ben bu kocayla napıcam..

Evet canm biraz anne kuzusu..ama annesi de cok aman aman yemek yapıyor sayılmaz..tavuk suyuna çorbaya alışmış eşim..o da hazır çorba..anne gibi özenmeyeceksin bak nasıl kıymetlı olucan..ben annenin cok özenerek yemek yaptığını bilmem..ama işte!
ne yazıkki dediğinz gibi çok renci de edici.

Ayhhh okurken ruhumu sıkan konulardan biri!!

Ne bu şımarıklık ya? Yok o olmadı,yok bu olmadı. PAŞAM!!! Hayır usturuplu söylese herkesin canına minnet de yaptıkları cidden ŞIMARIKLIK!

Benim sana heyecanlı bi önerim olucak canım. Annesiyle aran nasıl bilmiyorum ama birgün annesinden size gelip yemek yapmasını rica et ve eşine verirken kendin yapmışsın gibi ver. Bakalım yine bşy bulucak mı? Hatta mümkünse yemekte annesi de sizinle olsun ki bşy söylerse annesi de duysun. :1:

Bununla uğraşamam ya da yapamam diyosan da "sen eleştirilerinin dozunu ayarlayana kadar yapmıyorum sana yemek" de bence, yapma da.Cidden takma ya, sen onun ağzının içine baktıkça şımarmış, kendini doğruluk abidesi sanmaya başlamış. Al biraz gazını :34:

Son düzenleme:
Canım insanları o istemedikten sonra deyişmek zordur.heleki bu yaştan sonra.Kabullenmişsin bir kere.o deyişemez huyunu ama sen ona bunu yapmasına izin verme .kızlar haklı bu kadar kafana takarsan daha çok bunalırsın.umursamamaya çalış ve bunu ds kocana hiss etdir.düşün ki o öğle biri.sen kendi içinde bu durumu düzeltmeye çalış.erkeklere yapanacağımız en doğru şey onları umursamadığımızı göstermek. bak sana kendimden bir şey anlatıcam.ben kocama hep onunla sohbet etmek istediyimi,birlikde televizyon izlemeyi çok istediyimi söylerdim onun da bunu çok da umursadığınl görmezdim.dün o işten geldikten sonra leptopu karşıma koydum başladım kk da dolanmaya,okuduklarıma gülmeye,eylenmeye hemen tepki vermeye başladı.yok yanıma gel yok bilmem ne...bu da beni zevkten 4 köşe yaptı.yani umursamazsan kendiliyinden düzeli verir belki...

kocanız tek kelimeyle aile terbiyesi almamış biri.hatta ruh hastası

Arkadasim üzülme bee canina yazik degmez valla kendin ye ic keyfine bak kuzu kuzu gelicek sofraya simdi degil belki ama gelicek biraz zamana birak.

Benim esimde cok daginiktir bende bundan sikayetciyim biraz titiz ol diye kizarim keza kendim öyleyim oda öyle olsun istiyorum ama seninki kadar degil...
Yemek konusuna gelince cok iyi yaparim ama benimde tuzlu tuzsuz tatsiz yaptigim zamanlar oldu hic demez niye böyle diye yüzüme vurmaz..hatta kac kere yemek yaktim hemde keyfi tv ye bakerken yada pc basindayken yinede bisey demez yanik yerini alir gerisini yer :-) ev süpürmesem farketmez dezgahın ucundan ucuna bulasik kalsa bura ne diye sormaz bunlar olan seyler cokta normal ben zaten her isimin hakkindan gelirim ama söylensinde istemem vır vır kaynana gibi..
Bosver sende takma.. yola gelir illaki.. hersey zamanla.. yemek bilmemek ayip degil bilmediklerini ögretsin sana cok biliyosa..

ne güzel anlayışlı bir eşiniz var...takmamayı öğrenicem...

28 YAŞINDAYIM 1.5 yıllık evli sayılırım..ama lütfen yaşına göre çocuk gibisin demeyin..sadece alıngan bir kişiliğim var böyleyim bu yapımı değiştiremiyorum..babam tarafından çok takdir edilen, sürekli onaylanan bir kız olarak büyüdüm..annem sevgisini bana çok yansıtmaz. odak merkezi abimdir..o yüzden biraz kırılgan bir yapım var..
ben de tam öyle yapmayı düşünüyrdm biliymsn yani şu hazır pizzalardan alıp kendime pişirmeyi.

bende babam tarafından çok el üstünde tutularak büyüdüm hala en ufak bişeyde babam taradından şımartılmak isterim.yaşımız kac olursa olsun bu değişmiyor çünkü bu yaşam tarzımız,alışkanlığımız oluveriyor bir süre sonra.benim nişanlımda ban, ne zamn sizin yaşadığınız tarz bişeyler yaşasak baban seni çok şımartmış der:)doğru da der o yüzden bu kadar kırılgan olmanı anlıyorum ve konuyu aşmakta senin elinde.bak gör bunlar geçicek sende ne çok kafaya takmışın diceksin:21::21::21:

Ne bu şımarıklık ya? Yok o olmadı,yok bu olmadı. PAŞAM!!! Hayır usturuplu söylese herkesin canına minnet de yaptıkları cidden ŞIMARIKLIK!

