Ben de kaynana konusu açmasam olmazdı

Boşver kafana takıp mutsuz olma. Allah'ından bulsun öyleleri inşaallah. Zaten eşin sahip çıksa o bu kadar yüklenmez.
Uykusuzluk ve yorgunluktan sinirlerim çok gerilmişti o zaman. Eline bez verip " madem karı değilim sen karısın al eline bez temizle " deseydim.

Bu arada hangi erkek anasına toz kondurur ki?

Uykusuzluk ve yorgunluktan sinirlerim çok gerilmişti o zaman. Eline bez verip " madem karı değilim sen karısın al eline bez temizle " deseydim.

Bu arada hangi erkek anasına toz kondurur ki?
Yani o yüzden hiç yüz göz olma. Yoksa söylenecek çok söz var onlara.

Kayinvalide olacak kişiden nefret ediyorum. Bunun için çok ciddi sebeplerim var. Ne zaman iyi niyetle yaklaşsam bana yol su elektrik olarak geri dönüyor. Ramazanda ziyarete gittiğimizde, ben bebegimi seviyordum benim kızım diye. Bana dediği lâf şu:" anladık senin kızın, baska karıdan olma kiz demedik." Patavatsizligini anlatmam için verdim bu örneği. Sürekli kusur bulur, sürekli eleştirir, surekli kendi dedigini yaptırmaya çalışır.

Bir haftadır bizde maalesef. Aramızda 1400 km var ama canı ne zaman istese gelip en az 15 gün kalıyor. 8 aylik olan kızım galiba diş çıkaracak, hiç durmuyor. Gece gündüz ağlıyor. Hatta ramazandan beri böyle. Artık uykusuzluktan bittim. Zombiye döndüm resmen. Uyanıkken zaten bir iş yapamıyorum, uyurken de en ufak bir sese uyanıyor yine iş yapamıyorum. Haliyle ev karışık. Dün de kızımı uyuttuktan sonra evi güzelce toparladım, süpürmem gerekiyor ama kızım uyandıktan sonra süpürecektim. O arada da kk sitesine bakıyorum. Başladı lâf saymaya:" karı dediğin, sabah kalkar,isini gücünü yapar, evini siler süpürür temizler, yemeğini yapar sonra oturur."
Ben de :" ben karı değilim. Ayrıca evde ne varmış." dedim.
" her yer kırıntı dolu, biri gelse ne bu evin hali"
" bebiş uyansın süpüreceğim. Gelirse de gelsin. Ben de komşularımın evini dağınık gördüğüm çok oldu. Hiç de o gözle bakmadım. Beni eleştirmek için yer arıyorsun resmen. Yeter artık. " dedim.
" bir anne olarak nasihat ettim. Ne eleştirmesi." Diye lafı döndürmeye çalıştı. Daha fazla tartismamak için odama gittim. 10 dk sonra kızım uyandı zaten. Süpürgeyi aldım sinirle evi süpürmeye başladım. Hâlâ sinirim geçmedi.
Bugün de bir akraba bizi yemeğe çağırdı. Sofrada oturuyorken :" benim 14 yasinda torunum var. Kızım kalk işini bitir sonra otur derim ama oturur oturur kalkmaz, ben kizinca da sinirle bütün evi siler süpürür." Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Resmen dünkü olayı anlatıyor. Ben evimin işini, o bana kizdigi icin (!) yapmisim sanki. Şu an ayrı bir yerde oturuyorum. Benim bu kadına cevap vermem lazım. Fikirlerinizi bekliyorum lütfen.

Olayların devamı
Bugün komşularla bahçede oturuyoruz. Kamu spotu gibi habire bir şeyler söylüyor. O olaydan sonra fazla muhattap olmuyorum. Başkalarını örnek vererek sürekli bana laf vuruyor. "Kin tutani Allah cennete koymayacak(!)" Sonra başka bir konu açıyor "beni istemeyeni ben de istemem, evladım da olsa bir yere kadar, doğurdum diye kölesi olacak değilim." Bunları yüzüne baka baka söylüyor." Beni atının terkisine almayanı ben itimin terkisine almam." Diyor. " ben seni istemiyorum mesela, keşke gelmesen diyecektim zor tuttum kendimi. Milletin yanında cevap vermeyeceğimi bildiği için üstüme üstüme geliyor. Çıldırmak üzereyim. Eşime bahsetmedim, değişen bir şey olmuyor nasılsa. Kendimi çok yalnız hissediyorum.
😭😭😭😭😭😭
"Atalar ne güzel demiş,'cagrildigin yere gitmeye ar eyleme,cagrilmadigin yere gidipte yerini dar eyleme' ne güzel atasözleri di mi anne" deseydiniz:D

Şimdi seni anladım kaynana konusunda
Duymamaya çalış dicem ama olmayacak aslında eşinin olaylara karşı yaklaşımı nasıl bence o müdahale etmeli,,,

Off yaa ne güzel söz. Ilk defa duydum.
Harika bir cevap olurdu.
Sık gidersen dostuna,yatar yanı üstüne,seyrek git ki dostuna,kalksın ayak üstüne,ne güzel söz di mi komşular,bazıları bıktırıyor nedense deyin arada da:)

Şimdi seni anladım kaynana konusunda
Duymamaya çalış dicem ama olmayacak aslında eşinin olaylara karşı yaklaşımı nasıl bence o müdahale etmeli,,,
İlk evlendigimizde annesine laf soyletmezdi. Ama evi ayırdık birden anneci oldu. ( birlik oturduk 1 sene)

Kadınla konuşmuyorum muhattap olmuyorum, gelip gidip laf sokuyor. Benimle konuşmuyor ben de konuşmam demiyor yani. Anlatılmaz yaşanır ama Allah başa vermesin.

