• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben çözüm bulamadım

Zaten bunun savaşını veriyorum annem suçlu başlatan o ama eşimin sesi öyle bi yüksekti ki ertesi gün sesi kısıldı
Burda bunu yapan siz olsanız tebrik mesajları akın akın yağıyordu, hep beraber aferin kız bir cinnet her şeyi çözer falan diyorduk. Kimse de sizin şiddet eğiliminiz hakkında konuşmazdı yani. Kadını delirtmişler olurdu adı. Ama erkek milletinin delirtilme hakkı yok galiba. Neyse. Sizin de boşanasınız yoksa rahatınız yerindeyse ona göre davranın. Yoksa teyzemin gelini gibi ananızın evinde koca beklersiniz gelsin de götürsün beni diye.

Burda bunu yapan siz olsanız tebrik mesajları akın akın yağıyordu, hep beraber aferin kız bir cinnet her şeyi çözer falan diyorduk. Kimse de sizin şiddet eğiliminiz hakkında konuşmazdı yani. Kadını delirtmişler olurdu adı. Ama erkek milletinin delirtilme hakkı yok galiba. Neyse. Sizin de boşanasınız yoksa rahatınız yerindeyse ona göre davranın. Yoksa teyzemin gelini gibi ananızın evinde koca beklersiniz gelsin de götürsün beni diye.
Tabi niyetim yok niyetim olsa yazmam buralara sadece kafamda eşim değil de annem suçlu olsun istiyorum hani diyorsunuz ya annemi aklamak için elinden geleni yapıyorsun,amacım o değil amacım en kötü durumu bile duyduğumda yazıp buna rağmen bile mi eşimin haklı olup olmadığını öğrenmek siizn annenize yapılsa da böyle karşılar mıydınız yazıp durmak istemiyorum ama annem gelmiş sadece hayırdır sıkıntı mı var demesiyle bunlar hakedilir mi?annem çok mu yanlış kaynana

Tabi niyetim yok niyetim olsa yazmam buralara sadece kafamda eşim değil de annem suçlu olsun istiyorum hani diyorsunuz ya annesini akşama için elinden geleni yapıyorsun,amacım o değil amacım en kötü durumu bile duyduğumda yazıp buna rağmen bile mi eşimin haklı olup olmadığını öğrenmek siizn annenize yapılsa da böyle karşılar mıydınız yazıp durmak istemiyorum ama annem gelmiş sadece hayırdır sıkıntı mı var demesiyle bunlar hakedilir mi?annem çok mu yanlış kaynana
40 yılın başı ağır da olsa bir tepki koymuş, önceden bir falsosu yok, 40 yıl taşırken sıkıntı yok 1 gün indirince wowowo. Kimsenin sabrı sonsuz değil, bunu görmek acıtmış sizi. Siz de dediniz annemin huyları bize anormal gelmez diye, sizin görmemeniz bir anlam ifade etmiyor. Herkes sizin ananızı çekmez. Gerçekten büyük bir algı sorununuz var. Analiz yeteneğinden mahrumsunuz. Asıl sizin ayrı bir terapiye ihtiyacınız var, böyle nasıl yaşıyorsunuz?

anneniz başından beri istememiş eşinizi, sizce eşinizin bunu hissetmemiş olması mümkün mü, zaten yorumlarınızdan anladığım kadarıyla anneniz damada alttan alta laf sokacak, ses tonu ile falan tahrik edecek bir tip.
eşinizn daha önce öfke ile ilgili herhangi bir sorunu olmadığını söylüyorsunuz. eğer dediğiniz gibiyse adam resman cinnet getirmiş.

bence siz annenizin tahrik ediciliğinin farkında değilsiniz. dışardan bakınca iyiliğine konuşmuş gibi yaparlar, sorsanız iyi niyetinden, saflığından o şekilde davranmış/konuşmuştur. olaylar onun yüzünden başlar/büyür ama asla kabul etmezler.

sizin üst soyunuza değil alt soyunuza sorumluluğunuz var. eğer kendi çekirdek ailenizde mutluysanız,huzurluysanız; diğer aile kişileri ile ilişkileri ona göre düzenleyeceksiniz.