Benim sana heyecanlı bi önerim olucak canım. Annesiyle aran nasıl bilmiyorum ama birgün annesinden size gelip yemek yapmasını rica et ve eşine verirken kendin yapmışsın gibi ver. Bakalım yine bşy bulucak mı? Hatta mümkünse yemekte annesi de sizinle olsun ki bşy söylerse annesi de duysun. :1:

Bununla uğraşamam ya da yapamam diyosan da "sen eleştirilerinin dozunu ayarlayana kadar yapmıyorum sana yemek" de bence, yapma da.Cidden takma ya, sen onun ağzının içine baktıkça şımarmış, kendini doğruluk abidesi sanmaya başlamış. Al biraz gazını :34:

Evet ben de onun bu yaptığının şımarıklık olduğunu söyledim..bunu bile bulamayan insanlar olduğunu..Annesiyle aram mesafeli..bunu yapmak isterdim ama istemem, çünkü kayınvalidem iyi niyetli gibi görünse de bana güven vermıyor. bir kere insan annesinin yemeklerini çok özlermiş sonra eşinin yemeklerini alışırmış demişti.bunda kötü bir şey yok ama bana yaptığı bir iki düşüncesiz davranıştan sonra gözümden düştü. zaten oğlu da onun pohpohlamasından dolayı böyle. önceden böyle değildi ne zamanki biz söz nişan yaptık o zaman oğlu kıymetli oldu.
zaten o da yapma yeemek diyor açık açık yapamıyosun diyor..zaten insann bunun üzerine yemek yapası da gelmiyor..

bende babam tarafından çok el üstünde tutularak büyüdüm hala en ufak bişeyde babam taradından şımartılmak isterim.yaşımız kac olursa olsun bu değişmiyor çünkü bu yaşam tarzımız,alışkanlığımız oluveriyor bir süre sonra.benim nişanlımda ban, ne zamn sizin yaşadığınız tarz bişeyler yaşasak baban seni çok şımartmış der:)doğru da der o yüzden bu kadar kırılgan olmanı anlıyorum ve konuyu aşmakta senin elinde.bak gör bunlar geçicek sende ne çok kafaya takmışın diceksin:21::21::21:

inşallah cnm..o günler en kısa zamanda gelir..

Canım insanları o istemedikten sonra deyişmek zordur.heleki bu yaştan sonra.Kabullenmişsin bir kere.o deyişemez huyunu ama sen ona bunu yapmasına izin verme .kızlar haklı bu kadar kafana takarsan daha çok bunalırsın.umursamamaya çalış ve bunu ds kocana hiss etdir.düşün ki o öğle biri.sen kendi içinde bu durumu düzeltmeye çalış.erkeklere yapanacağımız en doğru şey onları umursamadığımızı göstermek. bak sana kendimden bir şey anlatıcam.ben kocama hep onunla sohbet etmek istediyimi,birlikde televizyon izlemeyi çok istediyimi söylerdim onun da bunu çok da umursadığınl görmezdim.dün o işten geldikten sonra leptopu karşıma koydum başladım kk da dolanmaya,okuduklarıma gülmeye,eylenmeye hemen tepki vermeye başladı.yok yanıma gel yok bilmem ne...bu da beni zevkten 4 köşe yaptı.yani umursamazsan kendiliyinden düzeli verir belki...

ben ondan değişmesini zaten istemiyorum o benim değişmemi istiyor, sadece bana eleştirilerinde daha düzgün yolla yapsın hatta mümkünse çok büyük bişi olmadığı sürece eleştirmesin..
dediğiniz gibi umursamıycam artık.

