ben gidiyorum gitme veya git diyen var mı?

Kelebekalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
105
0
46
Hatay
çok sevdiğime....

Zaman bize gitgide daa çok üzülecegiiz şeyler yaşataya devam ediyor. bu nedenle birbirimize tahammülümüzde yavaş yavaş azalıyor. birbrimisi kıracak incitecek cümleleri söylemekten cekinmez olduk senin bana benim sana vaat ettiğimiz evlilik gitgide yok oluyor. sorunlarımıza dur demeye cözümlere dogru gitmeye başlamalıyız ''tükenmeden.'' artık birşeyleri görmezden gelerek yok sayarak mutlu bir sona varamayız. nemde sende güzümüzü umutlarımızı yitiriyoruz. bu olumsuzlukları bitirmek için en azından azaltmak için kalıcı çözümler bulmalıyız.
Her gun önüme cıkan sorunlardan dolayı kendime cıakr bı yol bulamıyor kafamı toplayamıyorum. senden ve buralardan uzaklaşmak bize saglıklı düşünmek için kalıcı çözümler bulmak için faydalı olacagını düşünüyorum. bu kararımı yıkıcı değil yapıcı olması adına aldıgımı bilmeni ve kötü düşüncelere kapılmanı istemiyorum. Bu mektumu yazdım çünkü oturup konuştugumuz hep ayrı şeyler düşünüyor farklı şeyler anlıyor birbirimizi üzüyoruz. buda beni kahrediyor. seninle karşı karşıya kalmak değil yan yana olmak istiyorum. bunu en az benim kadar seninde istediğine eminim.
Ben anladım ki önemli olan sadece bir evde yaşamak değil yanyana yemek yemek, yanyana yatıp uyumak değilmiş kalplerimizin bir ve yanyana olmasıymış Ben küs olsakta yatakta birbirimizin isteklerine sırt dönmeyelim demiştim bu davranışın yatarken uyurkende kalplerimizin huzur ve mutlu olacagını düşünmüştüm.Ama şöyle bakıyorumda evet faydası olmadı değil ama ben ilk gecemizden beri hep kalbim huzursuz mutsuz ve yanlız uyumuşum.
Ben gidiyorum bu defa anlamanı beklemiyorum anlamaya calışmanı istiyorum. engel olma lütfen. evde ihtiyacın olan herşeyi yerlerinde bulabilirsin bu ayrı kalacagımız olan süreç içerisinde en azından başlarda çok önemli olmadıkca konuşmak istemiyorum. Ve bizi tanıyan bir allahın kulunada durumumuzun yansımasını istemiyorum. Kendine dikkat et evi dagıtma :) dellendirme ben eve geldiğimde, diyetini ihmal etme, sigarayı 2 3 taneden fazla içme ( o da balkonda:) ''seni seviyorum asla unutma benide merak etme
hoşcakal allahın gıcıgı :)

evliliğim 1 yılını doldurmak üzere çok bunaldım biraz ayrı kalmanın faydalı olacgını düşünüyorum sizce bu mektubu okuduktan sonra git veya gitme diyen varmı fikrinize ihtiyacım var.

sorunlarınızın ne olduğunu bilmiyorum. ayrı kalmak yerine imkanlarınız oldukça tatile gittseniz. ya da havalar çok güzelll eşininzle beraber gidip gezinn stress atmış olursunuz :) evliliğin ilk yıllarındasınız. sorunlar ayrı kalarak çözülür mü bilemem canım :S sadece birbirinizi özlerseniz. mektubunuz gayette güzel olmuşş ama sonuçta eşiniz o sizin. git ya da gitmemekle ilgili bi düşünceyi sizin bilmeniz lazım. eğer eşinizde biraz yalnız kalmak istiyorsa git der ya da gurur yaparak git der. bilemedim canım şimdi. ama ayrı kalarak sorunları çözemezsiniz. yinede herşeyin hayırlısıııı

Canim cok guzel yazmissin...duygulanmadim diyemem. Git ve ya gitme kimse diyemez, o senin alican karar, sorunluk. Ben gitmeklere karsiyim, evden cikan giden evdeki duzenini kaybetmeye goze aliyormus gibi geliyor bana. Ben konusup anlasmaktan yana yim. Gidip dondugunde ne degisecek sence? Cocugunuz var mi?

Sadece mektubunu okumakla git ya da gitme diyemeyiz canım.

