ben bu kocayla napıcam..

burada pek cok konu okuyorum ama en yardımcı olmak istediklerimden birisi seninki,
cunku ne ayrılmaya deger bir neden olarak gorebiliyorsun bunu ne de mutlu huzurlu bir ev hayatı gecirebiliyorsun...
konu sadece yemek olsa yemesin aç kalsın bosver, elbet acıkınca evde kuru ekmek bile olsa pasta diyip yiyecek.
gerçekten lezzetli olmasa bile bu böyle söylenmez...

sizdeki sorun senin hicbir yaptıgını begenmemesi ama alternatifini koymak yerine de herseye tepki gostermesi... uzulerek soyluyorum ama boyle devam ederse sen mutsuz bir kadın olacakmıssın gibi geliyor ve siddetli gecimsizlikten ayrılırsanız şaşırmam.
birbirini bu kadar seven iki insan nasıl iletisim kuramaz aklım almıyor.

ona evliliginizin bu sekilde zarar gordugunu, yemegi dökersin olur biter dısardan istersiniz ya da cok biliyorsa kendi yapar ama bu davranıslarının yemek konusu dısında genel oldugunu vs konustun mu?
yoksa diger benzer konular çözüldü mü?
bir de yemeyecegim diye inat ediyorken psikologu kabul etmemesi normal, ben gitmicem demesi de yine aynı inattan zaten.

canım işte ben de buna üzülüyorum o kadar etten büften sorunlarımız varki hani rahat batıyor derler ya öyle...evet bende kendimi mutsuz hatta bazen boşanmış biri olarak bile düşünmyor değilim.. beni sevdiğini biliyorum ama bzen bu kdr ufak şeylere takılınca sevıyo olsa yutardı diyorum...ve kırgın olduğum zamn onun için, kendim için bir şey yapmak gelmiyor. sabah öptü beni normalde kalkar kapıdan uğurlardım bu sabah bunu yapmadım ve kırgın olduğum tüm sabahlar..
Davranışlarının genel olduğunu dün akşam konuştum bu misafir olayından sonra ama dedi dikkatsizsin, dedimki hep beni suçluyosun düşün dedim ben öyle poşete toka koysam sen baana tokanın poşette ne işi var demezmisin..ama kabullenmiyor..çünkü gözündeki ben dikkatsiz ve pratik değil.üzüldüğümü biliyor ..o yüzden ne yapıcağımı bilmiyorum..bişiler için çaba sarfediyorum, diyorsunuz ya kasma kastıkça daha cok sanki göze batıyorum...bu akşam yemek yapmasam diyorum e ben ne kadr ertelersem bu sorunlar o kdr olucak. artık inadından yemeğimden yiyeceğini de sanmıyorum..

Ayy konuyla alakası yok ama şu Türkçe'yi biraz daha dikkatli kullansanız.Yazdığınız her kelime yanlış ve okurken çok yoruyor.

ağlamak çözüm değil ki canım kardeşim

kendi hatalarına da bak bence dikkatin dağınık bu sakarlığı ve unutkanlığı da getirir

bu konuda kendini geliştirmeye çalış

belki kuzenin söyleyemedi ama yenmeyecek kadar kötü yapıyor olabilirsin

internetten öğren doğrusunu

biraz sende çocuksu davranıyorsun gibi geldi bana

ağlayacağına kendini nasıl geliştireceğine odaklan kendine laf getirtme

eşin de tavrını kibarlaştırmalı tabi

ağlamanın çözüm olmadığını ben de biliyorum..kendimi geliştiriyim diye uğraşıyorum, ben ona hatalarımı söylesin şunu şöyle yapsan daha iyi olur desin istiyorum.ama o herşeye bir şey buluyor .benim elimi yaktığım gibi kendi de yakmış mesela ama söylemiyor kendi cahilliğimdi diyebiliyor.evet dikkatsizim bunu kabul ediyorum o dikkatsizsin dedikçe daha cok dikkatsiz oluyorum çünkü bir şey yaparken bile sürekli o yanımda olduğunda rahatsız oluyorum...
daha doğrusu onun kaadar detaycı düşünemiyorum..
kuzenim olumsuz yorumlar yapmadı değil çocukcaz biraz daha kaynasa olur ama tadı güzel dedi.

