• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben gerçekten anlamıyorum :(

Teyzemin bir lafı var dertler paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Ben burada derdini yazmayı yadırgamıyorrum tam tersine bence mantıklı. çünkü yapılan iyi ya da kötü yorumlar insanın bakış açısını değiştirebiliyor, görmediği yerden de görebiliyor insan

Gıybet yapıyoruz öyle mi:KK59:
anlatıp birbirimize destek verip rahatlamak varken neden içimize atalım ki
Siz bu dünyadaki daha önemli dertlere düşünerek ne gibi çareler buluyorsunuz söyleyin de bilelim

Ben burda benle aynı derde sahip insanlar la konuşmaktan fikir alışverişinde bulunmaktan mutluyum yada geçmişte geçirdiğim ve bir şekilde aştığım bir sorunu bu gün yaşayan birine yardımcı olmakta ne zarar olabilir .. Yalnızlık Allah'a mahsustur .. Burda ve beşeri hayatta birbirimize destek olmazsak halimiz ne olur?

söylediğinize katılıyorum. ama bu şikayet etmek için geçerli bir sebep değil. dünyada daha önemli dertler varken insanların sadece kendisini düşünmesi hiç etik değil. bir kişi dünyayı mı kurtaracak demeyin, okyanusu oluşturan damlacıklardır..
ama şunu unutmayın herkesin derdi de kendine büyüktür.. kimi zengindir çocuğu olmadığı için üzülüyordur, ötekisi maddi sıkıntı çektiği için bu da mı dert keşke biraz param olsa diyordur.. insanın neresi acırsa canı ordadır ve bunu paylaşmak da bir ihtiyaçtır.. bence bunda kötü bir taraf yok.. siz hiç mi dertlerinizi arkadaşlarınızla paylaşmazsınız? çok şaşırdım.. :KK75:

Katılmadığım nokta : burası bir derdim var bölümü insanların size ufak gelse bile dertleri sıkıntıları olabilir siz nasıl bu başlığı açtıysanız bizler de fikir almak adına hafiflemek adına yazıyoruz.

Katıldığım nokta : Özellikle dini bütün geçinip her fırsatta güzel ahlaktan ibadetten söz edip burada kaynanası hakkında kötü konuşan, nerdeyse ölsün diyecek üyeler var. Bu bana çok traji komik geliyor maalesef. Nerde kaldı senin namazın değil mi ?

ben gerçekten anlamıyorum :KK43:
insanlar gerçekten bu kadar kötü mü yoksa sizlerin bakış açısı mı onları kötü yapan?
herkes birşeylerden şikayetçi hiç memnun olan yok halinden. kimisi eşiyle kimisi annesiyle kimisi babasıyla kimisi kayınvalidesiyle.. hep bir sorun. ve gelip bunu burda anlatıyosunuz.
evlenmek isteyen biri varsa da soğur yani. hiç sineye çekenini görmedim.
hepimiz bi imtihandayız herkesin sorunları var benim de var.
ama kimseye şu bana böyle yaptı bu bana böyle yaptı diyemiyorum. biraz inanç meselesi galiba. söz taşımak kabir azabını getirir. dedikodu gıybet cabası...
eğer karşımızdaki kişiye karşılık vermeyip burada onu yaptı bunu yaptı diyerek ben zaten sineye çekiyorum diyorsanız yanılıyorsunuz. bir derdiniz varsa, imtihanınız varsa onu Allah'a bile şikayet etmemeliyiz ki imtihanı kazanalım.
ben bunların hep boş kalmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Aramızda başka dinden olan var mı bilmiyorum ama Müslüman olanların daha dikkatli davranmasını isterim.
Kimsenin akıbeti kötü olsun istemem. :KK43:
burada yazılanları okudukça gerçekten çok üzülüyorum insanlık ne halde diyorum..
Sen dertleşmeyi,akıl danışmayı,içini boşaltmayı gıybetle,isyan etmekle karıştırdın sanırım.Bak şu an sen de dertlenmişsin bu duruma onu konu açıp paylaşıyorsun.İnsanız.Kimse peygamber değil.Ben sanmıyorum ki,bir Allah'ın kulu hiç derdini tasasını kimseye anlatmasın.Hastalandığımızda doktora gidip sıkıntımızı nasıl anlatıp çare arıyorsak,insan en yakınını kaybedip,ya da en yakının hastalığına üzülüp ögözyaşı döküp sıkıntısını anlatıyorsa,burda da insanlar sıkıntılarını anlatıp ruhen çare arıyorlar.İyi o zaman hastalanınca da gitmeyelim doktora.Allah verdi deyip çekelim.İslamiyeti o kadar farklı yönlerden ele alıyorsunuz ki.Dert anlatmanın Allah tarafından imtihanla veya gıybetle kıyaslamanın ne alakası var.

