• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Gerçekten Bir Aptalım

Bence de koy unut parası… Devlet katkısı da var ömrümüz yeterse inşallah emeklilik için güzel bence
Evet tabii ki çıkarsan masrafı var adı bireysel emeklilik asıl para yaşlıyken lazım oluyor ara ara aklımı çelmiyor diyemem ama çekmem kalır

O kadar süre direkt altın hesabına atabilirdim neden böyle aptallık yaptığımı ben de hiç bilmiyorum.
Aldin mi şimdi? Banka üstünden al geç makasa mukasa bakma. Bazı bankalar altın olarak ödeme yapıyor çekmek istediğinde, hepsi böyle mi bilmiyorum ona da bak. Durduğun kabahat ama seninki psikolojik galiba

Bes yerine altın alımca altın daha çok artıyor.
10 yıllık besimden geçen ay çıktım. Bese para yatırmayıp altın alsaydım, kat kat fazla birikmiş olacaktı
Benimki altın fonunda
20 yıl+ için hedefledim ben Bes’e girerken

Ona da bakayım girerken altında dursun değiştiririm demiştim kaldı öyle
Bölebilirsin değiştirebilirsin benim yarısı değerli madenler yarısı da fonda teknoloji yabancı şirket yatırımı vs var 3 yılda %500 ama bu sene altın kadar artmadı

Maaş yatar yatmaz ilk kafamdaki rakama göre yatırımımızı yaparım. Sonrasıyla ay geçindiririz.Hiç vay anam bugün çıkmış bugün inmiş demem zira uzun vade yatırımında bu gözlenmez... 6 aydır dolar borcumuz var onu ödüyoruz ocakta bitecek inşallah... mantığım yine aynı... aylara göre borcu böldük ocakta bitircez dedik ona göre hareket ediyoruz. Maaş yatıyor önce dolar alıyorum bir gün öncesi sonrasıyla ilgilenmiyorum. Yatırımda mantık böyle işler kısa vadeli kar gütme olayını bırakın uzun vade için düşünün...

senşimdi dün yaptıgına takılıpta yarınını da sıkıntıya sokma bence..
elindeki tüm nakitle altın al,ama açıkçası altın hesabındansa gidip fiziki büyük altın almanı öneririm.altın hiçbir zaman yıl sonunda aynı rakamla kapatmaz,zaten uzun vadeli yatırırm,bikaç ay için konmaz ama bigün bir amaç uğruna kullanırım dediğin para için güvenli yatırım amacı..
gelelim birikim düzenleme kısmına..
anladıgım kadarıyla her ay maaşından bir kısım arttırıp tl olarak kenara koyuyorsun,koyma.. her ay maaşından birikime ayıracağın bütçeyle artık gram,çeyrek,yarım neyse git altın al..
bugün sana altın çok pahalandı çok geç kaldım yatırım çin dediğin rakam 1-2 sene sonra kenara attıklarınla güzel getiri sağlayacak.
şimdi 6 bin olan gr emin ol 2-3 yıl sonra 10 bini geçecek.benim öngörüm 1.5-12 arası olacak.neyse
istersen tl kaybına ugramadan para biriktireyim sonra altın alayım dersen
tlden usd ye dön..usd olarak biriktir kısa vadeli ama ,sonra git onada altın al..
eğer evde tutmakta korkuyorsan bir bankadan kasa kiralayıp rahat edersin

