Ben çok kötü bir insanım

Turuncuyaprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2018
214
420
33
28
Benim kötü yanımı keşfettiğim anneannem ise hayatimda taniyabildigim en bencil insan. Yatan bir insana sen ordan kalk oraya ben yatayim diyen(sebebi güneşi takip etmesi), güneş yan koltuga vurunca tekrar kalk diyip yeniden yer değişen, ders calisirken odana girip burda namaz kilicam başka yerde calis diyen(koca evde yer yok sanki), içtiği çayı, suyu, yedigi her türlü yemeği sizin bardağınıza, tencereye, su sebiline, çaydanlığa döken, yemeklere elini sokan yapma dedikce yapan, bak tiksiniyoruz dedikce ben tiksinmiyorum diyen, tuvaletten sonra sifonu çekmeyen, tuvalet terligini icerde giymeye çalışan, sabah erkenden zorla herkesi kaldiran ben uyandim kalkin diyen... daha sinirden aklima her sey gelmiyor inanın. Ama annemler gençken de böyle bencil olduğunu hep ben dediğini, kızlarını satar gibi evlendirdigini, yine kimseye acımadığını anlatıyor. Oğullarını hep yüce tutan ama oğullarının bakmadığı 80 yaşındaki anneannem... hasta mi rol mu yapıyor bilemediğim bir sağlıklı bir kötü olan canim anneannem.. seni sadece uzaktan sevebiliyorum. 15 tatilde 7 gün icinde çatladım. Eve kosarak kaçtım. Ve simdi annem sayısını vermek istemediğim 7 den daha fazla kardeşine rağmen her kış 4 5 ay anneannemizi evimize getirmek istiyor. Hasta mi degil mi derseniz onu kimse anlayamiyor. Tıbben hic bir patoloji yok. Kalbi, şekeri, tansiyonu, değerleri, filmleri çocuklarından iyi. Yalniz kalmaktan nefret ediyor. Başta çocuklarında kaldı ama tabiki her gittiği evde kriz çıkardı. Yengem evi terketti eniştem evden kovdu, annem her gun ağlıyordu. Şimdi annem elden düştü mecburum diyor. Ama bence düşmedi bilmiyorum inanamıyorum veya inanmak istemiyorum. Aile ikiye bölünmüş durumda inanmayanlar ve inanmak istemeyenler tabiki çoğunlukta..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, asıl hesabıma ulaşamadım, kimliğimi daha sıkı tutmaya çalıştığım bu hesaptan yazayım dedim. Hem de kimse beni kötü hatırlamasın.

Öncelikle eşim yok. Eski konuları hatirlayabilenler veya aratanlar olursa bu konuyu sormasınlar. Derdime dert eklemeye gerek yok.

Annem babam ve kardesimle yaşıyorum. Sürekli maşallah dediğim şükrü eksik etmediğim, bir çok aileye göre daha anlayışlı ve sahiplenici bir aileye sahibim. Üniversite okuyorum bir yandan. Benim kötü yanımı keşfettiğim anneannem ise hayatimda taniyabildigim en bencil insan. Yatan bir insana sen ordan kalk oraya ben yatayim diyen(sebebi güneşi takip etmesi), güneş yan koltuga vurunca tekrar kalk diyip yeniden yer değişen, ders calisirken odana girip burda namaz kilicam başka yerde calis diyen(koca evde yer yok sanki), içtiği çayı, suyu, yedigi her türlü yemeği sizin bardağınıza, tencereye, su sebiline, çaydanlığa döken, yemeklere elini sokan yapma dedikce yapan, bak tiksiniyoruz dedikce ben tiksinmiyorum diyen, tuvaletten sonra sifonu çekmeyen, tuvalet terligini icerde giymeye çalışan, sabah erkenden zorla herkesi kaldiran ben uyandim kalkin diyen... daha sinirden aklima her sey gelmiyor inanın. Ama annemler gençken de böyle bencil olduğunu hep ben dediğini, kızlarını satar gibi evlendirdigini, yine kimseye acımadığını anlatıyor. Oğullarını hep yüce tutan ama oğullarının bakmadığı 80 yaşındaki anneannem... hasta mi rol mu yapıyor bilemediğim bir sağlıklı bir kötü olan canim anneannem.. seni sadece uzaktan sevebiliyorum. 15 tatilde 7 gün icinde çatladım. Eve kosarak kaçtım. Ve simdi annem sayısını vermek istemediğim 7 den daha fazla kardeşine rağmen her kış 4 5 ay anneannemizi evimize getirmek istiyor. Hasta mi degil mi derseniz onu kimse anlayamiyor. Tıbben hic bir patoloji yok. Kalbi, şekeri, tansiyonu, değerleri, filmleri çocuklarından iyi. Yalniz kalmaktan nefret ediyor. Başta çocuklarında kaldı ama tabiki her gittiği evde kriz çıkardı. Yengem evi terketti eniştem evden kovdu, annem her gun ağlıyordu. Şimdi annem elden düştü mecburum diyor. Ama bence düşmedi bilmiyorum inanamıyorum veya inanmak istemiyorum. Aile ikiye bölünmüş durumda inanmayanlar ve inanmak istemeyenler tabiki çoğunlukta..

