onu ben de düsünüyorum canim ama benim fikrim su; annen bi laf söylerken kötü niyeti olmadigini biliyosun ama kaynana derken bile tüylerim ürperiyo..bi de yaptigi gicikliklar, hatta bazilarimiz icin kötülükler, aklimiza gelince ee dogal olarak insan diyoki vardir bundada bi art niyet.. ve cogunlukla da oluyo zaten.. verdigin cevaplara gelince, icinde bazen öyle birikiyoki bazi seyler söylerken kirilir mi diye hic düsünmüyosun.. eee bi de onlar acisindan düsün, bizim söyledigimiz herseyede onlar bozuluyo hemen ogullarina yetistiriyolar..kendi kizlari dese gülüp gecelerler..
Adı Çıkmış 9'a İnmez 8'e Hesabı DesekKaynana Olmasaydı Adı Böyle Düşünmezdiniz !!!
öyle mi dersin. yok ya ben daha çok iki anne olarak düşünüyorum sakin zamanlarımda. yani sizin de sakin zamanlarınızı kastediyorum :) adil olduğunuz vicdanınınızın sesinin yüksek olduğu zamanlar hiç kendinizi haksızlık yapıyo gibi hissediyo musunuz?
Hayır !! Hiç Öle Bi Şey Düşünmedim !! Kayınvalıdem Çok İnce Zarif Bi Kadındır !! Kötü Bi Şey Söylemez !!
merhaba kızlar, benimki dert değil de aklıma takıldı bi sorayım size de dedim.
bu konu forumda varsa, şimdiden dikkatimden kaçmış diyorum :)
benim merak ettiğim bana olan durum size de oluyor mu, yani mesela kayınvalideyle bi konuşma geçiyo bana bişey soruyo ve ben cevap veriyorum sonra da susup düşünüyorum ''aynı şeyi annem söylemiş olsa ona da aynı cevabı verir miydim'' diye..
ya da mesela annemin bana söylediği bi söze gülüyorum geçiyorum ve bi an düşünüyorum kayınvalidem demiş olsaydı bunu, hemen der miydim bak bak de demek istiyor şimdi bana diye:)
ben manyak mı oldum yoksa bu durum normal mi sizce :) yaşayanınız, ben gibi hissedeniniz, kendini bu konuda bazen haksız bazen çifte standartçı gibi hissettiği anı yakalayanınız var mı acaba?
mesela aklıma bi örnek geldi; ben hamileyim ve aylık kontrollere gitmek dışında doktorla işim olmuyo şükür. ama testler için falan bazen ayda iki kere gittiğim oluyo ve her seferinde de ultrasona giriyorum. annem de böyle şeylerin zararlı olduğunu düşünüyo. geçen gün de yeter artık bak bi problem yok gitme doktora napcan zırt pırt o alete girip de dedi ben de güldüm komiksin anne ayda bi kere görelim çocuğu bari dedim. o da kayınvalideme döndü yalan mı ama zararı yok mu o aletlerin dedi kadın da yazık ne desin tebessüm etti (tabi bu bence de demek oluyo) ben de yahu Allah korur inş dedim sadece. sonra da tam tersi olsa anneme gülüp geçtiğim gibi gülüp geçer miydim ki kayınvalideme dedim içimden.
benimki iyi birşey söylese bile sinirlenirim artık heralde :)) kendi annem olsa iyi niyetini bana olan sevgisini bildiğimden tabi benim iyiliğim için söylemiştir derim aklıma bile takılmaz ama mevzu kaynana olunca öyle değil. herşeyi bekliyorum bu kadından.ee birikim oldu onun varlığı bile benim sinir katsayımın artmasına yetiyor. ben 4 aylık evliyim 3 aydırda kendisiyle görüşmüyorum. haber göndermiş güya aramız düzelsin istiyolarmış evime gelip özür dileyeceklermiş. ama ondanda şüphe ediyorum. gerçekten pişman olduğunu hiç sanmıyorum. etekleri tutuştu baktı benden taviz yok asla, oğlan elden gidecek bu gidişle, oda böyle bi karar aldı heralde. hoş ben asla oğluna gitme demek benim haddime düşmez onun annesi mutlaka gitmeli ama ister istemez oda bensiz çok gitmiyo haftada yarım saat uğrayamıyor bile. gittiğinde annesi surat yapıyormuş eşimde haliyle hemen kalkıyormuş arkasındanda ağlıyomuş ben niye böyle yaptım diye dengesiz bu kadın. yüzü bile gözümün önüne gelince deliriyorum.kalp atışlarım hızlanıyo elim ayağım titriyo. nefretim çok fazla ne olacak bilemiyorum. ben bunu nasıl aşacağım bilemiyorum. ilerde çocuğum olacak eşim için , çocuğum için ( ben ne kadar sevmesemde evladımın babannesi olacak aralrında sevgiye dayalı bir iletişim olsun isterim çocuğum adına) barışmam lazım bi şekilde. ama kendime söz geçiremiyorum resmen .
Bu sadece kayınvalide için geçerli değil bence; anne-baba ve kardeşlerimizin eleştirilerini ya da tavsiyelerini daha hoşgörüyle karşılar, sözlerini bazen zaman da alsa sindiririz, affederiz; ama onlar dışında kim olursa olsun duyduklarımızı sıfırlayamayız...
Bir örnek verecek olursam, evlenme dönemimde annemle çok ters düştüğüm nokta oldu, annem de sağolsun hiç kırar mıyım üzer miyim demedi o dönem; ama geçti gitti, bir soğukluk yaratmadı aramızda geçenler; sonuçta evladıyım ben onun o da benim bir tane annem... Diğer taraftan nişanımda kuaföre eşim bıraktı ama işim tahmin ettiğim saatten sonra bitti, eşimin de kendi tarafından gelen misafirleri kaşılaması ve tatlıları alması gerekiyordu ve zamanı kalmayınca kuaförden abim almıştı beni, amcamın eşi de "götüren niye getirmedi?" dedi; bunu diyen kişinin kızı kendi gelinliğini kendisi aldı & ödedi... Çok önemsiz bir laftı ama ben de onu unutmadım... Böyle işte, canımızda insanların söyledikleri unutulabilir ya da kafaya takılmayabilir ama kayınvalide de olsa kendi başka bir akrabamız da olsa rahatsız edici olabilir ya da tepkimizi çekebilir...
evet insan da bişeyi unutmadı mı unutmuyor ne hikmetse :)
4 aylık evlisin 3 aydır görüşmüyo musunnasıl bu kadar hızlı koptu ipler:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?