- Konu Sahibi lemurtemur
-
Çok küçük yaşta yakalandım, erken başladım düğüm atmaya. Kendimce, etrafımca helal olsundu bana da işte, çözememişim, çözdüğümü sanmışım. Bırakmıyor yakamı, en ufak bir huzursuzlukta hortluyorlar ve ben her seferinde asıl sorunumu bırakıp eski acılarımı yad ederken buluyorum kendimi. Şimdi de olduğu gibi.
Şiddet var ya evde. O yüzden kocası adam değil aslında, kendisi de artık hanım hissetmiyor. Ama işte boşanmayacağım, dışarıya karşı yine oynarız evcilik oyununuz, beni hanım seni adam bilirler diyor.Artemissisipi çevirisinden sonra anladım ama “Beni hanım, seni Adam bilsinler” kısmını çözemedim. Hanım ve Adam olmakta neden yetersiz kaldınız? Karı-koca mı olamadık demek istediniz?
keşke lirik şiir yerine nesir yazsaydınız biz de konuya daha vakıf olabilseydik.
Ek gelir kapısı güzel güzeeeel.
Şiddet var ya evde. O yüzden kocası adam değil aslında, kendisi de artık hanım hissetmiyor. Ama işte boşanmayacağım, dışarıya karşı yine oynarız evcilik oyununuz, beni hanım seni adam bilirler diyor.
Eşine de hakaret etmeye çalışıyor şiirle, içini soğutmak için güya.
Konu bana sinir yapıyor günden güne. Boşamam da boşamam deyip çektikleri için dert yanmamalı insan.
Yıkardım, Allah şahidim olsun. Ama "babişim" diyen küçük bir dile mahkumum. (Tecavüz dışında, yazdığınız her şey yerini buldu)
yalnız değilsiniz,Oldu, bitti..Kimse duymadı, kimse görmedi. Beni hanım, seni adam bildiler. Çocuklar duymadı, duyan bir şey anlamadı.
Yüzüme değil, kalbime dokundu ellerin. Oraya indi yumruğun, ağzımı burnumu değil, onu kapattın ellerinle. Ah o eller.. çok severdim..çok terlerdi.. hiç bırakmazdık..Ah o günler.. çok uzaktalar..
Bugünler çok yakıcı, çok acı. Hayal kırıklığı.. Tanıdık yalnızlık. Tanıdık değersizlik. Tanıdık görmemezlik. Tanıdık acımasızlık. Tanıdık konuşamamazlık. Tanıdık haksızlık.
Ben eski tanıdıklarımı sevmem. Ben ailemi de sevmem, onlar da beni sevmez. Çok yaktılar.. çok yıktılar.. Gençliğimi aldılar.. Yaşlılığıma göz dikiyorlar. Ama olmaz.Bu kez olmaz. Bu kez 2 yavrum var. Üstelik terkedebileceğim bir okulum da yok artık. Bu kez pes etmeyeceğim. Kaçmayacağım kendimden.
Varsın görme.. Varsın duyma.. Varsın dokunma..Sadece susalım. Duymasınlar, görmesinler. Beni hanım, seni adam sansınlar. Çok mutlu bilsinler, göğsümüzün şişi, burnumuzun diki inmesin. Bencilliğimiz, saygısızlığımız baki, hayal kırıklığımız daim olsun. Varlığın varlığıma armağan olsunBu da burda dursun, rezilliğimiz dillere destan olsun Başkalarının mutsuzlukları üzerine geçtiğin dalgalar, dönsün şimdi bize kapak olsun. Aslanım, yiğidim sana helal olsun
iş sadece sizde bitiyor. kedim bile istemedigi zaman sırtını okşatmıyor. bu kadınlar neden böyle kırılmaya dökülmeye bu kadar müsaitHangi kırık hangi döküğümü toparlayacaklar bilmem ki. İş nerede bitiyor biliyor musunuz? Önce ailenizde, sonra kendinizde. Kökünüz sıkıca bağlıysa toprağa tamamdır işte. Temel sağlamdır.
Yok ironi yapıyor işte. Adamın kavga esnasında mantıklı, kurallı cümle kurabildigini sanmıyorum çünkü kavga da değil bu, adam baya dayak atıyor öyle bir tokalık bir kavga değil bu. Bir tokattan ne olur demek istemiyorum tabi burada ama her ne yapıyorsa kadın bağırmasın, sesi duyulmasın diye ağzını kapatıyor.Ben de adam esine ben hanim oldum sen adam diyo falan sandim kavga sirasinda
Ben konuya yeni aydim.Yok ironi yapıyor işte. Adamın kavga esnasında mantıklı, kurallı cümle kurabildigini sanmıyorum çünkü kavga da değil bu, adam baya dayak atıyor öyle bir tokalık bir kavga değil bu. Bir tokattan ne olur demek istemiyorum tabi burada ama her ne yapıyorsa kadın bağırmasın, sesi duyulmasın diye ağzını kapatıyor.
Abla nesin sen sherlock muYazar burada diyor ki ailemle problemlerim vardı. Eşim çıktı karşıma. Çok sevdim, o da beni. Evlendik. Dillere destan evliligimiz vardi. Mutluyduk.
Eşim sürekli mutsuz olan insanların mutsuzluklariyla dalga geçerdi. Gülme komşuna gelir başına oldu ve o mutsuzluk bizi de buldu.
Kapalı kapılar ardında dayak yedim. Kan kustum kızılcık şerbeti içtim dedim. Bir zamanlar saçlarımı okşayan eller ağzımı yüzümü dağıttı, ağzımı yüzümü kapattı (Allah affetsin tecavüz de olabilir).
Ama ben vazgeçmem yıkmam bu evliliği.
Edebiyat sever.Abla nesin sen sherlock mu
Anlamıyorum gerçekten hiç anlamayacağım da. Sanıyor ki boşansa gidebileceği tek yer ailesinin evi. Orada da çocukluğu ve gençliği mahvedilmis ve yasliligimi da mahvetmelerine izin vermeyeceğim diyor. Ama farkında değil ki o adamın yanında kalarak kendisi mahvediyor yasliligini. Bir de daha çok genç üstelik.Ben konuya yeni aydim.
Kadin hasta ozaman.
Tedavi olmasi lazim.
Cocuklar icin bile olsa gidecek yerin bile olmasa sana dayak atip sonra afedersin koynuna alan yuzune bakan yaratikla ayni evde soluk almak aptalliktir net.
Yok babişim diyormus cocuk falan, o cocuk buyuyunce ona yaptiklarini gorunce nefret edecek babişinden ama??
Bu daha buyuk bir tramva degil de nedir?
Nefret ediyorum su tarz insanlardan ya, cocuklari bahane edip her turlu rezilligi cekerler .
Gerekirse sokakta kal devlete sigin ama bu adami cekme!!
Burayı defter gibi kullanip roman yazan bir abla vardi. Yayinevlerinden teklif almıştı.Onu hatirladım.
Bende öyle sanmıştımBen de adam esine ben hanim oldum sen adam diyo falan sandim kavga sirasinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?