• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben gerçekten anlamıyorum :(

İyi niyetle bir konu açılmış ters yorumlar yapmak doğru değil bence...
Ama insan içini dökmeli, konuşmalı, rahatlamalı..
Dini yönden gıybet kısmı kötü olsa da, ancak böyle insan rahatlıyor.
İçine ata ata insan çatlar..

İnsanların dua edip Allah'tan istemediğini nereden çıkardınız
Allah CC insanlara derdinin çözümü için vasıtalar gönderir
Burada kendisine ağır gelen şeyleri paylaşıp da faydalı görüşler alan çok insan var
Dertleşmek ayrı şey, gıybet ayrı şey
Kimsenin kimsenin imanını sorgulama hakkı da yok
Size gıybet gibi geliyorsa iştirak etmezsiniz biter
pardon?!
farkindaysaniz konu sahibine bi elestiriydi benimki, hatta burda iki yorumum var, onu da okursaniz netlesir.. Allah a bile derdimizi soylememeliyiz demis arkadas, ona cevaben soyledim bunu.. diger mesajimda da insanlarin paylasip fikir alisverisinde bulunabilecegini soylemistim..
ha niye aciklama yaptim size? anlayip etmeden cikismaniz komik geldi, bari aciklayim dedim.. sevgiler

İnsanların dua edip Allah'tan istemediğini nereden çıkardınız
Allah CC insanlara derdinin çözümü için vasıtalar gönderir
Burada kendisine ağır gelen şeyleri paylaşıp da faydalı görüşler alan çok insan var
Dertleşmek ayrı şey, gıybet ayrı şey
Kimsenin kimsenin imanını sorgulama hakkı da yok
Size gıybet gibi geliyorsa iştirak etmezsiniz biter
alini yapip bana rest cekip cikistginiz msjimin ustundeki yorumumu da okumanizi oneririm (anlayarak)

bunlar da sizin bdv konularınızdan....sizin cümleleriniz, öğretmeniniz için kurmuşsunuz.
yorumsuz!!!

Bişey demesi değilde zıtlaşmicakmıyım yani :/ Bilmiyorum ya adamı öldüresim geliyo artık o derece......

Alma hakkı tabiki var ben buna bişey demiyorum ama adam benim aleyhime olan herşeyi yapıyo.. Bu beni üzen ve sinirlendiren. Neden o iki arkadaşımın telefonunu disipline vermedi ?
Zaten yaşlı bi adam olabilir beni sevdiği için yapıyodur dicem ama bu kadarı fazla artık dayanamıyorum ben yapım gereği bu kadar kısıtlamaya gelemiyorum bıraksın beni kendi halime ne kazandırcam ona sanki ne yararım var hiç hoşlanmam hayatıma müdahale edilmesinden adam da nefret ettiğim ne varsa yapıyo.. bundan sonra dersinde de gayet soğuk davranıcam kusura bakmasın bana ne yapıyosa aynı şekilde cevap veririm .. Ama bi yandan da diyorum böyle yapmasam mı. Biriyle konuşmaya da ihtiyacım var ne yapmam gerekiyo offf :KK43:

Sineye cekmekten bahsetmissin. İnsan psikolojisi dogasi geregi bazi seyleri kaldirmakta zorlanir hatta bu yuzden ilac ve terapi sayesinde tekrar toplanilir. Psikolog-psikiyatrilerde bunun icin vardir. Her insan karsisindakine laf soyleyemez bu onun ezik ya da sessiz olmasindan dolayi degildir. Karsisindakinin edepsiz olmasindandir ve insan bunu anlatma geregi duyar cunku psikolojisi bunu bu sekilde yorumlar bu yemek yemek su icmek kadar dogal bir ihtiyactir. Sozun kisasi sen hickimseye neden burda derdinizi anlatiyorsunuz diye bir sey soyleyip yargilayamazsin! Eger bunu yaparsanda terbiyesizlik olur sirf su soyledigim sebeplerden oturu. Dinime saygim sonsuzdur Allah a tevekkul etmek beni huzura cikaran en buyuk seydir ondan yardim istemek. Ama biraz sunuda dusunsen cok iyi olur Allah insanogluna akil vermis ve bilimi bulmus. Bende sana bilimsel olarak acikladim sebebini

