ben de artık yettiremiyorumm

Zaten bazı müteahhitler de parayı elinde tutmak için bitirmiyor inşaatı. "Nasılsa satamayacağım, bari faizde dursun" diyor. Bunu diyen adam işin ödemesini bekliyoruz diye "param yok, napacan canımı mı alacan" diyor :)

O borçları vermek için neleri neleri sattık sonuçta
Çok şükür Suriyeli kardeşlerimizde ağalar paşalar gibi bakıyoruz
Neyse uzatmayacağım çünkü grileşeceğim gibime geliyor yine
Haftsonu bu topicte yazanların çoğu gri bulutla dolaşıyor olacak, Munenin yıldırımı hepimizi çarpacak.
Şimdiden tüm yorumculara kendi nazarında hayatından kesitleri paylaştığı için teşekkür ederim.
En azından bireysel değil, toplumsal olarak giderek yoksulluk sınırına indiğimizi görmüş olduk.

Ben de ilk okuduğumda şey sandım. Peygamber efendimiz, çok aç olduğunda mide hizasına taş bağlayıp açlığını bastırmaya çalışırmış ya o duruma gönderme yapıyor sandım
canım ben hep organik kozmetik kullanıyordum aylık epey para veriyordum şimdi araştıra ede daha uygunlarını buldum eskiden amma para veriyormuşum şimdi anladım:)
Merhaba canim
Neymis bu organik kozmetik hc mesela güzel onun cilt urunleri de çıkmış zamaninda sac urunlerini kullanmistim
Bir de dermokozmetikmi bahsettigin la roche avene falanmi tamamen bitkisel olanlarmi

Ahh o müteahhitler
150 bin liraya mal ettiği evi millete 1 milyona satıp dünya kadar para kıran
Bu yolla 20 sene iş yapmasa faiziyle geçinecek olan millete ev olmayacak şöyle böyle diyen şeker insanlar

keşke ben de yapabilsem

Ben kendi kredi kartimin yanlislikla ustune oturdum gecenlerde kirildi :) Esim de kendininkini kapattirdi su an kartsiz takiliyoruz bakalim nereye kadar dayanacagiz :) en fazla bir dahaki ay sonuna kadar dayaniriz gibime geliyor Gerci yemin de ettik ya olsun 3 gun oruc tutariz gecer Bunyem nakit alisveris yapmaya alisik degil. Kendimi soyulmus gibi hissediyorum. Kartla yapinca taksit falan ayagina farketmiyordum En basiti sigara parasini nakitt vermeye basladigimdan beri ne cok sigara ictigimi ve aslinda ne kadar maddi zarar oldugunu gorup az icme karari aldim Artik bu emojiyle icerim ben de bolca

En başta ben yine
Mune abla yine siyasete mi girdiniz diye haşlarsa diyecek bir şeyim yok
Ama hayatımızın o kadar ortasındaki maalesef girmek istemesen bile giriyorsun
Ama ucundan kıyısından girdik yani tam ortasından değil

Ahh o müteahhitler
150 bin liraya mal ettiği evi millete 1 milyona satıp dünya kadar para kıran
Bu yolla 20 sene iş yapmasa faiziyle geçinecek olan millete ev olmayacak şöyle böyle diyen şeker insanlar

"X milyondan aşağı kâr edeceksem ben bu işe girmem" diyorlar. Psikolojim bozuluyor valla bu muhabbetleri dinleye dinleye
O kadar paranın içinde bir projeden en az kazanan da mimar-mühendis takımıdır. Parayı böle böle p.ç ederler. O da ödeme alabilirseniz.

Ayyyy çok doluyum. Sabaha kadar saydırsam anca rahatlarım.

Bende komşumun biraz anlatmasıyla işin içindeyim Kadıncağız 400 bin tık para vermiş evinin içinde 5 pay sahibi daha ortaya çıkmış
Adam tek binayı tamamlayıp diğer 3 binayı ortada bırakmış
Ee kalan evlerde bunlar olduğu iskan falan doğru düzgün kişi adına çıkmadığı için diğer evi tamamlanmayanlar bu evlerde hak sahibi olmuş
Yani anladığım kadar böyle Kadıncağız 400 bin verdim ikiyüzünü kurtarırsam kurban keseceğim diye ağlıyordu
Daha geçen sene milyonlar kazanan adam param yok diyormuş

Kesinlikle oyle. Yemin ederim yemek yemiyorum neredeyse kac gundur ya. Kus kadar besleniyorum.