Ben mi? ben ölsün istiyorum, evimize gelmesin istiyorum, ya da ben evleneyim, izin versinler yurda çıkayım istiyorum, bana akıl verin. Ağlamaktan enerjim kalmadı. Sizin zekaniz sayesinde cok fazla konuyu çözdüm, yine bana yardimci olun lütfen.. aklınıza ihtiyacım var..

Yaptıkları yanlış olabilir, kimseyi biktirmadan herkeste eşit kalması gerekiyo olabilir ama anneniz ne yapsın siz olsanız anneniz bu şekilde olsa ortada bırakabilirsiniz??? Hepimiz yaslanicaz ölsün istemek falan çok ağır şeyler bence yapmayın. Çok rahatsizsaniz kendiniz çıkın ayrı bı yere yurda,aparta vs..

Benim de böyle bir anneannem var. Bizimle beraber yaşıyor. Bütün çocuklarını birbirine düşürdü sonunda. Değişik bir insan. Bir şey demek istemiyorum ama çok zor anlıyorum. Onu görmeye 1 sn bile tahammülüm yok.
Kardeşler toplanıp bakıcı tutsunlar bence.

Yaptıkları yanlış olabilir, kimseyi biktirmadan herkeste eşit kalması gerekiyo olabilir ama anneniz ne yapsın siz olsanız anneniz bu şekilde olsa ortada bırakabilirsiniz??? Hepimiz yaslanicaz ölsün istemek falan çok ağır şeyler bence yapmayın. Çok rahatsizsaniz kendiniz çıkın ayrı bı yere yurda,aparta vs..
Okulum tam zamanli olmasa hem çalışırım hem evlenirim. Ama okul belimi büküyor. Ailem de maddi destek olamıyor. Malesef :(

Benim de böyle bir anneannem var. Bizimle beraber yaşıyor. Bütün çocuklarını birbirine düşürdü sonunda. Değişik bir insan. Bir şey demek istemiyorum ama çok zor anlıyorum. Onu görmeye 1 sn bile tahammülüm yok.
Kardeşler toplanıp bakıcı tutsunlar bence.
Bunu söyledim en başta, ama ne para veririz ne bakarız demişler. Hukuken bir yaptırımı var mıdır ki

Cocuk sayisina eşit bölün sureleri herkeste 2ay kalsin mesela yeter.
Evi esyalari varsa sabit orda kalsin bence dönüşümlü evlatlari gitsin yanına. Boyle huysuz bencil yaslilari ben de sevmiyorum ben de kötüyüm demek ki :)
Yanina bakıcı da tutulabilir.

Ohoooo hem ayranim dokulmesin hemde.. neyse.
Kadini zehirleyin o zaman kokten cozum..
Siz cok yanlis anlamissiniz dayilarim bakmayiz diyenler. Ve bir de ben istemiyorim ama ben bakiciyi cok isterim. Kizlar da kendi başlarına bakici tutacak maddi guce sahip degil. Annem de bu yuzden bakmak istiyor

Siz cok yanlis anlamissiniz dayilarim bakmayiz diyenler. Ve bir de ben istemiyorim ama ben bakiciyi cok isterim. Kizlar da kendi başlarına bakici tutacak maddi guce sahip degil. Annem de bu yuzden bakmak istiyor
Tamam dayilar hem evine almiyor hem ev tutulmasina para vermiyor kizlarda kalsin kizlar baksin mi diyor ne ayip onlari dogurmussa otekileri de dogurmus
kucukken benim anam benim anam, buyuyunce senin anan senin anan hesabi iste..