Yıllardır çalışıyorum. Ama hiçbir zaman yatırım işini beceremedim. Param durduğu yerde sürekli eridi. Bu yıl mart ayı gibi iki yüz bin gibi bir nakit biriktirmiştim. O aralar altın aniden dört bin beş yüz civarına fırladı. Sürekli açıklamalar izledim, bu fiyatlara altın alınmaz düşecek diye. Zaten hep böyle bir ne iş becereceğini bilmezlik var üzerimde bu başka bir tanımla aptallık olabilir. Hani maaşını alınca bir kısmını bir yere yatıran biri olamadım. O para elimde kaldı nakit biriktirmeye devam ettim. Beş bin oldu şişme rakam düşecek dedim zaten yazın işle ilgili sorunlar yaşadım çok kötüydüm altın vs takip edemedim bugün altı bini geçti. Ve benim elimde sadece nakit para var şu an. Altın alırken hep tereddütlü biri olmuşumdur yani bankada makas fazla evde çalınır deprem olur vs. Ama param iki katına çıkabilecekken şimdi durduğu yerde kendi kendine eridi. Annem diyor ki çalışırken canın çıkıyor niye böyle yapıyorsun ama bilmiyorum. Zaten iş yerindeki erkeklerin sürekli uğraştığı farklı yatırım işlerinden anlamıyorum elime yüzüme bulaşır diye korkuyorum. Tek bildiğim baya bir süre nakit biriktirip sonra altın almak. Bu defa onu da beceremedim. Gerçekten kendimi salak gibi hissediyorum. Birikim olsun diye ekstra olan çoğu şeyden vazgeçiyorum para biriktiriyorum ama sonra onu değerlendiremiyorum. Adam akıllı yatırım yapsaydım şimdi araba almış olurdum ev kredisine falan girerdim. Bugün altın uçuyor. Gerçekten bu aptallığıma ne yapmalıyım
yıl başından sonra 8 bini görecek 2026 sonuna doğru 12 civarı olacak geç kalmış sayılmazsın.

Faizsiz kredi ile şimdi alsam en azından zararımı kapatabilir miyim az da olsa
Kesinlikle kapatırsınız. Ama her zaman faizsiz kredi denk gelmez. Önünüze düştükçe değerlendirmeye çalışın derim ben.

O kadar süre direkt altın hesabına atabilirdim neden böyle aptallık yaptığımı ben de hiç bilmiyorum.
bundan sonra yapmayın
elinize ne geçerse atın gitsin
elinizdekini de dergal hızlı bir şekilde altın hesabınıza atın
her ay maaş aldığınız gibi atabiliyorsanız 10.000 15.000 falan atın
ayy yükseldi ayyy düştü yapmayın
hiç düşünmeden atın gitsin
öyle borsa morsa anlamıyorum ben.. biz eşimle öyle biriktirmeye çalışıyoruz

maaşi alinca git hemen altin al. ay sonunu bir sekilde getirirsin merak etme. ailenle yasiyorsun zaten. biryerden donerken mesela cebinden 500 lira mi kaldi? hemen git dovizciden 10 dolar al
hatta sifir faizli krediler var her banka verjyor yeni uyeye 50-80
al birini, o paraya guvenip maasinla toptan altin döviz vs al onun taksidini odersin zaten bir sekilde, en kötü asgarisini odeyip 5 ayda degil 8 ayda bitirirsin. sonra yeni bankadan cekersin. boyle boyle elinde epey para olur. elinde epey para olunca odeyemeyecegin kredi cekmekten de korkmazsin çünkü baktin odeyemedin o ay dolar vs bozar odersin:)

Faizsiz kredi ile şimdi alsam en azından zararımı kapatabilir miyim az da olsa
zarar diye düşünme
bu senin zararın degil ki
almadigin seyin zarari olmaz ayni hesapla bi coin alsam demissindir almamissindir on kati artar. bu on kati zarar ettim demek mi? bir arsayi size satmayi teklif etse akraban, neyse almayayim, desen artsa o kadar zarara mi gireceksin?
zarar girmen icin paranla birsey yapman lazim
sende o yok.
bir kitapta diyor ya kötü resim asarim diye cerceveye hic resim asmadim
seninki o hesap
unut yapamadığın gunleri artik gecti onlar. simdiye bak

Bence sizde toplu para görmek var onlar cokca dursun istiyor olabilrisiniz. Benim oğlum çocuk ama onda da bu var. Mesela haftaliklarini biriktiriyor. Ben sonra gram alip cüzdanına koyuyorum ama o param gitti diye düşünüyor. Topluca duruyordu diyor. Bu altin düşer cikar ama artik 4bin küsüerde olmaz. Paranız değer kaybetmez alin bence
Aynı oğlum, harçlık biriktiriyor, gram alacak kadar oldu mu dil döküyoruz… en son ikna edip aldık. Yine de tüm parasını veremedi. Para olunca gözüne çok geliyor…

