Ben bu durumda ne yapayım şimdi?

İçimden gelenleri yazmışsıniz. Ama uzun vadede dusunuyorum. Kendi ailemle de bir sürü sorunlar yaşadım. Oğlum onlari hiç görmedi. ilk doğduğunda gelmişlerdi sadece. Sonra kavgalardan dolayı hiç görüşmedim. Bir sürü olay. Şimdi bir de KV ile böyle olunca. Ya ben bu çocuğu hep düşmanlıkla mı büyütecegim diyorum. Kendi ailemi de düzeltmeye çalışıyorum. İnsanlar yaptıklarından pişman olup özür dilerse içimden gelmese de sırf oğlum bunlardan etkilenmesin diye göz ardı edemez miyim diyorum. Ben hep babamın yüzünden birçok akrabamizla, dayımla, teyzemle vs. küs büyüdük. Tabi ki ben çocuğuma görüşme konuma demem ama ben konusmayinca etkilenmez mı bu çocuk? Hayatta sadece bir dayısı var. Ne halası ne amcası ne teyzesi. Kuzeni olursa dayısının çocuğu olacak. Onunla bile görüşmedik bir yıldır neredeyse. Ben bu kavgalardan o kadar yoruldum ki artık.
Böyle sülalesi olacağına hiç olmasın sabinin, biz de yalnız büyüdük, hala yalnızız, kimseyede ihtiyacımız yok çok şükür.. Benim yiğenimin de bir teyzesi var, yani ben:)bir de dedesi, yani babam.. yetiyoruz birbirimize.. Sizde dayısı, annesi, babası, olursa bir kardeşi ile çok güzel, huzurlu çekirdek bir aile kurabilirsiniz.. Önce ki konularınızı da okudum, o bebişin öyle bir dedesi, öyle bir anneannesi, böyle bir babaannesi olsa ne olmasa ne.. Olmaması çok daha hayırlı inanın.

Krese gondermeyin bakici tutun.hatta simdiden gelsin ki alissinlar birbirlerine.yerinizde olsam bana o kufurleri soyleyen birinden asla bisey istemezdim.bana muhtaclar kafasina girip dahada simaracak

Siz kararınızı vermişsiniz zaten, kv’ye bırakacaksınız çocuğu belli ki. Bırakın ve kendiniz görün neden bırakmamanız gerektiğini bence.
Valla bırakırsa konu sahibi hayatının hatasını yapar saatte bir çocuğun ağzına birşeyler teper, ağzının boş kalmasını hiç istemiyormuş zira, artı annesine böyle hakaretler edebilme hakkını kendinde görebildiğine göre, yarın birgün o çocuğa neler anlatır, nasıl doldurur o küçücük kafasını, yada çocuğa küfretmeyeceği ne malum, bunun normal olduğunu sanıyor zaten kadın zannımca,..

Siz kararınızı vermişsiniz zaten, kv’ye bırakacaksınız çocuğu belli ki. Bırakın ve kendiniz görün neden bırakmamanız gerektiğini bence.
Aslında benim kararım değil, eşimin isteği. Ben farklı bir yol bulunursa onu denemek istiyorum. Keşke bakıcıda dursa da bırakmasam. İki haftalık bir süre var. Bu sürede güvenecegim birini bulup çocuğun ona alışmasını sağlayabilir miyim? Babaannesine alışık olduğu için ve özür dilediği için şu an ben inatlaşiyor gibi duruyorum. Ücretsiz izne ayrılırsam da yine tayin görüp doğuya gitme ihtimalimiz olacak. Hadi gittik diyelim? Orda bu çocuğu kime bırakacağım? İnanın zor bir durumdayım. Yoksa hiç içimden gelmiyor tekrar yüz yüze görüşmek

Sizinle bire bir ayni durumda olan bir akrabam var. Kendi annesi koca derdine dusup 60 yasinda evlendigi icin kaynanasinin her seyine eyvallah edip iyi gecinmeye ugrasiyor. Ki bence olmasi gereken bu. Bakici tuttu olmadi,krese verdi cocuk alisamadi. Kadin dedi ki neyse kaynanadir bari gozu gibi bakar eder. Hangi bakici veya kres gunde 3 defa cocugu parka goturur? Hic birisi.

