Yok hayır..cevap vermeyince mailler devam etti.en son düşman miyiz diye mail atmış ,ona cevap verdim orda başladı konuşma mail üzerinden.sonra son kez görüşmeyi kabul ettim yüzyüze..gittim,son görusum oldu onu.Bir sür şey anlattı bana gitme sebeplerini vs. Giderken söylediği sebeplerdi yinenl.pişmanlıgini dinledim.benden sonra kimse olmamış,eğer birisiyle evlenecekse o kişi benmisim uzadı gitti.Ben onu sileli çok olmuş,kırılan onurumu gururumu onun pişmanlıgini geri getimiyor..affetmettim tabiki,açıklamami da yaptım. Tâbi bu kadar düz bir konuşma değildi,bir sürü
şeyi sıraladim ona.Hararetli bir görüşme oldu.Açıkçası içimi döktüm ona,onurumu gururumu nasıl kırdığını anlattım.Karşımda ağladı bir de,l.Benim gibiçaresiz kalışını gördüm,yalvarişini duydum,pişmanlıgini gördüm..yetti bana sonraki çabalarıni şöylemiorum,benim için milat o gündü ve o da orda kaldı.
Bazen olur böyle şeyler. Çoğu insanın başına gelmiştir. Hatanızı erkenden farketmeniz çok güzel. Benim anlamam aylarca sürmüştü hatta sene bile denebilir. Şimdi mi inanın tamamen geçti. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bunu anlayacaksınız zamanla. Bol bol dua edin ve Yolunuza bakın...kızlar yaklaşık 1 aydır ne yerdeyim gökteyim. Kaç kilo kaybettim saymıyorum artık. Ağlamaktan öldüm herkes hasta mısın diyo soruyor ama kimse bi şey bilmiyor.
Benim o kara sevdayla tutulduğum 2 yılımı verdiğim erkek arkadaşım beni terketti.
Hem de ortada hiç bi neden yokken en ufak bi kavga edilmemişken.
şubatta askere gidicek şimdi. seninle çok mutluyum sensizken çok özlüyorum ama daha fazlası değil dedi. Sevgimin ilerde yeterli gelmiceğinden korkuyorum sana istediğin hayatı veremem dedi ve artık istemiyorum bitti dedi ve gitti. Ve daha neler neler dedii. Benim için ölüyodu sen bana büyü mü yaptın ben sana nasıl bu kadar aşığım diyodu noldu birdenbire.
1 hafta boyunca resmen yalvardım işsizlik ve askerlik psikolojisine girdin düzelticez dedim. her gün aradım çoğunu açmadı mesajlarıma cevap vermedi. Israr ettikçe ettim. Ben seni düşündüğümden değer verdiğimden bitmesi gerekiyo ben çalışıcak aile babası olucak biri değilim sense evlilik istiyosun benden ne kadar seversem seveyim mantığım yatmıyo artık bitti ikimize de acı çektirme artık dedi.
Ben naptım bununla kalmadım arkadaşını aradım böyle böyle sizin aranızdan su sızmaz sen bilirsin başka biri mi var benden mi sıkıldı sana anlatmıştır bu duruma nasıl geldik dedim.
beyimiz bunu duyunca iyice sinirlenmiş. aradı senin arkadaşımı arayıp kendini rezil etmene küçük düşürmene çok kızdım dedi bağırdı.
bi 15 gün geri çektim kendimi belki özler diye zaman iyi gelir diye. sonra onu yüz yüze buluşmaya ikna ettim. sen kırılma diye buluşmayı kabul ettim dedi karşımda bir put vardı sanki . Hatta bana yeniden aşık olucaksın evleniceksin bile dedi ben onu başkasıyla yan yana düşününce çıldırırken.
kızlar ben neye yanıyım şimdi giden 2 seneme mı hala onu delice seveerken özlerken kaybedişime mi onun peşinde köpek olmaktan giden gururuma. Ben umutsuz vakayım bana çare yok biliyorum ama rahatlatıcak bir kaç cümle bekliyorum sizden.
En çok giden gururuma onuruma yanıyorum. Yaptıklarım bi kadına yakışmadı. O bile dedi ben seni böyle bilmezdim diye.
bende 1 sene doldu kasım ayında, çok benzerlerini yaşadım, buradaki mesajları okuyunca aklıma geldi, oturdum ağlıyorum hatta.Öyle biri çıkar ki karşına, iyi ki olmamış... iyi ki bunları yapmış dersin sen bile anlamazsın.. o yüzden çok sıkma kendini.
Eden bulur aynısını birgün o yaşar yaşamanın tadını çıkar boşver üzülme belki de ruh ikizle birlikte olacaksınkızlar yaklaşık 1 aydır ne yerdeyim gökteyim. Kaç kilo kaybettim saymıyorum artık. Ağlamaktan öldüm herkes hasta mısın diyo soruyor ama kimse bi şey bilmiyor.
Benim o kara sevdayla tutulduğum 2 yılımı verdiğim erkek arkadaşım beni terketti.
Hem de ortada hiç bi neden yokken en ufak bi kavga edilmemişken.
şubatta askere gidicek şimdi. seninle çok mutluyum sensizken çok özlüyorum ama daha fazlası değil dedi. Sevgimin ilerde yeterli gelmiceğinden korkuyorum sana istediğin hayatı veremem dedi ve artık istemiyorum bitti dedi ve gitti. Ve daha neler neler dedii. Benim için ölüyodu sen bana büyü mü yaptın ben sana nasıl bu kadar aşığım diyodu noldu birdenbire.
