ben dünyanın en gurursuz kızıyım

belki başkası vardır. belki yoktur.

durumu yetmeyeceğini, aile babası ve iyi bir koca olmayacağını bildiği halde kandırıp türlü oyunlarla benimle evlenen sonra da ortada bırakan şahsiyetten daha onurlu geldi bana erkek arkadaşınız. en azından yapamayacağı işin altına girmiyor.

bunu gerçekten doğru söylediğini var sayarak söylüyorum.

başka biri varsa veyahutta sadece duygularına hitap ediyorsan da -ki kendisi de demiş-, o zaman ikiniz için bitirmiştir. bazen biz insanlar kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara gireriz. bazen de kaybedeceğimizi anladığımız için hiç bulaşmayız. değişir.

zamanla acısı geçer. yoluna bakman en iyisi gibi duruyor..

Bu gorusmeden sonra ne gibi cabalari oldu ve ne kadar surdu cabalari?

Aşıksan gurur yok. Hatta gurur kelimesinin yeri bile yok.
Sevdin. Çok sevdin ve yaptın. Başka da söze lüzum yok. Sakın pişman olma yaptıklarından.

Şu an çok zordur eminim ama tüm yalvarmalarının sonucunda geri dönseydi sen yapabilecek miydin ?
Adamın 2 sene sonra yine aynısını yapmayacağı ne malum ?
O zaman da 4 yılım gitti diyecektin.
Devam etseydiniz de bu yara hep kalacaktı sende unutma.

Ağla.
Acını yaşa ve bitir.
Inan ki bitmesi bazen daha iyi.

Yine aşık olduğunda da gel buraya yaz.

Yaptıkların onursuzluktan ya da gurursuzluktan değil, sen gerçekten sevmişsin, aşk acısı ile bir şeyler yapmak istemişsin çabalamışsın hepsi bu. Ben dünyanın en gurursuz kızıyım filan diye düşünme, biz kadınlar olayları hemen dramatikleştiriyoruz. Bu yaşadıkların, hissettiklerin son derece normal olağan şeyler. Kendini suçlama. Artık önüne bakacaksın, zaman her şeyin ilacı, şu an kendini hiç bir şey için zorlama. Zamanla hepsi geçecek, şöyle düşün insanlar çocuklarını kaybediyor, evlenip boşanıyor, ağır hastalıklara yakalanıyor, yaşadıklarımızın hepsi insan için...

Bazen olur böyle şeyler. Çoğu insanın başına gelmiştir. Hatanızı erkenden farketmeniz çok güzel. Benim anlamam aylarca sürmüştü hatta sene bile denebilir. Şimdi mi inanın tamamen geçti. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bunu anlayacaksınız zamanla. Bol bol dua edin ve Yolunuza bakın...

Aklıma geldi izle lütfen.

'Zorda olsa Leylayı orda bırakacaksın. Kimse kimsenin yerine nefes alamaz.'

Leyla İle Mecnun ( Labirent Sahnesi ):

Öyle biri çıkar ki karşına, iyi ki olmamış... iyi ki bunları yapmış dersin sen bile anlamazsın.. o yüzden çok sıkma kendini.
bende 1 sene doldu kasım ayında, çok benzerlerini yaşadım, buradaki mesajları okuyunca aklıma geldi, oturdum ağlıyorum hatta.
ben henüz mutlu olamadım umarım benmde karşıma sizler gibi yüzümü güldürecek biri çıkar.

Eden bulur aynısını birgün o yaşar yaşamanın tadını çıkar boşver üzülme belki de ruh ikizle birlikte olacaksın

yeni biri var belli ki. giden 2 yılına üzülme, kaç yıllık evliler boşanıyor yani.

Hiç ağlama kendini mahfetme, insan tekken de çok mutlu olabilir, karşı cins bir zamandan sonra sadece alışkanlık oluyor.
Elbette karşına birileri çıkar sen en doğrusunu hayatına girmesine izin ver. Hiç beklemediğin umudu kestiğin zamanlar da genelde bu oluyor :)
Bu arada çok sevdiğim bir söz vardır... Bir şey olmuyorsa ya olmaması gerektiği içindir, ya da daha iyisi olacağı içindir. Hep buna inan :)

yeni biri olduğunu düşünüyorum bende.. kesinlikle ne yerde ne gökte görme konuşma derim.. dediği gibi yeniden sevip toparlanıcaksın. acını yaşa silkelen toparlan ve ayağa kalk derim..

Kişisel olarak ben de tam tersini düşünüyorum ya.

Biliyorum size ve bu sekilde düsünenlere samimiyetsizce geliyo, "sen beni aptal yerine mi koyuyosun anlamadım mı ben icinden geceni" diye düsünüyosunuz. Bana da öyle geldigi zamanlar olmadı degil tabi.