Burası bir forum, birçok arkadaşta güzelce açıklamış zaten. Hiç kimse dertsizken dert aramaya uğraşmaz.Çoğumuz ailemize, arkadaşlarımıza anlatamadığımız içimizi kemiren sıkıntıları burada paylaşarak belki rahatlıyoruz belki de çözüm yolu buluyoruz. Anlatılan olaylardan kendimize pay çıkardığımızda oluyor. Hani demişsiniz ya sıkıntılarımızı belli etmeyelim ki imtihandan geçelim diye. Misal, burada aldatılan bir kadın derdini anlatıyor, okurken gayriihtiyari içimden Rabbim sen yardım et diye geçiriyorum, o kadını tanımam etmem ancak temiz ağızdan dua almış oluyor, başka üyeler yine yardımcı olmaya çalışıyor, avukat arkadaşlar yol gösterebiliyor. Burası sadece dert yakınma yeri değil, paylaşım yeri. Sizinde konu açıp paylaştığınız gibi ;)

alini yapip bana rest cekip cikistginiz msjimin ustundeki yorumumu da okumanizi oneririm (anlayarak)

Sizi konu sahibi ile karıştırarak yazdım o mesajı, bunun için yerlere serilerek af dilerimmmmm :):):)
O kadarını anlamayacak kadar beyninizle beni bozmaya çalışarak ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım, hırsınız aşikar :):):)
Bir kere yazmışsınız yine hırsınızı alamamışsınız, umarım anlayarak okuyorsunuzdur :):):):):):)

tarafsiz insanlarin yorumlari ve farkli bakis açilari olaylari daha net gormemize yardimci olabiliyor.. bir de hakaret kufur etmeyip olmadik seyleri bile dert etmedikten sonra, burda fikir alinabilir ic dokulebilir.. burdakiler bahsettigimiz kisileri tanimadigindan, tam giybet oluyo mu bilemiyorum.. bi de bize hafif gelen sorun, baskasinin dunyasini alt ust edebilir.. seninki de dert mi arkadas!mantigi dogru degil..

Sizi konu sahibi ile karıştırarak yazdım o mesajı
O kadarını anlamayacak kadar beyninizle beni bozmaya çalışarak ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım, hırsınız aşikar :):):)
Bir kere yazmışsınız yine hırsınızı alamamışsınız, umarım anlayarak okuyorsunuzdur :):):):):):)
beyniyle bozmaya calismak?? seviyeniz ortada.. ha bi de beyin demisken alintilari dogru yapsaniz keske buyuk beyninizle :)

beyniyle bozmaya calismak?? seviyeniz ortada.. ha bi de beyin demisken alintilari dogru yapsaniz keske buyuk beyninizle :)

Bu saldırgan tutumunuzla sizin seviyeniz ortada
Beni bu forumda bilen bilir, tartışmaya gerek yok
Beyninizi de seviyenizi de alıp çıkın lütfen hayatımdan :):):)

Herkesin derdi kendine büyük diye bosuna dememisler...bende bazen derdim oldumu sonra dünyadan olan diger seyleri düsünüyorum yada yeni bisey almak istedigimde o an alamassam uyuz oluyorum ama sonra hic alamayanlari düsününce benimkide dertmi allaha sükür diyorum ama oluyor iste....siz insanlarin arkasindan konusmaktan daha cok bahsediyorsunuz sanirsam ( ki sizde konu acip birinin arkasindan veristirmissiniz) ama buda dogamizda var.... Herkes sivri dilli olamiyor o an cevap verebilsin, yada pratik zeka olamiyoruz devamli o an olaya göre davranalim falan filan bu liste uzarda gider... Aaaa cok gereksiz konular yokmu? Var! Ama bukadar insan ve farkli karakter ve yasamlarda buda normal.... Cok rahatsiz oluyorsaniz ya siteye girmeyin, yada kocaman site baska bölümlerde dolanin...:ssz:

Bu saldırgan tutumunuzla sizin seviyeniz ortada
Beni bu forumda bilen bilir, tartışmaya gerek yok
Beyninizi de seviyenizi de alıp çıkın lütfen hayatımdan :):):)
msjlari bi bastan sona okuyun, kimin tavri saldirgan, kimin tutumu cirkin, ustun seviye ve zekanizla gorursunuz diye tahmin ediyorum.. iki uc keredir beyin lafini ederek ergen seviyesine cekmeniz de ayri bi acinasi.. beni bilen bilir diyerek kimseyi arkaniza almaniza gerek yok..
iyi gunler.