U marım herşey gönlünce olur...

çok sevdiğime....

Zaman bize gitgide daa çok üzülecegiiz şeyler yaşataya devam ediyor. bu nedenle birbirimize tahammülümüzde yavaş yavaş azalıyor. birbrimisi kıracak incitecek cümleleri söylemekten cekinmez olduk senin bana benim sana vaat ettiğimiz evlilik gitgide yok oluyor. sorunlarımıza dur demeye cözümlere dogru gitmeye başlamalıyız ''tükenmeden.'' artık birşeyleri görmezden gelerek yok sayarak mutlu bir sona varamayız. nemde sende güzümüzü umutlarımızı yitiriyoruz. bu olumsuzlukları bitirmek için en azından azaltmak için kalıcı çözümler bulmalıyız.
Her gun önüme cıkan sorunlardan dolayı kendime cıakr bı yol bulamıyor kafamı toplayamıyorum. senden ve buralardan uzaklaşmak bize saglıklı düşünmek için kalıcı çözümler bulmak için faydalı olacagını düşünüyorum. bu kararımı yıkıcı değil yapıcı olması adına aldıgımı bilmeni ve kötü düşüncelere kapılmanı istemiyorum. Bu mektumu yazdım çünkü oturup konuştugumuz hep ayrı şeyler düşünüyor farklı şeyler anlıyor birbirimizi üzüyoruz. buda beni kahrediyor. seninle karşı karşıya kalmak değil yan yana olmak istiyorum. bunu en az benim kadar seninde istediğine eminim.
Ben anladım ki önemli olan sadece bir evde yaşamak değil yanyana yemek yemek, yanyana yatıp uyumak değilmiş kalplerimizin bir ve yanyana olmasıymış Ben küs olsakta yatakta birbirimizin isteklerine sırt dönmeyelim demiştim bu davranışın yatarken uyurkende kalplerimizin huzur ve mutlu olacagını düşünmüştüm.Ama şöyle bakıyorumda evet faydası olmadı değil ama ben ilk gecemizden beri hep kalbim huzursuz mutsuz ve yanlız uyumuşum.
Ben gidiyorum bu defa anlamanı beklemiyorum anlamaya calışmanı istiyorum. engel olma lütfen. evde ihtiyacın olan herşeyi yerlerinde bulabilirsin bu ayrı kalacagımız olan süreç içerisinde en azından başlarda çok önemli olmadıkca konuşmak istemiyorum. Ve bizi tanıyan bir allahın kulunada durumumuzun yansımasını istemiyorum. Kendine dikkat et evi dagıtma :) dellendirme ben eve geldiğimde, diyetini ihmal etme, sigarayı 2 3 taneden fazla içme ( o da balkonda:) ''seni seviyorum asla unutma benide merak etme

evliliğim 1 yılını doldurmak üzere çok bunaldım biraz ayrı kalmanın faydalı olacgını düşünüyorum sizce bu mektubu okuduktan sonra git veya gitme diyen varmı fikrinize ihtiyacım var.

ben sana süreci yazayım da kararı kendin ver:

mektubu eşin okuyacak
keyfin bilir gidersen git diyecek
sen gideceksin
seni arayıp soran olmayacak
ilk günler sabretsen de
sonraki günler "bu adam beni hiç sevmiyormuş"lar başlayacak
dayanamayıp arayacaksın
eşin "sen bunu böyle istedin, yapacak bişe yok" diyecek
tıpış tıpış eve döneceksin kendi kendine
eşin sana tripli davranacak evi terk ettiğin için
alttan alacaksın kendini affettireceksin
herşey eskisinden daha kötü olacak
eşin sana eskisinden de az saygı duyacak

bu riske girmek istemiyosan güzel kardeşim,
eşine aileni özlediğini söyle
git 1 hafta annenlerde kal (annenlerle ayrı şehirlerdesiniz nasılsa)
sen eşini özlersin
eşin seni özler
döndüğünde güzel güzel yaşarsınız

karar senin..

bence çok önemli bişey olmadıkca bir bayan evini terk etmemeli bir kavga veya benzeri olumsuzluklar oldugunda benim yerim evim senin eger istersen kapının dış eşiği .... oldugunu göstermeli ben terk etmiyorum sadece biraz kafa dinlemek çünkü yazdımda inanın artık birbirimize catıyor üzüyoruz hiç anlaşamaz konuşamaz birbirimizi tersler olduk biz böyle değildik konuşup anlaşamıyoruz bayaaa uzun zamandır ... belki özlem belki yanlızlık düzeltir umudundayım.
çozugum yok

çok sevdiğime....

