Ben bu doktorların hangisine inanayım ???

ledaswan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
179
10
96
İstanbul
Merhaba hanımlar..
30 yaşındayım, 10 aydır korunmuyorum ve herşeyimiz normal olmasına rağmen henüz hamile kalabilmiş değilim.

Bu sürede gittiğim 4 farklı doktorun birbirinden farklı yorumları neticesinde artık ne yapacağımı, kime güveneceğimi şaşırmış haldeyim.

1) Bende rahim ağzı yarası olduğu söylendi 2 yıl önce. Doktorum acil yakalım dedi, bu yarayla asla çocuğun olmaz dedi, ben de o zaman çocuk düşünmüyordum ama temizlensin diye tamam dedim, operasyon geçirdim. Başka bir doktor; niye yaktırdın yaktırmak mı kaldı dondursaydın dedi. Bir diğeri yarayla hamile kalabilirsin ama çocuğu taşıyamazsın düşürürsün dedi. Bir diğeri önce bir doğum yapsaydın niye acele ettin dedi.

2) 1 sene önce bir doktor rahimde 5 mm polip gördü. Acil acil ameliyat bunu hemen almalıyız, hamile kalamazsın diye feryat etti. Başkasına da göstereyim dedim, bu görünmüyor bile ne operasyonu ya yapışıklık olursa dedi. Bir diğer doktora ben söylememiştim, rahime baktı baktı polipi göremedi, bulamadı.

3) Hamile kalamayınca doktora acaba progestan mı kullansam dedim. Doktor kızdı, olur mu öyle şey "progestan bebeği öldürür" dedi. Halbuki hepimiz biliyoruz sanırım, progestanın düşük risklerinde ve hamileliği kolaylaştırmak için verildiğini.

4) Daha başlarda folik asit kullanayım mı dedim bir doktora. Hayır gerek yok dedi. Düzgün beslenirsen yeterli olur dedi. Bir diğeri kullansan da olur kullanmasan da dedi. Bir diğeri mutlaka kullan "üremeyi arttırır" dedi. Folik asitin üremeyi arttırdığını duyan var mı ?

5) Rahim filmi için 5-6. aylarda bir doktor, yıl tamamlansın çektir mutlaka dedi. Bir diğeri 8. ay sonunda gerek yok rahim filmine, muayene esnasında çok rahatsın açıktır tüplerin diye eliyle bana rahim filmi çekmiş kadar oldu.

Ve daha neler neler. Yazılanları da okuyorum bu forumda. Aynı olaya farklı yorumlar getiren doktorları. Tıp bilimi yorum işi midir, salt bir doğru yok mudur, ya da hastalar kobay mıdır???

Bu durumda kime güveniriz ?

