Ay kıyamam, ilk defamı ders anlatıcan şimdi.:teselli:
Öğretmen değilim ama öğretmen eşiyim, kardeşim ve eşi de öğretmen aynı zamanda.
Orta sert ol yeter sanıyorum. yani aman öğrenciyel arkadaş gibi olayım, sert olmayayım dersen, öğrenciler bunun ayarını yapamaz, tınlamazlar seni. Azıcık otoriter ama aynı zamandada yumuşak onlara ayar verebiliecek bir yapıda olman lazım.
Ay ne dediğimi bende bilmiyorum. kafamçokkarıştı
merhaba, ben üniversitede öğretim görevlisiyim. ilk gün zorlanabilirsiniz ama çok keyif alacaksınız. heyecanlanmak normal, hiç paniğe kapılmayın. önemli olan "bilgi" sahibi olduğunuzu öğrencilere hissettirmek ve ne olursa olsun kontrolü kaybetmemek. öğrenciler sizi deneyecektir, "çabuk kızıyor mu, bilmediği bir şey sorunca panik yapıyor mu, telaşlı mı" vs. gibi. hep kontrolün sizde olduğunu hissettirin ve yapıcı olun. bir öğrenci ukalalık yapsa bile sevecen davranın ve onların öğrenci sizin hoca olduğunuzu hissettirin, asla birebir tartışmaya girmeyin ve sinirlenmeyin.
çok sert olmaya gerek yok, espri de yapın, hayattan örnekler verin. fakat espri bittikten sonra siz ders anlatırken konuşulmayacağını belirtin. yani her şey yerinde ve dozunda olsun.
öğrenciler sizin alanınıza hakim olduğunuzu görünce size saygı duyacaklardır. konu anlatırken oturmayın. ille de bağırmaya gerek yok, tahtayı kullanın, not almalarına imkan verin.
yaşınız genç, onlar sizi model alacaklar, çok keyifli vakit geçireceksiniz, merak etmeyin. orada onlar için bulunduğunuzu hissettirin. unutmayın, sınıfa girip kapınızı kapatınca artık siz o sınıfın hakimisiniz. kendinize güvenin. başarılar,kolay gelsin :)
Hayırlı olsun canım, tebrik ederim..
Davranış geliştirmek deneyimleye deneyimleye olur galiba.. Şöyle yapıcam böyle yapıcam deriz de sırası geldiğinde yapamayız ya, deneyimsizlikten bence
değiştirmek istediğimiz davranışı canlı canlı ne kadar sık yaşayıp,tekrarlarsak kendiliğinden yerleşir bence, daha da kalıcı olur diye düşünüyorum..
Kendini gözlemleyip burda bunu yaptım, birdahakine şöyle yapmak istiyorum deyip -istemediğin davranışın farkına varmak-
birdahaki durumda istediğin davranışı yapmak.. Mücade ile refleks haline gelmiş davranışlarımızı değiştirmek,geliştirmek.
canım benim benimde bu sene ilk görevim bende aynı senin gibi heycanlıydım yaşım küçük ya beni dinlemezlerse diye,ama inan bu işin yaşla falan hiç alakası yok,adımlarını sağlam bas bak bizim müdür bana öyle demişti,10 yıllık öğretmen gibi gir sınıfa,onlara hiç belli etme heycanını,inan herşey çok güzel olucak iyi şanslar canımolumunekankayizsmile
canım hayırlı olsun umarım iyi geçer ilk dersin...
Çok sevindim ben inan ki..opuyorumnanaktan
Pek tanışıklığımız yoktur,konu hakkında da bilgi sahibi değilim..
Sadece sevincimi ve tebriklerimi iletmek istedim..zemuszemus
Çok çok başarılı olmanı dilerim..
canım direk derse mi girmeye başladın?
aslında etüt öğretmenliği yapmış olsaydın daha rahat edebilirdin
öğrenciler seni tanırdı ama olsun canım senden küçükler sonuçta
zamanla tecrübe kazanırsın,inşallah güzel geçer
Oyy canım ya, ne kadar sevimlisin :1hug:
Eminim çok iyi bir öğretmen olacaksın, bunları ilk etapta herkes düşünür.
Ben öğretmen değilim şu anda ama birkaç sene sonra olacağım, öğrencilikte öğretmenlik de yaptım ve ailemin çoğu öğretmendir.
Babam ve nerdeyse bütün kardeşler, yani öğretmeyi seven bir aileyiz kaydirigubbakcemile3
Sana tavsiyem öğrenciye karşı yumuşak olma, laubali olmalarına izin verme,
Baştan çok yumuşak görünürsen sonradan bağırsan çağırsan da dinlemezler,
Ama baştan disiplinli görünürsen sorun olmadıkça yumuşayabilirsin.
Boy pos hiç önemli değil, sen kendine güvendikten sonra, hem stajyer öğretmenden kimse cin olmadan adam çarpmasını beklemez.
Dürüst ol, bilmediğin birşey sorarlarsa ben bunu araştırayım de.
Kolay gelsin sana, meslek hayatında başarılar a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?