İnsanlar bir turlu anlamiyor cunku her cocuk 2 yasina geldi yallah krese denmiyor. O cocuk kac sene gidecek okula ? Bir kresle bitmiyor senelerce okullarda surunecek nefret edecek bir akil sahibi de dusunse bu 1. Ek olarak her cocuk her yasta krese uygun olamiyor. Ben kendi ogluma 3 senedir bakiyorum,kesinlikle bugune kadar veremezdim krese, verdim demekle olmuyor zaten cogu kres yarim gunde servis vermiyor kendin gidip geliyorsun cocukla. E calisinca mumkun mu bu? Bu da 2.

Bence kaynanaya kulaginizi tikayip baktirin cocuga. O da emin olun sizin icin degil kendi oglunun rahati icin bakmaya talip olmustur. Kafaniza takmayin,ha laf mi soyledi,aynen siz de soyleyin lafinizi esirgemeyin. Gidin calisin eliniz para gorsun,arada avcuna para koyun kaynananin,belirli gunlerde hediyeler alin ihtiyaclarini karsilayin sizden iyisi olmaz. Bu tip insanlarin anladigi dil bu cunku.

Valla bırakırsa konu sahibi hayatının hatasını yapar saatte bir çocuğun ağzına birşeyler teper, ağzının boş kalmasını hiç istemiyormuş zira, artı annesine böyle hakaretler edebilme hakkını kendinde görebildiğine göre, yarın birgün o çocuğa neler anlatır, nasıl doldurur o küçücük kafasını, yada çocuğa küfretmeyeceği ne malum, bunun normal olduğunu sanıyor zaten kadın zannımca,..
Yanımda yapamıyor artık ama ben yokken yapabilir tabi o da var :(

ben çocuğu niye yatılı bıraktığınızı anlamadım. işten çıkınca uyuyana kadar yanında duracağınıza alıp eve getirin.
Evlerin arası uzak. Sabah gidip bırakamayiz. Beste falan kalkmamiz lazım ki bu da bebeğe eziyet olur. Git gel iki saati bulur. 8de iş başı. Yetişmek mümkün degil.

Kreş olayini abartıyorsunuz. Benim cevremde 6 aylik bebeğini verenler var. Hicbir anne güle oynaya vermiyor ama cocuk cabuk alışıyor. Bence kreşe verin.

Sizinle bire bir ayni durumda olan bir akrabam var. Kendi annesi koca derdine dusup 60 yasinda evlendigi icin kaynanasinin her seyine eyvallah edip iyi gecinmeye ugrasiyor. Ki bence olmasi gereken bu. Bakici tuttu olmadi,krese verdi cocuk alisamadi. Kadin dedi ki neyse kaynanadir bari gozu gibi bakar eder. Hangi bakici veya kres gunde 3 defa cocugu parka goturur? Hic birisi.

İnsanlar bir turlu anlamiyor cunku her cocuk 2 yasina geldi yallah krese denmiyor. O cocuk kac sene gidecek okula ? Bir kresle bitmiyor senelerce okullarda surunecek nefret edecek bir akil sahibi de dusunse bu 1. Ek olarak her cocuk her yasta krese uygun olamiyor. Ben kendi ogluma 3 senedir bakiyorum,kesinlikle bugune kadar veremezdim krese, verdim demekle olmuyor zaten cogu kres yarim gunde servis vermiyor kendin gidip geliyorsun cocukla. E calisinca mumkun mu bu? Bu da 2.