insanlar gerçekten bu kadar kötü mü yoksa sizlerin bakış açısı mı onları kötü yapan?
herkes birşeylerden şikayetçi hiç memnun olan yok halinden. kimisi eşiyle kimisi annesiyle kimisi babasıyla kimisi kayınvalidesiyle.. hep bir sorun. ve gelip bunu burda anlatıyosunuz.
ama kimseye şu bana böyle yaptı bu bana böyle yaptı diyemiyorum. biraz inanç meselesi galiba. söz taşımak kabir azabını getirir. dedikodu gıybet cabası...
eğer karşımızdaki kişiye karşılık vermeyip burada onu yaptı bunu yaptı diyerek ben zaten sineye çekiyorum diyorsanız yanılıyorsunuz. bir derdiniz varsa, imtihanınız varsa onu Allah'a bile şikayet etmemeliyiz ki imtihanı kazanalım.
ben bunların hep boş kalmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Aramızda başka dinden olan var mı bilmiyorum ama Müslüman olanların daha dikkatli davranmasını isterim.
burada yazılanları okudukça gerçekten çok üzülüyorum insanlık ne halde diyorum..

Öncelikle aramızda başka dinden insanlar var. Hatta hiç bir şeye inanmayan insanlar da var.
Sonra birebir burdaki sıkıntıları yaşamadan küçümsemeyin. Burda annesini kaybeden de yazıyor, aldatılan dayak yiyen de. Ben bunları yaşasam hiç şikayet etmem demeyin. Yok ben bunları demiyorum, onu kastetmedim bunu kastetmedim de neyi kastettiniz anlamadım. Kayınvalidem bana şunu yaptı görümcem bana şunu dedi konularına mı sıkıntılısınız. Burda belki bu sebeplerden boşanmaya gidecek kaç tane insana başka bir yol, başka bir yön gösterildi biliyor musunuz? Burda kaç tane insan intihar bile düşünürken konuşabilecek birilerini buldu da rahatladı.

İnançlı bir insansınız. Ben de inançlı insanların nasıl bu kadar rahat insanları kınadığına anlam veremiyorum. Siz hiç kayınvalidenizden sıkıntı çekmemiş olabilirsiniz. Çeken insanları bu yüzden anlamayabilirsiniz. Ama bu kadar rahat eleştirebilmek... Belki diğer insanlara göre dertleriniz daha azdır ya da psikolojiniz daha sağlamdır ya da belki imanınız daha sağlamdır. Ama size düşen insanlar için de bu olsun diye dua etmek olmalı. Ya da gözünüze çarpan bir iki konuda kendinizce yol göstermek. Ama bu kadar genel, herkesin üzerine alınabileceği bir şekilde eleştirmek imanı o kadar kuvvetli birine yakışmıyor. Burda kalbini kırmış olabileceğiniz insanları düşünüyor musunuz? Kalp kırmanın aslında en büyük günahlardan olduğunu?