ve bence aileniz de sağduyulu insanlar değil

küfür olayı ile de şunu söylemek istiyorum. başta sanki direkt eşiniz küfür etmiş gibi anlatmışsınız ama anneniz kızımı götüreceğim, boşattıracağım diyince adam küfür etmiş. tamam bence de kendini tutmalıydı ama annenizin karakterinde çevremde olduğu için nasıl sinir bozucu,tahrik edici ve manipülasyoncu bir kişilik olduğunu anlıyorum

Arkadaşlar merhaba burdaki yorumları mantıklı buluyorum ben de size danışmak istedim,
Kayınvalidem bize gelecekti 15 saat uzaklıktayız hiç otobus yolculuğu yapmamış,annemde o sıra yalnız olduğu için eşim ,beraber gelsinler dedi ve bize geldiler
Kayınvalidem iyidir annemle anlaşıyorlar ,eşim ve annem arasında daha önceden problemler olmuştu düzelttiler ,çözüme kavuştu fakat şuan yeni bir olay oldu 1 hafta her şey çok guzeldi gezmeler sohbetler vs.

Bir gün doktor muayenesine gittik hem kayınvalide hem annem için eşim burda bir şeyi yanlış anladı( eşim,annemin siz burda kalın biz diğer hastaneye gidelim kızımla dediğini düşünüp eşim siz gidin madem deyince annemin de manyak mısın annensiz gider miyiz demesi) olay burda başladı eşim alınmış ,hem getiriyorum nöbet çıkışı hem de hakeret yiyorum demesi ama bence bu hakeret değil manyak mısın deli misin vs.bunlar laf arasında söylenen şeyler neyse eve geldik yine yemek yemeler ,çay içmeler, gunaydınlar oluyor falat eskisi gibi gır gır şamata olmadı eşim mesafe koydu biraz bana da annem,eşinde bişey var görüyor bir şey demiyor bana dedi

Asıl mevzu da şu ,işe gittim kahvaltıyı onlara hazırlamıştım kalkmışlar eşim çayları koymuş kayınvalidemde annemi çağırmış gel yemeğimizi yiyelim demiş annem gelmiş eşime hayırdır bir sıkıntı mı var demiş,eşim de yok anne ne sıkıntısı diyimce annem ağlayarak ben akıllı kadınım anlarım ,geçen geldiğimde de böyle yaptın demiş kızım böyle yaptıpın zaman mutsuz ağlıyor demiş eşim sinirlenmiş ikisine de evden gidin demiş sonra da masayı devirmiş kahvaltılıklar yerlerde.. annem de kzıımı götürcem,sende durdurmam demiş şiddet eğiliminden dolayı ,sonra eşim defolun ikinizde gidin dedi annemde babanı arıycam,nasıl kovarsın vs sonra hakaretler işte eşim şerefsiz ve daha farkli küfürler demesi annem köpek demesi ve iki anne de evden gitti annem bana bunda durma diyor,eşim de annen normal değil diyor,kayınvalide ortalığı yatıştırmaya çalışıyor ikiside suçlu diyor bana annen bişeyler dedi ama ben sustum sen de susacaktın diyor oğluna ..durum bundan ibaret kardeşimin biri iyi ki yakın değiliz ben de gelip yanlış şeyler yapabilirdim dedi benm ruh halim ortada kafayı yicem yorumlarınız nedir
Anneniz biraz daha olgun olabilirdi. Aşırı samimiyete gerek yok. Keşke ebeveynler bu doza dikkat etse..

Evet " Manyak mısın" kelimesi belki kendi evladına söylenir ama Damada veya geline söylenmez. Eşinizde annenizde haksız ama daha çok anneniz..

40 yılın başı ağır da olsa bir tepki koymuş, önceden bir falsosu yok, 40 yıl taşırken sıkıntı yok 1 gün indirince wowowo. Kimsenin sabrı sonsuz değil, bunu görmek acıtmış sizi. Siz de dediniz annemin huyları bize anormal gelmez diye, sizin görmemeniz bir anlam ifade etmiyor. Herkes sizin ananızı çekmez. Gerçekten büyük bir algı sorununuz var. Analiz yeteneğinden mahrumsunuz. Asıl sizin ayrı bir terapiye ihtiyacınız var, böyle nasıl yaşıyorsunuz?
Kesinlikle ihtiyacım var gidecem de inşallah ya ailem diyor ki biz yıllardır hiç kimseyle böyle kavga ettik mi annem dahil böyle bir şey hiç olmadı ama eşimin oldu birde eşimin aileme saygısızlığı 2. Yani ondada ses yükseltme olmadı ama ona rağmen 1 sene küs kaldılar şimdide ömür boyu küserler artır sizin yazdıklarınız da bir nebze beni rahatlatıyor açıkcası

