• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu kaynana ile ne yapacağım kızlar bıktım artık :(

Esim annesinin yaptıklarını hep kapatmaya çalışıyor bu durumla nasıl bas edeblrm belki artık cok zoruma gidiyor
En zor olanıda bu benim eşimde aynı haklı bile olsam yok seni çok seviyo şakasına dedi iyi niyetle yaptı ama benim annem en ufak bişey yapsa dünyayı koparır erkekler işte

Evliliği mi zehir ediyor esimle hep onun yüzünden tartışıyoruz nefret ediyorum ondan hep laf sokmalar hep hep. Ne istiyo benden anlamıyorum şimdiye kadar hic bir saygısız lik dahi etmedm.
Gorumcemde oyleydi allahtan burda degil :KK43:
Size pazartesi olan bi olayı anlatmak istiyorum
Hamileym tansiyonum düştü bayilmsm esim hastaneye götürdü serum takıldı kemdime geldm bebeğim iyiydi şükür cok zor bir hamilelik geçiriyorum hic bir sey yapamıyorum cok agrilarm var
Kaynanam bir gun snra ara basi cekmis ( bizim yöreye ait bir yemek ) neyse getirym heo beraber icelm demis eşime aksam geldiler annemde bizdedi.
Sofrayi kuruyoruz esim sagolsn yardm ediyor bana.
Kaynanam : arabasi çekmesini bilir misn. Diye soru sordu
Ben : Hayır bilmiyorum dedim
Kaynanam; yemesini bilin amma diye orda beni cok kotu bozdu zaten hasta ym kotym saygmdan sustum bir laf etmedm.
İçime attm hem yapıyor getiriyor hemde basima kakiyor. Laf sokuyor ayıp degl mi annemde cok bozuldu sırf onlarn hatrina bir tabak yedim onuda yemcktm esim rencide olmasn die.
Esimle paylaştım bunu yemin etti annem onu saka amacli soylemstir art niyetli degl diyerek annesini savundu haa keske soylemeseydi uygun olmadı ama laf çıktı agzindan sende haklsn ama ne yapym dedi.
Bende hadi bir toplum içinde olsaydık bana o lafi soyleseydi dedm.
O zaman ben müsade etmezdm annem yaşlı bazen ne dedigini bilmiyor gormezden gel felan diyerek kapattı.
Tamam annesi yaşlı ama laf sokmasını nasil biliyor kızlar benim xok ağrima gidiyor artık onlarin evine gtmek istemyrm Her gttmizde bana laf sokuyor ben cok yoruldm
Ne olur bana akil vern esimle söyle bir konusma yapacagm.
Ben bundan sonra annenin evine yemekli gtnem onun sofrasina oturmam bu sefer de arkamdan laf eder evimde yerm birdaha da laf sokar sa evinede gtmycm die demek istyrm ama demeden önce düşünüyorum bana akil vern ne olur :KK43:
Ayyy kendi kaynanamın derdi yetmezmiş
Gibi bu forumdaki kaynanaların derdinide çekiyorum. Nedir bizim bu kaynanalardan çektiklerimiz kızlaaaaaarr:KK43:hepsi hemen hemen aynı yaa. Şu dilleri kopsada kurtulsak vallahi.:KK62::KK42::KK42:

Evliliği mi zehir ediyor esimle hep onun yüzünden tartışıyoruz nefret ediyorum ondan hep laf sokmalar hep hep. Ne istiyo benden anlamıyorum şimdiye kadar hic bir saygısız lik dahi etmedm.
Hamileym tansiyonum düştü bayilmsm esim hastaneye götürdü serum takıldı kemdime geldm bebeğim iyiydi şükür cok zor bir hamilelik geçiriyorum hic bir sey yapamıyorum cok agrilarm var
Kaynanam bir gun snra ara basi cekmis ( bizim yöreye ait bir yemek ) neyse getirym heo beraber icelm demis eşime aksam geldiler annemde bizdedi.
Kaynanam; yemesini bilin amma diye orda beni cok kotu bozdu zaten hasta ym kotym saygmdan sustum bir laf etmedm.
İçime attm hem yapıyor getiriyor hemde basima kakiyor. Laf sokuyor ayıp degl mi annemde cok bozuldu sırf onlarn hatrina bir tabak yedim onuda yemcktm esim rencide olmasn die.
Esimle paylaştım bunu yemin etti annem onu saka amacli soylemstir art niyetli degl diyerek annesini savundu haa keske soylemeseydi uygun olmadı ama laf çıktı agzindan sende haklsn ama ne yapym dedi.
O zaman ben müsade etmezdm annem yaşlı bazen ne dedigini bilmiyor gormezden gel felan diyerek kapattı.
Tamam annesi yaşlı ama laf sokmasını nasil biliyor kızlar benim xok ağrima gidiyor artık onlarin evine gtmek istemyrm Her gttmizde bana laf sokuyor ben cok yoruldm
Ben bundan sonra annenin evine yemekli gtnem onun sofrasina oturmam bu sefer de arkamdan laf eder evimde yerm birdaha da laf sokar sa evinede gtmycm die demek istyrm ama demeden önce düşünüyorum bana akil vern ne olur :KK43:
Ya canım beni piskinlige vursana.niye alınıyor sun.Allahi var kayinvalidem çok iyidir. ben kendimi ay elimden is gelmez siz varken benim yaptıklarım ne ki gibisinden söylenirim. siz de diyinki ben yapsam da sizin yaptıklarınız yanında güzel olmaz onun için yapmama gerek yok diyip geçin öteye . boş verin yaaaa . bildiğin ben kendimden dert yanıyorum . ama zannetmeyın ki hiçbir şey de yapmıyor değilim. sadece beklentileri yüksek tutmuyorum o kadar

