Merhaba hanımlar..
30 yaşındayım, 10 aydır korunmuyorum ve herşeyimiz normal olmasına rağmen henüz hamile kalabilmiş değilim.
Bu sürede gittiğim 4 farklı doktorun birbirinden farklı yorumları neticesinde artık ne yapacağımı, kime güveneceğimi şaşırmış haldeyim.
1) Bende rahim ağzı yarası olduğu söylendi 2 yıl önce. Doktorum acil yakalım dedi, bu yarayla asla çocuğun olmaz dedi, ben de o zaman çocuk düşünmüyordum ama temizlensin diye tamam dedim, operasyon geçirdim. Başka bir doktor; niye yaktırdın yaktırmak mı kaldı dondursaydın dedi. Bir diğeri yarayla hamile kalabilirsin ama çocuğu taşıyamazsın düşürürsün dedi. Bir diğeri önce bir doğum yapsaydın niye acele ettin dedi.
2) 1 sene önce bir doktor rahimde 5 mm polip gördü. Acil acil ameliyat bunu hemen almalıyız, hamile kalamazsın diye feryat etti. Başkasına da göstereyim dedim, bu görünmüyor bile ne operasyonu ya yapışıklık olursa dedi. Bir diğer doktora ben söylememiştim, rahime baktı baktı polipi göremedi, bulamadı.
3) Hamile kalamayınca doktora acaba progestan mı kullansam dedim. Doktor kızdı, olur mu öyle şey "progestan bebeği öldürür" dedi. Halbuki hepimiz biliyoruz sanırım, progestanın düşük risklerinde ve hamileliği kolaylaştırmak için verildiğini.
4) Daha başlarda folik asit kullanayım mı dedim bir doktora. Hayır gerek yok dedi. Düzgün beslenirsen yeterli olur dedi. Bir diğeri kullansan da olur kullanmasan da dedi. Bir diğeri mutlaka kullan "üremeyi arttırır" dedi. Folik asitin üremeyi arttırdığını duyan var mı ?
5) Rahim filmi için 5-6. aylarda bir doktor, yıl tamamlansın çektir mutlaka dedi. Bir diğeri 8. ay sonunda gerek yok rahim filmine, muayene esnasında çok rahatsın açıktır tüplerin diye eliyle bana rahim filmi çekmiş kadar oldu.
Ve daha neler neler. Yazılanları da okuyorum bu forumda. Aynı olaya farklı yorumlar getiren doktorları. Tıp bilimi yorum işi midir, salt bir doğru yok mudur, ya da hastalar kobay mıdır???
Bu durumda kime güveniriz ?