aynı benım eşim gibi:)
benımkıde aman çöp kutusu orda kokar aman soyle tıtız ol böyle tıtız ol.
yemeklere gelınce evlenene dek mutfağın yerını bılmeyen ben :) evlendikten sonra mecbur gırdık.
yenı evlıyım bu arada.
bızımkıde bunda su baharatı kullanma bu az pişmiş bıssuru yorum yapardı.
ama oyle sertte değil kıbarda tadına baktığı anda yapardı.
ben bu eleştirilerden ders aldıkm onun ıstedığı gıbı yaptım.
cunku ben ne olsa yerım.
suan hıc bahane bulmuyor.
ustelık artık annesının yemeklerını yavan buluyo yiyemiyor :):):):)

ah o günler bizde de gelse....keşke eleştirisi kibar olsa..ona razıyım...

canım işte ben de buna üzülüyorum o kadar etten büften sorunlarımız varki hani rahat batıyor derler ya öyle...evet bende kendimi mutsuz hatta bazen boşanmış biri olarak bile düşünmyor değilim.. beni sevdiğini biliyorum ama bzen bu kdr ufak şeylere takılınca sevıyo olsa yutardı diyorum...ve kırgın olduğum zamn onun için, kendim için bir şey yapmak gelmiyor. sabah öptü beni normalde kalkar kapıdan uğurlardım bu sabah bunu yapmadım ve kırgın olduğum tüm sabahlar..
Davranışlarının genel olduğunu dün akşam konuştum bu misafir olayından sonra ama dedi dikkatsizsin, dedimki hep beni suçluyosun düşün dedim ben öyle poşete toka koysam sen baana tokanın poşette ne işi var demezmisin..ama kabullenmiyor..çünkü gözündeki ben dikkatsiz ve pratik değil.üzüldüğümü biliyor ..o yüzden ne yapıcağımı bilmiyorum..bişiler için çaba sarfediyorum, diyorsunuz ya kasma kastıkça daha cok sanki göze batıyorum...bu akşam yemek yapmasam diyorum e ben ne kadr ertelersem bu sorunlar o kdr olucak. artık inadından yemeğimden yiyeceğini de sanmıyorum..

yapmayın yemek, ya da canınız ne cekiyorsa kendinize gore yapın. veya gidin dısarda yiyin, arkadaslarınızla bulusun.
o kendi işini goruyor zaten. caresini de bulsun. kilo falan demis aç mı kalıyor zayıflıyor mu napıyorsa yapsın.

deseniz ki sevgi de gostermiyor, 1dk yaşanmaz derim. ama bu haliyle ömür törpüsü...
diyelim ki onun dedikleri dogru, her kadın profosyonel aşçı gibi olmak zorunda mı yahu?
madem ki kendini paşa zannediyor, aksamları da sizi yormasın, giyinin şıkır şıkır restorana gidin... belki hergun hergun para dayandırmayacagını anlayınca azıcık aşım kaygısız başım der eve döner.

madem ki o kaynana begenmezligi ile kusur arıyor, siz de hiiiiic takmayın konussun dursun. inatlastıkca o daha cok inada bindiriyor bunun sonu yok. siz icinizden geldigi gibi davranın, masayı iki kisilik kurun onu cagırdıgınızda gelmiyor mu hic neden diye bile sormayın şarkı soyleye soyleye tabagını kaldırın. ki inadını dikkate aldıgınızı dusunup devam ettirmesin.
en sonunda kendisi usul usul gelecek zaten. yarın oburgun cagırdıgınızda hicbir sey olmamıs gibi oturur yer.
zamanla da aranız daha sıcak olur.

işte sorunu halledip mutlu mesut oturdugunuz vakit evliliginizi yıpratacak sekilde davranmayalım neden boyle yapıyoruz ki biz cok anlamsız bunlar, bak gercek bir psikologa gidelim ikimize de iyi gelir, ilerde mutlu bir ailemiz olsun ki cocuklar da mutlu olsun falan diye tatlı tatlı konusun...

Esim surekli yaptıgım herseeyde kusur buluyor, yaptıgım yemekler gayet guzelken o begenmıyor. Bisi yapmaya ugrasıyorum surekli elestiriyor. Tamm belki damak tadına hitap etmiydrbama gonul yapsın istiyorum azcık.artık bu konu beni cok yıldırıyor. Kendi yaptıgından baska hicbisi begenmiyor . Herseyin en dogrusunu o biliyor sanki.. cokkkbunaldım artık takdir gormek ve biraz sımartılmak istiyorummmmm.

