ben de artık yettiremiyorumm

270 üyemiz var arsa lüks bir semtte üyeler tanıdık hep ama sonunda kendimiz yapacağız galiba aramızda mühendis çok her türlüsü var

yakınlarla arkadaşlarla ortak buyuk bir arsa aldık 1.5 yıldır mutahit bulamadık ortak daire yapacak hepsi batmış yahuu.prefabrik yapıp oturacağım en sonunda semti güzel diye
Ayarlarız ceyceycim, inşaatçı akrabalar çokça bizde.
Onlar da diktiker koca kuleyi, satamıyorlar.

Geçen bir ayakkabıcı battı, dökmüş tezgahı sokağa.
Çifti 10 lira!
Kapış gitti, benim beyim de düzinelerce toplamış getirmiş ne yapacaksa!
Dükkan sahibi sırra kadem basmış, elemanlar maaş çıksın diye malları bu paralara satıyor.
Vay insanlarımızın haline...

Ayarlarız ceyceycim, inşaatçı akrabalar çokça bizde.
Onlar da diktiker koca kuleyi, satamıyorlar.
avm si olan kuleler değildir umarım yazık ya atıl vaziyette yanyana kuleler dolu o kısım .özelden yazdım ya biz de ne üyeler var da tık yok inşaat yok orta da

Satın alma yaptırmadan ucuza geliyor resmen
Koskoca beta fabrika kapattığına göre diğerlerini düşünemiyorum
Ne demişti abimiz kötü günler geride kaldı daha kötü günler bizi bekliyor

Satın alma yaptırmadan ucuza geliyor resmen
Koskoca beta fabrika kapattığına göre diğerlerini düşünemiyorum
Ne demişti abimiz kötü günler geride kaldı daha kötü günler bizi bekliyor
Yerli üretimler bir bir dökülüyor.
Sırf bu sebeple mutfak erzaklarımızı, giyim kuşam meselelerimizi hep yerli üretime çevirdik.
Yıllardır yediğim içtiğim markalardan vazgeçtim.
Ülkece mahvolduk bittik, seçim öncesinde altın yatırımı yapmak lazım ki, en azından paramız değer kaybedince 3 5 bir şey kazanalım.

Gercekten piyasa sapitmis durumda, bir de is yapamayan bazi esnaf musteri kaziklamaya calisiyor. benim kuaforum bildiginiz beni kaziklamaya kalkti mesela. Kac senelik musterisiyim bir de, ayip artik boylelerine de

İnsaat konusunda bana da yazabilirsiniz bu arada

Belliydi emlak sektörünün bir şekil patlayacağı
Ama hala fiyatlar zirve nasıl iş anlamadım

Çok sıkışık olmayan fiyat düşmek istemiyor. Adamın inşaata başladığı zaman hesapladığı kâr pul olmuş artık. Oturup düzelmesini umut ediyorlar mecburen.

Direkt batıp intihar edenler oldu. Çünkü malzeme fiyatları hem çok fırladı hem sürekli değişiyor.
Ama "lanet olsun yeter" deyip zararına satış yapan da var. Yine de alıcı bulamıyorlar. Çünkü parası olan elinde tutmak istiyor, olmayan kredi çekmek istemiyor.

Aslında sektörün durmasında başka sebepler de var. Bizi ilgilendiren yönetmeliklerin neredeyse hepsi değişti. Üzerine kriz de olunca koca sektör cortladı.

Şu ünlü bir sözlükte krizle beraber kapatılan fabrikalar listesini verdi
Daha bunun Türkiye pazarından çekilen yabancı firmaları var rekabet azaldıkça fiyatlar daha beter artacak

Asıl kötü olan başka ülkelere satılan milli devlet fabrikaları neyse

İnşaat sektöründe para dönmüyor ki.
Takas usulü işliyor artık.
Bir daireye, bir araba ve malzeme ya da alıcı ne işle uğraşıyorsa o işi yapıyor, karşılığında daire.
Asansörcü bir arkadaşımız bu şekilde ev aldı.
Keza inşaat sektöründeki akrabamızın kapısı araba doldu taştı, keş para yok ki millette.

Son düzenleme:
Bu işlerden anlayan bir arkadaşımda yeni evler tamamlanmadığı için nasıl olsa satacak birini buluruz diye ev fiyatlarını düşürmediklerini söylemişti
Bu pahalılıkta bu fiyatlara bu kredi faiz oranlarına ev alınmaz zaten
Alanda büyük ihtimal zarar eder
Ekonomistlerin paranızı elinizde tutun önerisi doğru çıkıyor

270 üyemiz var arsa lüks bir semtte üyeler tanıdık hep ama sonunda kendimiz yapacağız galiba aramızda mühendis çok her türlüsü var

270 kişi çokmuş. Büyük iş o zaman. Bu zamanda o işi almaya cesaret edecek bir müteahhit bulursanız numaramı verebilirsiniz, kendisiyle çalışmak isterim

Geçen bir ekonomi programında ‘borç alan ülkelerden sıyrılıp, borç veren ülke haline geldik’ başlıklı bir konuşma vardı.
Ülkemizin taşını, toprağını, fabrikasını, bankasını yani işleyen her yerini satıp, dış ülkelere borç verince, başımız göğe erdi.
Sonra da bulgur bile ithal!...

İzleyen bilinçsiz kesim de vay arkadaş nerelere yükseldik diyordur.
Asıl kulislerde konuşulan ise, en önemli 5 bankadan biri hakkında ki çoğumuzda kartı vardır, battı iddiası dolaşıyor.
Seçim sonrası patlak verecekmiş.
Söylentiler ve çeklerini ödeyememesi iyice güçlendiriyor bu durumu.

Öyle gerçekten.
Mesela geçenlerde bir müteahhit daire karşılığı iş yaptırmak istedi. Kabul etmezsek işi bize veremeyeceğini söyledi, işi alamadık.
Benim o işten alacağım para onun daireyi satmayı düşündüğü fiyatın 6'da 1'i falan. Hem para alamayacağım hem adama borçlanacağım yani. Daireyi ne zaman satabileceğim de belli değil. Ama adam 1 dairesini çoktan satmış oluyor bana. Ne güzel dünya.

O borçları vermek için neleri neleri sattık sonuçta
Çok şükür Suriyeli kardeşlerimizde ağalar paşalar gibi bakıyoruz
Neyse uzatmayacağım çünkü grileşeceğim gibime geliyor yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…