Bence kaynanaya kulaginizi tikayip baktirin cocuga. O da emin olun sizin icin degil kendi oglunun rahati icin bakmaya talip olmustur. Kafaniza takmayin,ha laf mi soyledi,aynen siz de soyleyin lafinizi esirgemeyin. Gidin calisin eliniz para gorsun,arada avcuna para koyun kaynananin,belirli gunlerde hediyeler alin ihtiyaclarini karsilayin sizden iyisi olmaz. Bu tip insanlarin anladigi dil bu cunku.
Benden maddi bir beklentisi yok. Hediye falan da alırım ama istemez. Kendisi biriktirip bize vermeye çalışır. Böyle tuhaf bir kadin. Hayatını oğluna adamış.

Aynen. Hatta çocuğu doldurup annesine küfrettirebilir bile.

Gülüm bizim burda %90 insanlar 1 yaşında çocukları kreşe veriyorlar , orda öyle birşey Yok mu ? Kreşe versen ? Kendin iş çıkışı alırsın , belki hatta 1-2 saat erken çıkarsın . Ben profesyonel eğitimin (kreş vs.) anneanne -babaanne ‘den daha etkili olduğunu düşünüyorum . Anneanne -babaaanne ile büyüyen çocuklar biraz arsız oluyor sanki (yani benim gördüklerim ) . Hem sen işinden olmamış olursun , hem de kayınvaliden ile muhatap olmamış olursun hem de belki bebeğin sorunlarını aşmış olur? Belki ağlamaları vs . Azalır ? Sosyalleşir ? Ne biliyim ... ben en azından öyle yapardım :/

Çocuğunuz 3 gece babaannede mi kalacak? Uyanınca sizi göremeyince ne olacak peki? Terk edilme hissi olmaz mı? 3 gün için bakıcı tutun ve kamera koyun eve. Bozmayın çocuğun psikolojisini.

Benim bir arkadaşımın annesi öğretmenmiş ve arkadaşımı aynen bu dediğiniz şekilde büyütmüş. Arkadaşım annesine karşı çok soğuk -ki babaannesi asla doldurmamış annesine karşı- ve onu affedemiyor bu yaptığından dolayı.

Çocuğunuz 3 gece babaannede mi kalacak? Uyanınca sizi göremeyince ne olacak peki? Terk edilme hissi olmaz mı? 3 gün için bakıcı tutun ve kamera koyun eve. Bozmayın çocuğun psikolojisini.

Benim bir arkadaşımın annesi öğretmenmiş ve arkadaşımı aynen bu dediğiniz şekilde büyütmüş. Arkadaşım annesine karşı çok soğuk -ki babaannesi asla doldurmamış annesine karşı- ve onu affedemiyor bu yaptığından dolayı.
Offf çok kötü oldum şimdi. Dediğiniz gibi olursa kendimi asla affetmem. Yapamam bunu oğluma :(

Gülüm bizim burda %90 insanlar 1 yaşında çocukları kreşe veriyorlar , orda öyle birşey Yok mu ? Kreşe versen ? Kendin iş çıkışı alırsın , belki hatta 1-2 saat erken çıkarsın . Ben profesyonel eğitimin (kreş vs.) anneanne -babaanne ‘den daha etkili olduğunu düşünüyorum . Anneanne -babaaanne ile büyüyen çocuklar biraz arsız oluyor sanki (yani benim gördüklerim ) . Hem sen işinden olmamış olursun , hem de kayınvaliden ile muhatap olmamış olursun hem de belki bebeğin sorunlarını aşmış olur? Belki ağlamaları vs . Azalır ? Sosyalleşir ? Ne biliyim ... ben en azından öyle yapardım :/
Canım aslında en doğrusu senin dediğin ama derdini bile anlatamayan bir bebek. Buralarda güvenilir bir kreş bulmak çok zor. Neler duyuyoruz haberlerde. Keşke her şey oradaki gibi kurallı ve disiplinli olabilse. :(

Back
X