Her bayanın hakkı tabiki takdir görmek emek veriyorsun yemek hazırlıyorsun bir eline sağlık kelimesi çok görülüyor üstelik de beğenilmiyor o zaman kendileri yapsınlar biz yiyelim :52:

yapmayın yemek, ya da canınız ne cekiyorsa kendinize gore yapın. veya gidin dısarda yiyin, arkadaslarınızla bulusun.
o kendi işini goruyor zaten. caresini de bulsun. kilo falan demis aç mı kalıyor zayıflıyor mu napıyorsa yapsın.

deseniz ki sevgi de gostermiyor, 1dk yaşanmaz derim. ama bu haliyle ömür törpüsü...
diyelim ki onun dedikleri dogru, her kadın profosyonel aşçı gibi olmak zorunda mı yahu?
madem ki kendini paşa zannediyor, aksamları da sizi yormasın, giyinin şıkır şıkır restorana gidin... belki hergun hergun para dayandırmayacagını anlayınca azıcık aşım kaygısız başım der eve döner.

madem ki o kaynana begenmezligi ile kusur arıyor, siz de hiiiiic takmayın konussun dursun. inatlastıkca o daha cok inada bindiriyor bunun sonu yok. siz icinizden geldigi gibi davranın, masayı iki kisilik kurun onu cagırdıgınızda gelmiyor mu hic neden diye bile sormayın şarkı soyleye soyleye tabagını kaldırın. ki inadını dikkate aldıgınızı dusunup devam ettirmesin.
en sonunda kendisi usul usul gelecek zaten. yarın oburgun cagırdıgınızda hicbir sey olmamıs gibi oturur yer.
zamanla da aranız daha sıcak olur.

işte sorunu halledip mutlu mesut oturdugunuz vakit evliliginizi yıpratacak sekilde davranmayalım neden boyle yapıyoruz ki biz cok anlamsız bunlar, bak gercek bir psikologa gidelim ikimize de iyi gelir, ilerde mutlu bir ailemiz olsun ki cocuklar da mutlu olsun falan diye tatlı tatlı konusun...

öyle yapmayı deniyim, umursamamayı takmamayı deniyim..Ama her ne kdr kendi annem gibiyim dese de babası gibi. baba da böyle çünkü sürekli eleştirir annesini. o yemeğe pırasmı koyulur bilmem ne..oraya o mu koyulur..sorunun kaynağı belli..
inşallah dediğinizi yapabilirim. ikna edebilirim onu.. ya da en kötü ihtimal kendim giderim dikakt eksikliğinden psikoloğa...
çok teşekkr edrm allah sizden razı olsun, rabbim ne muradınız varsa hayırlısını versin..o kadar rahatlatınızki beni akşamdan beri..

canım en sevdiği yemek tavuk suyunaa hazır çorba yapıcan..ona bile bi kulp buluyo illa..artık yapsmmı yapmasammı die düşünyorum. senn dediğin gibi dese ben de anlarm tuzu eksik, salçası eksik bilmem ne die..ama ne bilim işte tadı tuzu yok diyo..birde yemek seçio salçalı yemez, ben mantı yaparım yemez sevmem der am başkası yapar yer. hadi bazı yemekleri yapamıyorm hak verıyorum ama mantı ya onuda yapamıycak değilm ya. hazır mantı kaynat üstüne sos..
resmen işkence yapaıyor bana hem de üzüldüğümü bile bile...

canım bence yapılacak en iyi şey kendi canın ne istiyosa yap ve ye ona da sadece şu yemek var yermisin de..1 gün 2 gün bilemedin 1 hafta yemez ama ondan sonra mecburen yicek..sen üstüne düşmediğin zaman daha kıymetli olursun bundan emin ol..erkekler çoğu zaman çocuk gibi davranıyolar..nasıl bi erkek çocuğu kendisiyle uğraştırır annesini peşinden koşturur aynen öyle çoğu zaman bi çocuğa davranır gibi davranman gerekiyo erkeklere...aç kalınca napıcak mecburen yicek..kulp buluyosa bundan sonra kulp bulacağı bir şey koyma önüne..kendi önüne al yemeğini ye bu konudada bence tartışmaa girme çok fazla..zamanla düzelir bence biraz kendi haline bırak durumu..erkeklerin nazı en çok karılarına geçiyor bunu da adları gibi biliyolar o yüzden umursamaz davranıyolar..biraz kendini geri çekersen bence herşey daha iyi olucak..

