun da hosuna gider. Ben alistim onun bu haline. Evde de brseyin yerini değiştirmek istemez. Ama ben degistirince hosuna gider. Korktu belki de degisirim diye bilemiyorim. Şimdi yüksek lisans +Kpss hazirlik dönemindeyim. Basta bunlari da cok istemedi ama simdi bana aksamlari ders calistiriyor. Hatta onu da yüreklendirdim yüksek lisansa baslayacak. İkinci üni okuyor aciktan. Yani kisacasi erkeklerin sözünü çok da sallamamak lazim. Eşim bana illa yapma deseydi ya da böyle birsey söyleseydi esim olmazdi. Insanlarin degişebilecegine sonuna kadar inaniyorum. Eşim o kadar degişti ki.... ama bir erkek hep dedigini yapan sesini cikarmayan bir kadin karsisinda degişmez.
Sizin eşiniz olumlu yönde gelişmiş hep,ne güzel :nazar:
Benimki gelişim yönünden hep negatif yönlü ilerliyor :KK42: böyle değildi mi yoksa şimdiye kadar kendini mi zorladı,şimdi cortladı bilemiyorum ama benim adıma çok sıkıntılı ve üzücü gerçekten..ha ben de senin dediğin deyip baş eğmiyorum ama yorucu birşey yaşattırdığı..

Bir hocam zor bir amacınız olsun hayatınızdan zevk alirsiniz demişti ... danişman bir profesördü ... karı kelimesi nasil çirkin bir tabirdir ...eşiniz ekstradan yorulurum diye istemiyor ... eşim bu işleri nasil yapiyor deyip takdir etmiyor muhtemelen.. bal gibi de yaparsınız ..ozelllikle bu kelimeden sonra:süslü:

Ben 2 çocukla aöf ten üni okudum.. çok zor oldu.. kendimden çok fedarlık yaptım.. şükür alttan hiç ders bırakmadan 1 hafta önce bitirdim.. sizi de tebrik ederim kendinizi geliştirmek istemeniz takdir edilesi. .

Kızım 2 yaşındayken ben de birseylerin bana yetmediğini ,az geldiğini ,kendi alanimda ilerlemek istediğimi farketmiş ALES e hazırlanmaya başlamıştım.Esim sözde destekti,nasıl istersen diyordu ama bu çocuğun ve evin tüm sorumluluğunu bana yigmasini engellemiyordu.Hos benim eşim işi gereği evde sürekli de olamıyordu..bölüm hocalarindan birisiyle görüşme ayarladım ve adam resmen işin gücün varsa ,evde çocuk ,destek olmayan bir de koca varsa hiç girme bu yola dedi.Ben ALES e girmemle bitti.Simdi bakıyorum geçmişe ben senin kadar hevesli değilmişim.Oturup dile çalışman filan bana göre daha programlı yurutmussun .Senin gibi kucuk çocukla yuksek lisans yapan arkadaşlarım bir destek mekanizması gelistirmislerdi.Ya aileleri ile paslasiyorlardi ya yakın arkadaş grupları ile .
Ah bu kocalar :sinirli:
Kafadaki mantık: evin yükü(çocuk dahil) kadına ait.
Ben koca kişisi için; kendime “iyi bişey olsa adı gonca olurdu” diye babaannemin tesellisini verip geçiyorum.
Destek konusunda maalesef tekim. Bebeğin bakımı % 80-90 bende. Eşimde pek durmaz. Yurtdışındayım. Eylülde kızım kreşe başlayacak,tek umudum o zaman dilimi. Umarım eşim,işimi zorlaştırmaya devam etmez o süreçte de.
Dile çalışamıyorum artık, bebeğim şu saat oldu hala uyanık:/ ben de bir yıldır ortalama 3 saat uykuyla idare etmekten pes ettim. Uyku düzenini oluşturayım diyorum. Mesela bugün 6 da kalktım,işe gittim. Öğlen gelip,akşama kadar sırtımda gezindirdim,evde oynattım. Akşam 8’de yarım saatlik yürüyüşe çıkarken,sıkı sıkı tembihledim “aman ha uyutma,gece 12 den önce uyumuyor,duman oluyorum diye..sonuç:tabi ki ben çıkar çıkmaz uyutmuş,boncuğum şu an sırtımda(son çare) uyutmaya çalışıyorum. Bu konuda bir cinnet gerekiyor galiba eşime,bilemedim:ruh:
Hocan haklıymış aslında,gerçekten zor ötesi..

Çok sağolun,umarım istek düzeyinde kalmaz.
Gerçekten isterseniz başarırsınız.. ben ygs ye 5 aylık hamile girdim.. büroya kayıt yaptırmaya 40ı yeni çıkan bebeğimle gittim. Hatta kağıdı imzalarken ne işin var burda der gibi baktılar bana.. bebeğimi sallarken, emzirirken,ev halkını uyutup ders çalıştım.. bide okula giden oğlum var.. çok zor oldu ama şükür bitti..

Back
X