Ben de mi yanlislik var?

Tabii bu herkese gore degisir.
Ben calisan bir kadinim ama kisisel bakimima aylik 500 harcamiyorum.
Ayda 4 kez (haftada 1) fön cektiririm 80 tl.
Boya yok.
Bacak agda 40 tl (kalanlari lazer yaptirmistim)
Biyigim yok kasimi manikur ve pedikurumu kendim hallediyorum.
Her ay giysi bakim veya makyaj malzemesi almam. Ihtiyacim olursa alirim. Bu konuda paraya da kiyarim. Hadi diyelim ki aylik 100 ayirdik. Oldu 240.

Spor ve spa uyeligim var ama yillik toplu odemistik kac hatirlamiyorum.

Burda belirleyici olan arkadaslarinla bulusma sıklığın. Ben calistigim icin haftaici arkadaslarla bulusma cok nadir. Haftasonu her cikista min. 50 tl gider yemege ve kahvetd

Konudan çıkardığım sonuç: kadınlar kendine bakmıyor, kendine zaman ayırmıyor ve sosyalleşmiyor. Bakımdan anlaşılan kuaföre gidip saçı sarıya boyatmak anladığım kadarıyla. Başka da bir şey yok. Genelde sosyalleşmeden anlaşılan eşle alışverişe gitmek. Çocuklara gerektiği kadar harcayıp kendinden kısarak birikim yapmak, mal mülk sahibi olmak çok önemli.

Şahane sosyolojik çıkarım yaptım bence 🤣

Oğlum 14,5 kızım 8,5 yaşında. 😊

merak ettim çocuklarınıza nekadar harçlık veriyorsunuz ki 100 lira dan halen artırabiliyorsunuz.
Özellikle oğlunuz büyük onun harçlığını merak ettim, ben 10 yaşındaki kızıma bu yıl 50 lira haftalık vermeye başladım. Çoğunu harcamiyor, biriktiriyor gerçi

merak ettim çocuklarınıza nekadar harçlık veriyorsunuz ki 100 lira dan halen artırabiliyorsunuz.
Özellikle oğlunuz büyük onun harçlığını merak ettim, ben 10 yaşındaki kızıma bu yıl 50 lira haftalık vermeye başladım. Çoğunu harcamiyor, biriktiriyor gerçi

Diğer üyenin oğluyla aynı yaşta yeğenim var. Geçen sene özel okuldaydı öğle yemeği var diye haftalık 50 lira veriyordu ablam. Bu sene lisede, devlet okulunda. Yemeği yolu vs. günlük 50 lira oldu harçlığı. Yoktur anlarım, ya da okulda öğle yemeği vardır amenna ama liseli çocuk cebinde 5-10 lirayla gönderilmez bence yav.

Diğer üyenin oğluyla aynı yaşta yeğenim var. Geçen sene özel okuldaydı öğle yemeği var diye haftalık 50 lira veriyordu ablam. Bu sene lisede, devlet okulunda. Yemeği yolu vs. günlük 50 lira oldu harçlığı. Yoktur anlarım, ya da okulda öğle yemeği vardır amenna ama liseli çocuk cebinde 5-10 lirayla gönderilmez bence yav.

benim kızlarımda özelde
sabah-öğlen-ikindi şeklinde okulda yiyorlar, aslında okulda paraya ihtiyacı yok.
Kantinde aman aman alınacak birşey de yok abur cubur yasaklandı, gerekde kalmiyor tabii okuldaki yemekler yeterli ama yinede bu sene ortaokullu oldu cebinde harçlığı olsun dedik. Haftasonu sinemaya falan gidince mısırları almak istiyor mesela. Kıyafet alırken bunu ben kendim ödeyebilirim diyor. Hoşuna gidiyor kendi parasıyla bişeyler yapmak.

benim kızlarımda özelde
sabah-öğlen-ikindi şeklinde okulda yiyorlar, aslında okulda paraya ihtiyacı yok.
Kantinde aman aman alınacak birşey de yok abur cubur yasaklandı, gerekde kalmiyor tabii okuldaki yemekler yeterli ama yinede bu sene ortaokullu oldu cebinde harçlığı olsun dedik. Haftasonu sinemaya falan gidince mısırları almak istiyor mesela. Kıyafet alırken bunu ben kendim ödeyebilirim diyor. Hoşuna gidiyor kendi parasıyla bişeyler yapmak.

