ben deliriyorum nasıl bir insanım ben yaa çok üzgünüm

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
çok uzun ama okyun lütfen

sürekli sevdiklerimi kaybetmekten ve ölmekten korkuyorum gördüğüm tüm kötü rüyalardan etkilenp sevdiklerimn ölmesnden korkuyorum allh korusun
hiç çocugumuz olmayacakmış gibi sıkıntıya giriyorum 2 yıldır olmuyor pcos var bende

ocağın altını kapattığm halde 50 kere kontrol ediyorum kapı kilidini falanda birsürü var dha

çok samimi olmadğm kişilerle telde konuşamyorm işkence gibi geliyor kapı çaldığnda telfon çaldığnda kalbim çok hızlı çarpıyor

aşırı uyuyorum 10 12 saat uyumadığm zamn hastalanckmışım çirkinleşecekmişm gibi geliyor çünkü nezamn az uyusam(8 saat falan ) heryerim ağrır bayılacak gibi olurum gözümn altı çöker gibi olur esmerleşirim sanki
fazla uyuyuncada evin işlerin kendimişleri yetiştiremiyorm yada zor yetiştiriyorm

tekbaşıma kalabalık ortamlara giremiyorum kalabalıktan nefret ediyorum evden çıkmak istemiyorum insanlarla konuşurken hep yanlış konuşacakmışm gibi utanıyorum aslında hep doğru konuşurum ama yinede korkarım
üzerimde kıyafet ayakkbı çanta 2 renkten fazla renk varsa kendimi şık hissetmem örnek ayakkabı beyaz çantada beyaz pantolon sarı tişört beyaz gibi olmalı enfazla 3 renk oda uyumlu olan renkler onda bile takarım evimdede böyle

eleştiriyi hiç kaldıramam kafama takar dururum
evimi temzilerim çevremdekiler (görümcem hariç) çok titizsin der yinede kendime kusur bulurum 4 4 lük olamıyorum diye sıkıntıdan yatamam hep kendi eksiklerimi görürüm ama düzeltmeye çabalamam aksine yaptıgım halde olmuyor deyip hiç yapmamaya başlarım

babamı fazla sevmem anlaşamam hep bizi ve annemi kendi pislik ailesine ezdirdiği için inanın pislik bile az
onlara yaşadıgımızı bir biz biliriz birde allah

bana yapılanları aileme yapılanları asla unutmam hep takarım eşime yapılanlarıda unutmam ama eşim unutur oyüzden ben dile getirince problem olur ailesiyle ilgili falan ( haketmediğimz muamele yada saygısızlık gibi şeyler )

kimseye hakettiği cevabı veremem şakayla karışık hiç veremem verirsem kavga ederk veririm onuda yapamam aielm dışındaki kimseyle tartışmaya giremem hayır diyemem başkalrı hep bu durumu suistimal eder nefret ettiğim bir insan bile evime gelse güzel ağırlarım tavır koyamam sinirlensemde belli edemem yaramaz çocukara televizyonu bile kırsalar yapmayın diyemem

eşimle kavga edince ölmek isterm birçok intihar girişimm oldu bağıra çağıra kavga edrim evdeki eşyaları kırarım tüm binaya rezil olurum eşim zıttıma konuşdukça daha çok öfkelenr eşime saldırmaya başlarım sinirkrizleri geçiririm saçım başımı dağııtır deli gibi olurum dişim falan kitlenir kusarım iğrenç bir yaratık olurumm ama bunlar istem dışı oluyor kendime gelnce çok üzülüyorm utanıyorm eşimden ve komşulardan ve 1 gün boyunca yataktan çıkmıyorum gözlermn şişinden halszliğimden

eşimi çok seviyorumm gece yatarken nefes alıyormu diye kontrol ederm ben sıcaklamışsam oda sıcaklamış zannederim susamış vs

şimdide ben önce ölürsem yada eşim önce ölürse allh korusun öbür dünyada eşimi göremezsem diye hergün ağlıyorum bunun için dua varmı bildiğiniz eşle beraber olmak için öbür dünyada çok kötüyüm ya piskolojim mahvoldu birara terapiye gittim ilaç kullandım yine aynı geçmiyor bazen biraz azalıyor tekrar alevleniyor birşeye taktımı takıyorum bu kişide olabiliyor eşim ve ailem dışında kimsem yok onlar olmazsa ben yaşayamam balığım ölse 1 ay ağlarım ben çok güçsüzümm ben neden bu dünya bukdar acımasız

bu bir hastalıkmış aynısını bazen bende yaşıyorum. okb hastalığı, araştırmalısın..

bu bir hastalıkmış aynısını bazen bende yaşıyorum. okb hastalığı, araştırmalısın..

bu asla bir teşhis olmamakla beraber anlattıklarınıza bakarak; obsesif kompülsif + panik atak + sosyal fobi gibi duruyor.

bir doktora görünseniz, böyle ömür geçmez çünkü

8 saat uyku normal olandır, hatta çoğu zaman 8 saat bile uyuyamıyorum. 10-12 saat fazla olan uykudur ki bunun da bünyeye pek çok zararı vardır. İdeali 8 saat..