Sizi bu noktaya getiren ne oldu? Evliliğin ilk bir yılı en kritik dönemleridir; bence ne olursa olsun evini terk etmemelisi..

bence çok önemli bişey olmadıkca bir bayan evini terk etmemeli bir kavga veya benzeri olumsuzluklar oldugunda benim yerim evim senin eger istersen kapının dış eşiği .... oldugunu göstermeli ben terk etmiyorum sadece biraz kafa dinlemek çünkü yazdımda inanın artık birbirimize catıyor üzüyoruz hiç anlaşamaz konuşamaz birbirimizi tersler olduk biz böyle değildik konuşup anlaşamıyoruz bayaaa uzun zamandır ... belki özlem belki yanlızlık düzeltir umudundayım.
çozugum yok

arkadaşım sen bu mektubu eşine verdiğinde eşin öyle hayal etmeyecek
kendince yumuşatmışsın cümleleri ama
erkek milleti düz bakış açısına sahiptir
bu mektubun bir erkekte uyandıracağı tek mesaj vardır: ben evi terk ediyorum..

gerisi senin hayal dünyanda kalır..

Son düzenleme:

mektubu eşin okuyacak
sen gideceksin
ilk günler sabretsen de
dayanamayıp arayacaksın

sen eşini özlersin
eşin seni özler

karar senin..

bncede aynen arkdsın yazdıgı gibi olcak annenlere gidip biraz tatil yabmak en dogrusu ewi terkedip sonra tekrar geri dönenlerdenim :) hiç tawsiye etmiyorum hiçkmseye daa 1 yıllık ewlisin ewliligin en zor zamanları bence atlatılır herkesde olan seler merak etme düzelir böle kötü bi durumda yalnıs kararlar cok werebilioruz ynede karar senn

mektubu eşin okuyacak
sen gideceksin
ilk günler sabretsen de
dayanamayıp arayacaksın

sen eşini özlersin
eşin seni özler

karar senin..

çok güzel anlatmışsın eşim böyle ilgisiz davranamaz dicem tanıdıgım kadarıyla çok ykılır biliyorum oda bunlara sebep oldugu için .... ama yinede beklemediğim okadar şey yaşadım ki tahmin edemiyorum haklı olabilirsin....

mart ayında aynen senin gibi düşündüm ve ailemin yanına ist. gitmek istediğimi ima ettim (hataydayım) ama öle bişeyler oldugu maddi imkansızllar oldu mayız ayına kaldı ailemin yanına gitmek ama ben bekleyecek durumda değilim hergun abartısız birbirimizi krıyoruz ...

gercekten gitmen gerekiyorsa
senin icin dogru olan buysa git
fakat o gulerek yazdigin "allahin gicigi, evi dagitma, diyete devam.." bunlar ciddiyeti gercekten bozuyor
"ev sana emanet sagligina dikkat et" yazman daha iyi bence..

hmm amac kafayi toparlamaksa bunu esinin yuzune soylemen daha iyi diyede dusunuyorum
karar senin

çozugum yok

Belki o da yorulmustur, belki o da kafa dinlemek istiyordur , evden cikip gidiyor mu ben kafami dinlemek istiyorum diyerek? Her ne olursa olsun evinden cikmiyor, geceleri seni yalniz birakmiyor. Cocuk var mi sormustum ama cevap vermemisin...

çok güzel anlatmışsın eşim böyle ilgisiz davranamaz dicem tanıdıgım kadarıyla çok ykılır biliyorum oda bunlara sebep oldugu için .... ama yinede beklemediğim okadar şey yaşadım ki tahmin edemiyorum haklı olabilirsin....

mart ayında aynen senin gibi düşündüm ve ailemin yanına ist. gitmek istediğimi ima ettim (hataydayım) ama öle bişeyler oldugu maddi imkansızllar oldu mayız ayına kaldı ailemin yanına gitmek ama ben bekleyecek durumda değilim hergun abartısız birbirimizi krıyoruz ...

sen git, gitme demiyorum ki
mektup yazma
ailemi çok özledim
çok da bunaldım
gidip biraz kendimi toparlamam lazım
deyip git

bir önceki mesajımda yazdım, yine yazayım
sen ne kadar cümleleri yumuşatsan da bu mektuptan bir erkeğin alacağı tek mesaj "evi terk ediyorum" dur ve türk erkeği genelde reste rest çeker..

yine de hayat senin, karar senin..

