Ben bunlarla nasıl başedeceğim :(

LuNaRiA

ay ışığında saklıdır..
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
449
3
96
Diğer
kurban bayramında eşimin izni olmadığı için memleketimize gidememe gibi bir durum oldu vee kayınvaldemde siz gelemiyosanız biz gelelim dedi ve davet edilmeden evimize kendini buyur etti..arife günü öğlen saatlerinde bizdeydiler..görümcemle aram iyi değil hoş diğerleriylede öle..suratlar eşimi ve bebeğimi görünce güldü onları bi güzel kucaklayıp öptüler bana gelince resmi şekilde hoşgeldin hoşbulduk...görümcemi nedense buraya her geldiğinde hava çarpar baygın şekilde kanepeye direk uzandı (bayram sonuna kadar böyleydi)..bayramın birinci günü evime kayınvaldemin kızkardeşi ve ailesinin gelceğinide öğrendim (ailecek onlar 6kişiydi) kayınvaldemlerde 3 kişi ettimi bana 9 kişilik yatılı misafir..sinirden ağlıcaktım duyduğumda..6aylık bebeğimlemi ilgileneyim misafiremi hizmet edeyim bilemedim :43: kimse yardım etmedi en sonunda çıldırdım eşime patladım odada o yardım etti mecburen.. gece oldu yatak derdi,kızlar banyo yapar saçlarını evin her köşesinde tarar :52: heryer saç olur..mutfağım desen korku filmi gibi :27: bayramın sonunda gittiler temizliğimi 3günde zor yaptım..
ne yapıcam ben bu aileyle?bunlar her zaman böleler..bana sormadan evime misafir davet ettikleri yetmiyomuş gibi suratlarınıda çekmek zorunda kaldım..buna nasıl dur dicem bilmiyorum...fizanamı taşınsam acaba..orayada gelirlermiki :14:

Kusura bakmayın ,ama çok görgüsüzlermiş.Müsait misiniz demeden gelmek,üstüne bir de misafir olduğu eve misafir davet etmek...Valla gider yatardım,hiçbir şeye de elimi sürmezdim.Otel sandılar sizin evi sanırım.:130:

hadi kendilerinin gelmesini anladım ki onda bile sormaları gerekirdi baskasını yatılı cagırmak ta ne demek valla iyi dayanmıssın ben olsam sanırım 2 gunden sonra hsta fln olurdum

Oğullarının evi olunca kendi evleri sanıyorlar bunlar.
Kendilerini ev sahibi gibi görünce misafir çağırmaktan da çekinmiyorlar.

çok sinirlerim bozuldu...senin yerinde olmayı hiç düşünemedim bile...
muhatap olmayıp eşinle çözeceksin bu konuyu

Kusura bakmayın ,ama çok görgüsüzlermiş.Müsait misiniz demeden gelmek,üstüne bir de misafir olduğu eve misafir davet etmek...Valla gider yatardım,hiçbir şeye de elimi sürmezdim.Otel sandılar sizin evi sanırım.:130:

haklısın..aslında aklıma gelmedi değil ama ortamı boş bulunca iice zıvanadan çıkıyolar..rahatlıktan eşyalarıma zarar veriyolar..gözümün önünde tutmaya çalışıyorum ona rağmen böleler..bide gidip yatsam ev bize kaldı deyip iice herşeyin altını üstüne getirirler diye korkuyorum açıkcası.. :50:

hadi kendilerinin gelmesini anladım ki onda bile sormaları gerekirdi baskasını yatılı cagırmak ta ne demek valla iyi dayanmıssın ben olsam sanırım 2 gunden sonra hsta fln olurdum

oldum canım zaten dediğin gibi..baş ağrısı çektim sinirden bi kaç gün.. :59:

Oğullarının evini tapulu malları sanıyorlar.
Ne kadar düşüncesiz insanlarmış.
O zaman düşündürmek size düşüyor.
Küçükte bebeğiniz varmış, çekilin kenara siz de,
hizmetçiliklerini yapmayın, görümcenizde size yatmaya gelmiyor heralde,
kalksın hizmet etsin, rahatsız olduğunuzu hissettirin biraz,
her dediklerini yapmayın, peşlerinden koşturmayın.
Hiç yardımcı olmuyorlar mı, mutfakta vs işlerde.
Siz de yapmayın, bırakın heryeri pislik götürsün, onlar geldiğinde.
Hiç mi olmuyor, o zaman rahatsızlıklarınızı açık açık söylemelisiniz bence.

