• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben gerçekten anlamıyorum :(

gyild

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
125
12
68
İstanbul
ben gerçekten anlamıyorum :(
insanlar gerçekten bu kadar kötü mü yoksa sizlerin bakış açısı mı onları kötü yapan?
herkes birşeylerden şikayetçi hiç memnun olan yok halinden. kimisi eşiyle kimisi annesiyle kimisi babasıyla kimisi kayınvalidesiyle.. hep bir sorun. ve gelip bunu burda anlatıyosunuz.
evlenmek isteyen biri varsa da soğur yani. hiç sineye çekenini görmedim.
hepimiz bi imtihandayız herkesin sorunları var benim de var.
ama kimseye şu bana böyle yaptı bu bana böyle yaptı diyemiyorum. biraz inanç meselesi galiba. söz taşımak kabir azabını getirir. dedikodu gıybet cabası...
eğer karşımızdaki kişiye karşılık vermeyip burada onu yaptı bunu yaptı diyerek ben zaten sineye çekiyorum diyorsanız yanılıyorsunuz. bir derdiniz varsa, imtihanınız varsa onu Allah'a bile şikayet etmemeliyiz ki imtihanı kazanalım.
ben bunların hep boş kalmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Aramızda başka dinden olan var mı bilmiyorum ama Müslüman olanların daha dikkatli davranmasını isterim.
Kimsenin akıbeti kötü olsun istemem. :(
burada yazılanları okudukça gerçekten çok üzülüyorum insanlık ne halde diyorum..

Paylaşmak bir ihtiyaçtır. Ve ben bunda zararlı bir taraf göremiyorum. Tam tersi bir şeyleri kendi içinde yaşamak insanı psikolojik açıdan yıpratır.
Birileriyle paylaşmak, onların düşüncelerini öğrenmek olaya geniş perspektiften bakmanı sağlar ki bu da avantajdır.

bir sorun varsa elbette paylaşılabilir, kararsız kalınan konularda fikir alışverişi yapılabilir. ama bazı konuların çok fazla gıybete girdiğini düşünüyorum. sürekli bir şikayet hali var.

bir sorun varsa elbette paylaşılabilir, kararsız kalınan konularda fikir alışverişi yapılabilir. ama bazı konuların çok fazla gıybete girdiğini düşünüyorum. sürekli bir şikayet hali var.

Size hafif gelen bir problem başka bir insana ağır gelebilir. Yaşamayan bilmez derler ya aynen öyle bence.

Size hafif gelen bir problem başka bir insana ağır gelebilir. Yaşamayan bilmez derler ya aynen öyle bence.

söylediğinize katılıyorum. ama bu şikayet etmek için geçerli bir sebep değil. dünyada daha önemli dertler varken insanların sadece kendisini düşünmesi hiç etik değil. bir kişi dünyayı mı kurtaracak demeyin, okyanusu oluşturan damlacıklardır..

söylediğinize katılıyorum. ama bu şikayet etmek için geçerli bir sebep değil. dünyada daha önemli dertler varken insanların sadece kendisini düşünmesi hiç etik değil. bir kişi dünyayı mı kurtaracak demeyin, okyanusu oluşturan damlacıklardır..
Şikayeti şikayet ediyorsunuz :KK49:
Komikmiş cidden

Bu konuyu acmakla siz de sınıfta kaldınız öyleyse. Nasıl bunu dert ettiyseniz, başkaları da başka şeyleri dert ediyor işte. Bu kadar basit.

amacım insanları yargılamak değil, biraz daha geniş perspektifle bakıldığında sorun daha net algılanabilir diye düşünüyorum. sorun dert etmek veya etmemek değil. dünya bu, elbette canımız bir şeylere sıkılacak. ancak kişisel sorunlar genel sorunların üstüne çıkmamalı.

amacım insanları yargılamak değil, biraz daha geniş perspektifle bakıldığında sorun daha net algılanabilir diye düşünüyorum. sorun dert etmek veya etmemek değil. dünya bu, elbette canımız bir şeylere sıkılacak. ancak kişisel sorunlar genel sorunların üstüne çıkmamalı.
Genel sorunları yaratan kişisel sorunlar değil midir?

sizin dert ettiğiniz konular nelerdir ?
dünyada daha önemli dertler var demişsiniz de..
ayrıca insan kendi derdini çözmeli önce, iç huzurunu sağlamalı.. (psikoloji falan.. uzun uzun girmiyim)
ondan sonra dünyadaki daha önemli dertleri düşünebilir..
ki düşünsek de bir şey değişmiyor gerçi..
dünyada insanlar siyasilerin oyuncağı olmuşken neyi değiştirebiliriz ki..

Buranın adı bir derdim var forumu insanlar dertlerini anlatıyorlar, memnuniyetlerini anlatsalar adı bir derdim var olmazdı. İnsanların dertleri için çare aramak adına toplandığı bir yerde insanlar bu kadar kötü mü diyerek genelleme yapıyor olmanız çok enteresan. Sineye çeken susar, sesini işitemeyiz zaten. Derdini söylemeyen, derman bulamaz. Durumundan hoşnut olmayan çözüm yolu arar, benzer yollardan geçmiş olanlardan onu tanımayan kişilerden fikir ve onay ister. Olayları yaşayan kişinin tarafsız bir bakış açısıyla kendine yön vermek istemesi de onun kendi seçimidir. Verilen aklı eyleme dökemeyecek olsa bile bir başkasıyla aynı derdi paylaştığını bilmek güven duygusu verir insana.

Sorun olarak gördüğünüz şey her zaman kişisel değildir, kimi zaman başka insanların davranışlarıyla daha komplike bir hale gelmiştir, bu yüzden önceki tutumunuzu, söylediklerinizi, duyduklarınızı anlatmak dert arayan kişi için daha sağlıklı bir çözüm önerisi sunulmasına neden olur. Bağlamı bilmeden yapılan yorumlar beylik cümlelerden öteye gitmez. Mutsuzum diyene, mutlu olmaya çalış karşılığını vermek gibi basit bir hale bürünür.

Ben de bazı kişiler neden böyle diye düşünüp sineye çekiyorum mesela, yazdım rahatladım.

her an sizlanip surekli dert yanmak dogru bsy degil evet.. ama insanlar bazen isin icinden cikamadigi, icine atip dayanamadigi seyleri paylasip fikir alisverisinde bulunmak isteyebiliyor, bunda bi beis goremiyorum..

Allah a isyan etmek (haşa) buyuk gunah, dogru.. ama ayette soyle gecer 'Ben derdimi ve huznumu yalniz Allah a arz ederim' Yusuf suresi.. yani Allah a bile arz etmemeliyiz derken bi yanlisiniz var sanki.. aksine Rabbimize yalvarip yardim dilemeliyiz..

Back
X