ben de pcos olduğumu öğrendim..

prensesi

tocasının pamuk prensesii
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2009
1.303
3
116
İstanbul
merhabalar..
dr.a gittim polikistik over sendromu olduğumu söledi farlutal verdi 2.kutuya başladım eğer adet görmezsem başka bir ilaç vereceğini söledi 2 yıllık evliyim yasmin kullanıyordum bırakıp 3 ay sonra çocuk düşünüyorduk ama böle oldu adet göremiorum 11 kasımdan beri eğer ilaçlar işe yaramazsa ne yapılacak?adet olamamak çok sıkıntı yaratıyor ne yapabilirim?

asıl sormak istediğimde 27 yaşındayım fakat kolestrollerim çok yüksek bununla bir bağlantısı olabilr mi?
yoksa genetikmidir?

bir de ben de onkoloji bölümünde çalışıyorum tıbbi sekreterim ve öğleden sonraları kemoterapide görev yapıyorum bu ortamlarda bulunmamın bir sakincası olabilr mi?sonuçta orda o ilaçları soluyorum

şimdiden teşekkürler..

merhabalar..
dr.a gittim polikistik over sendromu olduğumu söledi farlutal verdi 2.kutuya başladım eğer adet görmezsem başka bir ilaç vereceğini söledi 2 yıllık evliyim yasmin kullanıyordum bırakıp 3 ay sonra çocuk düşünüyorduk ama böle oldu adet göremiorum 11 kasımdan beri eğer ilaçlar işe yaramazsa ne yapılacak?adet olamamak çok sıkıntı yaratıyor ne yapabilirim?

asıl sormak istediğimde 27 yaşındayım fakat kolestrollerim çok yüksek bununla bir bağlantısı olabilr mi?
yoksa genetikmidir?

bir de ben de onkoloji bölümünde çalışıyorum tıbbi sekreterim ve öğleden sonraları kemoterapide görev yapıyorum bu ortamlarda bulunmamın bir sakincası olabilr mi?sonuçta orda o ilaçları soluyorum

şimdiden teşekkürler..

merhaba,
polikstik overde kan yağlarında yükseklik olabilir, çünkü sadece yumurtalıklarda fanksiyon bozukluğu ile gitmez metabolik bir hastalıktır. polikstik over konusunda çalışmaları uzmanlığı olan hekimlerle takibinizi öneririrm. sağlık sektöründe iseniz kolayca ulaşabilirsiniz. kemterapi ilaçlarının solunması da sakıncalıdır. hemşireler ilaç hazırlarken maske takarlar eldiven giyerler. bu nedenle ne kadar yakınında nekadar süre ile maruz kaldığınız önemli. gebelik istenmesi durumunda kemoterapi ilaç hazırlık kısmında çok bulunmayın. sevgiler.

merhabalar..

yoksa genetikmidir?

şimdiden teşekkürler..

merhaba,
polikstik overde kan yağlarında yükseklik olabilir, çünkü sadece yumurtalıklarda fanksiyon bozukluğu ile gitmez metabolik bir hastalıktır. polikstik over konusunda çalışmaları uzmanlığı olan hekimlerle takibinizi öneririrm. sağlık sektöründe iseniz kolayca ulaşabilirsiniz. kemterapi ilaçlarının solunması da sakıncalıdır. hemşireler ilaç hazırlarken maske takarlar eldiven giyerler. bu nedenle ne kadar yakınında nekadar süre ile maruz kaldığınız önemli. gebelik istenmesi durumunda kemoterapi ilaç hazırlık kısmında çok bulunmayın. sevgiler.

mrb doktor hanım ben dede varmış polikistik over.öyle üzülüyrm ki anlatamam size.cocugum olur mu ilerde doğal yollardan bunu cok merak ediyorm bekarm ama nasl olsa birgün evlenecegm.

mrb doktor hanım ben dede varmış polikistik over.öyle üzülüyrm ki anlatamam size.cocugum olur mu ilerde doğal yollardan bunu cok merak ediyorm bekarm ama nasl olsa birgün evlenecegm.

selam her pco hastası tedaviyle çocuk sahibi olur diye bir durum sözkonusu değil. ama evlenmeden önce de takiplerinizi düzenli yaptırmalı bu durumdan fazla etkilenmeden hayatınızı planlamalısınız. çok kilo almamlısınız mesela. korkamyın sadece takipleriniz düzenli yapılsın.

peki bu kistlerin tamamen kabolması ya da küçülmesi, söz konusu mu?

peki bu kistlerin tamamen kabolması ya da küçülmesi, söz konusu mu?

selam hayır bu kistelerin kaybı-olması çok mümkün değil. ancak yaşın ilerlemesi ile yumurtalık yapınız normale döndüğünde bu durum sözkonusudur. bunun yapısal bir özellik olduğunu bilmelisiniz. gerekli zamanlarda ihtiyacınız olan tedavileri almalısınız.

merhabalar dr hanım ben de pko lu olduğumu yeni öğrendim 25 yaşındayım 1.71 boyunda 50 kiloyum yapılan kan tahlilinde değerlerim şöyle çıktı
TSH 2.30
E2 65
FSH 9.95
LH 15.46
bende adet düzensizliği ilk regl olduğumdan beri var çok az da tüylenme var. dr um sonuçların normal olduğunu söyledi ilaç tedavisine gerek yok dedi istersen doğum kontrol hapı kullanabilirsin dedi. bekarım bu arada 4 ay sonra evlenicem ve tabiki çocuk sahibi olamam diye tedirgin oluyorum. tahlil sonuçlarımı yorumlarsanız çok memnun olurum teşekkür ederim şimdiden

merhaba,

teşekkür ederim cevabınız için kemoterapi salonundayım ilaç yapılan yer kapalı ama hastalarla aynı salondayız onlarla aynı havayı soluyoruz malesef maske,eldiven takılıyor ama ne kadar faydalı olabilir ki?

bendede aynı rahatsızlık var aynı düşünceler bendede oldu. hatta doktor çocuğun zor olur yada tedaviyle olur dedi. 7 aylık evliyim ve 5 aylık hamileyim (tedaviyle değil normal bi şekilde oldu :)) hiç telaş etmeyin

bendede aynı rahatsızlık var aynı düşünceler bendede oldu. hatta doktor çocuğun zor olur yada tedaviyle olur dedi. 7 aylık evliyim ve 5 aylık hamileyim (tedaviyle değil normal bi şekilde oldu :)) hiç telaş etmeyin

içim rahatladı yemin ederim :66: Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallahh

bu arada bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inş :nazar:

hayırlı olsun cnm ne güzel darısı bizlerin başına :6:

benim çok önemli bir sorum var doktor hanıma ve sizlere. yasmin kullanıyorum.acaba bu hap saç dökülmesini artırır mı? bana arttrmış gibi geldi

merhaba yasmin saç dökülmesine neden olmaz. ancak polikistik over nedeniyle bu ilacı alıyorsanız hasatlığın doğasından kaynaklı olarak bu dökülme sorunu oluyorolabilir. ya da bir çok nedenle saç kaybı olabilir. yasmin bunun nedeni değildir. sevgiler

benim çok önemli bir sorum var doktor hanıma ve sizlere. yasmin kullanıyorum.acaba bu hap saç dökülmesini artırır mı? bana arttrmış gibi geldi

Back
X