Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bence sigorta işini gidip araştırın. belki bir yolu vardır, yaşlılıkta emeklilik çok çok önemli.
aslında oğlunuz ve gelininiz altınlarını teklif ederek, güzel bir şey yapmışlar. peşinata elbet yetmez ama bir gedik kapatırdı. almamayı tercih etmişsiniz. kendinize göre haklı olabilirsiniz. şimdi eşinizin çocuklarınızı takip etme konusu artacak. :) yemeğe gidiyorlar, kahvaltıya gidiyorlar, yok çok gezdiler vs. eniştemden biliyorum. :) ama gelin çalışmayınca, siz de kredi ödeyeceğiniz için isteseniz de elinizi zaten üzerlerinden çekeceksiniz. 3-5 yardım ederiz gibi bir şeyi bile dillendirmeyin ki, güvenmesinler. zahmetsiz rahmet olur mu? olmaz.eşiniz ne derse desin, onları savunmayın, araya girmemeye çalışın. çok yıpratıcı bir şey. hepinizin hakkında hayırlısını dilerim ablacım.
evet şu son bir hafta da ne kadar çok yıprandığımı anladım.meğerse,herşey benim idare etmemle ,sakin gidiyormuş.her iki tarafta,içten içe hesap yapıyormuş.eşim niye bu kadar kinlendi,bilmiyorum.erkek kardeşi,yani kaynım mali müşavir ve mali konularda,eşim ona danışır,sanırım o biraz akıl verdi.
kendisinin ezildiğini düşünüyor,ya da dünürümüz kendiyle yaşıt,on yıldır emekliymiş,dört çocuğu var.ama rahat bir adam,çoluk çocuk düşünmez,onu mu kıskandı nedir?ben çalışıyorum onlar geziyor,derdine düşmüş.bir de geçen gün,gelinin babasının doğum gününü kutlamak için dışarıya götürmüşler,yemeğe,fotoğrafı da paylaşmışlar. bizimkinin kini de telefonla kutlamışlardı.buna da bozulmuş olabilir.
haksız mı peki? 60 yaşında adam hala çalışıyor. benim babam 60 yaşında sana , kardeşine şunu yapmak istiyorum, o yüzden çalışıyorum dese, kabul etmem. şunu da anlamıyorum ben, bunu bazen kadınlar, bazen erkekler yapıyor. kayın ailelere bir iltifat, bir iltifat. kendi ailelerine de, onlar gücenmez, alınmaz, beklemez. neden beklemesin? abimiz tabi ki kırılmıştır. adam dişiyle tırnağıyla yapmış etmiş ve hala çalışıyor. bir yemek benden esirgeniyor, k.peder götürülüyor der. oğlunuz dengeyi kuramıyor. gelininz de canıma com com der gibi. eşim babama itibar etse, babasını dışlasa, önemsemese, sadece finans kaynağı gibi görse, herkesten önce ben uyarırım. yaşıtlarımı gerçekten anlamıyorum, neden bu kadar benciller ki? beklemeseniz bile en azından ufak jestler beklediğinizi söyleyin oğlunuza. gelinize değil ama oğlunuza söyleyebilirsiniz.evet şu son bir hafta da ne kadar çok yıprandığımı anladım.meğerse,herşey benim idare etmemle ,sakin gidiyormuş.her iki tarafta,içten içe hesap yapıyormuş.eşim niye bu kadar kinlendi,bilmiyorum.erkek kardeşi,yani kaynım mali müşavir ve mali konularda,eşim ona danışır,sanırım o biraz akıl verdi.
kendisinin ezildiğini düşünüyor,ya da dünürümüz kendiyle yaşıt,on yıldır emekliymiş,dört çocuğu var.ama rahat bir adam,çoluk çocuk düşünmez,onu mu kıskandı nedir?ben çalışıyorum onlar geziyor,derdine düşmüş.bir de geçen gün,gelinin babasının doğum gününü kutlamak için dışarıya götürmüşler,yemeğe,fotoğrafı da paylaşmışlar. bizimkinin kini de telefonla kutlamışlardı.buna da bozulmuş olabilir.