Kardeşim küçükken kâğıt paraları bozdurup bir sürü metal para yapardı. Çok gelir sevinirdi o hesap. Sizde de derinlerde o durum mu var…

yakınlarda birşey alamayacaksanız çat diye hepsiyle altın alın. İki gün sonra düşecek diye korkmayın. Yıllarca unutmanız gerek… yada riski bölün döviz altın karışık alın. Elin parasını almak mantıksız geldiği için altına yönelmek mantıklı geliyor.

5 tane ajda al :)
Sonra da bi yere takside gir , araba - apart - tarla vs .
Hem paran birikir hem de ileride bi mal mülkün olur .
Yıllardır çalışıyorum. Ama hiçbir zaman yatırım işini beceremedim. Param durduğu yerde sürekli eridi. Bu yıl mart ayı gibi iki yüz bin gibi bir nakit biriktirmiştim. O aralar altın aniden dört bin beş yüz civarına fırladı. Sürekli açıklamalar izledim, bu fiyatlara altın alınmaz düşecek diye. Zaten hep böyle bir ne iş becereceğini bilmezlik var üzerimde bu başka bir tanımla aptallık olabilir. Hani maaşını alınca bir kısmını bir yere yatıran biri olamadım. O para elimde kaldı nakit biriktirmeye devam ettim. Beş bin oldu şişme rakam düşecek dedim zaten yazın işle ilgili sorunlar yaşadım çok kötüydüm altın vs takip edemedim bugün altı bini geçti. Ve benim elimde sadece nakit para var şu an. Altın alırken hep tereddütlü biri olmuşumdur yani bankada makas fazla evde çalınır deprem olur vs. Ama param iki katına çıkabilecekken şimdi durduğu yerde kendi kendine eridi. Annem diyor ki çalışırken canın çıkıyor niye böyle yapıyorsun ama bilmiyorum. Zaten iş yerindeki erkeklerin sürekli uğraştığı farklı yatırım işlerinden anlamıyorum elime yüzüme bulaşır diye korkuyorum. Tek bildiğim baya bir süre nakit biriktirip sonra altın almak. Bu defa onu da beceremedim. Gerçekten kendimi salak gibi hissediyorum. Birikim olsun diye ekstra olan çoğu şeyden vazgeçiyorum para biriktiriyorum ama sonra onu değerlendiremiyorum. Adam akıllı yatırım yapsaydım şimdi araba almış olurdum ev kredisine falan girerdim. Bugün altın uçuyor. Gerçekten bu aptallığıma ne yapmalıyım

Maaşınızı aldığınız gibi gram veya çeyrek altın alın koyun kenara dursun insanlar böyle böyle biriktiryor, bende öyle yapıyorum her ay ne alabilirsem gram alamazsam yarın gram var ondan alıyorum birikiyor sonra gittim kendime 2 tane ajda aldım koluma taktım, sizde evde durmasın altın korkuyorum diyorsanız ajda bilezikler moda zaten alın takın kolunuza, altın arttı diye almamazlık yapmayın ben bugün çeyrek altın aldım 10700e 🫣 yine artacak altın her zaman yükseliş gösteriyor sizde iş çıkışı kuyumcuya bi uğrayın bence

Alabileceğim dönem dört bin beş yüz civarıydı şimdi altı bini geçti. Zarar değil ama kar yok olmuş olmuyor mu? Bir de faizsiz kredi ile altın almak bana mantıklı geldi faizsiz kredi çekip altın hesabıma yatırsam sizce altı ay sonra ki kar beni tatmin eder mi
Siz kâr ne kadar olur tatmin eder mi diye düşünmeyin ne kadar kâr edeceğinizi bilemezsiniz. Paramı enflasyona karşı korumalıyım diye düşünerek altın alın.

Back
X