Ben de kaynana konusu açmasam olmazdı

Karı nedir yaa, çok çirkin.:63: cahilliği buradan anlaşılıyor.:KK12: valla ne desem bilemedim cahili yola da getiremezsin; imadan da anlamazlar.hele o 14 yaş muhabbeti... trajikomik cidden. Allah sabır versin..
"Aaa dünkü olayı anlatıyorsun. Karıştırdım galiba o torunun değil bendim" deyip saf saf gulseydim. Ahhhh niye aklıma gelmedi ki...

Kv beni hiç aramaz mesela ben ilk evlendiğimizzaman haftada 3 kere kesin arardım🤣 baktım beni hiç aramıyor bende Aramayı kestim o aramıyor diye 🤣 şimdi rahatsızım ya lekelenmem oldu insan arar bi kocam iyi diyor telefonda oda hiç arama gereği duymuyor
Ayy boşver arayıp da canını sıkacağına hiç aramasın. Hamileyken 15 saatlik bir yola gittim akrabamın yanına. Sonra döndüm eve geldim, aradan bir hafta geçti, bir akşam saat 9 da aradi:" sen yola gittin geldin yaa, bebek nasıl, oynuyor mu?" 😳😳😳 aksine o sıra da oynamıyordu. " akşam vakti neden bana evham yaptırıyorsun? Ben kafama takıyorum, lütfen bir daha bana böyle şeyler söyleme" dedim. Kapattım telefonu.
Dertsiz basına dert mi arıyorsun bacım yaaa🤣🤣🤣

Ben çok yoruldum. Bebekti toplama yemek vs vs sen süpür deseydin. Kös kös oturuyor bir iş tutmaz mı laf mı saydırmaya gelmiş size anlamadım ki anlamadım ki ters ters bakın suratına cevap vermeyin eşinize anlatın o da güzelce konuşsun eşinizin tutumu da önemli tabi nihayetinde anne ben annelere hiç kıyamam ama bir yere kadar haklı olur söylenir anlarım ama huzuru bozmaya hiç gerek yok o sizi dinlemiyor eşiniz konuşacak onla muhatap olup ekmeğine yağ sürmeyin tabiki hakkınızı arayın ama sakin. Sakın sakin sen yap sen git sen süpür sen koş sen temizle GB kısa cevaplar yapıştırın en güzeli
Ev benim olmasa dediğin güzel de, aldığım terbiye musade etmiyor.

Bir de bunlarin bebegi sustur oglum uyuyamiyor diyen turevi var. Cocugu tek basimiza yaptik, her turlu sorumlulugunu tek almak zorundayiz sanki. Oglu bebek aglamasindan rahatsiz olurmus..anne uykusuz kalmis, yorgunluktan bayilcak raddeye gelmis onemi yok, onemli olan tek sey ogullarinin rahatsiz olmamasi..
Onların doğurduğu erkekler insan üstü (!) varlıklar. Biz de öyle alt tabakada geçinip gidiyoruz.

İşimi beğenmeyen gelmesin de eşine de ben kayınvalide yanına evlenmedim zırt pırt gelip haftalarca kalmasın de
Ciddi ciddi konuşacağım zaten. Artık bayağı aştı haddini. Ufak tefek surtusmeleri gecti, yani. Ya çözüm bulsun ya da bulsun. Benim anne babam gelip de eşime " herif dediğin..." şeklinde başlayan laflar soksa hoşuna gider mi?

Tipik kayınvalide işte, evin temiz olsaydı da başka bir şey bulurdu zaten eleştirecek. Ciddiye bile alma bence.
Almamaya çalışıyorum ama olmuyor. Ben sustukça iyice üstüme geliyor. Konu açarken verdiğim ilk örnekteki gibi beynimi yakıyor. Egosunu tatmin ediyor üstümde.
Geçen yaz geldiğinde de bir yerde Kuran okunuyordu, beni davet ettiler, mecburen o da geldi. Herkesi tanıyorum ama samimiyetim yok. Içlerinden birisi " siz babayaninin kayınvalidesi mısınız? "
Verdiği cevap:" evet. Kaynanayı ne yapmalı, kaynar kazana atmalı, yandım gelin dedikce, altına ödün atmalı. Değil mi babayani? " 😳😳😳😳😳
O kadar insanın içinde şok oldum. Rezil etti beni herkese. Eşime anlattım. " şaka yapmış işte" dedi. :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Almamaya çalışıyorum ama olmuyor. Ben sustukça iyice üstüme geliyor. Konu açarken verdiğim ilk örnekteki gibi beynimi yakıyor. Egosunu tatmin ediyor üstümde.
Geçen yaz geldiğinde de bir yerde Kuran okunuyordu, beni davet ettiler, mecburen o da geldi. Herkesi tanıyorum ama samimiyetim yok. Içlerinden birisi " siz babayaninin kayınvalidesi mısınız? "
Verdiği cevap:" evet. Kaynanayı ne yapmalı, kaynar kazana atmalı, yandım gelin dedikce, altına ödün atmalı. Değil mi babayani? " 😳😳😳😳😳
O kadar insanın içinde şok oldum. Rezil etti beni herkese. Eşime anlattım. " şaka yapmış işte" dedi. :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
İnan benimki de en az bu kadar patavatsız canım. Baş edemiyorum laf söz anlamıyor, toplum içinde insanı rezil ediyor ama ben artık onu ciddiye almıyorum. Çevremdekiler de artık tanıdığı için sıkıntı etmiyor kimse. Konuşmakla da laf anlatamıyorum çünkü boşuna kendimi yoruyorum. Şimdi hiç duymuyorum görmüyorum modundayım.