:)))) çok güldüm ya..bu dr lar gerçekten çok hoşlar..senin yaşadıklarının aynısını ben senelerdir yaşıyorum malesef..15 senedir hormon sorunum var 15 senedir ayda en az 1 defa tahlile gidiyorum..banada öyle şeyler denediler söylediler ve yaptılar ki ohoooooo :)) ben anlatsam kitap olur herhalde..bende kısaca şöyle özetliyim..
1) banada rahim ağzı yaran var yaktır yada dondurt dediler..çeşitli görüş olsun diye çeşitli dr lara gittim biri yaktır dedi..o yaktır deyince yaktırayım mı dondurtayım mı..dondurtmak çocuğu olmayan kadına daha çok tavsiye ediliyo dedim (hasta olarak ben söylüyorum bunu) o zaman dondurt dedi..aylar önce tıp fakülteside dahil olmak üzere biçok farklı dr a gittim rahim ağzı yaramın küçük olduğunu söylediler..geçenlerde istanbulda çok iyi farklı 3 dr a göründüm..yaran falan yok sana kim söyledi yaran olduğunu dediler..olmayan yaranın nesini dondurcaklardı neremi yani dondurcaklardı anlamadım :)) dahası çocuk doğurmayan kadında yara olması çok düşük bi ihtimalmiş..en son harika bi bayan dr a denk geldim o söyledi..sen kaç çocuk doğurdun dedi ben yaram var deyince..ben doğurmadımki daha dedim..eee çocuk doğurmayan kadında yara olması çok düşük ihtimal olsada sakın elletme rahmini dağlarlar şişme olur hamile kalamazsın dedi bana..
2) prolaktin düşürücü ilacı bi dr bana bırak dedi..60 dan ilaçla 2 ye yani normale dönen prolaktinim dr un tavsiyesi sayesinde 30 a fırladı 15 günde :)))
3) kardeşim daha geçen 2 ayrı dr a göründü..onada bi dr pko usun demiş diğeri değil alakası yok kim söyledi bunu demiş..kardeşimde bana soruyo abla hangisi doğrudur diye :))
4) asıl bomba bu şıkta..bana geçen ay hamile teşhisi koydu 3 farklı dr..hatta reçete yazıp ilaç verdi bi tanesi..hamile değilmişim..gene dr hatası yanii..çatlatma iğnesi olmuştum iğne betahcg yi yükseltiyo..dr lara bunu belirtmeme rağmen bana kesinlikleeeee gebesin dedi ve reçete yazdılar ama değilmişim..gittim dr la çatır çatır kavga edip çıktım..
daha bi sürü şey varda anlatcağım sayfalar yetmez..
hele rahim filmi konusunda kaç şık yazarım bilmem yanii..rahim filmi çektircek dr bulamadım ben..en son bi dr a neden hiçbi dr rahim filmi çekmeye yanaşmıyo diye direkt sordum kızmıştım artık..dr itiraf edip bana zor işlem olduğu için çekmiyolar ve kadının çektirmesinide önermiyolar dedi..sonunda kendi çabamla çektirdim..

Son düzenleme:
İşte gel de takılmasın kafana. Rahim ağzı yarası ile ilgili olanları söylüyorum.
5 farklı doktora daha gitsem daha da farklı şeyler duyacağım sanırım.

Bir de ne var. Kendi çabalarınla okuyorsun, öğreniyorsun, doktora söylüyorsun. Nasıl kızıyorlar. Bir tanesi beni azarladı bu yüzden. Okuyup duruyorsunuz internetten diye söylendi. Neymiş internet çıkmış herkes doktor kesilmiş başlarına.

Bir de hepsi birbirine laf söylüyorlar. Çok komik :) Kimse bir diğer doktoru beğenmiyor. Sen okuyup bilince seni de beğenmiyor.

valla beğenmeyen beğenmesin..bizde budur :)) ben çok okuyorum araştırıyorum özellikle kadın doğum konusunda yurtdışından çeviri makaleler bile okuyorum ve allaha şükür ki bi dr hatasını fark edebilcek kapasitede bilgim var..hep ben uyarıyorum..bana laf söyleyen bilmiş gözüyle bakan dr a da cvb ı veriyorum..burda benim sağlığım sözkonusu..tabi ki bilgili olucam..araştırıyorum,okuyorum,dr lara ınternetten soruyorum cvp alıyorum vb..

Tıp bilimi yorum işi midir, salt bir doğru yok mudur, ya da hastalar kobay mıdır??? Soruna verebileceğim en iyi yanıt bence kesinlikle yorum işidir canım. Bu konuda benim de farklı deneyimlerim var şu ana kadar farklı doktorlardan farklı şeyler duyan bir insan olarak tıbbın objektif değil, subjektif olduğunu düşünmeye başladım. Önemli olan iyi niyetli, işini gerçekten seven ve alanında uzman bir dr. bulmak. Aksi halde gerçekten işimiz zor. İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın.

Umarım. Teşekkürler :)

Yoksa işimiz, bende sürekli gerginlik ve stres oluşturan ondan sonra da stres yapma süreci uzatırsın diyen doktorlarla çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…