hayatımdaki birçok öğretmenden nefret ettim...
biri evde karısıyla kavga ederdi,okula gelir bize belalar okurdu,birtanesi daha okula geldiğim ilk hafta sistemi bilmiyordum,verdiği testi getirmediğim için beni disipline verdi,birtanesi tamamen sivil okuldan alakasız beni arkadaşlarımla içerken gördü diye disipline verdi,birtanesi sevgilimle gördü diye verdiği kıt notları sevgilim olmasına bağlayıp ''bu tür şeylere kafa yoracağına ders çalış'' dedi,özel hayatımı etiket etmeyi kendine vazife edindi,
özellikle sözel derslerin hocalarından nefret ederdim,sayısalcıyım ve össye 2 hafta kala kendi alanlarımın dersinden o kadar açığım varken bana zorla türkçe test kitabı bitirttiler,bunun karşılığında verecekleri yüksek notları vermediler,fizik kimya biyoloji bunlarda öğretmenlere daha çok ihtiyaç duyulur,edebiyat dil anlatıma göre.edebiyat ve dilciler, sayısalcıların odasından çıkmadığımız için notlarımızı bilerek düşük verip odalarına gitmeye mecbur ediyordu,maksat okul yönetimine çok işe yaradıklarını göstermek..
amaaaa..bazıları da varki abim ablam amcam teyzem gibi oldular,çözemediğim soruyu gece arayıp hocama sorduğum bile oldu -ki bu çok hoşuna giderdi,''hocam yorgunuz'' dediğimizde ''bende 8 derse girdim bende yorgunum ama bu dersi işliycez olmaz öyle şey'' diye karşısında robot varmış gibi davranmak yerine,zaten 5 soru kalmışken bizi tatlı dille ''tamam son 5 soruyu çözün serbestsiniz'' diye kandıran,yada daha hızlı tempoda ders işleyip son dakikalarda muhabbet eden tatlı hocalarımız oldu,hepsi disiplinliydi ama aralarınla bir fark vardı,iyi hocalar çoğunlukla derse GÜLERYÜZ'le girerdi,ve ''ben oturun demeden oturmayın!'' deyip egosunu tatmin etmek için bizi 2 dk ayakta tutma saçmalıklarına girmezdi.
birde genç hocalar daha çok sevilir o yüzden avantajın var,ama sınıfına-eğitime göre(anadolu-fen-imamhatip) cıvıma olasılıkları da yüksek,fazla gevşemeyeceksin,bir anda ''evet tamam derse geçelim'' demeyi bileceksin,hiçbir zaman ne kadar disiplinli olduğunu,ileriye gidebildiğini göstermek için belirli öğrencilerini kurban etmeyeceksin,ortaya konuşacaksın
bu arada görünüme pek önem vermezler canım önemli olan senden bişeyler kapmaya hevesli olmaları,birde karşındakini birey olarak tanıman çok iyi,bazı hocalar adımı hatırlamazdı seviyemi hatırlamazdı,bir soruyu çözerken beni geride sanıp ağır ağır en kolay yoldan anlatırdı,bazısı da aldığım kiloyu bile farkederdi,koridor aralarında karşılaşınca ''bak fonksiyondan-sıfatlardan-fotosentezden açığın var bu hafta çalış!'' derdi,
özellikle dershane hocaları daha cana yakın olurdu çünkü orda okuldaki gibi katı kurallara maruz kalmazdık,böyle de bir avantajın var,
yaşadıklarımı sana fikir olsun diye anlatmak istedim,umarım hiçbir öğretmen alınmamıştır
sabırlı ve anlayışlı olman gerek çünkü dünya tatlısı dediğim öğretmenleri dayak atarken gördüm,öğrenciler bazen çok ileri gidebiliyor,öğretmeni yoldan çıkarıyor..
hem arkadaşça hemde araya biraz mesafe koyarak bunu aşacağını düşünüyorum,kolay gelsinkaydirigubbakcemile5