Ben ezikmiyim

Amy pond

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
88
22
3
42
Merhaba arkadaşlar kendimi ezik hissediyorum ben lise mezunuyum . kuzenim her karşılaştığımız ortamda ablasının oğlundan kızından üniversite mezunu okumuş falan diye bahsediyor ve konu komşudan okadar çok bahsediyor ki kendimi ezik hissediyorum napmam lazım onu görmek bile istemiyorum ve işin tuhafı bitek onun anlatmaları beni huzursuz ediyor .

Lise mezunu diye ezik değilsiniz tabi ki ama o söyledikçe böyle hissetmeye devam ederseniz gerçek bir ezik olacaksınız.
Başkalarının başarılarını ya da ne ise bunun adı,anlatan kişiden ne haber onu sordunuz mu hiç,
En son hangi kitabı okumuş,hangi konuda kendini geliştirmiş falan?

Biri dedi diye niye ezik olasın, üniversite okumak iyidir ama artık eskisi kadar bir getirisi kalmadı. Ortalık üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Okuyacaksan sağlam bir mesleğe adım atmak için okumalısın artık bence. Sen hayatından memnunsan, paranı kazanıyorsan mesela kimseye bir halt demek düşmez. Ama üniversite okumak isteyip okuyamıyorsan o zaman durum başka.

Merhaba arkadaşlar kendimi ezik hissediyorum ben lise mezunuyum . kuzenim her karşılaştığımız ortamda ablasının oğlundan kızından üniversite mezunu okumuş falan diye bahsediyor ve konu komşudan okadar çok bahsediyor ki kendimi ezik hissediyorum napmam lazım onu görmek bile istemiyorum ve işin tuhafı bitek onun anlatmaları beni huzursuz ediyor .
Bu kadar rahatsızsan bu durumdan açıktan okumayı deneyebilirsin. Kuzenin niye sağı solu övüyor onu anlamadım kendisi ne mezunu

Biri dedi diye niye ezik olasın, üniversite okumak iyidir ama artık eskisi kadar bir getirisi kalmadı. Ortalık üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Okuyacaksan sağlam bir mesleğe adım atmak için okumalısın artık bence. Sen hayatından memnunsan, paranı kazanıyorsan mesela kimseye bir halt demek düşmez. Ama üniversite okumak isteyip okuyamıyorsan o zaman durum başka.
Bilmiyorum ben kendimi kötü hissediyorum sanki bana laf sokuyor yada ben öyle anlıyorum .sağol güzel cevabın için

Lise mezunu diye ezik değilsiniz tabi ki ama o söyledikçe böyle hissetmeye devam ederseniz gerçek bir ezik olacaksınız.
Başkalarının başarılarını ya da ne ise bunun adı,anlatan kişiden ne haber onu sordunuz mu hiç,
En son hangi kitabı okumuş,hangi konuda kendini geliştirmiş falan?
Evet çok haklısın

Bilmiyorum ben kendimi kötü hissediyorum sanki bana laf sokuyor yada ben öyle anlıyorum .sağol güzel cevabın için

Sokarsa soksun. Valla ben üniversite mezunuyum çalışıyorum, halalarım arada hala beni gömer. "Bilmem kim şurada şu kadar alıyormuş" falan diye. Bana ne yani o o kadar alsın, ben bu kadar alıyorum. Beni ilgilendirmez. Seni de ilgilendirmesin, herkes kendi yolunu çizer. Kimin de başına ne geleceği belli olmaz.

Asıl üniversite okuyanlar ezik kaliyor su devirde.. İssiz issiz dolaniyoruz fabrikaya bile giremedim ben o kadar uğraştım.. İşçi bile olamadim ya la.. Markette çalışan zibilyon tane üni. mezunu arkadas bulabilirsiniz keşke okumayaymisim valla asgari ücrete saati bile belli olmayan işlerde çalıştım hep yazık günah emeklerimize... Okumak marifet değil maalesef olay is bulmakta is...

Asıl üniversite okuyanlar ezik kaliyor su devirde.. İssiz issiz dolaniyoruz fabrikaya bile giremedim ben o kadar uğraştım.. İşçi bile olamadim ya la.. Markette çalışan zibilyon tane üni. mezunu arkadas bulabilirsiniz keşke okumayaymisim valla asgari ücrete saati bile belli olmayan işlerde çalıştım hep yazık günah emeklerimize... Okumak marifet değil maalesef olay is bulmakta is...
İnşallah iyi bir işiniz olur

İlkokul mezunuymus kendisi niye ezik hissediyorsunuz ki karşısında. Büyük ihtimal kötü niyeti yoktur. Kendi okunmadığı için sevdiklerinin okumuş olması hoşuna gitmiştir vs. Hem eğitim durumuyla ezikliğini ne alakası var.

İlkokul mezunuymus kendisi niye ezik hissediyorsunuz ki karşısında. Büyük ihtimal kötü niyeti yoktur. Kendi okunmadığı için sevdiklerinin okumuş olması hoşuna gitmiştir vs. Hem eğitim durumuyla ezikliğini ne alakası var.
Bilemiyorum hep aynı muhabbet i yapması canımı sıkıyor.

Mevzu üniversite okumak değil bence çünkü üniversite okumak insanı bilgili yapmıyor. Sadece diplomalı yapıyor. Kişinin merakı ve ilgisi varya bilgiye çok donanımlı bir insan haline gelebilir. Gözünüzde çok büyütmeyin. Üniversite okumak çok da zor birşey değil artık. Eksiklik olarak hissediyorsanız okursunuz.

Benim iyi bir işim var, üniversite okurken kuzenlerim bana evde kalmışım iması yapıyordu. Kuzen Kuzeni çekemiyor bazen, takmayın kafanıza

Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır demişler,
Artık nasıl tahsil görüyorsak bazılarında cehaleti bile alamıyor...
Okuduğunuz okullar degil, hayata karşı duruşunu ve fikirleriniz sizi ezik yapar.
2 kelimeyi bir araya getiremeyen doktora öğrencileri gördü bu gözler... çok takılmayın böyle şeylere. İçinizde ukte kaldıysa okul konusunda hiç bir zaman geç degil, hazırlanın sınava okuyun... ama diploma sihirli değnek degil, neyseniz osunuz...

Bazı insanlar kendilerini eksik gördüğü konularda başkalarını överek bir savunma mekanizması geliştirirler.

Benim falanca akrabam fabrikatör, dayımın mercedesi var, halamın kızı her akşam şu mekanlarda takılıyor gibi.

Asıl eksiklik hisseden karşınızdaki kişi bence. Üniversite mezunu olsaydı şayet inadına gözünüze sokuyor derdim ama yaptığı şey başkalarının başarısıyla övünmek malesef..

Keşke kendini değerli hissedebileceği nir alana yönlense..

Back
X