Ben işe başladım ama....

• Konu Sahibi Konu Sahibi dove
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayrıca sen söylemezsen önceden deneyimin olmadığını anlamaz çocuklar,ilk dersin olduğunu çaktırmamaya çalış daha rahat edersin başarılaropuyorumnanaktan

Branşım ingilizce. plansız hiç bişey yapamam sanırım. karıştırırım filan neyi ne zaman anlatacağımı. Evet söylemiycem ilk dersim diye. :lepi:
Teşekkürler hocam yerimseniben

sanki beni anlatıosun bende kısık sesliyim 21 yaşındayım ama görenler 17 sanıo müşetilerimle yüz yüze gelince çok şaşırıolar telefonda konuşurken bile sesim çok az çıkar

o yüsden tek sende yok bu dert ama bencede sert dur cnm okul işi zor iş bizde geçtik o yollardan bilirsin öğretmenleri hep ezmeye çalışır öğrenciler klava:

Son düzenleme:
canım öncelikle Allah hayırlı etsin inşaallah
ben edebiyat mezunuyum
formasyonum olduğu için şu anda öğretmenlik yapıyorum
23 yaşımda ünv.yi bitirdim
1,5 sene işsizdim
3 ay oldu işe başlayalı ve ben 20 yaş üzeri insanlara öğretmenlik yapıyorum
20 yaşında da öğrencim var 50 yaşında da
benim de senin gibi hiç tecrübem yoktu
seni çok iyi anlıyorum
derse gireceğim ilk gün kalbimin heyecandan nasıl attığını kimseye anlatamam
ben de minyon tipliyim ve yaşımı göstermiyorum ve öğrencilerim benden büyük insanlar
heyecanımı sen düşün
ilk gün ne yapacağımı bilememiştim
ama baktım yavaş yavaş olacak bu iş
şimdi sınıflara çok çok rahat giriyorum
sen ortaokul öğrencilerinin dersine gireceksin sanırım
öncelikle sınıfta otoritenin sen olduğunu onlara kavratman gerek
ama bunu tabi çok sert olarak değil onların anlayabileceği tarz ile idrak edebilmelerini sağlamalısın
ilk gün ister istemez heyecan olacak ancak 2-3 ders sonra heyecanının %70 i geçmiş olacak
Allah yardımcın olsun
inşaallah ilk dersin çok çok güzel geçer:1hug:

öncelikle hayırlı olsun.
arkadaşların da dediği gibi ilk defa derse girdiğini belli etme.
hakimiyet sende olsun.
ama "sert ol" tarzında uyarıları da çok ciddiye alma bence.
önemli olan kendin olmak.
yapı olarak sert biri değilsen zaten yapmaya çalışacağın sertlik yapay olur
ve öğrenciler bunu hemen anlarlar.
önemli olan korkulan öğretmen olmak değil, sevilen öğretmen olmaktır.
aşırı tepkiler verme, bire bir tartışmalara da girme.
başlangıçta bocalayabilirsin ama sonra alışırsın.
kolay gelsin.

haftada iki kez topluluk önüne çıkan biri olarak birkaç noktaya değinmek isterim.. bir defa konuşurken arada kendi kendine kulak vermen gerekiyor ki hızlı konuştuğunun farkına var ve yavaşla.. eğer hızlı konuşursan söylediklerin anlaşılmayacağından ilgileri kayacaktır..

konuşma yaparken mutlaka tonlamalı konuş.. sabit bir ses tonu hem takip etmeyi zorlaştırır hem de ilgi çekmez..

aynı zamanda yavaş konuştuğunda hem sana daha fazla düşünme zamanı kaldığı için hem ııı gibi anlamsız sesler çıkarmazsın hem de daha güzel cümleler kurarsın..

derse başlamadan önce sıcak bir başlangıç için o gün olan komik birşey anlatıp ilgi çekebilirisn.. olan bir olay yuyoksa uydur bence ben bazen öyle yapıyorum :) buzları ilk dakikadan kırmak önemli..

yarın için bolll şans a.s.

a.s konuşma olayımı yavaşlatıcam... yapmak zorundayım çünkü bazen kendi hızıma yetişemiyorum. anlatacağım şey bitiveriyor!
Teşekkürler yorum yapan herkese. Mesajlarınız ve tecrübeleriniz benim için çok değerli......