canım bence yapılacak en iyi şey kendi canın ne istiyosa yap ve ye ona da sadece şu yemek var yermisin de..1 gün 2 gün bilemedin 1 hafta yemez ama ondan sonra mecburen yicek..sen üstüne düşmediğin zaman daha kıymetli olursun bundan emin ol..erkekler çoğu zaman çocuk gibi davranıyolar..nasıl bi erkek çocuğu kendisiyle uğraştırır annesini peşinden koşturur aynen öyle çoğu zaman bi çocuğa davranır gibi davranman gerekiyo erkeklere...aç kalınca napıcak mecburen yicek..kulp buluyosa bundan sonra kulp bulacağı bir şey koyma önüne..kendi önüne al yemeğini ye bu konudada bence tartışmaa girme çok fazla..zamanla düzelir bence biraz kendi haline bırak durumu..erkeklerin nazı en çok karılarına geçiyor bunu da adları gibi biliyolar o yüzden umursamaz davranıyolar..biraz kendini geri çekersen bence herşey daha iyi olucak..

sanırım haklısınız..bu konuda bu kdr üstüne düşmeseydm olmıycak belkide.. ama inattır yemez..yemezse yemesin dimi..yapıcak bişim yok..gün gelir anlar hatasını inşallah..

sanırım haklısınız..bu konuda bu kdr üstüne düşmeseydm olmıycak belkide.. ama inattır yemez..yemezse yemesin dimi..yapıcak bişim yok..gün gelir anlar hatasını inşallah..

aynen öyle yemezse yemesin..açlıktan ölecek değil ya..sende o kadar uğraşıp bir de stüne kötü sözler duyma bari..kendi karnını doyur...biraz zaman sonra paşa paşa oturup yicek..sadece biraz sabır..başka şeylere odaklan yemek yapmak veya yemek yemek hayatının merkezine oturmasın canım..

bazı erkekler ne kadar kaba ve düşüncesiz oluyorlar. şekil A-1 örneğinde olduğu gibi.
Anne bağımlısı mı bu erkek?
annesinin muhteşem yemeklerini bir ömür boyu unutamayanlardan mı?

bir olur, iki olur anlarım da her şeyi bahane etmesi çok rencide edici.

yemek yapma o zaman beğenmiyorsa. eve gelince birlikte yaparsınız. hangisi işine gelirse öyle devam edersiniz.

bazı erkekler ne kadar kaba ve düşüncesiz oluyorlar. şekil A-1 örneğinde olduğu gibi.
Anne bağımlısı mı bu erkek?
annesinin muhteşem yemeklerini bir ömür boyu unutamayanlardan mı?

bir olur, iki olur anlarım da her şeyi bahane etmesi çok rencide edici.

yemek yapma o zaman beğenmiyorsa. eve gelince birlikte yaparsınız. hangisi işine gelirse öyle devam edersiniz.

Evet canm biraz anne kuzusu..ama annesi de cok aman aman yemek yapıyor sayılmaz..tavuk suyuna çorbaya alışmış eşim..o da hazır çorba..anne gibi özenmeyeceksin bak nasıl kıymetlı olucan..ben annenin cok özenerek yemek yaptığını bilmem..ama işte!
ne yazıkki dediğinz gibi çok renci de edici.

Arkadasim üzülme bee canina yazik degmez valla kendin ye ic keyfine bak kuzu kuzu gelicek sofraya simdi degil belki ama gelicek biraz zamana birak.

Benim esimde cok daginiktir bende bundan sikayetciyim biraz titiz ol diye kizarim keza kendim öyleyim oda öyle olsun istiyorum ama seninki kadar degil...
Yemek konusuna gelince cok iyi yaparim ama benimde tuzlu tuzsuz tatsiz yaptigim zamanlar oldu hic demez niye böyle diye yüzüme vurmaz..hatta kac kere yemek yaktim hemde keyfi tv ye bakerken yada pc basindayken yinede bisey demez yanik yerini alir gerisini yer :-) ev süpürmesem farketmez dezgahın ucundan ucuna bulasik kalsa bura ne diye sormaz bunlar olan seyler cokta normal ben zaten her isimin hakkindan gelirim ama söylensinde istemem vır vır kaynana gibi..
Bosver sende takma.. yola gelir illaki.. hersey zamanla.. yemek bilmemek ayip degil bilmediklerini ögretsin sana cok biliyosa..