Bu fikir çok hoşuma gitti :9:

ne yazıkki bunu evlenince anladım..kendisi ne kdr terbiyeli yetiştiğini düşünse de bana göre tam bir şımarık kıymet bilmeyen bencil olarak yetiştirilmiş..görümcem de öyle, kocasına neler çektiriyor...öyle lafları var ki aynı eşim gibi ben utanıyorum bazen..

ohoooo onceki konuyu bilseniz... kadın haftasonu evine geliyor, temizlik yapıyor, cop kutusunu da yıkıyor bir guzel.
kocası o yıkanır mı paslanır iyice kurulamamıssın diye burnundan getiriyor...
her sey duzenli olacak, onun istedigi gibi olacak. biz burda OKB diye teshis bile koyduk :37:
kaynanasından cekenler bile konu sahibi kadar cekmiyordur herhalde. en azından oburlerinin tesellisi kocası.

ohoooo onceki konuyu bilseniz... kadın haftasonu evine geliyor, temizlik yapıyor, cop kutusunu da yıkıyor bir guzel.
kocası o yıkanır mı paslanır iyice kurulamamıssın diye burnundan getiriyor...
her sey duzenli olacak, onun istedigi gibi olacak. biz burda OKB diye teshis bile koyduk :37:

kaynanasından cekenler bile konu sahibi kadar cekmiyordur herhalde. en azından oburlerinin tesellisi kocası.
hahaha beni çok güldürdün ya allah senden razı olsun ya :)) walla kaynanamdan çekmıyorum bu kdr. Allahtan ondan ayrıyım..ama üst katlarında bize ev var orasını yaptırsam da cıksammı hem yemek konusunda rahat ederiz herkes kendi anasında yer:)

Bence eşin titizliği çok abartmış. Bir tanıdığım vardı başkasının yaptığı yemeği yemezdi kendi yapardı misafirlikte bile. Hele bi akrabamız bir hafta bizde kaldı kadın çorabıni bile çıkarmadı yere ayağı değmesin diye aynı çorapla yattı aynı çorapla kalktı yaz günüydü hiç yıkanmadı başkasının banyosunda yıkanmazmış yaptığımız yemekleri bile doğru düzgün yemedi oğluda aynı kendi gibiydi çıldırttılar beni. Bunları söylüyorum çünkü eşin bu boyuta gelmeden bir çaresine bakın... Allah sabır versin ne diyeyim... Onun yemekleri nasıl yaptığını gözlemleyip yemekleri o şekilde yapmayı da deneyebilirsin belki o zaman sorun etmez...

Bence eşin titizliği çok abartmış. Bir tanıdığım vardı başkasının yaptığı yemeği yemezdi kendi yapardı misafirlikte bile. Hele bi akrabamız bir hafta bizde kaldı kadın çorabıni bile çıkarmadı yere ayağı değmesin diye aynı çorapla yattı aynı çorapla kalktı yaz günüydü hiç yıkanmadı başkasının banyosunda yıkanmazmış yaptığımız yemekleri bile doğru düzgün yemedi oğluda aynı kendi gibiydi çıldırttılar beni. Bunları söylüyorum çünkü eşin bu boyuta gelmeden bir çaresine bakın... Allah sabır versin ne diyeyim... Onun yemekleri nasıl yaptığını gözlemleyip yemekleri o şekilde yapmayı da deneyebilirsin belki o zaman sorun etmez...

walla cnm 1.5 yıldır artık tak etti. bence bu titizlikle alakalı değil, bence bunun adı memnuniyetsizlik..çok daha ileri giderse gitsin kendi evlerinde kedisi ile yaşamaya devam etsin..yetti gayrı..
ayrıca eşim kendinde bir sorun olduğunu düşünmüyor ne yaazıkki ya ben de abartyorum demiyor kendini hep haklı görüyor..

walla cnm 1.5 yıldır artık tak etti. bence bu titizlikle alakalı değil, bence bunun adı memnuniyetsizlik..çok daha ileri giderse gitsin kendi evlerinde kedisi ile yaşamaya devam etsin..yetti gayrı..
ayrıca eşim kendinde bir sorun olduğunu düşünmüyor ne yaazıkki ya ben de abartyorum demiyor kendini hep haklı görüyor..

Ben senin yerinde olsam madem beğenmiyorsun geç kendin yap ye derim ne uğraşıyorsun yemek yapmakla filan beğenmeyene çok bile dayanmışsin o yapsın siz yiyin hiç değilse yemekle uğraşmazsınız işiniz kolaylaşır. Ha tabiiki takdir edilmek ister insan bu istekle insan tedirgin oluyor beğenmezse korkusuyla yemeğin tadını bozanlar var ( çok yakın bir tanıdığım yemek konusunda seninle aynı dertten muzdarip) uğraşma beğenmiyorsa. Kendimi haklı görmesine gelince o yaşına kadar öyle yaşamış biri için kendini normal görmesi çok doğal belki o seni anormal görüyordur bunu kabullenmesi gerçekten zor olur

eşin anladığım kadarıyla takıntılı....

