Ben de mi yanlislik var?

Ne masrafsız hanımlar var maşallah.
Hele elindeki 100 TL'yi bir haftada bitiremeyen arkadaş beni benden aldı.
Şaşkın şaşkın ekrana bakakaldım.
Bunun üzerine ben hiç yazmayayım kişisel harcamalarımı.
Yani bir bardak çay olmuş 5 6 tl, ben anlamadım arkadaş.
Evden çıkmıyorlar herhalde.
Aynı şeyleri düşünüyorum şuan seninle
Yazsak, sevabına taşlanırız, korktum!!!
Tabi şöyle bir durum var, herkesin aktivitesi ya da gittiği yerler, alışkanlıkları başka ama para su gibi gidiyor.
Sanki cüzdanımda yabancı bir el sürekli eksiltiyor.

Yani bir bardak çay olmuş 5 6 tl, ben anlamadım arkadaş.
Evden çıkmıyorlar herhalde.

Yazsak sevabına taşlarınız, korktum!!!
Tabi şöyle bir durum var, herkesin aktivitesi ya da gittiği yerler, alışkanlıkları başka ama para su gibi gidiyor.
Sanki cüzdanımda yabancı bir el sürekli eksiltiyor.
Bu konularda sizin yorumları arıyor gözlerim hep nedense 😅

Bu konularda sizin yorumları arıyor gözlerim hep nedense 😅
Ahahahaha değil mi😂😂
Savurganım herhalde vallahi billahi.
Ama şöyle bir durum var, ben biriktirmem ve çul çaputa da harcamam.
An önemli benim için, gezmek yemek falan filan.
Elime para geçse ya sevdiklerime hediye alırım ya çocuklara oyuncak, kitap, giysi vb.
O sebeple sanırım fazlaca harcıyorum ve havaya gidiyor.

Aylık iyi bir gelirim var
Tüm param eve ve bebeğime gider
İhtiyacım olan birseyim yok
Kıyafet beğenirsem alırım
Kasımı kendim alırım
Kıl tüy derdim yok

Çocuktan sonra masrafınız artacak. Erkekler para tutma konusunda her zaman iyi olamayabiliyor. 500₺ de kalın derim ben. Artırabilirseniz kenara atın bi zararı olmaz. Şu an hamile olduğunuzdan çalışamıyorsunuz sonuçta. O nedenle eşinizden para almayı kendinize yük yapmayın rahat rahat harcayın kalırsa tutun kenarda. Benimde aşağı yukarı 400₺ civarı harcamam oluyor her ay ama bundan daha fazlasını eşimden alıp arada çok sıkışırsa çocukların ihtiyaçlarını kendi ödeneğimden harcarım. O memnun ben memnun yani demem o ki 500₺ iyidir şimdi kısarsanız sonra arttıramazsınız. Ki sonra ihtiyacınız olacak ilerde bana hak vereceksiniz. Tasarruflu hanımları da tebrik ediyorum 👏 👏 Ancak bana göre bir yaşam değil bu. Hem çevremde duyduğum fedakar hanımların bakımsızsın çirkinleştin diyip aldatan eşlerini duyunca ‘insan bu, çiğ süt emmiş!’ diyip çokta sıkmıyorum kendimi. Açıkçası dönüp arkama baktığımda ne kadar fedakar bir aptalmışım demek de istemem. O nedenle abartmadan gönül hoşluğuyla harcamaya devam edeceğim.

bosuna kocam demiyor sen cok farkkisin diye cunku o bunu sunu al kendine demeden almiyorum duruma gore para vrrir ne zamn biterse soylerim bugi 50 tl verdi ekmek cocugun harcligi ne zamn bitrse yani makyaj kufor gexme hic bisey yokk cunku aliskanligim yok
Kendimi bian kötü bişey yapiyormus gibi hissettim 😐kuaför kendim hiçbişey beceremiyorum.kas ağda vb hepsi kuaförde oluyor malesef.Saçımı bile boyayamiyorum evde çünkü kesinlikle beceremiyorum bir kere demedim mahvoldu.makyaj yapmiykru

Kendimi bian kötü bişey yapiyormus gibi hissettim 😐kuaför kendim hiçbişey beceremiyorum.kas ağda vb hepsi kuaförde oluyor malesef.Saçımı bile boyayamiyorum evde çünkü kesinlikle beceremiyorum bir kere demedim mahvoldu.makyaj yapmiykru
yok balim ne olcak sanki saonucta erkeklerde kuofore gidiyor benim ki gider kasini sakalini sacini yaptir ayda 1 kez;) ben kendim yapiyim sacimida kesiyorum

Ahahahaha değil mi😂😂
Savurganım herhalde vallahi billahi.
Ama şöyle bir durum var, ben biriktirmem ve çul çaputa da harcamam.
An önemli benim için, gezmek yemek falan filan.
Elime para geçse ya sevdiklerime hediye alırım ya çocuklara oyuncak, kitap, giysi vb.
O sebeple sanırım fazlaca harcıyorum ve havaya gidiyor.

Bende gezme,yeme içme konusunda rahatım.

Çocuklar biraz daha büyüse neler yapacağum 😅 bugün tek başıma sinemaya gittim, çıkışında kendime kahve ısmarladım. Sonra eve döndüm her hafta bu tarz birşey yapmasam, küçük çaplı delirmelee yaşıyorum içimde. Eşim o halimi anlayınca, sen git tek başına bir hava al der😅 burada tek başına birşey yapmayan kadınları okuyunca şaşırdım açıkçası.