Oğullarının evi olunca kendi evleri sanıyorlar bunlar.
Kendilerini ev sahibi gibi görünce misafir çağırmaktan da çekinmiyorlar.

evet evlendirirken hiçbişeye karışmayıp evlendikten sonrada evimi hatta hayatımı sahiplenlemeleri çok can sıkıcı :((

Oğullarının evini tapulu malları sanıyorlar.
Ne kadar düşüncesiz insanlarmış.
O zaman düşündürmek size düşüyor.
Küçükte bebeğiniz varmış, çekilin kenara siz de,
hizmetçiliklerini yapmayın, görümcenizde size yatmaya gelmiyor heralde,
kalksın hizmet etsin, rahatsız olduğunuzu hissettirin biraz,
her dediklerini yapmayın, peşlerinden koşturmayın.
Hiç yardımcı olmuyorlar mı, mutfakta vs işlerde.
Siz de yapmayın, bırakın heryeri pislik götürsün, onlar geldiğinde.
Hiç mi olmuyor, o zaman rahatsızlıklarınızı açık açık söylemelisiniz bence.

evet bidaha bu şekilde geldiklerinde bırakıcam ne halleri varsa görsünler evide pislik götürsün gidince eşime temizleticem yada bi kadın tutup ona temizletcem :47:

Kusura bakmayın anlıyorum çok yorulmuşsunuz ama eşiniz için yaptınız. Kalkıp ona patlamışsınız üstüne...
Adam yılda 1 defa ailesini evinde ağırlamış, buna da bu kadar söylenmek yersiz gibi geldi...
Eşinizin yerinde olsaydım ben bu kadar yumuşak kalmazdım size karşı...
Eşiniz gelsin ailesi kapı dışarı umurum dışı diyorsunuz... Nerede Türk toplumunun misafirperverliği?
:96:

Bence kayınvalidenle konuş benden izinsiz misafir çağırma benim küçük bebeğim var yani her şeyi açıkça konuş yoksa laf anlamaz bu kayınvalidenler eşinle konuşsanda bir şey değişmez annesi olduğu için bir şey diyemez de se de kendini izah edemez ben kendim her şeyi söyledim en baştan bana hiç karışamıyorlar bile en iyisi bu

Kızın annesi gelse kızının etrafında pervane olur,şu işini yapayım,iki kap yemek hazırlayayım derdine düşer.Kız tabiki kendi tarafını kendine daha yakın bulur.Diğerleri genelde eleştirir,açık arar,yan gelir yatar.Etrafıma bakıyorum ya da kk 'daki örneklerde sonuç hep bu.Hırpalamayın kendinizi,kadın tutun,dışardan hazır yemek getirtin.Eşiniz madem kenara çekiliyor!..Kadın hizmetçi sanki.:126:

Gerçekten çok görgüsüzlermiş...
Yalnız bu konuda sen birşey yapamazsın...
eşinle konuş, ancak o dur diyebilir olanlara...