1 hafta boyunca resmen yalvardım işsizlik ve askerlik psikolojisine girdin düzelticez dedim. her gün aradım çoğunu açmadı mesajlarıma cevap vermedi. Israr ettikçe ettim. Ben seni düşündüğümden değer verdiğimden bitmesi gerekiyo ben çalışıcak aile babası olucak biri değilim sense evlilik istiyosun benden ne kadar seversem seveyim mantığım yatmıyo artık bitti ikimize de acı çektirme artık dedi.
Ben naptım bununla kalmadım arkadaşını aradım böyle böyle sizin aranızdan su sızmaz sen bilirsin başka biri mi var benden mi sıkıldı sana anlatmıştır bu duruma nasıl geldik dedim.
beyimiz bunu duyunca iyice sinirlenmiş. aradı senin arkadaşımı arayıp kendini rezil etmene küçük düşürmene çok kızdım dedi bağırdı.
bi 15 gün geri çektim kendimi belki özler diye zaman iyi gelir diye. sonra onu yüz yüze buluşmaya ikna ettim. sen kırılma diye buluşmayı kabul ettim dedi karşımda bir put vardı sanki . Hatta bana yeniden aşık olucaksın evleniceksin bile dedi ben onu başkasıyla yan yana düşününce çıldırırken.
kızlar ben neye yanıyım şimdi giden 2 seneme mı hala onu delice seveerken özlerken kaybedişime mi onun peşinde köpek olmaktan giden gururuma. Ben umutsuz vakayım bana çare yok biliyorum ama rahatlatıcak bir kaç cümle bekliyorum sizden.
En çok giden gururuma onuruma yanıyorum. Yaptıklarım bi kadına yakışmadı. O bile dedi ben seni böyle bilmezdim diye.
ne güzel diziydi niye bitti yaaaAklıma geldi izle lütfen.
'Zorda olsa Leylayı orda bırakacaksın. Kimse kimsenin yerine nefes alamaz.'
Leyla İle Mecnun ( Labirent Sahnesi ):
ÜzülmeEden bulur aynısını birgün o yaşar yaşamanın tadını çıkar boşver üzülme belki de ruh ikizle birlikte olacaksın
Hiç ağlama kendini mahfetme, insan tekken de çok mutlu olabilir, karşı cins bir zamandan sonra sadece alışkanlık oluyor.bende 1 sene doldu kasım ayında, çok benzerlerini yaşadım, buradaki mesajları okuyunca aklıma geldi, oturdum ağlıyorum hatta.
ben henüz mutlu olamadım umarım benmde karşıma sizler gibi yüzümü güldürecek biri çıkar.
Kişisel olarak ben de tam tersini düşünüyorum ya.Bu kibarca terk etme çabasına da ayar oluyorum ha.
Adı ne bu arkadaşın? Aynısını yaşamıştım da, muhtemelen milyonlarca başka kız gibi. O nedenle tecrübelerime dayanarak söylediklerini tercüme edeyim:
"Senden sıkıldım. Daha gencim, evlilik falan planlayıp duruyosun kezbanlar gibi, geçen gün bişeyler bişeyler oldu da kafama dank etti. 'Ulan napıyorum ben' dedim, evlilik istemiyo olsan iyisin hoşsun da, benim gezip takılasım var işte. Senle de iyiydik ama neden' daha iyi bi modelini bulmayayım ki?' diyorum. Tabii, sana tüm bunları açıkça söyleyemiyorum, çünkü gidip intihar falan etmenden, ailene yetiştirmenden, kısacası başıma bela açmandan korkuyorum, kabul et o potansiyel var sende. O yüzden 'kibar' ayaklara yatıyorum. Neyse, kusura bakma artık, görüşürüz, alivederci."
Konu sahibesinin anlattığı olayın abartısız derecede aynısını yaşamıştım, o nedenle yaptığım tercüme benim tecrübelerime göre öyle idi, elbette ki kişiler, mekanlar, zamanlar ve kafalar değiştikçe o tercümeler de değişecektir. Fakat, benim şahsi düşüncem, o "nazik"likte de bir sınır olması gerektiği yönünde. Zira duygusal yaratıklar olarak o dakikalarda "şok" ve "acı" damarlarımıza hücum ettiği anda 'adam ne kadar kibar davranırsa' adamı o kadar 'vazgeçirilebilir' görüyoruz.Kişisel olarak ben de tam tersini düşünüyorum ya.
Biliyorum size ve bu sekilde düsünenlere samimiyetsizce geliyo, "sen beni aptal yerine mi koyuyosun anlamadım mı ben icinden geceni" diye düsünüyosunuz. Bana da öyle geldigi zamanlar olmadı degil tabi.
Ama kadın erkek fark etmez benim icin genel prensip ille de yapılması gerekiyosa zarifçe yapılmalı, dürüstlükle patavatsızlık kıldan ince bi çizgi var cünkü.
Ayrılmak isteyen bunu mümkün oldugunca karşı tarafın gururunu toplamasına izin verecek şekilde yapmalı.
Yani mesela "Bi gün tekrar aşık olacaksın, tekrar seveceksin" demis eski sevgilisi konu sahibesine. O an kızın derdi o mu hayır degil. Laf samimi mi, düsük ihtimal. Ama su lafa "e tabi canım ölmedik neticede, eminim ikimiz de bizim icin dogru insanları bulup mutlu olucaz. Demek ki birbirimize göre degilmisiz, hayırlısı" diye cevap verebilseydi konu sahibesi gururunu o masada bırakıp gitmezdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?