- Konu Sahibi GizemAkyuz
-
Yaşadıkların çok zor canım ama madem ailen bu kadar canını acıtıyor ve sen evinde mutlusun görüşme ailenle ne yazıkki herkes anne olamıyor, annende olamayanlardan galiba. Eşin için, bebeğin için savaş, gerekirse bir bakıcı tut,işine geri dön, bak ne güzel bir mesleğin varmış. Allah yardımcın olsun.
sizin ki kadar kötü olmasada benimde ailemle aram çok iyi değil. ailem yüzünden eşimle çok kavga ettik. ailem haksız olduğu halde eşim laf etmesin diye uğraşırken kendimi ne çok yıpratmışım. bu kadar uğraşmama rağmen ailem beni kötü bildi. annem benle konuşmuyor. nedeni o kadar saçma ki. barışırsak tekrar küsecek. hoşuna gidiyor çocukça kaprisler. ablamda aynı şekilde. hep eleştirildim, yaptığım hiçbirşey beğenilmedi. çalıştım her istediğini aldım, ama ona sorun sen ne yaptın ki der. bir gün gelip koklayıp öpmedi beni. hiç hatırlamam. birgün güzel kızım demedi bana. güzel olduğumu yıllar sonra erkek arkadaşım olunca öğrendim. bazen annem hakkında bir konu açayım diyorum kk ya. ama gözlerim doluyor hemen ağlıyorum yazamıyorum. annem sayesinde çocuklara nasıl davranılmaması gerektiğini öğrendim.
size tavsiyemonlar aramadıkça arayıp sormayın. eşinizle aranızı açmayın. biliyorum insan ailesine kıyamıyor. eşim ne kadar haklı olsada ağzımdan çıkamıyor evet haklısın onlar beni hiç sevmiyorlar diyemiyorum. ve kavga ediyoruz. çocuğunuzda varmış. siz artık tam bir ailesiniz. sizi önemsemiyenleri önemsemeyin. huzurunuzu bomzyın. ben bozdumda ne oldu?
işi mesleği olmayan, eşinden sevgi görmeyen, şiddet gören aileseninin hayrını görmeyen bir sürü insan var. ne mutlu sizeki okumuş iyi bir mesleğe sahip olmuşsunuz. size yararı olmayan insanlara inat insanlara faydalı bir meslek yapabileceksiniz. çocuğunuz var sizi seven bir eş. nedenini sorgulamayın başa gelen çekiliyor. ailemizi seçemiyoruz malesef. sizi olumsuz etkileyen insanlar ailelenizde olsa görüşmeyin. ne halleri varsa görsünler. siz çocuğunuz ve eşinizle mutlu olmaya bakın.
Beni yanlış anlamayın ama 4 yılda doktor mu oldunuz?
6 yıl okunmuyo mu onun için?
sen bişey yapmadın cnm bunu aklından çıkar bence. bunlar hepimiz için bir sınav. senin içinde ailen içinde birer sınav bu senin yapacağın şey sabredip yuvanda mutlu huzurlu olmandır. hiç benim ne suçum var diyede düşünmemelisin çok iyi bir eş ve minicik bir bebeğin var ve onalrı düşün. annen abin snein için birşey yapmamışalrdı şimdiye kadar şimdiden sonra ne bekleyeceksin. bence uzak dur mesafeli ol. benim ailem o kadar yapmadı ama onalrında hataları oldu eşimin aileside öyle. bende eşimde defalarca düşündük ağladık biz ne yaptık onlara diye. ben abim gibi şunumu yaptım bunumu yaptım dedim eşim ablşam gibi kardeşim gibi böylemi oldum küçücük yaşta çalışmaya başladım dedi ağladı. ama baktık ki bu bizim suçumuz değil elele verdik mesafeleri koyduk o kadar huzurluyuz ki. arada huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar ama biz asla kavga etmeden tartışmadan aramızda çözüyoruz. sizde düşüncelerinizde uzak tutun onları. allah bir ömür mesud etsin.
canim sanirim esinla aranda birebir pek problemin yok neden 3.sahislarin huzurunuzu bozmasina izin veriyosunuz ki bu kisiler(ÜZGÜNÜM AMA )sana anne,abi olamamis kisiler belki zor bisery ama bence onlari hayatindan tamamiyle sil esini sahiplen madem birbirinizi seviyosunuz bak esin var ,bebegim var diyosun ee bide yüce rabbim var daha ne istiyosun böyle bi anne hayatinda sana hep zarar vericek belliki sen ben kimsesizim demissin ve ölmekten cekip gitmekten bahsetmissin ya o kücücük bebegin kimsesiz kaldiginda ne olucak onuda senin yasadiklarini yasmaya mahkum edemezsin.Bence ilk isin hemen bugün esinle konus ben senle mutluyum seni seviyorum de iyiki varsin de ve senin annen benim annem mevzularinada hic girme.Saglikla ve sevgiyle kalin
Merhaba Gizem, sorunları çözmek bazen bizim zannettiğimizden daha kolaydır, evliliğine odaklanmaya çalış...
Evet zor günler yaşamışsın, ancak geçmişe saplanıp kalmamalısın, annenle çok sık görüşme, ama ne de olsa annendir, bir sorunu olunca, derdi olunca koşarsın, anne hakkıdır ne de olsa, ama bu kadar.
Hayatını zorlaştıran, seni küçücük bebeğinle ölümü düşündürecek ister annen olsun ister başka biri asla seni üzmesine izizn vermemelisin...
Annenle ilgili mevzuları eşine aktarmamaya çalış, eşinin telefon numarasını annene verme, eşimle muhatap olmayın diyerek tavrını koy, ama yine de bir açık kapı bırak annene olur mu?
Allah yardımcın olsun...
Kaldı ki sen çaresiz değilsiz, iyi bir mesleğin, güzel bir evliliğin, seni seven eşin ve bir bebeğin var. Sandığından daha güçlüsün, farkına var bunun....
Ve hayat çok da ciddiye alınacak bir şey değil...
siz de beni yanlış anlamayın ama bunca anlattığım şey içinden bana yapacağınız yorum bu mu?
Evet malesef çok dikkatimi çektiği için bu
Yoksa anlattıklarınız tabi ki çok kötü, üzücü yorucu şeyler Allah yardımcınız olsun
Teşekkür ederim.
Hesabı nasıl yaptınız ya da 4 yıl meselesi nerden çıktı bilmiyorum ama madem merak etmişsiniz söyleyeyim.
86lıyım;
92-2000 ilköğretim.
2000-2004 kabataş erkek lisesi.
2004-2009 i.ü çapa dişhekimliği fak.
5 yıl okudum diş doktoru oldum.
eşim 74'lü, 6 yıl okudu, tıp doktoru oldu.
aklınıza takılan başka şey yoktur umarım...
"açık kapı bırakayım diyeceğim ama o bıraktığım kapıdan yarın öbür gün ne haltlar edecek kim bilir, güvenemiyorum....
"Sandığından daha güçlüsün, farkına var bunun...." güç verdin bana, teşekkür ederim...
ben kabul ediyorum beni sevmediklerini... o kadar çok şey var ki yazamadığım, yazmaya utandığım....
"allahım ben ne yaptım da bunları yaşıyorum?.." geçmişimde çok büyük bir günah işedim, hata yaptım bir yerde herhalde diyorum.... ama çok teşekkürler, dediğiniz gibi, bırakmalıyım ki ne halleri varsa görsünler artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?