- 17 Mart 2018
- 214
- 420
- 33
- 28
- Konu Sahibi Turuncuyaprak
Benim kötü yanımı keşfettiğim anneannem ise hayatimda taniyabildigim en bencil insan. Yatan bir insana sen ordan kalk oraya ben yatayim diyen(sebebi güneşi takip etmesi), güneş yan koltuga vurunca tekrar kalk diyip yeniden yer değişen, ders calisirken odana girip burda namaz kilicam başka yerde calis diyen(koca evde yer yok sanki), içtiği çayı, suyu, yedigi her türlü yemeği sizin bardağınıza, tencereye, su sebiline, çaydanlığa döken, yemeklere elini sokan yapma dedikce yapan, bak tiksiniyoruz dedikce ben tiksinmiyorum diyen, tuvaletten sonra sifonu çekmeyen, tuvalet terligini icerde giymeye çalışan, sabah erkenden zorla herkesi kaldiran ben uyandim kalkin diyen... daha sinirden aklima her sey gelmiyor inanın. Ama annemler gençken de böyle bencil olduğunu hep ben dediğini, kızlarını satar gibi evlendirdigini, yine kimseye acımadığını anlatıyor. Oğullarını hep yüce tutan ama oğullarının bakmadığı 80 yaşındaki anneannem... hasta mi rol mu yapıyor bilemediğim bir sağlıklı bir kötü olan canim anneannem.. seni sadece uzaktan sevebiliyorum. 15 tatilde 7 gün icinde çatladım. Eve kosarak kaçtım. Ve simdi annem sayısını vermek istemediğim 7 den daha fazla kardeşine rağmen her kış 4 5 ay anneannemizi evimize getirmek istiyor. Hasta mi degil mi derseniz onu kimse anlayamiyor. Tıbben hic bir patoloji yok. Kalbi, şekeri, tansiyonu, değerleri, filmleri çocuklarından iyi. Yalniz kalmaktan nefret ediyor. Başta çocuklarında kaldı ama tabiki her gittiği evde kriz çıkardı. Yengem evi terketti eniştem evden kovdu, annem her gun ağlıyordu. Şimdi annem elden düştü mecburum diyor. Ama bence düşmedi bilmiyorum inanamıyorum veya inanmak istemiyorum. Aile ikiye bölünmüş durumda inanmayanlar ve inanmak istemeyenler tabiki çoğunlukta..
Son düzenleme: