Ben iftira mı attımmm evimiden paramı kim çalmış olabilir

shadow00

RHY
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
54
0
86
44
İstanbul
Selam arkadaşlar benim günüm vardı günde de 10 kişi ve akrabalarımızda halalar büyük aneler ve akrabalar vardı günde akraba günü param toplandı görümcem almış küçük bi sandığım var onun içine saklamış bende ardında gittim sandığın içinde kağıtların arasına sıkıştırdım cüdanımın içinede başka bi parakoyup tülbentlerimin en altına koymuş gün paramdan 150 cantamdanda 10 tl çalınmış ve gece gündede baska bir kişinin cantasından 25tl makyaj malz ve küpeleri alınmış ben bunu param çalınınca duydum ve herkes direk bir kişinin eskiden beri hırsızlık yaptığını bu yada kardeşi olabileceğini dile getirdiler daha öncede görümcemin yüzüğü falan çalınmıştı ogünde okişi vardı ve görümcem kesinlikle o demişti sorada görümcemin kına gecesi bişiler kayboldu o gecede onun oodada olduğu sölendi bu geçen günde kiolaydada onlardan şüphelenildi ve benim olayımda direk o ve kız kardeşi denilince bende çok öfkeliydim ve direk o insanı aradım suçladım diğerinide suçladım ama öbürü kadar değil bir tanesi benş aradı almadığını ve hakkını helal etmiceni söledi evimize geldi kendini yerden yere vurdu parçaladı diğeride hiç aramadı gelmedi bizden şüpheleniyosa parasını biriktirir ay başına veririm demiş başkalarına başka yapabilecek kisede yok çünki odama diğerlerinde çok girip uzun süre duran hiç kimse olmadı kişilerden biri benim kardeşim zaten ama ben vebal altında kaldım eğer almadılarsa ben napıcam aillelr bu olay sebebine birbirini red etti ben napıcam vijdanım cok kötü bana yardım edin lütfen

zannın büyüğüde küçüğüde haramdır....bence emin olmadığınız bi konuda birini suçlamakla kul hakkına girmişsiniz....
kaldı ki elinizde ne bi delil var nede bir belirti...hiç bir iz bulunmayan bi konuda bu kadar kolay suçlayabilmeniz çok üzücü...
üstelik eminmiş gibi telefon edip söylemişsiniz....gerçekten ben olsam affetmem sizi kusura bakmayın....çünkü öyle böyle değil resmen hırsızlıkla suçlamışsınız...
şuana kadar olan olmuş ama bundan sonrası için yapacağınız tek şey, bi şekilde o kişiden helallik almak....ben hata ettim bi anlık öfkeyle oldu deyip haklarını helal etmelerini istemelisiniz...
hem iftira hemde suçlamaya girer bu durum....
kaybolan paranızı başınızın gözünüzün sadakası olarak değerlendirip, o şahıslardan da özür dilemeli helallik istemelisiniz..
karar szin tabi...

zannın büyüğüde küçüğüde haramdır....bence emin olmadığınız bi konuda birini suçlamakla kul hakkına girmişsiniz....
Kaldı ki elinizde ne bi delil var nede bir belirti...hiç bir iz bulunmayan bi konuda bu kadar kolay suçlayabilmeniz çok üzücü...
üstelik eminmiş gibi telefon edip söylemişsiniz....gerçekten ben olsam affetmem sizi kusura bakmayın....çünkü öyle böyle değil resmen hırsızlıkla suçlamışsınız...
şuana kadar olan olmuş ama bundan sonrası için yapacağınız tek şey, bi şekilde o kişiden helallik almak....ben hata ettim bi anlık öfkeyle oldu deyip haklarını helal etmelerini istemelisiniz...
Hem iftira hemde suçlamaya girer bu durum....
Kaybolan paranızı başınızın gözünüzün sadakası olarak değerlendirip, o şahıslardan da özür dilemeli helallik istemelisiniz..
Karar szin tabi...

cok haklısın çok utanıyorum yaaaaa

ALLAH bilir canım kimin aldıgını keşke bi anlık sinirle aramasaydın...emin degilsin gözünlede görmedin... bizim bi arkadaşımızıda hırsız diyolar hatta kaynanama demiş birisi benim altınımı çaldı diye hatta yemin bile etmiş, kaynanam bize dedi, eşimde bana inanıyomusun dediginde hayır inanmıyorum dedim çünkü elimde kanıt yok günah alamam dedim... amaaaaaaaaaaaa bu söylenenleride bi tarafa yazdım.. tedbirimide alıyorum yatak odamın kapısı onlar gelince kapatıyorum, bozuldugunuda gördüm.. bence ara ve özür dile onlar aldılarsa bile başının gözünün sadakası olsun.. eşyalrıda ortada falan bırakma.. ALLAH YARDIMCIN OLSUN..

Allah yardımcın olsun canım

Son düzenleme:
allah bilir canım kimin aldıgını keşke bi anlık sinirle aramasaydın...emin degilsin gözünlede görmedin... Bizim bi arkadaşımızıda hırsız diyolar hatta kaynanama demiş birisi benim altınımı çaldı diye hatta yemin bile etmiş, kaynanam bize dedi, eşimde bana inanıyomusun dediginde hayır inanmıyorum dedim çünkü elimde kanıt yok günah alamam dedim... Amaaaaaaaaaaaa bu söylenenleride bi tarafa yazdım.. Tedbirimide alıyorum yatak odamın kapısı onlar gelince kapatıyorum, bozuldugunuda gördüm.. Bence ara ve özür dile onlar aldılarsa bile başının gözünün sadakası olsun.. Eşyalrıda ortada falan bırakma.. Allah yardımcın olsun..

amin canım da oanki pozisyonda hiç bişi düşünmedim bu derece sonuclar doğuracanı bilsem ararmıydım allahım ben naptımmmm

Emin olmadığınız şeyde suçlamanız doğru değildir ki aksi durumda kul hakkına girmiş olursunuz.
Bir anlık nefisle yapmış olduğunuz şeyler diye düşünüyorum. Tövbe ediniz. Allah çok bağışlayandır.

delil yok ispat yok bencede helallik istemelisin..biride sana böyle hırsız ithamında bulunsa ne yaparsın?? 160 tl için yakınını kardeşini hırsız sıfatını yaklıştırman bile ayıp..özrünü dile aldıysalarda Allaha havale et canım :34:

sendeki de ne cesaret elinde delil yok
benim ablamın gününde kiracı gelip 500 tl kirasını ödedi ablama .
çakalın biri bunu görüp parayı almış çekmeceden
uzun hikaye biz bu kişiniin aldığını öğrendik ama gidipte demedik sen paramızı çaldın diye kanıt yok çünkü
aslında kocasına söyleseydik kocası inanırdı bize çünkü kendi anlattı akrabalarım bize iftira attı diye kocasıda onu boşucakmışta boşamamış
işte bizim yüzümüzden evliliği bozulmasın die tey allahım ya

amin canım da oanki pozisyonda hiç bişi düşünmedim bu derece sonuclar doğuracanı bilsem ararmıydım allahım ben naptımmmm

işte bi anlık sinirle neler yapabiliyoruz canım aradınmı canım ne yaptın merak ettim??

O an etrafınızdakilerin dolduruşuna gelip suçlamışsınız insanları. Belki onlar aldı ya da almadı bilemezsiniz. Çok kötü bi durum sizin içinde karşınızdaki içinde :50: Umarım en yakın zamanda çözüme kavuşur

Emin olmadan konuşulmaz demiş pek çok kişi. Ama ben öyle demeyeceğim. Evet kul hakkı, eğer o yapmadıysa iftiraya girer vs ama tüm deliller o kişiyi gösteriyorsa susup oturulmaz bence. Benzeri olay başıma geldi. Bir düğüne gitmiştik, telefonum gözümün önünde masadaydı. Sonra biri oynamaya diye birden kaldırınca beni, ben unuttum öyle telefonu masanın üzerinde. Ama zaten aynı masada hemen yanımda annem oturuyordu-ki masadaki diğer herkes de tanıdık eş-dosttu. Neyse sonra geldim bir baktım masada telefonum yok, annem aldı sandım sordum onun da haberi yok. Bir pişmanlık aldı tabi bırakmasaydım da, anneme verseydim de derken annem dediki sen gittikten sonra X hanımın yardımcısı geldi masaya hepimizle ikişer kelime konuştu gitti ondan başka da kimse oturmadı. O yardımcı kadının önceden de vukuatı varmış, bu arada bir temizliğe gittiği X hanımın saati kaybolmuş onun gittiği bir gün. Oradan artık şüphelendik ve ona bakmaya başladım ki, kadın panik tavırlardaydı. Gittim garsonlara-şeflerine söyledim telefonum kayıp diye. Onlarda tüm masa altlarına baktılar misafirlere çaktırmadan-o sırada bu kadının gözü hep bizdeydi. Emin olduk hareketlerinden ve annem gitti konuştu. Senden şüphelendik, eğer sen aldıysan helal etmiyoruz. Haram mal çıkar bir yerden diye.. Kadın tabii inkar etti, üste çıkmaya çalıştı. Benim telefon da ortaya çıkmadan düğün bitti. Sonra ertesi gün öğlen düğünün yapıldığı otelden aradılar-numaramızı bırakmıştık bulunursa aramaları için. Telefonunuz bulundu-masa altına düşmüş dediler. Hemen duyan gördünüzmü kadının günahını aldınız dedi ama telefonu almaya gittiğimde ilk sorduğum "hangi masanın altından çıktığıydı". Tabii ki cevap o kadının oturduğu masa... Ben o kadının oturduğu masaya hiç gitmedim hatta yanından bile geçmedim. Hatta masalar arasında nereden baksan 5metre vardı. Nasıl olduysa oraya düşmüş!!!! Kısacası birşeyden emin olacak kadar şüpheleniyorsan hakkını da aramak lazım. O eve gelip kendini yerden yerlere atması da üste çıkmak-sana vicdan yaptırmak ve "acaba yanlış mı yaptım" diye düşündürtüp konudan vazgeçirmek içindir belki bilemezsin.

Son düzenleme:
akraba günü bi de cok kötü alanı allaha havale etmek lazım..
yıllar önce ben bekarken eve temizlikçimiz gelmişti anneannem ve dayımın karısı yani yengem de vardı ..evde de bayağı bir para vardı..babam geldi annemden para istedi yatak odasına gittiler annem sakladıgı yerden verdi kapıyı kapatmamışlar ama..neyse canım anneannem de bizde kalıyordu ayaklarından rahatsızdı yatması gerekiyordu bi süre..sonra 1 hafta kadar geçince de paranın nerdeyse yarısının çalınmış oldugunu gördük şok olduk tabi o para 1 yıllık kiramızdı peşin verecektik tabi..neyse temizlikçi kadın bize ayda bir düzenli gelirdi annem o yapmaz dedi 1 kuruş bulsa getirir dedi..yengem annem parayı verirken tuvalete giriyormuş ve göz göze gelmişler paranın yerini görmüş anneme göre..
sonra anneannem dayımlara gitti bu sefer kalmaya..dayımın maaşı azdı maddi sıkıntıları vardı ailecek yardım ederdik sonra yengem 3 günde bir flan çarşıya gidip eli kolu pasta tatlıyla dönüyormuş çocuklarına giysiler falan babama uğradım d apara verdi diyormuş anneannem anlamış durumu malum paralar dolardı bozdurmaya gidiyor hanımefendi..
neyse bu ailede hiç dile getirilmedi dayıma asla söylemedik bunu yuvaları yıkılmasın diye...yuvaları yıkıldı ama bizden değil allahtan oldu..yengemin kızı da birkaç şeyimi çaldı giysi mkyaj malzemesi gibi genetik sanırım artık pek eve almıyorum bir sey de demiyorum kimseye bildiğim halde..yani bırak allahtan korksunlar harama el uzatan iflah olmuyor..

Bence de biraz dolduruşa gelip fevri davranmışsın.
Yalnız şu da var ki kimse ben çaldım,ben hırsızım demez.
Fakat en azından,sen aldın biliyorum demek yerine,parayı gördün mü gibi bir soruyla arayabilirdin.
Direkt suçlamış olmazdın ama yine de şüphelendiğini belli etmiş olurdun.

Back
X