Aslında keşke olaylar bahsettiğiniz kadar kolay olsa. Ben de her şeyden dert yanmanın doğru olmadığını düşünenlerdenim çünkü derdim var dedikçe bence o dertler artar, hayatla biraz daha uyumlu olmaya çalışmak gerek ya da şikayet ettiğimiz konu ve insanlara karşı dürüst olmamız gerek, sorunlarımızı çözmeye yönelik hiçbir adım atmadan sadece dertliyim Allah bana yardım etsin diyenlere ben de çok kızıyorum. Fakat bazen öyle olaylar da oluyor ki bir çıkış noktası olamayabiliyor, o olayı yaşayan kişi farklı akıllara danışmak isteyebiliyor. Siz de genel olarak yazdığınız için çok tepki alacaksınız çünkü sizin düşündüğünüz konularla bizim aklımıza gelenler birbirini tutmayabilir.

Biraz bilenerek gelmişsiniz gibi hissettim, daha yumuşak cevaplar verirseniz sizin derdinizle ilgili de burada konuşulabilir.

Biliyor musun bunu ben de hep sorguluyorum. Kendime göre dertlerim var benim de ve bu benim sınavım ben bunu taşımalıyım diyorum. Firavunun hiç başı ağrımamış ama peygamber efendimiz ( s. a. v) ne acılar çekmiş iyi ki benim de sıkıntılarım var diyorum. Ama derdi veren madem Allah ve bize de akıl verdi o zaman derman aramak neden yanlış olsun? İnsanız biz hepimizin nefsi var zaafları var. Rabbim böyle yaratmış bizi. Önemli olan isyan etmemek. Şu konuda çok haklısın. Buraya konu açıldı mı herkes tek taraflı derdini anlatıyor ve yorumlar da ona göre geliyor, bazen dedikodu kazanları kaynıyor. Ama burası zaten bir mahkeme alanı değil. Sadece dertlerimiz biraz olsun hafiflesin diye paylaşım yapıyoruz.

Herkes ister ki iç savaşlar bitsin, masumlar ölmesin, kimseye hiç bir derdimizi açıp da o fesat kişilerin ağzına laf vermeyelim, kimse kimseyle kötü olmasın ki sanal dertleşme yoluyla akıl danışmayalım. Ama olmuyor di mi?
Siz de dertlenip gelmişsiniz buraya konu açmışsınız.

Evet bazen dedikodu da yapılıyor burada. Yapan yapsın efendim okuyup geçiniz takılmayın. Doğru diye bir şey demedim bakın.

Bir de milyon tane üyesi olan sanal ortamda bir kişinin derdini küçümseyip sadece yazılanlara gıybet demek haksızlıktır.
"Dünyada dertsiz baş olmaz. Derd'olanın ahı dinmez" demiş Yunus Emre.

Kadın çok sevdiği kocasından dayak yemiş veya aldatılmış ve ne tepki vereceğini kestiremiyor ki akıl danışıyor. Üyeler de kocasına verip veriştiriyor.
Bunu komşusuna veya akrabasına anlattığını düşünün gıybeti o zaman görürsünüz.
Ayrıca bir de kadının tanıdığı hemen şöyle düşünür 'olur da kocasıyla arası iyi olursa beni kötü bilmesin' diye düşünerek akıl verir. Ben şiddet gören kadına gerçekte ne yapması gerektiğini söyleyen bir kadın/erkek görmedim.
Geçen gün bir konu sahibi kocasından bayılana kadar dayak yediğine değil de kötü komşuları duydu diye dertleniyordu. Burada herkes asıl meseleyi görsün diye yazdı durdu ama nafile.