ben gerçekten anlamıyorum :KK43:
insanlar gerçekten bu kadar kötü mü yoksa sizlerin bakış açısı mı onları kötü yapan?
herkes birşeylerden şikayetçi hiç memnun olan yok halinden. kimisi eşiyle kimisi annesiyle kimisi babasıyla kimisi kayınvalidesiyle.. hep bir sorun. ve gelip bunu burda anlatıyosunuz.
evlenmek isteyen biri varsa da soğur yani. hiç sineye çekenini görmedim.
hepimiz bi imtihandayız herkesin sorunları var benim de var.
ama kimseye şu bana böyle yaptı bu bana böyle yaptı diyemiyorum. biraz inanç meselesi galiba. söz taşımak kabir azabını getirir. dedikodu gıybet cabası...
eğer karşımızdaki kişiye karşılık vermeyip burada onu yaptı bunu yaptı diyerek ben zaten sineye çekiyorum diyorsanız yanılıyorsunuz. bir derdiniz varsa, imtihanınız varsa onu Allah'a bile şikayet etmemeliyiz ki imtihanı kazanalım.
ben bunların hep boş kalmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Aramızda başka dinden olan var mı bilmiyorum ama Müslüman olanların daha dikkatli davranmasını isterim.
Kimsenin akıbeti kötü olsun istemem. :KK43:
burada yazılanları okudukça gerçekten çok üzülüyorum insanlık ne halde diyorum..
İnsanlar kimseye anlatamadıkları sorunlarını bile burda anlatarak rahatlıyor... bunun neresi kötü ki derdini anlatmayan derman bulamaz derler.. hem gerçek hayatta sır verilmemesi açısından da mantıklı.. insanlar danışarak sorunlarını çözüyor.. hataları varsa farkına varıyor çok mantıklı... üzgünüm ama siz evlilikten soğuyorsunuz diye bu topik kapatılmaz.. bunlar hayatın gerçekleri herkesin başına gelecek diye bir şey yok, hakkınızda hayırlısı...

ben gerçekten anlamıyorum :KK43:
insanlar gerçekten bu kadar kötü mü yoksa sizlerin bakış açısı mı onları kötü yapan?
herkes birşeylerden şikayetçi hiç memnun olan yok halinden. kimisi eşiyle kimisi annesiyle kimisi babasıyla kimisi kayınvalidesiyle.. hep bir sorun. ve gelip bunu burda anlatıyosunuz.
evlenmek isteyen biri varsa da soğur yani. hiç sineye çekenini görmedim.
hepimiz bi imtihandayız herkesin sorunları var benim de var.
ama kimseye şu bana böyle yaptı bu bana böyle yaptı diyemiyorum. biraz inanç meselesi galiba. söz taşımak kabir azabını getirir. dedikodu gıybet cabası...
eğer karşımızdaki kişiye karşılık vermeyip burada onu yaptı bunu yaptı diyerek ben zaten sineye çekiyorum diyorsanız yanılıyorsunuz. bir derdiniz varsa, imtihanınız varsa onu Allah'a bile şikayet etmemeliyiz ki imtihanı kazanalım.
ben bunların hep boş kalmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Aramızda başka dinden olan var mı bilmiyorum ama Müslüman olanların daha dikkatli davranmasını isterim.
Kimsenin akıbeti kötü olsun istemem. :KK43:
burada yazılanları okudukça gerçekten çok üzülüyorum insanlık ne halde diyorum..

ibret alındı teşekkürler:rolleyes:

Arkadas bide giybetten, günahtan falan bahsediyor, albuki suan hic tanimadigi sizi "beyin" sloganiyla alt etmege ugrasiyor.... Bu ne Perhiz bu ne lahana tursusu demezler mi?... :ssz:
bu nedir simdi? :) kimsenin kimseyi alt etmeye calistigi yok, konu sahibine cevaben iki yorum yaptim, arkadas birden alintilarla savunmaya gecip imani sorgulamakla suclamis.. daha sonra yok beyniniz vs diyerek seviyeyi iyice dusurmus.. (ki yanlis alinti yapip yanlis kisiye cevap veren kendisi)
sonra olay birden beni biler bilir cumlesiyle mahalle kavgasina donusmus.. sizse (sanmiyorum ki olayi objektif yorumladiniz) beni yargilayip atasozleriyle susluyorsunuz.. pes..

bu nedir simdi? :) kimsenin kimseyi alt etmeye calistigi yok, konu sahibine cevaben iki yorum yaptim, arkadas birden alintilarla savunmaya gecip imani sorgulamakla suclamis.. daha sonra yok beyniniz vs diyerek seviyeyi iyice dusurmus.. (ki yanlis alinti yapip yanlis kisiye cevap veren kendisi)
sonra olay birden beni biler bilir cumlesiyle mahalle kavgasina donusmus.. sizse (sanmiyorum ki olayi objektif yorumladiniz) beni yargilayip atasozleriyle susluyorsunuz.. pes..

Cok sinirlisiniz, biraz relax :KK19: Hemen düzenledim, yorumlari ve nickleri karistirmisim :KK23: Pardon :KK52:

Bir defa gelecekleri hayatta cenneti de cehennemi de burda yaşayan insanlar neden yaşadıkları sorunları sineye çeksin ki ? :/

bu benim derdim değil, ümmetin derdi.
Yoo şahsen beni bağlamaz.
Çok rahatsız olduğum zamanlar okumuyorum. İnsanların tavırlarını "yapmayın" diyerek değiştirebilecek olsaydım önce gıybeti değil tecavüzü, dayağı falan değiştirirdim sanırım.

Back
X