Eski ve en sık kullanılan yöntem sanırım. Birkaç yıl önce de bir akrabamız istek attı, kabul edince size yazılanların aynısını yazdı. Ama çok garipsedim, numarası da yoktu bende, birkaç kişiyi arayıp numarasını bulup kendisine ulaşıp durumu anlattım. Hesabı kopyalanmış kimden be koparıyorlarsa, o da hemen ulaşabildiği herkese mesaj attı.
Yukarıdakinden yırttım ama başka bir yerde dolandırıldım, çok küçük bir meblağ ama çok ağrıma gitmişti. Bilindik bir haber sitesinde saç modelleri ile ilgili haber vardı(o dönem de saçımı kestireceğim model bakıyorum) kısa saç fotoğraflarına bakıyorum haberin. Her model bir sayfada ve diğer modeli görmek için geç ya da ileri diye bir buton var ona basıyorum. Aslında garip geldi çünkü siteyi sık kullanıyorum hiç böyle butona basarak ilerlememiştim diyorum içinden de. Son modelden sonra ekranda üyeliğiniz tamamlandı yazdı. Müşteri hizmetlerini aradım hemen ayda 12 liraya bir yere üye olmuşum, hemen parayı çekmiş. Ve işin en can sıkıcı hali müşteri temsilcisi böyle olay yaşadıklarını ama operatörün bir şey yapamadığını söyledi. Üyeliği iptal ettirip, tavsiyesi üzerine internetten üyelik ya da alışverişe hattımın kapatılması oldu. Ama kendimi çok salak hissetmiştim ve kendime çok kızmıştım.