Ama kadın erkek fark etmez benim icin genel prensip ille de yapılması gerekiyosa zarifçe yapılmalı, dürüstlükle patavatsızlık kıldan ince bi çizgi var cünkü.

Ayrılmak isteyen bunu mümkün oldugunca karşı tarafın gururunu toplamasına izin verecek şekilde yapmalı.

Yani mesela "Bi gün tekrar aşık olacaksın, tekrar seveceksin" demis eski sevgilisi konu sahibesine. O an kızın derdi o mu hayır degil. Laf samimi mi, düsük ihtimal. Ama su lafa "e tabi canım ölmedik neticede, eminim ikimiz de bizim icin dogru insanları bulup mutlu olucaz. Demek ki birbirimize göre degilmisiz, hayırlısı" diye cevap verebilseydi konu sahibesi gururunu o masada bırakıp gitmezdi.

Hayatta HİÇ KİMSEYE kendinize verdiğinizden daha fazla değer vermeyin.

Bunun adı bencillik değil, aksini yapmak da fedakarlık değil. Biri sağ olsun aklımdan geçen bi sahneyi yukarıda paylaşmış.

"Kimse kimsenin yerine nefes alamaz."

Eğer en çok kendinizi severseniz, kimsenin sevgisi için aman dilenmek zorunda kalmazsınız.

Bakın ilişkinizde kendinizden bile çok onu sevmişsiniz, e o da en çok kendini önde tutmuş, kendisini sevmiş. Hal böyle olunca ilişkide sizi sevecek kimse kalmamış.

Konu sahibesinin anlattığı olayın abartısız derecede aynısını yaşamıştım, o nedenle yaptığım tercüme benim tecrübelerime göre öyle idi, elbette ki kişiler, mekanlar, zamanlar ve kafalar değiştikçe o tercümeler de değişecektir. Fakat, benim şahsi düşüncem, o "nazik"likte de bir sınır olması gerektiği yönünde. Zira duygusal yaratıklar olarak o dakikalarda "şok" ve "acı" damarlarımıza hücum ettiği anda 'adam ne kadar kibar davranırsa' adamı o kadar 'vazgeçirilebilir' görüyoruz.
Bu nezaket kuralları, medeniyet falan filan tamam da, ne bileyim yani nasıl ki sokaktan geçen adama selam verirken belli bi naziklik sınırını aşmıyorsak ve aşarsak yanlış anlaşılma ihtimalini hesaplayabiliyorsak, terk eden kişi de aynı şekilde dengeli ve ölçülü bir tavır takınmalı. Örneğin konu sahibi de, adam şu yüzden ayrılıyorum, bu yüzden daha iyilerine layıksın bilmem ne dedikçe daha çok ısrar etmiş, o yüzden de gurursuzluktan yakınıyor şimdi. Ben bunun kişiden kişiye değişen bir olgu oldugunu zannetmiyorum; terk edenin tavrına göre "ısrar edip etmememiz" büyük ölçüde değişiyor bence.
Ha, adam "öyle böyle velhasıl ayrılcam senden" dediğinde, 'old o zaman madem peki, böylesi kısmetmiş ne yapalım görüşürüz madem' ben diyemezdim. Konu sahibi diyememiş. Sen diyebilir miydin bilmiyorum, ama bunu diyebilecek kadar self-kontrole sahip, aynı zamanda poker-face olup bu denli güçlü olabilecek bir kadın da zaten "kibarca" terk edilmeye ihtiyaç duymaz, her türlü her halde kotarır durumu.
Onçün, ölçülü olmak, hesap yapabilmek, kaba da olmamak ama fazla da kibar olmadan terk etmek lazım bence.

Son düzenleme:
Ben seni böyle bilmezdim diyecek kadar neden bu kadar kendini düşürdün be kardeşim. Olacaksa zaten olur du olmayacaksa senin bu kadar kendini düşürmenle mi olacak sandın. Sana değer vermeyene Allahın selamını verme yahu. Önüne bak ben toparlanacağını ve bu hataları bir daha yapmayacağını düşünüyorum. İleride daha sağlam ve güzel bir ilişkin olur inşallah.

Sen gurursuz değilsin..Aşkı için,sevgisi için savaşan mücadele eden birisin..Ama sen kaybetmedin,seni kaybedenler utansın! Asla hayatında kendisini senin kadar sevecek bir kadın bulamayacak,bulamasında dilerim...
Geriye dönüp baktığında KEŞKE'lerin olmayacak..
Ama o her gün pişmanlık yaşayacak asla da elinden kaçırdığı mutluluğu bulamayacak...Hislerim tamamen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…