Para da biriktiririm ama imkanlar dahilinde yiyip içip gezmeyecek, kendimizi iyi hissettiren şeyler yapamayacaksak ne anlamı var diye düşünüyorum.

Haftalık 100 tl bırakır eşim.Bu parayla iki çocuğumun harçlıklarını veririm.Eve ekmek alırım.Makyajım yok.Kuaförlük bir işim yok. Bıyığım yok. Kaşlarımı iki üç ayda bir alırım,sarı tüy zaten.☺
Saçlarımı eşim keser boyar.
Dışarıda bir şey yemem içmem.Gidilecekse ailece gideriz.Giyim alışverişimi sezon sonu yaparım. Yazın kışlık,kışın yazlık alırım.
Bazen 100 tl bitmez. 2. haftayı da yetiştiririm.
Süperim değil mi?🤣
Gerçekten süpersiniz..süper kadın süper anne süper eş:KK52::KK200:

Bende gezme,yeme içme konusunda rahatım.

Çocuklar biraz daha büyüse neler yapacağum 😅 bugün tek başıma sinemaya gittim, çıkışında kendime kahve ısmarladım. Sonra eve döndüm her hafta bu tarz birşey yapmasam, küçük çaplı delirmelee yaşıyorum içimde. Eşim o halimi anlayınca, sen git tek başına bir hava al der😅 burada tek başına birşey yapmayan kadınları okuyunca şaşırdım açıkçası.

Para da biriktiririm ama imkanlar dahilinde yiyip içip gezmeyecek, kendimizi iyi hissettiren şeyler yapamayacaksak ne anlamı var diye düşünüyorum.
Bravo gerçekten.
Benim hayata bakışım da böyledir, önce ruhumu şımartmalıyım.
Elbet para buna aracı, her zaman maddi demek değil ama sinemaya gitmek para, o kahveyi içmek para, veyahut sokağa çıkıp gezinmek bile para ise, önce bana hizmet etmeli bu materyal, sonra birikim vs diyenlerdenim.

Ki şuan biriktirebilecek bir ekonomik gelirim yok, anca ruhumu tamir etmeye yetiyor bendeki😂

Haftalık 100 tl bırakır eşim.Bu parayla iki çocuğumun harçlıklarını veririm.Eve ekmek alırım.Makyajım yok.Kuaförlük bir işim yok. Bıyığım yok. Kaşlarımı iki üç ayda bir alırım,sarı tüy zaten.☺
Saçlarımı eşim keser boyar.
Dışarıda bir şey yemem içmem.Gidilecekse ailece gideriz.Giyim alışverişimi sezon sonu yaparım. Yazın kışlık,kışın yazlık alırım.
Bazen 100 tl bitmez. 2. haftayı da yetiştiririm.
Süperim değil mi?🤣
Çocuklar kaç yaşında?

Ben de Doğumdan sonra ücretsiz izne ayrılıcam ve 15 yaşımdan beri ilk defa birinden para isticem. Eşim kartını harca ben öderim diyor eve de para bırakır muhtemelen ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum 😳 bi de koca parası yemek tatlı gelirmiş çalışmıcam ben bundan sonra deyip istifa edermişim😂

Eşimden aylık belli bir miktar almam.
Kredi kartım var, nakitim de bulunur her zaman.

Kuaför masrafım sıfır, hiç yok.
Kıl tüy sorununu kökten hallettim zamanında, o da sıfır.
Makyaj yapmam, binde bir özel günlerde belki.
Kıyafet her ay almam,ihtiyacım varsa veya çok beğendiysem alırım.
Yeni doğum yaptım bir süredir evdeyim, bir yere gitsem de eşimle gidiyorum.
Arkadaşlarımla dışarıda buluştuysam veya eşim olmadan alışverişe gittiysem güzel harcarım ama o da seyrek oluyor bayadır.
Ben baya baya masrafsız bir kadınım 😎
Evin, çocukların masrafı tamamen eşimden, benim cüzdanımda para kolay kolay bitmez.

Siz eğer eşinizin zor durumda olduğunu hissediyorsanız bunu konuşmalısınız. Ben böyle birşey hissetsem bütçemizi masaya yatırırdım.
Ayrıyetten herkesin gelir gider düzeyi farklı.Çok harcıyor olabilirsiniz ama kime göre neye göre?

Bravo gerçekten.
Benim hayata bakışım da böyledir, önce ruhumu şımartmalıyım.
Elbet para buna aracı, her zaman maddi demek değil ama sinemaya gitmek para, o kahveyi içmek para, veyahut sokağa çıkıp gezinmek bile para ise, önce bana hizmet etmeli bu materyal, sonra birikim vs diyenlerdenim.

Ki şuan biriktirebilecek bir ekonomik gelirim yok, anca ruhumu tamir etmeye yetiyor bendeki😂
Benimde gelir kaynağım eşim zaten 😅

Ruhu şımartmak tabi ki, birisi uyku uyumak nedir bilmeyen 2 küçük çocukla benim ruhum şımarmasın da kimin şımarsın. 😅 Ne zaman oğlumla çıldırmalık bir gece geçirsem ki bu çok sık oluyor, sabahına sevdiğim birşey yaparım muhakkak evde yada dışarıda. Cocuk,ev, başka sorumluluklar derken, kendimizi unutmamamız lazım.

Back
X