Ben büyüdüm bebeğim küçük kaldı..

Kaya453

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
2
0
41
İyi akşamlar hanımlar. Bu siteyi bir arkadaşım vasıtasıyla keşfettim ve derdime derman bulacağım umuduyla hemen üye oldum. Tecrübeli ve bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

8 aylık hamileyim (34 haftalık) Yalnız bebeğim kilo almıyor. Doktorum bebeğimin sağlıklı olduğunu söylüyor fakat 15 gündür sadece 150 gr almış. Bu beni endişelendiriyor. Abur cuburdan uzak duruyorum. Tamamen doğal besleniyorum yoğurttan sebzeye kadar herşeyin organik olmasına özen gösteriyorum. Neden bebeğim kilo almıyor? Hamile kalmadan önce 57 kiloydum şu an 82 kiloyum. Sizce bu normal midir? Bebeğimin kilo alması için neler yemeliyim? Bu durumu yaşayan var mı?

bebeğin şuan ki kilosu kaç
İyi akşamlar hanımlar. Bu siteyi bir arkadaşım vasıtasıyla keşfettim ve derdime derman bulacağım umuduyla hemen üye oldum. Tecrübeli ve bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum..

8 aylık hamileyim (34 haftalık) Yalnız bebeğim kilo almıyor. Doktorum bebeğimin sağlıklı olduğunu söylüyor fakat 15 gündür sadece 150 gr almış. Bu beni endişelendiriyor. Abur cuburdan uzak duruyorum. Tamamen doğal besleniyorum yoğurttan sebzeye kadar herşeyin organik olmasına özen gösteriyorum. Neden bebeğim kilo almıyor? Hamile kalmadan önce 57 kiloydum şu an 82 kiloyum. Sizce bu normal midir? Bebeğimin kilo alması için neler yemeliyim? Bu durumu yaşayan var mı?
bebeğin şuan ki kilosu kaç

Doktorunuz sağlikli olduğunu söylüyorsa kafaniza takmayin. Sonuçta bütün bebekler tosuncuk gibi doğmak zorunda değil. Hamileliğin baş düşmani stres, unutmayin.

Doktor bebek için sağlıklı diyorsa siz boşu boşuna tasalanıyorsunuz kesinlikle. Ayrıca bebeğin tombik olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Kendinizi de yavrunuzu da gereksiz yere üzmeyin lütfen. Kötü bir durum olsa doktor açık açık söyler, tavsiyelerini de sıralardı. İçinizi ferah tutun.

57 ile hamile kaldniz simdi 82sniz :KK57: masallah
Üzülmeyin dr iyi diyorsa iyidr sen stres yapma annesi :KK36: :KK37:

Üzülmene gerek yok çünkü 150 gr da olsa almış kilo doktorunda sağlığı yerinde demiş gelişmesi ilerlemezse sorun olur zaten az kalmış allah hayırlısıyla sağlığıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah

şu an ne kadar kilosu cnm benim kızımda bende pek kilo almadık ben 54 le hamile kaldım 65 kiloydum doğum yaptım bebeğimde 2900 doğdu düşüktü ama ben kötü bir hamilelik geçirdim hep miğde bulantısı çıkartmayla geçti günlerim takılma büyüyolar bende çok takmıştım....

hergun muz ve yumurta ye ben bunları yaptım bebegımın kılosu bıraz ırı ılerıde

aynısını yaşadım 57 kio hamile kaldm bebeğim küçük kaldı diye habire yedim 83 kilodan sonra tartılmayı bıraktım, kızım 2,790 doğdu şimdi kilosu gayet iyi ama ben aldığım kiloların yüüznden topuk dikeni, insülin drenci, bel fıtığı oldum, kiloyu vermem 1,5 yılımı aldı ama karnım hala düzleşmedi
bebekler toparlıyo ama biz toparlayamıyorz

38 hafta uc günlük hamileyim Kırkla hamile kaldım suan 60 kiloyum bebeğim otuz beş haftalikken uc kiloydu suan ne kadar bilmiyorum ama haftayla uyumluysa sıkıntı yok hem bebekler son ay kendine geliyo hergün iki bardak süt ic yoğurt peynir ve yumurta asla ihmal etme bunlar sana degil bebeğe gider

Canim sen masllh iyi almisinda bebek icin kasar peynir tavsiye ederim bide kirmizi et iyi kilo yapiyo bebege bide bol ceviz ye derim zeka gelisimi icin

Bebegin kilosu kaç? Doktor birsey demediyse, kilo aldirmanin nedeni ne? Yani kilolu bebek = saglikli bebek diye birsey yok ki. Hani gelisimi felan durmus olsaydi zaten doktor birse derdi.

Asil sorun (bence) senin 25 kilo alman bir sorun olabilir. Bu konuda doktorun birsey söylemedi mi?

Cnm benim kizim 34 haftada 1570 gr 42 cm dogdu onun haftasindakiler 2 ile 2bucuk kilo arasindaydi..
bizimde sagliksal bi problemimiz yoktu ama kilo almiyordu boyu normaldi..
Ben hamileleik boyunca cok kustum 7.haftadan 34 haftaya kdr..
13 kilo verdim bu surecte..
28 haftaya kdr hersey normalken 30 olduk kilosu boyu 28.haftada kaldi 32 olduk kizim 30.haftaya uygundu..Gelisiyordu ama geriden geliyordu..ayindakiler o hafta 200 gr aliyosa biz 50 gr aliyorduk nerdeyse..
34 olduk doktor suyumunda az oldugunu bebeginde cok gelisimi olmadigi icin almayi uygun gorduler ve dogum oldu ...
Minnacik bi surat:) gosterdiler bana...
1 ay kuvezde yatti..1920yken cikardik hastaneden...
Gelisimi her ay ayindakiler gibi devam etti..
Benmle ayni hafta dogum yapan kuzenim 4125 le dogdu bebisi...
Suan o dogali 8 ay oldu ve suan 8500 kilo..
Bebekler ilk dogduklari 3 ay birer kilo aliyor dusun 8 ayda 4500 kilo almis ..
O durum daha da zor dogduktan sonra kilo almamasi o acidan ornek verdim...
Biz simdi 7 kiloyuz ayimizdakiler 8 bucuk 9 kilo civarilar...
Yani onun icin hic takma kafani...biz gram gram cetele tutardik hala nerde hassas tarti gorsek tartiyoruz..
bugun bile 101 de tarttik onu hassas tartida düsün:KK70:
Onun icin uzulne sagligi yerinde olsun ins..

Bencede takmamalısın cok şükür sağlıklı ya hem kilosu düşük bebekler acayip kilo alıyolar doğumdan sonra.sanada masallah baya almışsın kilo ben sadece 7 kilo aldım kimse hamilesin bile diyemiyordu 40kg hamile kaldım bendede bebeğim almıştı kiloyu ii doğdu ana şimdi cılız

Annem der ki, her zaman bebek kilo alacak diye bir şey yok bazen yedikleri annesine yarar o alacağını alır der.
Sizin yedikleriniz size yaramış :KK48: ama doktor bir şey yok diyorsa yoktur korkmayın
:KK51:

Doktorun bi sorun olsaydi soylerdi yediklerin sana yaramis tuza dikkat et tuzlu seyler yeme bol bol su ic saglikla kucagina alirsin inşallah bebegini

X