O yüzden hangisi daha zararsız derseniz tanımadığı insanlarla dertleşmesi, paylaşması, içinde ki zehiri akıtması, yol gösterilmesi daha iyi fikir bence.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bir-insan-bun-kadar-kotu-olabilirmi.753313/

Bakın şu konuyu bir okuyun örneğin. Ortada bariz bir haksızlık var ve belki de buradaki kadınlar bu kişiyi cesaretlendirip hakkını araması yönünde ona destek olacaklar ve o da bu cesareti kendisinde bulacak. Dertleşmek için açılmış bir konu ama belki de bir avukat çıkacak aramızdan ve ben size destek olurum ortada yasal haklarınız var diyecek kim bilebilir? Siz böyle konuları kastetmemiş olabilirsiniz ama genelleme yaptığınız için böyle anlaşılması normal.

Bak canım dini konu açmak yasak muhtemelen birazdan kapatılır konun.
Bence sen bdv ye gelme herkesin kaldırabileceği bir yer değil burası.
Ayrıca anlatılan insanları birebir tanımadığımızdan gıybet olmuyor

pardon da size ne!! çok rahatsız olduysanız uyelık ıptalı ısteyın...

burda bır çok ınsan var dertlesmek ıcın gelen;çunku eşi dınlemez,gurbettedır anlayanı yoktur...

eeeee yanı ne var bunda...yok ummetımın derdı falan.konunuz sızın konusmanızla celışıyor farkında mısın dın kardeşim!!!

İnsanlar sizi kötü ve iyi olarak yorumluyorsa onun sebebi şudur.ya sizden menfaati vardır ya da yoktur .Başka açıklaması yok bence

sizin kisisel sorunlariniz genel sorunlarinizin ustune çıkmıyor olabilir. hayat herkese ayni degil. derdim varsa catlayacagima anlatirim. sorunum varsa danisir sorarim fikir edinirim. yardim bekliyorsam dile getiririm. siz nasil baskasinin derdini dert edindiyseniz birileri de kendi derdini gayet ifade edebilir. din adi altinda insanlari daha fazla sıkmayın artık.

Biz sizin kadar müslüman olamamışız demek ki. Yazık bize. Ne diye gıybet yapılan bir ortamda takılıyorsunuz? Üstüne üstlük bir de bunu dert ediyorsunuz. Şimdi siz kendi kendinizle nasıl çeliştiğinizi görmeyip bizim gıybetimizi mi düşünüyorsunuz Ne gereksiz bir muhabbet. Burada konuşulanlar gıybet değil. İnsanlar kendi içlerinde atlamadıkları dertlerini belki başka bir yolu vardır diye buraya yazıyorlar. Belki kendisi çokta kötü bir yere vardıracak olayı ama burada müdahale ediliyor.

İyi yönlerini göremeyecek kadar görmez mi oldunuz?

Diyeceğim o ki siz en iyisi milletin derdiyle dertlenip günahımıza ortak olmayın. Cennet bahçelerinde gezin durun Allah'ın izniyle :)

Eğer samimi olsaydınız sadece okuyup geçerdim ama samimiyetinize inanmıyorum. Çünkü bu düşüncelerinde samimi olan insan zaten burada bahsettiği konuları okumaz. Okumadığı için de bilmez, bilmediği için de zaten böyle bir konu yazmaz.

Amanın... O zaman dayağı ye sus,hakaret işit sus,o yapılsın bu yapılsın kimseyle paylaşma değil mi?
İyiymiş bu ya çok bayıldım.

Allah a isyan etmek (haşa) buyuk gunah, dogru.. ama ayette soyle gecer 'Ben derdimi ve huznumu yalniz Allah a arz ederim' Yusuf suresi.. yani Allah a bile arz etmemeliyiz derken bi yanlisiniz var sanki.. aksine Rabbimize yalvarip yardim dilemeliyiz..

İnsanların dua edip Allah'tan istemediğini nereden çıkardınız
Allah CC insanlara derdinin çözümü için vasıtalar gönderir
Burada kendisine ağır gelen şeyleri paylaşıp da faydalı görüşler alan çok insan var
Dertleşmek ayrı şey, gıybet ayrı şey
Kimsenin kimsenin imanını sorgulama hakkı da yok
Size gıybet gibi geliyorsa iştirak etmezsiniz biter

Back
X