Haftalık harçlık vermek (ihtiyacı olmasa da) çocuğun gelişimi açısından çok önemli bence. Parasını yönetmeyi öğreniyor, biriktirmeyi öğreniyor, harcamayı öğreniyor, paranın değerini kavrıyor. Belli yaştan sonra mutlaka haftalık geliri olmalı çocukların. Bir de ev işlerinde, anne babaya yardımda ekstra para kazanabilmeliler. Para kazanmanın hazzını da zorluğunu da öğrenebilirler böylece. Ve biriktirilen para sadece kendi istekleri doğrultusunda harcanmalı, anne baba fazla müdahale etmemeli.

Ben lazere başlıyorum umarım ağda derdinden kurtulacağım, saçlarımı boyatmıyorum orjinal rengimi kumralı kullanıyorum bir uçlara sarı ombre yaptırmıştım, kuaföre sadece dalgalı fön çektirmek için gidiyorum, çünkü düz veya maşayla yapınca saçlarım sönüyor inceliyor, kıyafeti kredi kartından alıyorum eşim ödüyor, bekarkenki Halime göre tabiki masraflarım epey kısıldı ama şu kadar para al diye vermez bana.

Konudan çıkardığım sonuç: kadınlar kendine bakmıyor, kendine zaman ayırmıyor ve sosyalleşmiyor. Bakımdan anlaşılan kuaföre gidip saçı sarıya boyatmak anladığım kadarıyla. Başka da bir şey yok. Genelde sosyalleşmeden anlaşılan eşle alışverişe gitmek. Çocuklara gerektiği kadar harcayıp kendinden kısarak birikim yapmak, mal mülk sahibi olmak çok önemli.

Birde kendine ait hiç harcamanın olmaması bir başarı, maharet gibi de gözüküyor.

Yoksa, zar zor geciniliyorsa elbette kişisel harcamada az olmak zorunda ama ötesi bana garip geliyor :KK64:

Birde kendine ait hiç harcamanın olmaması bir başarı, maharet gibi de gözüküyor.

Yoksa, zar zor geciniliyorsa elbette kişisel harcamada az olmak zorunda ama ötesi bana garip geliyor :KK64:

Hah evet takdir ediliyor falan. Gelir düzeyi önemli bir kriter ama yine de bakımın tamamen ortadan kalkmaıs anlamına gelmez bence eğer çok aşırı bir yoklukta değilse insan. 70-80 liralık yüz yıkama jeli almazsın da 5 liralık sabun alırsın. Gece gündüz kremi almazsın bir yüz nemlendiricisi alırsın vs.

Cogu keyften degil ama para olmadigi için boyleler. Yoksa iyi parasi olup 100 lirayla 2 hafta geçiren insan ben pek gormedim asiri cimri filan olanlar haric. Para olmayinca millet ne yapsin baska?

Ayy ben onu almam, ay ben ona o kadar hayatta harcamam diyenlere baktigim zaman cogunun zaten o almam, yapmam, o parayi vermem dedigi seylere verecek parasi olmuyor.

bana yanlız olmadığımı hissetirdiğiniz için teşekkür ederim.

Nekadar becereksiziyim, kaşımı kendim alamiyorum, fönümü kendim çekemiyorum diye üzüldüm biran burayı okuyunca.

Bi ara biraz tasarruf yapabilirmiyim diye düşünmüştüm aklıma birtek sporum geldi (aylık 500lira) youtube dan açayım yapayim evde hertürlü pilates aletim mevcut ama yok yapamiyorum. Olmuyor hocasız.

çalışıyorum, son 3 aydır gittiğim kurslardan ve kredi borcundan dolayı ayda elime kalan 500-600 tl bana asla yetmedi

Cogu keyften degil ama para olmadigi için boyleler. Yoksa iyi parasi olup 100 lirayla 2 hafta geçiren insan ben pek gormedim asiri cimri filan olanlar haric. Para olmayinca millet ne yapsin baska?