Eşiniz bence arayı bulmaya çalışmış. Kalkıp annesini değiştiremez bu yaştan sonra. Atamaz, satamaz, en azından sizi kırdığının farkında ve annesini savunmuyor.
"Annem kalkıp sana çorba yapıyor, teşekkür edeceğine surat asıyorsun" da diyebilirdi. Dememiş.

Kendi annesini haklı görmemiş, onu savunmamış. Ama onu öyle kabul etmeniz gerektiğini söylemiş.

Siz eşinizin yerinde olsanız ne yapardınız?

Bence biraz alıngan davranmışsınız.

Ben de bilmem o çorbayı, hatta 3-5 çorba dışında başka çorba bilmem. Ama hepsini yemeyi de bilirim. Ne var yani bunda?

Kendinizi rahatlatmayı öğrenin. Sakin davranmaya çalışın. Eşinizi üzmeyin.

Peki böyle böyle nolcak ben onun yüzünü görmeye dahi tahammül edemyrm gtmek istemyrm evlerine :KK43: giderken resmen işkence cekyrm artk blymsnz
ben de oyleydım de bı sure gecıo soyledıgı seylerı duymuyosun bıle onu önemseme gecıo ama sure lazım ben 5 yıllık evlıyım son bır yıldır fılan amann bı gıt işine demeye basladım yanı dusun 4 yıl çektım senın gıbı ruyalarıma gırıyodu kavga edıyodum kadınla kendı kendıme

yaşlıysa gül geç canıım yaa emin ol kahkahayı bassaydın daha iyi olucaktı bn şahsen öyle yapardım evet yemesi güzelll derdim :) ellerine sağlık güzel olmuş ,güzel yapmışsın der çıkardım işin içinden.Bnm kv bnde 2 ay kaldı laf soksa da hiiçç ses etmiyorum etsem nolcak ki kv ler herzaman üste çıkar,en iyisi susmak.Eşin de demiş zaten o lafını bilmiyor yaşlı diye ,bazıları patavatsız oluyo napıcan eşini de üzme boşver ,sen hamilesin biraz ondanda alıngan oluyon

bişey dememiş. boşver .
annecm sen daha guzel yapıosun tabiki yemeyi bilicem de şakayla karışık :D

Canım üzme kendini boşver hamile halinle lütfen kv işte normaldir canım ben ilk aylar çok kötü oldum grip oldum üst üste sürekli gittim bi gün aman çok normal ilk ay herkes böyle olur dediler bi kere arayıp sormadılar
En kötüsünü anlatiyim gittik canın çekmesin bi şey hazırlamışlar ben de birşey gotürdüm ama hazirladiklarindan herkesin önüne koyup benim önüme koymadılar ve ben hamileyim nasıl koktu anlatamam eve geldim ağladım aç gitmiştik yemek de yapmamışlardı artık zerre bi şey yemiyorum orda mesafeli gidip geliyorum yarim.saat bile oturmuyorum o da ayda bir artık şimdi de eşime senin karın bizi begenmiyo deyip duruyorlarmış
Çok.şükür eşim yaptıklarını görüyo da hak veriyo bana
Canım ne güzel senin esin olanları gorms senin arkanda durms bak sene smdi gtmiyomsn bile ya ben napym her hafta gtmek zorundayım saatlerce oturmak zorundayım bktm arrkr dayanamıyorum ki napacagm :( yüzünü görmeye tahammülm yok allahm