anneniz başından beri istememiş eşinizi, sizce eşinizin bunu hissetmemiş olması mümkün mü, zaten yorumlarınızdan anladığım kadarıyla anneniz damada alttan alta laf sokacak, ses tonu ile falan tahrik edecek bir tip.
eşinizn daha önce öfke ile ilgili herhangi bir sorunu olmadığını söylüyorsunuz. eğer dediğiniz gibiyse adam resman cinnet getirmiş.

bence siz annenizin tahrik ediciliğinin farkında değilsiniz. dışardan bakınca iyiliğine konuşmuş gibi yaparlar, sorsanız iyi niyetinden, saflığından o şekilde davranmış/konuşmuştur. olaylar onun yüzünden başlar/büyür ama asla kabul etmezler.

sizin üst soyunuza değil alt soyunuza sorumluluğunuz var. eğer kendi çekirdek ailenizde mutluysanız,huzurluysanız; diğer aile kişileri ile ilişkileri ona göre düzenleyeceksiniz.

ve bence aileniz de sağduyulu insanlar değil

küfür olayı ile de şunu söylemek istiyorum. başta sanki direkt eşiniz küfür etmiş gibi anlatmışsınız ama anneniz kızımı götüreceğim, boşattıracağım diyince adam küfür etmiş. tamam bence de kendini tutmalıydı ama annenizin karakterinde çevremde olduğu için nasıl sinir bozucu,tahrik edici ve manipülasyoncu bir kişilik olduğunu anlıyorum
Evet olmadı ama bana da demişti bir daha bir sorun olursa susmam senin hatrın için sustum hep demişti bu arada anneme göre küfürler kızım bana böyle davrandığın için üzülüyor mutsuz demesiyle defol demiş hemen başlamış eşime göre kızım mutsuz diyince masaya vurdum masaya vurunca sende durdurmam dediğinde gözüm bir şey görmedi diyor

Kesinlikle ihtiyacım var gidecem de inşallah ya ailem diyor ki biz yıllardır hiç kimseyle böyle kavga ettik mi annem dahil böyle bir şey hiç olmadı ama eşimin oldu birde eşimin aileme saygısızlığı 2. Yani ondada ses yükseltme olmadı ama ona rağmen 1 sene küs kaldılar şimdide ömür boyu küserler artır sizin yazdıklarınız da bir nebze beni rahatlatıyor
Bakın insanların işine karışmak, hayatına iyilik kisvesi altında tatlı tatlı burnunu sokup durmak da saygısızlıktır. Anneniz sizinle bile oturup konuşmadan kendi kendine hâlleniyor. En başta size saygısı yok. Temel sorun sınır bilmemek. Aileniz bunu tabi ki başkasına yapamaz, dolayısıyla sorun da çıkmaz.

Son düzenleme:
ama annem gelmiş sadece hayırdır sıkıntı mı var demesiyle bunlar hakedilir mi?
Anneniz, kabadayı mı damada racon keser gibi soru soruyor? Belli ki anneniz ilgi budalası. Her an ilgi göremeyinde insanların üstüne gidiyor.

Bir aorun hissetmiş olsa bile asaletini bozmadan oturup dünürüyle çayını içmeliydi. Olgun bir karakter öyle yapardı.

Gözlemlerim,50 yaşından sonra insanların ayarlarının bozulduğu ve neyi nerede konuşacaklarını bilmedikleri yönünde.

O yüzden, annenize uymayın. Boşanıp yanına gitseniz size 2 gün dayanmaz ezerde ezer. 3. Günden sonra kavga eder sizinle.

Ilk defa kayınvalidenin hakli oldugu oglumu nasil aileye vermisim püü demediği bir konu.Esinizin masa devirmesi ayrı olay annenizin ajitasyon yapmasi aglamasi kızımı alip giderim demesi apayrı bir olay sanki ceket alip gidecek teyzem. Hangisine saşırsam bilemedim bu konuda kayınvalide kadar suçsuzsunuz siz de

Anneniz, kabadayı mı damada racon keser gibi soru soruyor? Belli ki anneniz ilgi budalası. Her an ilgi göremeyinde insanların üstüne gidiyor.

