• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Gerçekten Bir Aptalım

Biz 50 bini alamadık 🤣 Benim elim ayağıma dolaştı banka şifremi kilitledim yoksa 100 bin daha alacaktım 🤣 sağlıkla biriktirmek güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah hepimize 😍
Şuan ev kredisi de baya düştü bana çıksa çeker ev alırdım ama evim var

Bes neden gereksiz diyorlar? Ben de yeni girdim aylık 10 bin tl, hatta dedim keşke ilk çalışmaya başladığımda girseydim bir sürü birikirdi şimdiye.
Bes yerine altın alımca altın daha çok artıyor.
10 yıllık besimden geçen ay çıktım. Bese para yatırmayıp altın alsaydım, kat kat fazla birikmiş olacaktı

Konu sahibi şu an gidin altın alın. En az 6 ay da bozdurmayın.

Mesele tl harici bir şeyi biriktirmek önce biriktireyim demek zaten ontolojik hata.

Bu fiyattan girilmez dedikleri her fiyattan altın aldım ben. Ben fiziki gram tercih ediyorum onu da kiralık kasaya koyuyorum.

Ayrıca borçtan korkmayın diyeceğim ama yatırım mantığınızla korkacak gibisiniz. Şöyle korkmayın borç kaynak demektir, onunla makyaj malzemesi kıyafet almayıp yatırım yaptıysanız korkacak bir şey yok. Ben bu ay sıfır faizli ya da 0,99. Faizli bütün bulduğum kredilere saldırdım. Altın ve vadeli mevduata/fona böldüm. O paraya en azından %40 faiz alabilirdiniz neden bomboş tuttunuz dini sebepler mi? Ben 1 tl bile tutmuyorum vadesiz tl olarak.
Muhafazakar biri değilim. Hatta hiç hiç değilim. Ama babam ben küçükken bir ara faiz işine girmişti ve faizden gelen parayı yediğimiz ay çok kötü ve büyük bir olay yaşamıştık. O sebepten bende bir korku olarak kaldı. Mesela kredi çekerim ama kendi paramı faize koymam öyle değişik takıntılarım var. Ama dediğinizde çok haklısınız. O ara koysaydım getirisi çok olurdu. Bu aralar bir baktım oranlar çok düşüktü.

Aynı bankadan 100 bin ve 50 bin çekip ben de bilezik aldım 🤣 mesela ziraatte de 500 bine kadar vergi bes için veriyor 4 taksitte ödeniyor garanti bazen 1,99 kampanyası yapıyor martta da 100 bin çekmiştim öyle
Evet 12 ay taksitlendirdi. 9 bin gibi bir ödemesi var aylık
Faizsiz kredi ile şimdi alsam en azından zararımı kapatabilir miyim az da olsa

Muhafazakar biri değilim. Hatta hiç hiç değilim. Ama babam ben küçükken bir ara faiz işine girmişti ve faizden gelen parayı yediğimiz ay çok kötü ve büyük bir olay yaşamıştık. O sebepten bende bir korku olarak kaldı. Mesela kredi çekerim ama kendi paramı faize koymam öyle değişik takıntılarım var. Ama dediğinizde çok haklısınız. O ara koysaydım getirisi çok olurdu. Bu aralar bir baktım oranlar çok düşüktü.
Ben sizi anladım sizi finans konusunda ailenizin zamanında aldığı ve yaşattığı yanlış kararlar yanlış yönlendirmiş. Yatırımda ayrıca en büyük kural geriye bırakmamak, şuan x liram olacaktı dememektir onun sonu yok, gidin ve elinizdeki parayla altın alın.

Bes neden gereksiz diyorlar? Ben de yeni girdim aylık 10 bin tl, hatta dedim keşke ilk çalışmaya başladığımda girseydim bir sürü birikirdi şimdiye.
Yaşın küçük istediğinde çekemezsin kesinti oluyor devlet el koyar 🤣 diye anneme çok ısrar etmeme rağmen bozdu zamanında ama ben besi zaten 50 yaşımdan sonraya biriktiriyorum bebeğime de başladım. 6 senedir devam ediyorum ben de ama 2 3 senedir ara ödeme yapıyorum

Faizsiz kredi ile şimdi alsam en azından zararımı kapatabilir miyim az da olsa
SEnin zararın yok ki? Elde alınmış bir şey yok ne zararı? Ayrıca dediğim gibi aradaki fark aman aman değil

Evet çocuklarınkini altın fonuna çevirdim. Besten çıkarken dosya masrafı vs bir sürü şey alıyorlar, karı da oraya gidiyor.
Evet gerçek altının yerini tutmaz kesintiler oluyor ama o da düz tl olacağına altın olmalı.