İnan o.kadar değişik bir karakterim var ki yüz göz olmak istemiyorum diye cevap dahi vermiyorum yeteri.kadar yüz göz olduk zaten amma geriye dönüp baktığımda çok cahillik edip haklı. Olduğum halde gidip özür diledim eşim ricası için ama hataları orada yaptım asla lafı Esirgeyen biri değilim ama neden se ona cevap vermek gelmiyor Galiba tukendim 2 yilda
2 yil gecms ve hala degisent hic birsey yok mu o kadını hala çekiyor musnz

ah güzelim bende aman incinmesin aman kırılmasın, ay çok seviyorum kayınvalideceğimi o benim annem , kendi annemden ayırmam vs...
ama o öyle şeyler yaptı ki sustukça daha kötü oldu...
onun silahı ile onu vuracaksın yok başka yolu ....maalesef ki yoko_Oo_O

birde eğer kendi içine atarsan,içine ata ata eşinden evinden evliliğinden soğursun
Benim tek istedim esimin gerçekleri görmesi ama olmuo :( ben artk evine bile gtmeye dayanamyrm napacam byle ömür mu geçer

Aynı şeyi bende yaşıyorum.aynı ildeydeyken hafta da bana Yemeğe veya kahvaltıya gelirdi kayınvalidem ve görümcem'de.eşim iş Dönüşü alırdı onları eşim odada yokken sürekli bana laf sokarlardı.bende hiç sevmem ve anlamam böyle şeylerden.bir kaç kez görümcem'i kibarca uyardım.ben hiç üzerime bile alınmam laf sokmaları dedim..kültür farkımız çok!!!!en Çokça lohusalığımda hazmedemedim unutamıyorum yapılanları.Hamilelik ve lohusalığımk çok hassas bir dönem.helekiii lohusalık .

Benim kv min okuma yazması yoktur, köy'de büyümüş. İnsanın kendi annesi olunca her yaptığına bir kılıf bulunur değil mi? Eşim de bir kere üzerini kapatmaya çalıştı ama cevabını aldı. O zaman ayşe' nin kv de yaşlılıktan, ne dediğini bilmediğinden böyle yapıyor, aslında hiç niyeti bozuk değil dimi dedim sustu. Eşiniz sizi bastırmayı seçmiş dengeyi kurmak yerine, size hükmetmek daha kolay geliyor demek ki.

Bence sen sustukça için de büyüyor eşine söylemeye bile gerek yok. Evet hemde çok iyi bilirim deyip geçebilirsin. Konuşsan bu kadar takmayacaksın bile, hep içe atmaktan oluyor bunlar. :KK14:
Ben ona cevap vermek bile istemyrm inanin .. ben artk onun yüzünü görmek dhi istemyrm onlara gtmek işkence gibi oluyor içten içe aglyrm saatler gecmiyor esm kalkmak blmyr of of annesi öyle bi tatlı oldu ki

Aynı şeyi bende yaşıyorum.aynı ildeydeyken hafta da bana Yemeğe veya kahvaltıya gelirdi kayınvalidem ve görümcem'de.eşim iş Dönüşü alırdı onları eşim odada yokken sürekli bana laf sokarlardı.bende hiç sevmem ve anlamam böyle şeylerden.bir kaç kez görümcem'i kibarca uyardım.ben hiç üzerime bile alınmam laf sokmaları dedim..kültür farkımız çok!!!!en Çokça lohusalığımda hazmedemedim unutamıyorum yapılanları.Hamilelik ve lohusalığımk çok hassas bir dönem.helekiii lohusalık .
Peki su an ne durumdasnz evliliğiniz ilerledikce bisiler degisti mi

Canım rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına alabilmeyi nasip etsin inşallah. Sanki kendi kaynananı değilde benimkini anlatmışsın bende bıkmıştım laf sokmalarından aynı senin gibi hiçbşr zaman karşılık vermedim. Aynen böyle devam et benim eşimde en başta yok sen yanlış anlamışsıdır yok o şaka demişt çok ince düşünüyorsun vs. Vs. Gibi şeyler söylerdi sinirimden oturup ağlardım. Sonra eşiminde fark edeceği türden laf sokmalar gelmeye başlayınca eşim bana sen haklıymışsın dedi. bu laf sokmalar bir süredir yok bakalım. Eşime dedim hayırdır diye o da böyle bi laf sokmadan sonra telefonla arayıp baya laflar söylemiş yani senin anlayacağın adamların kafasına dank ediyor ama geç ediyor sabret canım.

Back
X