Son düzenleme:
canım en sevdiği yemek tavuk suyunaa hazır çorba yapıcan..ona bile bi kulp buluyo illa..artık yapsmmı yapmasammı die düşünyorum. senn dediğin gibi dese ben de anlarm tuzu eksik, salçası eksik bilmem ne die..ama ne bilim işte tadı tuzu yok diyo..birde yemek seçio salçalı yemez, ben mantı yaparım yemez sevmem der am başkası yapar yer. hadi bazı yemekleri yapamıyorm hak verıyorum ama mantı ya onuda yapamıycak değilm ya. hazır mantı kaynat üstüne sos..
resmen işkence yapaıyor bana hem de üzüldüğümü bile bile...

canım vallahı çok üzüldüm senin bu durumuna.Yanlış anlamzsan birsey sorucam sana kaç yaşındasın?çünkü bizler bazen yaşımız gereği ve kadınlığımız geregi hassas,alıngan ve kırılgan olabılıyoruz.ben şöyle düşünüyorum.eşin seni bu derece kırdığının farkında bile değil.belkide senin üzülerek ağlamalarını şımartılmak isteğini düşünerekte yaptığını sanabilir çünkü erkekler bizler kadar ince düşünmüyrlar!bence derin bir nefes al ve bu güne güzel bir başlangıç yaparak önce geçmiş günleri unut.çok dışarı ister yalnız,ister arkadslarınla gez dolaş akşama doğru dön evine aksam eşin gelince en güzel halinle,pozitifliğinle karşıla onu.bu aksam çok yoruldum yemekte yapmak istemedim canm pizza istio.kendime söylicem sende ister misin die sor hayır derse ok de ısrar etme!yani demek istediğim bu konunun üstünde çok durma.illaki zamanla alışılıcak bi durum bu canım bnm üzme kendini

aynen öyle yemezse yemesin..açlıktan ölecek değil ya..sende o kadar uğraşıp bir de stüne kötü sözler duyma bari..kendi karnını doyur...biraz zaman sonra paşa paşa oturup yicek..sadece biraz sabır..başka şeylere odaklan yemek yapmak veya yemek yemek hayatının merkezine oturmasın canım..

Zaten öğretmenim haftasonları evimdeyim zaten..onu da böyle geçirmeyi beklemiyordum..çok özlemiştim eşimi karşılamayı onu beklemeyi..onun için bişiler yapmayı..ama ne yazıkki..
sabredicem cnm hiçbişi yapmayı düşünmyrm, açsa gider kalkar alır...

sen de hiçbişey yapma o zaman
inan öyle daha kıymetli olursun

canım vallahı çok üzüldüm senin bu durumuna.Yanlış anlamzsan birsey sorucam sana kaç yaşındasın?çünkü bizler bazen yaşımız gereği ve kadınlığımız geregi hassas,alıngan ve kırılgan olabılıyoruz.ben şöyle düşünüyorum.eşin seni bu derece kırdığının farkında bile değil.belkide senin üzülerek ağlamalarını şımartılmak isteğini düşünerekte yaptığını sanabilir çünkü erkekler bizler kadar ince düşünmüyrlar!bence derin bir nefes al ve bu güne güzel bir başlangıç yaparak önce geçmiş günleri unut.çok dışarı ister yalnız,ister arkadslarınla gez dolaş akşama doğru dön evine aksam eşin gelince en güzel halinle,pozitifliğinle karşıla onu.bu aksam çok yoruldum yemekte yapmak istemedim canm pizza istio.kendime söylicem sende ister misin die sor hayır derse ok de ısrar etme!yani demek istediğim bu konunun üstünde çok durma.illaki zamanla alışılıcak bi durum bu canım bnm üzme kendini

28 YAŞINDAYIM 1.5 yıllık evli sayılırım..ama lütfen yaşına göre çocuk gibisin demeyin..sadece alıngan bir kişiliğim var böyleyim bu yapımı değiştiremiyorum..babam tarafından çok takdir edilen, sürekli onaylanan bir kız olarak büyüdüm..annem sevgisini bana çok yansıtmaz. odak merkezi abimdir..o yüzden biraz kırılgan bir yapım var..
ben de tam öyle yapmayı düşünüyrdm biliymsn yani şu hazır pizzalardan alıp kendime pişirmeyi.

Back
X