benim eşimde takıntılı. ama senin eşin gibi yüzüme söylemiyor. mesela bulaşıkları makineye yerleştiriyorum. bir süre sonra mutfağa gidip tekrar yerleştiriyor.

yada kıyafetimi dürüp koyuyorum. dürdüğüm şeyi bozup kendi dürüyor.

tüm kıyafetlerimin renkerini aynı yere koyuyor....

paraları itinayla sıralıyor.

iş yerinde de aynı yerdeyiz. yazdığım yazıları tekarar yazıyor (kendi kafasına göre, hatalı olmamasına rağmen)...

dahada saymadığım var aslında....

görünürde bana birşey demiyor olabilir. ama evliliğimin başında çok sinirleniyordum. şimdi çok fazla kızmıyorum. anladım ki takıntılı. ve doktora gitmeye ihtiyacı var.

ikna edip doktora götürmeye çalışacağım inşallah....

senin eşininde tedaviye ihtiyacı var. temizlik ayrı şey, takıntı ayrı şey...

ne önemli bir şeymiş takdir edilmek..insan evlenince anlıyor..
i

Gerçekten öyle, bizimkiler bi kaşık yesin hemen güzel olmuşmu diye sorarım.:26:
elimde değil onlar beğenince nasıl yorgunluğum gidiyor.:46:
düşünüyorumda konuyu açan arkadaşın durumu gerçekten üzücü, emek veriyosun yemeğin başında pişiriyosun uğraşıyosun
sonra beş karış surat, yapılmış işte ye kalk:41: eline sağlık demiyosan bari bide burun kıvırma. çok kızıyorum çok böyle adamlara:41:

eşin anladığım kadarıyla takıntılı....

benim eşimde takıntılı. ama senin eşin gibi yüzüme söylemiyor. mesela bulaşıkları makineye yerleştiriyorum. bir süre sonra mutfağa gidip tekrar yerleştiriyor.

yada kıyafetimi dürüp koyuyorum. dürdüğüm şeyi bozup kendi dürüyor.

tüm kıyafetlerimin renkerini aynı yere koyuyor....

paraları itinayla sıralıyor.

iş yerinde de aynı yerdeyiz. yazdığım yazıları tekarar yazıyor (kendi kafasına göre, hatalı olmamasına rağmen)...

dahada saymadığım var aslında....

görünürde bana birşey demiyor olabilir. ama evliliğimin başında çok sinirleniyordum. şimdi çok fazla kızmıyorum. anladım ki takıntılı. ve doktora gitmeye ihtiyacı var.

ikna edip doktora götürmeye çalışacağım inşallah....

senin eşininde tedaviye ihtiyacı var. temizlik ayrı şey, takıntı ayrı şey...
evet takıntılı sanırım..tamam hak veriyorum yemeği beğenmemiş olabilir, yemiyo da olabilir..aama ben onun gönül yapmasını istiyorum.buraya kadr anlayışlıyım..ama eşim herşeyimi eleştiriyor..bıraksam o yapıcak ama keyfi gelince..dağınık durabilir günlerce bardak yıkamadığı oluyor..ama söz konusu ben olunca ankayışlı olmuyor...kırılyorum..keşke ikna olsa doktora gitmek için..

ha bu arada eşim sadece düzen konusunda takıntılı... yemek konusunda şükür sıkıntımız yok.

birde birşey soracağım ailesindede bu huy var mı? gözlemlediğin....

benim eşimin rahmetli babasında varmış, şimdi ablası ve kendisinde de var. ırsi mi yoksa bulaşıcı mı acaba...

tamam ben bazı yönlerden rahatım, bu huyundan dolayı.... evdeki işlerin bazılarını özellikle düzen işlerini eşime devrettim.

evet takıntılı sanırım..tamam hak veriyorum yemeği beğenmemiş olabilir, yemiyo da olabilir..aama ben onun gönül yapmasını istiyorum.buraya kadr anlayışlıyım..ama eşim herşeyimi eleştiriyor..bıraksam o yapıcak ama keyfi gelince..dağınık durabilir günlerce bardak yıkamadığı oluyor..ama söz konusu ben olunca ankayışlı olmuyor...kırılyorum..keşke ikna olsa doktora gitmek için..

o doktora gitmiyorsa sen gitsen. hatta eşinide al yanına... eşin dışardayken doktora sor bakalım. o nediyecek... ben çok takıyorum de... galiba sen haklısın doktora gitmek istiyorum desennn. zaten bir süre sonra eşinide çağırabilir doktor....

Back
X