Çok geçmiş olsun, umarım düzelirsiniz..

kesinlikle tedavine başlamalı ve düzenli şekilde devam etmelisin.
kendindeki hataları ne güzel tahlil etmişsin.
içlerinde bazıları ciddi boyutlarda mallesef.
öyle kendi kendine düzelecek gibi değil.
dr. ve tedavilere sırtını dönme kesinlikle.
okb yanında başkaca da sorunlarıın olabilir.
senin için en uygun tedaviyi bulana kadar pes etme canım.
yazık genç yaşta hayatını zehir ediyorsun kendine.
hayat niye bu kadar acımaszı demişsin.
ancak sürekli mutluluk halinde sürülen bir hayat ancak masallarda olur.
beylik laflar diye düşünme bunları.
gerçek hayatı algılayabilmen önemli.
her insanın hayatında vermesi gereken mücadeler olduğunu bilmeli ve görmelisin.
imtihan dünyasıdır bu dünya,herbirimizin nasibine türlü türlü sevinç te düşüyor acı da düşüyor.
ben nasıl iyi olabilirim e odaklan sana tavsiyerm canım.
önce ruhen kendini toplamalısın ki doğacak çocuklarına iyi bir anne olabilesin...

8 saat uyku normal olandır, hatta çoğu zaman 8 saat bile uyuyamıyorum. 10-12 saat fazla olan uykudur ki bunun da bünyeye pek çok zararı vardır. İdeali 8 saat..

Çok geçmiş olsun, umarım düzelirsiniz..

bu 8 saat uyku olayini bir duydum 5 yil once arkadas bende tik yapti eger 8 saatden az uyumussam o gun kendimi bebekler gibi nazlarim fazlada uyumussam sen tembel bir kadinsin diye sitem ederim arkadasin konusuna gelince panik atak bendede var bende olmekden sevdigim insanlarin kaybetmekden cok korkuyorum birde o gun asiri stress yapmissam herhangi bir seye krize giriyorum hatta burda kadinlar kulubunde birine kizdim 2 gun ust uste krize girdim o derece yani doktora gittim sakinlestirici vurdu bilse sanalda birine kizip kriz gecirdigimi adamcigaz soka girer herhalde arkadasim sen dr git mutlaka bence 1 degil bir kac sorun var sende allah yardimcin olsun seninde benimde

paranoyak olmuşsun canım sen iyice acaba panik atak başlangıcı falan mı ki bi dr görünmelisin kesinlikle

Yakınlarımı kaybetme korkusu bende de vardı.. ki hala da var.. ama arka arkaya öylesine şok kayıplar yaşadımki; biraz daha kabullendim bu gerçeği.. şimdiden korkmak hayıflanmak boş.. ölümle yüzyüze geliyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz işte..

bu belirtiler bende de var aynı çok huzursuz bi durum.Bi tek aile hususu farklı diğeri hep aynı.
Mesela her gece kocamı kontrol ediyorum nefes alıyomu diye kontrol ederken binbir türlü kötü şey düşünüyorum ölmüşsse diye.
Ben uyuyorum sürekli kapı çalıyo kalbim küt küt.Bzen açmıyorum neyden korkuyosam.Evde yalnızım o zaman hemen dışarı atıyorum kendimi nerdeyse 1 yıllık evliyim tek başıma oturup bi öğlen film izleyip çay içmemişimdir.
Bi kaç senedir böyle.Ailele 2 saat ulaşamayayım nerdeyse polise haber vericem o kadar umudu kesiyorum.
Anneme gittim kalmaya eşimi aradım gece ulaşamadım ev döndüm taksi tutup,adam odada telini unutmuş koltukta uyumuş.
Herkesi de bu gerginliğim rahatsız ediyor.
çoğu şeyimiz aynı ben bi tek bende var sanırdım doktora falan gitmedim ben ama tedaviye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
Hayatın yükünü kaldıramıyorum çok güçsüz oluyorum.Hemen ağlıyorum eşimle tartışıncada aynen öle sinir krizleri,intihar eğilimleri,çok fazla bağrış ve saldırganlık halindeyim.Sonrada çok pişman oluyorum ama elimde değil.Tir tir titriyorum kalbim küt küt.
Ama ben bunun manevi eksiklikten dolayı olduğunu da düşünüyorum.Biraz namaz kılayım dua edeyim inan geçiyo.Boşluk insana herşeyi yaptırıyo çünkü.Namazımı terkedince öyle oluyorum.Rabbimin şefkat tokadı diye düşünüyorum bunu da.

Doktora gidip psikolojik destek almalısın.Muhtemelen şu yaşadıklarına sebep olacak bir takım zorluklar atlatmışsındır ve bunlarla başa çıkamadığın için şu an zorlanıyorsun.En kısa zamanda psikiyatri kliniğinden bir randevu almalısın.Annem de panik atak.İlaç kullanıyor bir süredir iyileşme var gerçekten:)

ay bişi diyim mi cidden büyük dert nasıl o kadar sorunun arasında yaşıyon kızım :S
takma bu kadar ya neyi büyütürsen hep daha fazla ciddileşir gözünde o ocağın altı yanık kalırsa en fazla çaydanlığın dibi filan tutar ki iki yıllık evlisin bu tarz bir hata yapmazsın kendine güven ve ölüm meselesini bu kadar büyütme neyden korkarsan sürekli düşünürsen çekersin kendine doğru bunlar doğanın işleyişi ile alakalı sen bilsen bile değiştiremezsin ki düşünerek kendini hasta etme boşuna Allah sabır versin canım ya bir doktara ya da psikologa görün derim çünkü cidden bu kadar çok düşünürsen hep hasta olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…