Tamam dayilar hem evine almiyor hem ev tutulmasina para vermiyor kizlarda kalsin kizlar baksin mi diyor ne ayip onlari dogurmussa otekileri de dogurmus
kucukken benim anam benim anam, buyuyunce senin anan senin anan hesabi iste..
Ve dedem cok zengindi. Oğullarına mal verdi durdu. Şimdi arkada öyle bir bela birakti ki, ne vicdanlaro var ne merhametleri.. ne de mirası paylaşıyorlar. Onlari konusmak dahi istemiyorum. Çözümü yok çünkü

Ve dedem cok zengindi. Oğullarına mal verdi durdu. Şimdi arkada öyle bir bela birakti ki, ne vicdanlaro var ne merhametleri.. ne de mirası paylaşıyorlar. Onlari konusmak dahi istemiyorum. Çözümü yok çünkü
Eeee baslarina cikarmislar erkek evladi diye
Valla bisey diyimmi gene ne varsa kizlarda var vefa mi dersin sabir mi dersin ne ararsan yarin bi gun onlarda elden ayaktan duserler o zaman gorurler iste..

Benim babannemi yazmışsın hatta eksi bilmem kaçı kadarını diyebilirim, anneme ölürsem seni de götürcem diyen bir insandı ki annemin ona bakmasına rağmen, babamı görünce hasta numarası yapıp gidince ayaklanırdı hepimize kan kusturdu ablam, babam hep tolere etti ama ben anneme yapılan eziyete dayanamıyodum saldırdım kaç kere, kötü davrandım aynı senin gibi ölmesini istedim artık, evi memlekete taşımak istiyodu komple hepimizi bütün hayatımızı bırakıp küçücük bir ilçeye, bizim okulumuz babamın işi umrunda değildi, annem hasta olmuştu refüjde düştü kaldı sokaktan geçenler kurtardı, ve ben son nefesinde gitmedim yanına benim adımı sayıklamış, annemi de ikimiz de yanında değildik çünkü evi topluyoduj gerçekten taşınmak için dediğini yerine getirmek için, kamyonlar gelmeden ölüm haberini aldık, üzülemedim hatta delicesine sevinmiştim, yıllar geçti üzerinden şimdi o kadar pişmanım ki çok ağladım beni affetsin diye çok istedim hayatta olsun bir helallik alabiliyim diye, ergen zamanlarımdı fevriydim haklı da olsam, tavsiyemdir sana görme yardımcı olma ama asla kötü davranma, helallik almadan uğurlama..

Benim babannemi yazmışsın hatta eksi bilmem kaçı kadarını diyebilirim, anneme ölürsem seni de götürcem diyen bir insandı ki annemin ona bakmasına rağmen, babamı görünce hasta numarası yapıp gidince ayaklanırdı hepimize kan kusturdu ablam, babam hep tolere etti ama ben anneme yapılan eziyete dayanamıyodum saldırdım kaç kere, kötü davrandım aynı senin gibi ölmesini istedim artık, evi memlekete taşımak istiyodu komple hepimizi bütün hayatımızı bırakıp küçücük bir ilçeye, bizim okulumuz babamın işi umrunda değildi, annem hasta olmuştu refüjde düştü kaldı sokaktan geçenler kurtardı, ve ben son nefesinde gitmedim yanına benim adımı sayıklamış, annemi de ikimiz de yanında değildik çünkü evi topluyoduj gerçekten taşınmak için dediğini yerine getirmek için, kamyonlar gelmeden ölüm haberini aldık, üzülemedim hatta delicesine sevinmiştim, yıllar geçti üzerinden şimdi o kadar pişmanım ki çok ağladım beni affetsin diye çok istedim hayatta olsun bir helallik alabiliyim diye, ergen zamanlarımdı fevriydim haklı da olsam, tavsiyemdir sana görme yardımcı olma ama asla kötü davranma, helallik almadan uğurlama..
Çok teşekkür ederim, kendimi iyi hissettim. ♥️

anneanneme dedeme sirasiyla ikisinede baktim hepsini aon goren suyunu son veren kisiyim keşke var olsalardida yine yapsaydim
cokmu temizlerdi cokmu anlasiyorduk hayir altlarindan bile aldim annemin annesi babasi annem uzulecegine ben sagdim anam babam perisan kaldi diye kendini uzecegine 5 10 sene katlandik
insan onlar gidince anliyor genis ailenin kiymetini kanindan canindan olan insanlarin yasiyor olabilmesini istemeyi
hepsi goctu gitti sizilari kaldi icimizde allah sirali olum versin insallah kac sene omru kalmis olabilir ki o yaşta insanin cocugunuz annenizin olmesini istese ne hissederdiniz?

Back
X