Sizi bu noktaya getiren ne oldu? Evliliğin ilk bir yılı en kritik dönemleridir; bence ne olursa olsun evini terk etmemelisi..

eşim artık değişmeye başladı( değişimler ve anlaşmazlıklar olacak elbette ilk yıllarda burda okudugum kadarıylada ama benim eşim umursamaz haller içnde seven biri için kaldırılamayacak bişey bu)
'' işine gelirse böyle yoksa yok''
''yürü git be senle bunumu tartışıcam diyip sırtını dönüm yatmalar''
düşüncesizce davranışlar...konuşmalar....

Ben bu mektubun sadece kafa dinlemek için yazıldığını
düşünmüyorum bas bayağı veda terketme mektubu
karar sizin tabiki ama iyi düşünün
eğer niyetiniz sadece kafa dinlemek ise bunu mektup yazmak yerine
açık açık söyleyin o zaman niyetiniz daha net belli olur
tabi bu benim fikrim daha çok yeni evlisiniz mutlaka yaşanacak böyle çatışmalar
rabbim hakkınızda hayırlısını eylesin

gercekten gitmen gerekiyorsa
senin icin dogru olan buysa git
fakat o gulerek yazdigin "allahin gicigi, evi dagitma, diyete devam.." bunlar ciddiyeti gercekten bozuyor
"ev sana emanet sagligina dikkat et" yazman daha iyi bence..

hmm amac kafayi toparlamaksa bunu esinin yuzune soylemen daha iyi diyede dusunuyorum
karar senin

haklısın ama eger çokta ciddi durursam geri dönmeyecegim diye ve gercekten terk etme olayı gibi algılar başka boyutlara gider biraz yumuşatmak istedim ....

yinede dogru değil diyosan....

canım yüz yüze konuşabilsek keşke kaleme kagıda ihtiyacım olmasaydı.

eşim artık değişmeye başladı( değişimler ve anlaşmazlıklar olacak elbette ilk yıllarda burda okudugum kadarıylada ama benim eşim umursamaz haller içnde seven biri için kaldırılamayacak bişey bu)
'' işine gelirse böyle yoksa yok''
''yürü git be senle bunumu tartışıcam diyip sırtını dönüm yatmalar''
düşüncesizce davranışlar...konuşmalar....

aynı sey benmde ilk ewlendigim zamanlar oldu.o her erkegn genelnde wardır muhakkak işine gelirse böyle yoksa yok.sen sadece sabret bence gidip geri gelmek bişileri deiştirmiyor.öyle olacagını sanıorsun ama olmuyor.yasadıgım kötü tecrübe itibariyle söyluorum gercekten ewliligin ilk zamanları tahammülü zorlayan cok sey oluyor seni anlayabiliyorum ama bence bekle sabret

Ben bu mektubun sadece kafa dinlemek için yazıldığını
düşünmüyorum bas bayağı veda terketme mektubu
karar sizin tabiki ama iyi düşünün
eğer niyetiniz sadece kafa dinlemek ise bunu mektup yazmak yerine
açık açık söyleyin o zaman niyetiniz daha net belli olur
tabi bu benim fikrim daha çok yeni evlisiniz mutlaka yaşanacak böyle çatışmalar
rabbim hakkınızda hayırlısını eylesin

sadece kafa dinlemek.... ben eşimide evliliğimide allahım nasip etmesin o günleri göstermesinde bedensel ve ruhsal bir ölüm olmadan bırakmam

Asude_bahar a katılıyorum, eşin bu mektupdan evi terkettiğin anlamını çıkarıp restine rest çekebilir. İlla bir şey söylemen gerekiyorsa, bir müddet ayrı kalalım kendimizi dinleyelim, ikimizde bunaldık vs. türü bir şey söylersin. Ona anlatmadan içindekileri kağıda döküp gitmen evi terkettiğin izlenimini verir.

Sadece kafa dinlemek maksadıyla gittiğini düşünmedim, mektubunu okuyup duygulanıp sana gitme demesini bekliyorsun gibi geldi bana. Yanılıyor muyum?

Son düzenleme:
Back
X