Ben sizi anladım sizi finans konusunda ailenizin zamanında aldığı ve yaşattığı yanlış kararlar yanlış yönlendirmiş. Yatırımda ayrıca en büyük kural geriye bırakmamak, şuan x liram olacaktı dememektir onun sonu yok, gidin ve elinizdeki parayla altın alın.
Atandığım ilde tek kalıyorum. Altın hesabımdan almak mı daha mantıklı fiziki almak mı

Atandığım ilde tek kalıyorum. Altın hesabımdan almak mı daha mantıklı fiziki almak mı
Fiziki alırsanız kasada durmalı zaten evde olmaz o iş. Kasa mı hesaptan mı derseniz çok fark etmez.

SEnin zararın yok ki? Elde alınmış bir şey yok ne zararı? Ayrıca dediğim gibi aradaki fark aman aman değil
Alabileceğim dönem dört bin beş yüz civarıydı şimdi altı bini geçti. Zarar değil ama kar yok olmuş olmuyor mu? Bir de faizsiz kredi ile altın almak bana mantıklı geldi faizsiz kredi çekip altın hesabıma yatırsam sizce altı ay sonra ki kar beni tatmin eder mi

Fiziki alırsanız kasada durmalı zaten evde olmaz o iş. Kasa mı hesaptan mı derseniz çok fark etmez.
İki tane on beş gramlık ajdam var. Ona bile iş yerinde ki hastalar nişanlı mısın niye altın takıyorsun falan diyor. Neden bilmiyorum çok göze batıyor

Bes yerine altın alımca altın daha çok artıyor.
10 yıllık besimden geçen ay çıktım. Bese para yatırmayıp altın alsaydım, kat kat fazla birikmiş olacaktı
saçmasapan fonlarda olursan kazandırmaz mesela benim fonum %90 arttı ama altın o kadar artmadı ilk ödeme yaptığım sene girdiğim fon %200 kazandırdı. Zaten besi hayatının yatırımını yapmak için değil az az biriksin emekliliğime denk gelsin diye yapıyorum ben tabii her şey olabilir belli olmaz

Alabileceğim dönem dört bin beş yüz civarıydı şimdi altı bini geçti. Zarar değil ama kar yok olmuş olmuyor mu? Bir de faizsiz kredi ile altın almak bana mantıklı geldi faizsiz kredi çekip altın hesabıma yatırsam sizce altı ay sonra ki kar beni tatmin eder mi
Bİlemem belki altın seneye 4000e düşecek belki 10 bin olacak bunun garantisi yok faizsiz kredi çıkacak diye bir şey de yok hayır zarar kar yok hiçbir şey almadın çünkü o zaman biz almadığımız her şeyde zarardayız böyle mantık yok

Yaşın küçük istediğinde çekemezsin kesinti oluyor devlet el koyar 🤣 diye anneme çok ısrar etmeme rağmen bozdu zamanında ama ben besi zaten 50 yaşımdan sonraya biriktiriyorum bebeğime de başladım. 6 senedir devam ediyorum ben de ama 2 3 senedir ara ödeme yapıyorum
Bence de koy unut parası… Devlet katkısı da var ömrümüz yeterse inşallah emeklilik için güzel bence

4 yıldır neredeyse sıfır nokta bilmem kaç gramlarla bankada altın hesabı açmıştım..Maaştan arta kalan kuruşlarla yani.Kızların geleceği için diye diye ikinci el bir araba parası biriktirmişim. Birikimin ufağı büyüğü olmaz hele ki altında.. Hemen altın hesabı açıp olan paranızı yatırın.. Zaten altın hesabı bozdururum diye yapılmaz uzun vadeli yatırım sonuçta.2025 ocak ayında bozdurdum ikinci el bir araba aldım ihtiyaçtı yani benim için.. Kardeşimden de bir kaç reşat almıştım üstünü tamamlamak için.. Dedi ki kredi çekip faiz ödeme ben vereyim ihtiyacım yok.. Aslında en geç 4 ayda ödeyeceğim diye hesap etmiştim olmadı nasılsa ihtiyacı yok diye kaldı öyle.. Reşatı ocakta 20 bin tl den bozdum şu an 40 bin küsür oldu zararıma bak.. Gerçi 4 ay olmasa da ben onu da verdim kardeşime ama bu arada kredi çekmediğime de pişman oldum.

Bir ara hırsızlık olmuştu ve annemin bir sürü bileziği çalındı. Savaş çıktı Ukrayna'da bir üniversite arkadaşım vardı tüm hesaplara el kondu tüm her şeyi gitti falan. Bu yüzden galiba ben alık biri oldum. Diyorum ya aptallık. Aradaki kayıp benim kaç aylık çalışmam yani. Ticaretle uğraşan biri olsam derim üç beş ay daha fazla çalışır daha büyük hamleler yapar daha çok kazanırım ne olacak sağlık olsun. Ama memur maaşı stabil yani bu miktarlar çok kıymetli oluyor. Yine ne kadar aptal olduğuma yanıyorum

Back
X