Bir aorun hissetmiş olsa bile asaletini bozmadan oturup dünürüyle çayını içmeliydi. Olgun bir karakter öyle yapardı.

Gözlemlerim,50 yaşından sonra insanların ayarlarının bozulduğu ve neyi nerede konuşacaklarını bilmedikleri yönünde.

O yüzden, annenize uymayın. Boşanıp yanına gitseniz size 2 gün dayanmaz ezerde ezer. 3. Günden sonra kavga eder sizinle.
Yaşlı insanların genel sorunu had bilmemek. Senden çeyrek asır evvel doğmuş olmak her türlü abuk davranışı üstünde sergileme hakkı veriyor sanmaları. Çünkü onlar da zamanında böyle şeylere uğramışlar, sınırları çiğnenmiş, saygısızlığa maruz kalmışlar. Normalleri olmuş artık. Senin sınırını korumanı kendilerine büyük saygısızlık olarak görürler, halbuki sen bir saygısızlığa geçit vermiyorsun.

Sanırım ipler kopcak babam konferans yapacağız eşime nasıl küfür eder sana üzüldüğümüzden sesimizi çıakrmadk gerekirse ben de ona küfür edeceğim dedi,eşim de konferans olursa benm ğstüme gelirlerse daha kötüsünü söylerim dedi bişey bulamadılar küfürden tutuyorlar dedi
Sorun aileniz ve eşinizin anlaşamıyor olduğu halde sizin de ısrarla onları bir araya getirme çabanız. aileniz bir salsın sizi ya, kendi çekirdek ailenizde çekirdek halinizle bir kalın. aileniz sizin evlenmiş olmanızı hala sindirememiş ve size hala küçük kızları gibi davranıyorlar. Kusura bakmayın anne ve babanız sizin eşinizle kurduğunuz aileye saygı duymuyor ve sizde buna çanak tutuyorsunuz. Madem elektrikler uyuşmuyor bu kadar sık görüşmesinler olsun bitsin. Eşiniz sinir harbi ile yanlış davranmış ama annenizde onu bu hale getirmek için elinden geleni yapmış. Siz önce bir büyüyün, kendi ailenizi kurduğunuzun farkında olun ve anne babanıza kendi ailenizin sınırlarını gösterin. Siz kimsenin malı değilsiniz, anne babanıza ben boşanmak istiyorum diye gitmedikçe onlar kendilerine olan davranış sebebi ile sizi boşatamaz! Bu ne kadar çirkin bir yaklaşım ya hu..

Eşime göre de annem yuva yıkmak istiyor
Annem ne derse desin or… şre.. defol git gibi şeyleri hakediyor mu sizce
Anlattıklarınıza bakınca eşiniz bunu düşünmekte çok haklı, anneniz sizin evlenmenizi hala hazmedememiş. Edilen küfre gelince eşiniz bu konuda haksız ama arada önceden beri süregelen bir anlaşmazlık olduğu halde sürekli ve uzun süreli olarak bir araya getirmeniz de sizin suçunuz. Fazla samimiyet tez ayrılık getirir.

Eşiniz masayı dağıtıp ters çevirmiş,bu hiçbir koşulda yaşanmaması gereken bir şey. Anası da öyle boş boş durup bakmış mı bu olurken? Herkes sinirlenebilir ama,her sinirlendiğimizde masa dağıtsak anne babamız ne düşünür sizce?
Aslında haksız olan annenizken eşiniz davranışıyla bir numaralı haksız yere düşmüş tebrik ederim kendisini.

Eşiniz masayı dağıtıp ters çevirmiş,bu hiçbir koşulda yaşanmaması gereken bir şey. Anası da öyle boş boş durup bakmış mı bu olurken? Herkes sinirlenebilir ama,her sinirlendiğimizde masa dağıtsak anne babamız ne düşünür sizce?
Aslında haksız olan annenizken eşiniz davranışıyla bir numaralı haksız yere düşmüş tebrik ederim kendisini.
Her sinirlendiğinde dağıtmamış ki. Besbelli bir birikimin sonucu. Valla konu çok tuhaf yerlere gitti baboş. Konu konu olmaktan çıktı artık. Boşver. 🤣

Back
X