Ayy ben onu almam, ay ben ona o kadar hayatta harcamam diyenlere baktigim zaman cogunun zaten o almam, yapmam, o parayi vermem dedigi seylere verecek parasi olmuyor.

Evet büyük bir çoğunluğun parası yok ama hiç yok da değil bence. Bizim insanımızda kendine bakma, kendine harcama alışkanlığı yok, gereksiz geliyor. Makyaja, kuaföre harcıyor ama cilt bakımına harcamıyor, spora harcamıyor, gezmeye yemeye eğlenmeye harcamıyor mesela. 20 lira sinemaya vermiyor ayda bir pahalı diye ama her gün 15 lira sigaraya veriyor. Kaliteli, deri bir çanta almıyor pahalı diye ama senede 4 kez çanta alıyor eskiyip yıprandığı için. Öyle yani. Parasızlık evet etken ama çok büyük etken de değil. Aynı zamnada parasızlığı çözmeye de çalışmıyor, kaderine razı oluyor.

Nekadar becereksiziyim, kaşımı kendim alamiyorum, fönümü kendim çekemiyorum diye üzüldüm biran burayı okuyunca.

Bi ara biraz tasarruf yapabilirmiyim diye düşünmüştüm aklıma birtek sporum geldi (aylık 500lira) youtube dan açayım yapayim evde hertürlü pilates aletim mevcut ama yok yapamiyorum. Olmuyor hocasız.

Ben becerikliyim, kuaföre gitmeyi de sevmem, kimyasallardan da uzak durmaya çalışıyorum, kuaför masrafım sıfır gibi bir şey. Ama tek kişisel masraf o değil ki.

Bu arada spor salonu pahalıymış sanki. Gerçi istanbulda yaşıyorsanız belki normaldir bilmiyorum ama biz spası, havuzu, tenis kortları falan olan bir merkeze 2 kişi için yıllık 3200 liraya kaydolduk, giriş sınırı yok.

Evet büyük bir çoğunluğun parası yok ama hiç yok da değil bence. Bizim insanımızda kendine bakma, kendine harcama alışkanlığı yok, gereksiz geliyor. Makyaja, kuaföre harcıyor ama cilt bakımına harcamıyor, spora harcamıyor, gezmeye yemeye eğlenmeye harcamıyor mesela. 20 lira sinemaya vermiyor ayda bir pahalı diye ama her gün 15 lira sigaraya veriyor. Kaliteli, deri bir çanta almıyor pahalı diye ama senede 4 kez çanta alıyor eskiyip yıprandığı için. Öyle yani. Parasızlık evet etken ama çok büyük etken de değil. Aynı zamnada parasızlığı çözmeye de çalışmıyor, kaderine razı oluyor.

Parasizligi cozmek herkese gore basit birsey degil. Simdi iyi bir egitime sahip insanlar bile hakettigini alamiyor, hakettigi yerlerde olamiyor orayi geciyorum.

Yokluk gormus insanlara gore spor, makyaj gereksiz tabi ki. Cocugum olsa ve ucu ucuna yetecek bir para geliyor olsa eve ben de gidip spora makyaja bakima harcayamazdim o parayi kenara koyardim acil durumda acikta kalmamak icin.
Şuan bizim gelirimiz ortalamanin ustunde ve cocugum filan da yok buna ragmen kenarda paramiz vardir mutlaka yoksa rahat edemem bende. Dolayisiyla az gelirle bu insan kenara para mi koysun bakim ve sosyallesmemi dusunsun.
Zorundalik oluyor bunlar. Paran yoksa "her hafta disari cikmazsam kendime gelemem" durumlari yaşayamiyorlar olmayinca kisiliyor herseyden malesef ve bazilarini okurken ben uzuldum acikcasi.