Kusura bakmayın anlıyorum çok yorulmuşsunuz ama eşiniz için yaptınız. Kalkıp ona patlamışsınız üstüne...
Adam yılda 1 defa ailesini evinde ağırlamış, buna da bu kadar söylenmek yersiz gibi geldi...
Eşinizin yerinde olsaydım ben bu kadar yumuşak kalmazdım size karşı...
Eşiniz gelsin ailesi kapı dışarı umurum dışı diyorsunuz... Nerede Türk toplumunun misafirperverliği?
:96:

evet haklısın eşimin ailesi ve ben en iyi şekilde hizmetimi yaptım..benim kızdığım bukadar işin içinde kendileri gelsin amenna ama üstüne başka misafir çağırmaları,hiçbişeye yardım etmemeleri..misafirperverlik önemli ama bende bi insan evladıyım..eşimin bana kızması gerektiğini sölemişsiniz..kızamadı çünkü gerçehten haklıydım..kayınvaldem kardeşini çağırmasada olurdu..yada onlar ayrı bi zamanda gelebilirlerdi..kendi kızını düşündüğü kadar keşke benide düşünseydi kayınvaldem

Son düzenleme:
anlamıyorum gerçekten..tamam oğlunun evi olabilir madem geliyosun misafirliğinde bi usulü adabı var..gelip beni huzursuz edip hizmetçi yerine koymasalar senede bir değil her gün gelsinler..ama işin içine bencillik,gelinsin yapcaksın olayı girince çok ağrıma gidiyo..görümcem benle yaşıt yani 25 yaşında ona çocuk muamelesi yapılırken bana orda hizmetçi muamelesi yapılıyo..yemin ederim milleti memnun etcem derken olan bana ve bebeğime oldu..yorgunluktan sütüm azaldı,başım döndü..

Ben hiç haklı bir taraflarını göremedim.
Eşinizin ailesi geldi diye de, sene de bir de misafir ediyorsanız,
hizmetçi olmak zorunda değilsiniz.
6 aylık bebeğiniz varmış, tam aksine yan gelip yatmak yerine,
onların size yardımcı olması lazımdı.
Görümceniz her geldiğinde bu kadar rahatsız oluyorsa, yatıp duruyorsa,
bir zahmet gelmesin o zaman.
Bu kadar küçük bir bebeği olan kadına bu kadar yüklenilmemeli.
Eşim için yapıyorum mantığı da yanlış bence, eş için de ne nereye kadar yapılır,
eşim içinde kimseye kul köle olamam ben.
Lirik güzelin de dediği gibi, kendi ailemiz gelse, elimizi birşeye değdirmez,
bütün işlerimizi yaparlar, bir tek kız aileleri enayi, hizmetçi heralde.
Erkek ailesine ise, saygıda hizmette kusur edilmemeli.
Kusura bakmasınlar, 6 aylık çocuğu olan gelinlerine yardım etmek zorundalar.

Ben hiç haklı bir taraflarını göremedim.
Eşinizin ailesi geldi diye de, sene de bir de misafir ediyorsanız,
hizmetçi olmak zorunda değilsiniz.
6 aylık bebeğiniz varmış, tam aksine yan gelip yatmak yerine,
onların size yardımcı olması lazımdı.
Görümceniz her geldiğinde bu kadar rahatsız oluyorsa, yatıp duruyorsa,
bir zahmet gelmesin o zaman.
Bu kadar küçük bir bebeği olan kadına bu kadar yüklenilmemeli.
Eşim için yapıyorum mantığı da yanlış bence, eş için de ne nereye kadar yapılır,
eşim içinde kimseye kul köle olamam ben.
Lirik güzelin de dediği gibi, kendi ailemiz gelse, elimizi birşeye değdirmez,
bütün işlerimizi yaparlar, bir tek kız aileleri enayi, hizmetçi heralde.
Erkek ailesine ise, saygıda hizmette kusur edilmemeli.
Kusura bakmasınlar, 6 aylık çocuğu olan gelinlerine yardım etmek zorundalar.

evet..onlara muhtaç değilim..olmamda...ama şu durumda etmemeleri onları gözümden iice düşürdü..görümceme gelincede işine gelince yattı işine gelmeyince makyajını yapıp çıkıp gezdi..sölicek söz bulamıyorum gerçekten.. :19:

Back
X