Evet canim hep sen idare ettigin için iyi kaynanasin.iyi dünürsün.evet şu son bir hafta da ne kadar çok yıprandığımı anladım.meğerse,herşey benim idare etmemle ,sakin gidiyormuş.her iki tarafta,içten içe hesap yapıyormuş.eşim niye bu kadar kinlendi,bilmiyorum.erkek kardeşi,yani kaynım mali müşavir ve mali konularda,eşim ona danışır,sanırım o biraz akıl verdi.
bunu eşime bir teklif edeyim,dışarıdan yatırılıyorsa,ödesin madem.54 yaşındayım.az vardır emekliliğime.Dışardan toplu ödeyip yada yapılandırıp yaştan emekli olabilirsin.
bence önceliğin şuan bu olsun kendini garantiye al emekli masşınla gez toz
Kafanı topla sonra oğlunu düşünürsün
bireysel meklilik SGK gibi olmaz malesef. en fazla birikim amaçlı olur. oraya o kadar para dökeceğine keşke SGK işini araştırsaydı. inşallah oluyordur, sizin adınıza çok sevinirim.bunu eşime bir teklif edeyim,dışarıdan yatırılıyorsa,ödesin madem.54 yaşındayım.az vardır emekliliğime.
gerçi o beni,3 yıl önce bireysel emekliliğe üye yapmıştı.5ooo tl peşin verdi,her ay 100 tl ödüyor ama ondan çıkayım değil mi,çok getirisi yokmuş diye okumuştum biryerlerde.
bireysel meklilik SGK gibi olmaz malesef. en fazla birikim amaçlı olur. oraya o kadar para dökeceğine keşke SGK işini araştırsaydı. inşallah oluyordur, sizin adınıza çok sevinirim.
bunu eşime bir teklif edeyim,dışarıdan yatırılıyorsa,ödesin madem.54 yaşındayım.az vardır emekliliğime.
gerçi o beni,3 yıl önce bireysel emekliliğe üye yapmıştı.5ooo tl peşin verdi,her ay 100 tl ödüyor ama ondan çıkayım değil mi,çok getirisi yokmuş diye okumuştum biryerlerde.
bireysel emekliliğinizi bozdurmayın bence ödenmiş sonuçta yıllarca devlet de ek ödeme veriyor. Siz eşime bişey olursa düşüncesiyle emeklilik istiyorsunuz sanırım. Önceki yorumumda babamın vefat ettiğini yazmıştım. Babam emekliydi ve şu ana zaten maaşını annem alıyor. Allah uzun ömür versin eşinize bişey olursa zaten onun emekli maaşı size ödenmeye devam ediyor ve sgk kapsamınız da aynı şekilde devam ediyor. Sağlık güvenceniz de aylık net geliriniz de olur yani.inşallah. bunu araştırmasını isteyeceğim,eşimden.en azından,bireyselden çıkarım alacağım parayı da buraya eklerim.bakayım.emekli olayım,her ay sabit bir param olsun çok istiyorum.
inşallahinşallah. bunu araştırmasını isteyeceğim,eşimden.en azından,bireyselden çıkarım alacağım parayı da buraya eklerim.bakayım.emekli olayım,her ay sabit bir param olsun çok istiyorum.
Üniversiteden sonra iki sene iş bulamadım.Babam beni okuttu diye ( ki öyle özel okul kolej falanda değil yani hep devlet okullarında) o iki sene başımın etini yedi bitirdi.
Hakkını yemim evlenene kadar para pul sıkıntım olmadı.Borçsuz da evlendim.
Ama bana ev alacak, arabasını verecek wauwww kıyamet alameti.
Yapacağınızı fazlasıyla yapmışsınız.Bırakın büyüsünler biraz.
Eşinize de oğlunuzada okutun burda yazılanları.
Krediymiş evmiş falan Sizin derdiniz olmamalı artık.Gezip tozun biraz hayatınızı yaşayın
Ablacım 89 girişliyim yazmıştın 46 yada 50 olması lazım yaştan emekli olmak için.
3600 günden emekli olucaksın 90 günün varmış kalanını yaparlarsa taksit olmuyosa peşin olarak ödeyip hemen enekli olabilirsin.
Bireysele gelince ben daha yeni aldım paramı 8 yılım dolmamıştı son 3 yılıda ödemeye kapalı şekilde ödemen paranın 1,5 katını aldım. Bu senin fon yönetiminle alakalı istersen hiç ödeme faiz işlemeye devam ediyo
Hangi bankadan yapıldıysa telefonla çağrı merkezini arayıp şuan paranın nekadar olduğunu öğrenebilirsin
bireysel emekliliğinizi bozdurmayın bence ödenmiş sonuçta yıllarca devlet de ek ödeme veriyor. Siz eşime bişey olursa düşüncesiyle emeklilik istiyorsunuz sanırım. Önceki yorumumda babamın vefat ettiğini yazmıştım. Babam emekliydi ve şu ana zaten maaşını annem alıyor. Allah uzun ömür versin eşinize bişey olursa zaten onun emekli maaşı size ödenmeye devam ediyor ve sgk kapsamınız da aynı şekilde devam ediyor. Sağlık güvenceniz de aylık net geliriniz de olur yani.