En çok da neye kızıyorum biliyor musunuz gözümün önünde yaptığı şeyi inkar etmesine. Neden diye soruyorum, ben öyle bir şey yapmadım diye lafı öyle bir çeviriyor ki kendimden şüphe ediyorum bazen.
Zor bir kayinvalideniz var belli ki.. Allah yardımcınız olsun..

kaynana gelinini alır karşısına.
Bak kızım benim 3 halim var.
1.Gülü göğsüme takarsam o gün sinirliyimdir.
2.Gülü kulağıma takarsam o gün orta halimdeyimdir,
3.Gülü başıma takarsam o gün iyi halimdeyimdir.
Sıra geline gelir;
Bak anne der ,benim 1 halim var.
Sigaramı yakarım, bacak bacak üstüne atarım.
Sen gülü kıçına da taksan ben yine bildiğimi
yaparım. (de geç) :KK53:

Kayinvalide olacak kişiden nefret ediyorum. Bunun için çok ciddi sebeplerim var. Ne zaman iyi niyetle yaklaşsam bana yol su elektrik olarak geri dönüyor. Ramazanda ziyarete gittiğimizde, ben bebegimi seviyordum benim kızım diye. Bana dediği lâf şu:" anladık senin kızın, baska karıdan olma kiz demedik." Patavatsizligini anlatmam için verdim bu örneği. Sürekli kusur bulur, sürekli eleştirir, surekli kendi dedigini yaptırmaya çalışır.

Bir haftadır bizde maalesef. Aramızda 1400 km var ama canı ne zaman istese gelip en az 15 gün kalıyor. 8 aylik olan kızım galiba diş çıkaracak, hiç durmuyor. Gece gündüz ağlıyor. Hatta ramazandan beri böyle. Artık uykusuzluktan bittim. Zombiye döndüm resmen. Uyanıkken zaten bir iş yapamıyorum, uyurken de en ufak bir sese uyanıyor yine iş yapamıyorum. Haliyle ev karışık. Dün de kızımı uyuttuktan sonra evi güzelce toparladım, süpürmem gerekiyor ama kızım uyandıktan sonra süpürecektim. O arada da kk sitesine bakıyorum. Başladı lâf saymaya:" karı dediğin, sabah kalkar,isini gücünü yapar, evini siler süpürür temizler, yemeğini yapar sonra oturur."
Ben de :" ben karı değilim. Ayrıca evde ne varmış." dedim.
" her yer kırıntı dolu, biri gelse ne bu evin hali"
" bebiş uyansın süpüreceğim. Gelirse de gelsin. Ben de komşularımın evini dağınık gördüğüm çok oldu. Hiç de o gözle bakmadım. Beni eleştirmek için yer arıyorsun resmen. Yeter artık. " dedim.
" bir anne olarak nasihat ettim. Ne eleştirmesi." Diye lafı döndürmeye çalıştı. Daha fazla tartismamak için odama gittim. 10 dk sonra kızım uyandı zaten. Süpürgeyi aldım sinirle evi süpürmeye başladım. Hâlâ sinirim geçmedi.
Bugün de bir akraba bizi yemeğe çağırdı. Sofrada oturuyorken :" benim 14 yasinda torunum var. Kızım kalk işini bitir sonra otur derim ama oturur oturur kalkmaz, ben kizinca da sinirle bütün evi siler süpürür." Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Resmen dünkü olayı anlatıyor. Ben evimin işini, o bana kizdigi icin (!) yapmisim sanki. Şu an ayrı bir yerde oturuyorum. Benim bu kadına cevap vermem lazım. Fikirlerinizi bekliyorum lütfen.
Acik acik gec karsisina konus beğenmiyorsan acma kapimi de mesafeni koy ciddi anlamda soyle ama eline ne geciyor bana boyle davraninca de onun gibi ustu kapali laf sokma direk soyle gormus gecirmis kadinsin iyilik adi altinda gelin cildirtmaya gelme evime diye belirt evindede okadar kalmasina müsade etme esinle konus o bulsun arayi ne isi var sizde niye kaliyo hem begenmiyo hem kaliyo amaci bellide neyse

Acik acik gec karsisina konus beğenmiyorsan acma kapimi de mesafeni koy ciddi anlamda soyle ama eline ne geciyor bana boyle davraninca de onun gibi ustu kapali laf sokma direk soyle gormus gecirmis kadinsin iyilik adi altinda gelin cildirtmaya gelme evime diye belirt evindede okadar kalmasina müsade etme esinle konus o bulsun arayi ne isi var sizde niye kaliyo hem begenmiyo hem kaliyo amaci bellide neyse
Amacı beni çıldırmak. Güncelleme yaptım. Okursan daha iyi anlarsın.

Amacı beni çıldırmak. Güncelleme yaptım. Okursan daha iyi anlarsın.
Esinle konusunca degisen bisey olmuyorsaesinin yaninda ac mevzuyu ben salak degilim ikimizde kadiniz kimin ne demek istedigini kime laf vurdugunu anlamayacak duzeyde geri degilim artik rahatsiz olmaya basladim diye konuya giris yapin ve ipleri kopsrin bazen bi cinnet herseyi halleder :)

Esinle konusunca degisen bisey olmuyorsaesinin yaninda ac mevzuyu ben salak degilim ikimizde kadiniz kimin ne demek istedigini kime laf vurdugunu anlamayacak duzeyde geri degilim artik rahatsiz olmaya basladim diye konuya giris yapin ve ipleri kopsrin bazen bi cinnet herseyi halleder :)
O kadar güler yüzlü, etrafindakilere o kadar çok yardım ediyor ki, kendini o kadar iyi bir insan olarak gosteriyor ki , bunu yapmasina yaparim ama eninde sonunda beni haksız çıkaracak. Sen bile görsen bana haksız olduğumu söylersin. Onu kendi yontemiyle vurmak istiyorum. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Back
X