Ben Çok ...Bunu Ne Yapacam?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
hepinize tekrardan merhabalar buraya daha öncede bir çok konu açtım biliyorum bana güzel önerilerde bulundunuz bir çoğunu uygulamaya çalışıyorum ama bazı yerlerde tıkanıyorum .22 yaşındayım ve yaşadığım şehirde 2 yıllık bölüm okuyorum önceki yaşantım annem bana bakmadı ailesine verdi aileside hep beni ezdi aşağıladı bu şekilde büyüdüm ite kalka üvey anne muamelesi gibi okul hayatım çok sıkıntılı geçti akran zorbalığı yaşadım şiddet uyguladılar lisede toplu linç yedim tüm bunlara rağmen pes etmedim güzel bir üniversite okuyacam gececek dedim o da olmadı okuduğum bölümü bırakıp ailemin yanına gelmek zorunda kaldım şimdi sorunum şu kendini sev dediniz ama ben bunu nasıl yapacam bilemiyorum kendimi sevip özgüvenli olamıyorum 3 yıldır antidepresan kullanıyorum ne yazııkki hem maddi olarak hemde yaşadığım şehirde psikoterapi alma imkanım yok psikologlara da gittim terapi şart dediler biz burda bu hizmeti veremiyoruz dediler.Sizce ben ne yapmalıyım?Sınıfımda bir oğlan var bana iltifatta bulundu gülüşün çok güzel falan konuşmaya başladık wpden iltifat ediyor güzelsin falan ama kilon çok( boy 165 81 kiloyum kullandığım ilaçlar çok aldırdı ) iltifat alsam da kendimi çok çirkin kilolu değersiz hissediyorum sevilmeyecek biri gibi bahsettiğim kişide çok yakışıklı birçok kız ona teklif verdi kabul etmedi .Beni araması konuşması çok tuhaf geliyor sürekli ben kimim ki diyorum ve üzülüyorum keşke karşısına güzel fizikli ve güzel yüzlü o güzel havalı kızlar gibi çıkabilseydim:(

Kendine zerre değer vermiyorsun canım şuan o oğlanın aşk hayatından daha önemli olan şey senin ruh sağlığın.
benden bir yaş küçüksün yanlış anlama ama bence kilo vermelisin ilk olarak direkt özgüvenini etkiliyor insanın

Kendine zerre değer vermiyorsun canım şuan o oğlanın aşk hayatından daha önemli olan şey senin ruh sağlığın.
benden bir yaş küçüksün yanlış anlama ama bence kilo vermelisin ilk olarak direkt özgüvenini etkiliyor insanın
kullandığım ilaçlar çok aşırı kilo yaptı bu durumda beni rahatsız ediyor özgüvenimi etkiliyor ne giysem yakışmıyor:( finaller bitince spora yazılıcam inşallah veririm diyetede başladım zaten

kullandığım ilaçlar çok aşırı kilo yaptı bu durumda beni rahatsız ediyor özgüvenimi etkiliyor ne giysem yakışmıyor:KK43: finaller bitince spora yazılıcam inşallah veririm diyetede başladım zaten
İlaçları biraktin mi? Kilo en kolayı canım hem diyet hem spor illaki verirsin 🙋

hayır devam ediyorum ama uyku ilacı özellikle çok iştah açıyor gece 1 2 gibi önüme ne gelse yiyorum öyle bi açlık krizi yaşatıyor kii:KK43: bu durumda nasıl kilo verecem onuda bilmiyorum:KK43:
Gece gelen açlık kadar kötü bisey yok yaa bende çok yaşıyorum bunu 😶 İlaçları kes de diyemeyiz ama en azından açlık anında daha az kalorili yiyecekler yiyebilirsin .
çok tatsız ama bi kase yoğurt da iştahı kapatıyor 😷 yanına da bi elma veya kraker bol su iç yumurta ve tavuk yemeye özen göster çikolatayi bitter ye. sporada baslamissin verirsin kilo merak etme

Bir zamanlar ben :) hersey kendine inanman ve guvenmenle başlayacak. Kendini sevince hayatı seveceksin. Kimsenin hayatı bir gecede sihirli değnekle değişmiyor. Elinden geleni yap. Dünyaya bir kez geliyorsun. Hemen kilo vermeye spora ve kişisel gelişim e başla. İnşallah çok mutlu olursun

Bir zamanlar ben :) hersey kendine inanman ve guvenmenle başlayacak. Kendini sevince hayatı seveceksin. Kimsenin hayatı bir gecede sihirli değnekle değişmiyor. Elinden geleni yap. Dünyaya bir kez geliyorsun. Hemen kilo vermeye spora ve kişisel gelişim e başla. İnşallah çok mutlu olursun
çok teşekkür ediyorum kitap okumaya kendimi geliştirmeye başladım ama kendimi nasıl sevip güvenicem bunu nasıl yapıcam bilemiyorum sizce nasıl başarabilirim bunu?

