- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.207
- 158
- Konu Sahibi Less-is-More
İlla ki olumsuz bir etkisi olacak çocuğunuza. Göz ardı etmeyin bunu.Offf çok kötü oldum şimdi. Dediğiniz gibi olursa kendimi asla affetmem. Yapamam bunu oğluma![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İlla ki olumsuz bir etkisi olacak çocuğunuza. Göz ardı etmeyin bunu.Offf çok kötü oldum şimdi. Dediğiniz gibi olursa kendimi asla affetmem. Yapamam bunu oğluma![]()
Bakıcı bulamazsam ne yapayım? Annesi Kasım'da gelecek yanına. O gelene kadar gelsin üç gün baksın evine gitsin sonra. Ben de çok muhatap olmadan sabredeyim. O zamana kadar da güvenilir birini bulayım. Şimdi iki hafta içinde bulsam da bebek hemen alışmaz ki. Sürekli yanında olması lazım. Babaannesinde bile bizi göremeyince ağlıyor ama kadın sabrediyor, oynatıyor falan. Bakıcı dilinden anlamaz ki hemen.İlla ki olumsuz bir etkisi olacak çocuğunuza. Göz ardı etmeyin bunu.
Yatılı kesinlikle bırakmayın babaanneye, bebek hala güvenli bağlanma sürecinde çünkü.. En azından akşamları bile olsa sizi görebilmeli.,sarıldığınızı bilmeli,kokunuzu hissedebilmeli.. Evet bu sunduğunuz çözüm mantıklı olabilir ama o bakıcıyı bulun kesinlikle.. Kamera da takın mutlaka.Bakıcı bulamazsam ne yapayım? Annesi Kasım'da gelecek yanına. O gelene kadar gelsin üç gün baksın evine gitsin sonra. Ben de çok muhatap olmadan sabredeyim. O zamana kadar da güvenilir birini bulayım. Şimdi iki hafta içinde bulsam da bebek hemen alışmaz ki. Sürekli yanında olması lazım. Babaannesinde bile bizi göremeyince ağlıyor ama kadın sabrediyor, oynatıyor falan. Bakıcı dilinden anlamaz ki hemen.Bir ağlamaya başladı mı ben bile susturamiyorum bazen. Babasını nöbetten çok cagirdigim olmustur. Hala koligin izleri geçmedi. Keşke normal bir bebek olsa da iki dkda halletsem
Bunları birçok anne yaşıyor. Benim küçük kıza da bakıcı baktı bir yıl. Ama 3 bakıcı değiştirdik bu arada. 2,5 yaşında kreşe vermek zorunda kaldım. Şükür ki kreşe hemen alıştı. Çocuklar büyüyene kadar türlü zorlu yollardan geçiyor insan. Bu da böyle bir süreç olacak sizin için. Çocuğunuz hele ki siz olmadan duramayan bir çocuksa resmen travma olur babaannede 3 gece kalması. Siz de gece orada kalsanız neyse, ama diğer türlü travma olur onun için.Bakıcı bulamazsam ne yapayım? Annesi Kasım'da gelecek yanına. O gelene kadar gelsin üç gün baksın evine gitsin sonra. Ben de çok muhatap olmadan sabredeyim. O zamana kadar da güvenilir birini bulayım. Şimdi iki hafta içinde bulsam da bebek hemen alışmaz ki. Sürekli yanında olması lazım. Babaannesinde bile bizi göremeyince ağlıyor ama kadın sabrediyor, oynatıyor falan. Bakıcı dilinden anlamaz ki hemen.Bir ağlamaya başladı mı ben bile susturamiyorum bazen. Babasını nöbetten çok cagirdigim olmustur. Hala koligin izleri geçmedi. Keşke normal bir bebek olsa da iki dkda halletsem
Şu an 12. ayında. Her çocuk o kadar erken alışamayabiliyor. Ben oğlumdan hiç emin değilim![]()
O zaman benim iki yıl hakkım yok mu? Şimdi oğlum 12 ayında. iki aylıkken bitmişti doğum iznim. Şimdi istesem ne kadar ayrilabiliyorum?Ücretsiz izin olayında yanlış anlama var sanırım; analık izninin bitiminden itibaren 24 ay. Yani 27 aylık olunca ücretsiz iznin de bitiyor üzgünüm
Ben de ekimin başında işe geri dönmek zorundayım ne yazık ki... Daha 2 ay oldu üstelik izne ayrılalı, oğlum da 14 aylık... Ama maddiyat insanı mecbur bırakıyor, hele ki şu ekonomide.
O zaman benim iki yıl hakkım yok mu? Şimdi oğlum 12 ayında. iki aylıkken bitmişti doğum iznim. Şimdi istesem ne kadar ayrilabiliyorum?