Evet , elektrikle isiniyorlar ama 60 metrekare ev yani 1600 ne

120 m2 evim herseyim elektrikli ve elektrikle ısınıyorum. Gün boyu da açık ama 400 tl geldi bize. Ben anlamadım nasıl 1400 gelmiş ??? Bu işte bir yanlışlık olmasın?

Bayanlar Cinema bileti için kullandığım iki uygulama var buradan reklam olur diye yazamıyorum hatta konu sahibine bile özelden mesaj olarak gönderdim istiyen olursa size de özel mesajdan gönderebilirim.hayirli geceler
Merak ettim,yazar mısınız acaba?

Ülkede alım gücü düştü kesinlikle hak veriyorum. Kriz de alasıyla var ve ilerleyen dönemde daha da artacak. Markette normal alışveriş tutarı 150 desek suan aynı şeyler 300 tutuyor. Ama su domatesi biberi pahalı bulan arkadaşları anlamıyorum. Yaz sebzesi zaten onları bırakın da pahalı olsun. Ispanaktan dert yanılsa anlarım mevsiminde bile pahalı diye.
Ben kendimce Bazı çözümler buldun. Balkonumu ufak bir tarlaya çevirdim valls ektim soğanları mis gibi taze soğan çıkıyor. Maydonoz vs hepsi kendi saksılarında. Duvarda asılı uzun saksılar içinde. Kullanacağım vakit koparıyorum.
Bu ülkede zengin adam gibi vergi dahi ödemiyor ki. Geçenlerde ultra lüks aracı olan evleri yatları katları olan kendi hukuk bürosu olan avukat bir tanıdığımız gelirini aylık bin tl göstermiş. Ya asgari ücret bin tl değil utanmaz arlanmaz! Bu adamın gelirine vergisine bak. Fakir ve orta halli diye birşey kalmadı iki tabaka var zengin ve fakir diye. Hele bir Mart geçsin ondan sonra patır patır cezalar gelir kapıya. Hesaplara bloke konur. Fakirin anası ağlamış yaşasın zenginler!

Memurun bir yaşam standardı vardı eskiden. Şimdi memur bile aç! Ben asgari ücretliye değinemiyorum bile.
Yurtdışında 1 dolara satılan av.n parfüm bile ülkemizde pahalı kalıyor artık.

Umarım geçer diye fakir avuntusunda bulunabiliyorum sadece

Şimdi gerçekten tükenen yetemeyen illa ki var. Ama bunların içinde atıp tutan da var. Misal bir arkadasım evli eşiyle aylık geliri toplam 15 bin. Bu adam da karışı da kendimi bildim bileli ağlar para yok sıkışıyorum diye. Hayatı boyunca bir defa kaliteli parfüm nedir kullanmamıştır. Su meşhur cin sitesinden alışveriş yapar vs vs. Bu aile de geçinemiyoruz diyor da sebebi su: paranın büyük bir kısmını hisselere yatırıyor aylık 1500 tl ile geçinmeye çalışıyor he kendi evi bu arasa. Ama bizden çok ağlıyor. Bahsettiğiniz şeyler bu tarz insanlar icin doğru.
Toplum olarak tüketmeye meyilli hale geldik ne yazık ki. Yemek programları sosyal medyada lüks mekanlarda yemek yeme bagımlılıgı filan. Onları es geçerek diyorum ki gerçekten suan da ekonomi kötü durumda. Bunun şükürsüz olmakta alakası yok. Eskiden tek maaşla ev dönebilirdi ama günümüzde bu mümkün olmuyor.
Üretim yok hersey dışarıdan geliyor ama bunun suçlusu bizleriz. Olan fabrikalar da kapandı veya satıldı. Ülkede AR-GE yok. Üretecek beyine değer verilmiyor. Bizim balıga değil balık tutmaya ihtiyacımız var.

Çiftçi ölmüş ağlayanı yok. Tarım hayvancılık bitmiş. Ülkede adam akıllı gübre üretimi mi var. Yerli bile ithalden pahalı. Şimdi bu kadar kötü durumda olmayı geçmişle bağlamayın. Zaman değişti şartlar değişti. Hiç birşey aynı kalmadı.
Diyeceklerim bu kadar.

Narenciyenin mevsimi fakat o da pahalı? Ben 5.99 gördüm mandalinanın fiyatını. (İstanbul)
Patlıcan burada 12.99,biber ise 16,99.
Fakirin daha da fakirleşip zenginin daha da zenginleştiği ahir bir zamanda yaşıyoruz,Allah sonumuzu hayır etsin.

Bir siyasi konu daha sona ermiştir hanımlar, yasaktı hatırlıyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…