Not: sigara konusinda haklisin👍

Bu arada spor salonu pahalıymış sanki. Gerçi istanbulda yaşıyorsanız belki normaldir bilmiyorum ama biz spası, havuzu, tenis kortları falan olan bir merkeze 2 kişi için yıllık 3200 liraya kaydolduk, giriş sınırı yok.

katılıyorum +++
ama sanırım özel ders alıyor MorAnka MorAnka reformer olabilir yoksa çok uçuk bir rakam

bizde spa basketbol tenis sahası açık kapalı yüzme havuzlu be sayısız fitnes aletli bi yere 2 kişi 14 aylık 4200e yazıldık çünkü

Aslında mevzu kaş almak yada alamamak da değil. Ben kaşımı almıyorum ama bakım kremlerine para harcıyorum. Çok fazla kıyafet alan biri değilim ama sinemaya tiyatroya gidiyorum sık sik, kitap alıyorum. Dışarıda yemek yemeği belli yerlerden dışında tercih etmem ama arkadaşlarım yaş tek gidi kahve içip sohbet etmeyi seviyorum.

Kendine zaman ayırmak,para harcamak çok yönlü. İstanbul'da ilçe belediyelerinin yaptığı ücretsiz seminerler oluyor mesela, eşim olmadan dışarı çıkmam kendi başıma birşey yapmam diye düşünmek de enteresan geliyor.

Parasizligi cozmek herkese gore basit birsey degil. Simdi iyi bir egitime sahip insanlar bile hakettigini alamiyor.
Yokluk gormus insanlara gore spor, makyaj gereksiz tabi ki. Ucu ucuna yetecek bir para geliyor olsa eve ben de gidip spora makyaja bakima harcayamazdim kenara koyardim acil durumda acikta kalmamak icin.
Şuan bizim gelirimiz ortalamanin ustunde ve cocugum filan da yok buna ragmen kenarda paramiz vardir mutlaka yoksa rahat edemem bende. Dolayisiyla az gelirle bu insan kenara para mi koysun bakim ve sosyallesmemi dusunsun.
Zorundalik oluyor bunlar. Paran yoksa "her hafta disari cikmazsam kendime gelemem" durumlari yaşayamiyorlar olmayinca kisiliyor herseyden malesef ve bazilarini okurken ben uzuldum acikcasi.

Muhakkak zar zor yettiren insanlar vardır ama burada yazanların çoğunun o kriterde olmadığını düşünüyorum ben açıkçası. Birkaç mesaj beni de üzdü. Ama geri kalanı bakın ben ne kadar az harcıyorum, takdir edin beni modunda.
Biz de zor zamanlardan geçtik, hala etkileri sürüyor ama hiç bir zaman kendimi kapatmadım ben eve. Evet en azından haftada bir çıkmazsam benim psikolojim bozulur. Parklar, sahiller, bahçeler parayla değil. Paraya çok sıkıştığımız dönemde biz sandalyelerimizi alıp çayımızı demleyip ya da birer bira alıp yaz kış demeden sahile iniyorduk mesela. Hala çok sevdiğim bir aktivitedir. Minimum harcamayla maksimum temiz hava, sosyalleşme, kendine zaman ayırma. Varsa çocuklar koşar oynar, sen kitabını okursun, takar kulaklığını müziğini dinlersin, sporunu yaparsın. Bunları bile yapmıyor insanlar. Dediğim gibi para bir etken, ama para olmadan da ya da az para harcayarak Yapılabilecek çok şey var.

Ben becerikliyim, kuaföre gitmeyi de sevmem, kimyasallardan da uzak durmaya çalışıyorum, kuaför masrafım sıfır gibi bir şey. Ama tek kişisel masraf o değil ki.

katılıyorum +++
ama sanırım özel ders alıyor MorAnka MorAnka reformer olabilir yoksa çok uçuk bir rakam

bizde spa basketbol tenis sahası açık kapalı yüzme havuzlu be sayısız fitnes aletli bi yere 2 kişi 14 aylık 4200e yazıldık çünkü

İstanbulda yaşamiyorum ama burda hocaların fiyatı aşağı yukarı böyle,
aylık 300 lira olan yerlerde var 1000 lira isteyen hocalarda var
ve evet özel ders aliyorum, birebir hoca ile çalışıyorum
diğer türlü grup çalışmaları veya anlatığınız tarzında spor salonu olsa çok daha ucuz yerlerde var tabii

Back
X