Anladım. Peki ben hizmet birleştirme yaptım. Onlar memuriyetten sayılıyor mu? Yoksa daha dort yılim dolmadi. Ama bir yıl ayrılırsam beş yıl dolmuş olur. O zaman bir yıl da dediğiniz gibi ayrılma hakkım da olur. Ama ücretsiz izin bu koşullarda çok zor.Hangi gün bittiği önemli aslında. Diyelimki oğlunuz geçen yıl bugün doğdu. İki ay sonra ekim 16 yapar. Yani sizin 16.10.2019a kadar ücretsiz izin alma hakkınız olur. Keşke sizin düşündüğünüz gibi olsa ama değil... Çocuk 27 aylık olana kadar ücretsiz izin kullanabiliyorsunuz(13haftalık analık izni kullanıldığı düşünülürse). Sonra 1 gün dahi uzatamazsınız. Ha ama ne olur memuriyette 5 yılı dolduranlar tek sefere mahsus toplamda 1 yıl ücretsiz izin alabiliyor, onu da alıp 1 yıl uzatabilirsiniz süreyi. Oğlum 14 aylık, ben de 2 aydır ücretsiz izindeyim mesela, benim 13 ayım kaldı. Ama hepsini kullanamayacağım ne yazık ki, eylül sonunda ekimin başında işe başlayacağım gibi duruyor...
Anladım. Peki ben hizmet birleştirme yaptım. Onlar memuriyetten sayılıyor mu? Yoksa daha dort yılim dolmadi. Ama bir yıl ayrılırsam beş yıl dolmuş olur. O zaman bir yıl da dediğiniz gibi ayrılma hakkım da olur. Ama ücretsiz izin bu koşullarda çok zor.![]()
Çocuk olmasa birikim düşünmezdim. Hala karar veremedim. Biraz daha zamana bırakıp duruma göre hareket edeceğim. Eğer yine aynı sorunları yaşatirsa ücretsiz izne çıkacağım.Birikimi falan bosverin bence simdilik . Soylemesi kolay da... durumunuz da zor ve de size fikirler uretmemiz gerekiyor.
Bana kalirsa esinizin isten cikacagi zamana kadar ucretsiz izin alin. Sonrasinda esiniz evde cocuk baksin siz ise donun calisin.. boyle boyle 2.5 yasina geldiginde cocuk cisini kakasini da halledicek durumdaysa direkt krese verin.
Esiniz yeni bi is olarak ne dusunuyor peki? Devlet isi olamycak sanirim degil mi?
Tabi bir de soyle bi durum var. Kresin de bi ucreti olucak. Esiniz alelade bi ise baslarsa ve onun maasi krese giderse.. bu da cok sacma olucak. Evde babasi bakar daha iyi...
Ya daaaa.. denize dusen yilana sarilir. Gurur esekliktir der annem bazen. Ben de kaynanamla gorusmedim evlendikten sonra 1 yil. Hala da soguģzdr. Cocugu gostermek bile istemyorum. Sevmiyor mu seviyor. Bakamaz mi bakar. Ama ben cocuguma dokunsun istemiyorum oyle sahsiyetli bir insanin.. àma mecbur kalirsam..
Kullanmak gibi gorurdum heralde. Isin dustu ve kullancaksin onu boyle dusun icini rahatlat olmadi... kaynana baksin bi sure daha yani..ikici secenek de bu.
Benim fikrim şu anda önceliğiniz birikim yapmak değil çocuğunuza en sağlıklı ve uygun bakımı sağlamak olmalı.KV ile yaşananları son konumda anlattım. Eşim gitti konuştu, bayagi da ağır konuşmuş. Ertesi gün KV arayıp özür diledi. Önce açmadım telefonunu. Ben acmayinca eşimi aradi. O da bana uzatinca müsait değilim dedim. Sonra eşimle konuşunca döndüm aramasına. Ama bana yine hiç samimi gelmedi. Ben de içimde ne var ne yoksa döktüm. Hatta o hala konuşurken bebeğim ağlıyor görüşürüz diyip telefonu suratına kapattım. Hala görüşmek istemiyorum ama eşimi arada bırakıyorum. Bu kadar olayın üstüne hala torununa da bakmak istiyor. Ben daha fazla aynı evin içinde kalamam. Eşimle uzun uzun konuştuk. Bakıcı bulalım desek imkansız sabredemez bizim oğlana. Kimsede durmuyor, hele tanımadığı birinde asla. Eylülde iş basi. Ücretsiz izne ayrılsam nereye kadar? Sanırım iki yıl hakkım var ama o zamana kadar ya bizim oğlan krese başlayamazsa. Üç yaşında olacak. Ders programimi üç güne sığdırıp sadece o günler kvye bıraksam, akşamları o yatana kadar yanında dursak, uyuyunca eve gelsek ama eşimin işi dolayısıyla her akşam evde olmayabiliyor. Ben bir de bebeğim başka yerde kalsın istemiyorum. Ne yapacağım ben? Bir çıkar yol gösterin. Çok çaresiz kaldım.