Sık gidersen dostuna,yatar yanı üstüne,seyrek git ki dostuna,kalksın ayak üstüne,ne güzel söz di mi komşular,bazıları bıktırıyor nedense deyin arada da:)
Laf sokma sanatı hakkında özel ders veriyor musun canım? 🙏🙏🙏🙏

İlk evlendigimizde annesine laf soyletmezdi. Ama evi ayırdık birden anneci oldu. ( birlik oturduk 1 sene)

Kadınla konuşmuyorum muhattap olmuyorum, gelip gidip laf sokuyor. Benimle konuşmuyor ben de konuşmam demiyor yani. Anlatılmaz yaşanır ama Allah başa vermesin.
Ya neden böyle yapıyor ki güzel güzel anlaşmak varken
Bi de sen konuşmuyor muşsun neden yüzsüzlük yapıp geliyor ki

Off yaa ne güzel söz. Ilk defa duydum.
Harika bir cevap olurdu.
Laf sokma sanatı hakkında özel ders veriyor musun canım? 🙏🙏🙏🙏
Ahhahhah,atasözleri kitabını bir oku neler var,bayılıyorum ben:D

Ya neden böyle yapıyor ki güzel güzel anlaşmak varken
Bi de sen konuşmuyor muşsun neden yüzsüzlük yapıp geliyor ki
Son gelişinde yaptığı şeyden ötürü konuşmadım.
Ama cidden konuşmuyor olsaydım da gelirdi yine. Burası oğlumun evi demiyor benim evim diyor. Çok yüzsüz cidden.

Bu kadın gündüz burnumdan getirdiği için ben de akşam tepkili davranıyorum. Eşim dedi ki sinirli bir şekilde "anneme neden ters ters cevap veriyorsun? Kadın sana ne yapıyor?" Fark ettim ki eşimin yanında kızım yavrum diye konuşuyor. 😱😱😱😱
Eşimin gözünde annesine kötü davranıyor oldum. Aramıza ciddi manada soğukluk girdi ve iş boşanma lafına kadar geldi.
Ben de olduğu gibi anlattım. Anlatmamıştım çünkü.

Ahhahhah,atasözleri kitabını bir oku neler var,bayılıyorum ben:KK70:
🤩🤩🤩
Yarın ilk işim atasözleri ansiklopedisi almak 🤣🤣🤣

Son gelişinde yaptığı şeyden ötürü konuşmadım.
Ama cidden konuşmuyor olsaydım da gelirdi yine. Burası oğlumun evi demiyor benim evim diyor. Çok yüzsüz cidden.

Bu kadın gündüz burnumdan getirdiği için ben de akşam tepkili davranıyorum. Eşim dedi ki sinirli bir şekilde "anneme neden ters ters cevap veriyorsun? Kadın sana ne yapıyor?" Fark ettim ki eşimin yanında kızım yavrum diye konuşuyor. 😱😱😱😱
Eşimin gözünde annesine kötü davranıyor oldum. Aramıza ciddi manada soğukluk girdi ve iş boşanma lafına kadar geldi.
Ben de olduğu gibi anlattım. Anlatmamıştım çünkü.
Yaaaaaaaa çok üzüldüm ve sinirlendim bak şimdi
Senin eşinle aran kötü olduğunda mutlu olan insandan uzak dur bence ve eşine de anlat bilsin annesinin ne olduğunu ama yine de kimse için evliliğini bozma ve bazen duyma boşver siz mutlu olun o daha çok çatlasın :KK53:

Ta ben burdan deli oldum ağzının ortasına çarpasım geldi. 14 yaşındaki torun ne yaptığını bilmez diyecen arkasından da.
Kafayı sıyırmış bacım.
Kendine göre çok fedakarlık yaptığını düşünüyor sonra da beklenti oluşuyor. İstediğini bulamayınca saldırıya geçiyor.
Gelip bizde kaldigi zaman ben yatak hazirlarim " gerek yok carsafa falan, sadece battaniye ver suraya kivrilir yatarım " der esimin yaninda. Esim de "anne olur mu hic öyle sey" 😳😳
Çok fedakar, çilekeş ve mağdurdur hep.

Yaaaaaaaa çok üzüldüm ve sinirlendim bak şimdi
Senin eşinle aran kötü olduğunda mutlu olan insandan uzak dur bence ve eşine de anlat bilsin annesinin ne olduğunu ama yine de kimse için evliliğini bozma ve bazen duyma boşver siz mutlu olun o daha çok çatlasın :KK53:
Eşim biliyor neyin ne olduğunu. Ama klasik Türk erkeği. 🤷‍♀️

Daha neler var da.......

Back
X