çok teşekkür ediyorum kitap okumaya kendimi geliştirmeye başladım ama kendimi nasıl sevip güvenicem bunu nasıl yapıcam bilemiyorum sizce nasıl başarabilirim bunu?
Sevmek kısmı cesaret istiyor. Heleki sevdiğini göstermek. Öncelikle sana engel olan kişileri hayatından yavaştan çıkartmaya basla iletişimi kes. Kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış. Misal ev mi tutacaksın yada evine birsey mi alacaksın kimseye sorup izin alma. Nasılsa ne yaparsan yap beğenmeyecekler. O yüzden kendi istediğini al, yap. Biraz bencil ol. Kendi mutluluğunu huzurunu düşün. Akraban yada halan diyelim. Onunla görüşmek seni üzüyorsa, seni ezmeye çalışıyorsa altta kalma. Çat çat söyle cevap ver. Sen herkesin gönlünü yapmaya çalıştıkça, hersyee evet dedikçe, aman onların kalpleri kırılmasın dedikçe üzgünüm daha değerli olmayacaksın. Aksine üstüne daha çok basacaklar. Unutma önce sen senin mutluluğun. Sen kendine nasıl davranırsan etrafındakilerde öyle davranır. Ha bir de asssslaaa ama aslaaa cevap verirsem rezil olurum bunu yaparsam rezil olurum diye düşünme. Bağırmak mı istiyorsun bağır. O kişiyi hayatından çıkarmak mı istiyorsun direk engelle çıkar. Enerjin değiştikçe dünyaya bakış açın değişecek. Tabi ki bir günde değil. Değişmek aynı zamanda acı veren bir durum. Nasıl olsa günler akıp gidiyor. Bu akan zamanda degiseceksin gucleneceksin. Bak sonuçlar nasıl mükemmel olacak.
Bunu kafadan yazmıyorum. Yaşadığım için yazıyorum.

Sevmek kısmı cesaret istiyor. Heleki sevdiğini göstermek. Öncelikle sana engel olan kişileri hayatından yavaştan çıkartmaya basla iletişimi kes. Kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış. Misal ev mi tutacaksın yada evine birsey mi alacaksın kimseye sorup izin alma. Nasılsa ne yaparsan yap beğenmeyecekler. O yüzden kendi istediğini al, yap. Biraz bencil ol. Kendi mutluluğunu huzurunu düşün. Akraban yada halan diyelim. Onunla görüşmek seni üzüyorsa, seni ezmeye çalışıyorsa altta kalma. Çat çat söyle cevap ver. Sen herkesin gönlünü yapmaya çalıştıkça, hersyee evet dedikçe, aman onların kalpleri kırılmasın dedikçe üzgünüm daha değerli olmayacaksın. Aksine üstüne daha çok basacaklar. Unutma önce sen senin mutluluğun. Sen kendine nasıl davranırsan etrafındakilerde öyle davranır. Ha bir de asssslaaa ama aslaaa cevap verirsem rezil olurum bunu yaparsam rezil olurum diye düşünme. Bağırmak mı istiyorsun bağır. O kişiyi hayatından çıkarmak mı istiyorsun direk engelle çıkar. Enerjin değiştikçe dünyaya bakış açın değişecek. Tabi ki bir günde değil. Değişmek aynı zamanda acı veren bir durum. Nasıl olsa günler akıp gidiyor. Bu akan zamanda degiseceksin gucleneceksin. Bak sonuçlar nasıl mükemmel olacak.
Bunu kafadan yazmıyorum. Yaşadığım için yazıyorum.
çok sağolun dediklerinizi not aldım inşallah zamanla değişip güçleneceğim

Öncelikle sen her halinle ayrı güzelsin. Sevgi de sadece dış görünüşten itibaren değildir. Az ye cok spor yap kilo ver. İlla spor salonuna gitmek zorunda değilsin. Sen özelsin ve kıymetlisin kimsenin aksini hissettirmeye hakkı yok

Back
X