ay caniiim beniim :))) hayırlı olsun :))) ay çok sevindim ya :))))))
ne desem bilemedim ki deneyimli ve bilgi sahibi arkadaslar zaten gerekli herseyi söylemiş :)) ben anlamam zaten öğretmenlik isinden :))
ay çok tebrik ederim seni :))) yarının nasıl geçtiğini mutlaka yaz tamam mı çatlarım meraktan :) bol şans hayatım :) yaparsın hiç sıkılma :)))

benim abimde sınıf öğretmeni ilk günkü otorite sonlaradan sağlanmaz der hep ilk otoriteni koyucaksın yoksa başa çıkamazsıın derdi bence de ilk günden otoriteni göster koskoca öğretmensin yhaa:lepi::lepi: zamanla alışırısın benim abimde fazla sesl, konuşmazdı günler ballı süt içerdi boğazları çok ağırırdı .Allah yardımcı olsun canım inş. çok güzel bir gün geçirirsin

valla resmen gaza geldim cekhu :))) sağol, inşallah yapıcam bişeyler zemuszemus

ballı süt mü bilmiyorumkismile
ben de yanıma bi küçük şişe su alayım bari, arada içerim kaydirigubbakcemile5

ballı süt mü bilmiyorumkismile
ben de yanıma bi küçük şişe su alayım bari, arada içerim kaydirigubbakcemile5

bu yüzdende devamlı tuvalete gitme birde heyecandanşakkıdışakkıdı

canım tum öğretmenler ılk basta aynı duyguları hıssederler
ılk ders onemlıdır..

Öğrencıler ılk basta kıyafetınıze tıpınıze konusmanıza bakar ..

asıl olan bılgınızdır..bılgınızle sorulan sorulara verdıgınız cevapla oterıteyı saglarsınız.
ılk derste kurallarınız oldugunu bılsınler....

Canım çoğu kişi sana gerekli taktikleri belirtmiş. yerimseniben
Bol şanslar dilerim opuyorumnanaktan

hayatımdaki birçok öğretmenden nefret ettim...

biri evde karısıyla kavga ederdi,okula gelir bize belalar okurdu,birtanesi daha okula geldiğim ilk hafta sistemi bilmiyordum,verdiği testi getirmediğim için beni disipline verdi,birtanesi tamamen sivil okuldan alakasız beni arkadaşlarımla içerken gördü diye disipline verdi,birtanesi sevgilimle gördü diye verdiği kıt notları sevgilim olmasına bağlayıp ''bu tür şeylere kafa yoracağına ders çalış'' dedi,özel hayatımı etiket etmeyi kendine vazife edindi,

özellikle sözel derslerin hocalarından nefret ederdim,sayısalcıyım ve össye 2 hafta kala kendi alanlarımın dersinden o kadar açığım varken bana zorla türkçe test kitabı bitirttiler,bunun karşılığında verecekleri yüksek notları vermediler,fizik kimya biyoloji bunlarda öğretmenlere daha çok ihtiyaç duyulur,edebiyat dil anlatıma göre.edebiyat ve dilciler, sayısalcıların odasından çıkmadığımız için notlarımızı bilerek düşük verip odalarına gitmeye mecbur ediyordu,maksat okul yönetimine çok işe yaradıklarını göstermek..

amaaaa..bazıları da varki abim ablam amcam teyzem gibi oldular,çözemediğim soruyu gece arayıp hocama sorduğum bile oldu -ki bu çok hoşuna giderdi,''hocam yorgunuz'' dediğimizde ''bende 8 derse girdim bende yorgunum ama bu dersi işliycez olmaz öyle şey'' diye karşısında robot varmış gibi davranmak yerine,zaten 5 soru kalmışken bizi tatlı dille ''tamam son 5 soruyu çözün serbestsiniz'' diye kandıran,yada daha hızlı tempoda ders işleyip son dakikalarda muhabbet eden tatlı hocalarımız oldu,hepsi disiplinliydi ama aralarınla bir fark vardı,iyi hocalar çoğunlukla derse GÜLERYÜZ'le girerdi,ve ''ben oturun demeden oturmayın!'' deyip egosunu tatmin etmek için bizi 2 dk ayakta tutma saçmalıklarına girmezdi.

birde genç hocalar daha çok sevilir o yüzden avantajın var,ama sınıfına-eğitime göre(anadolu-fen-imamhatip) cıvıma olasılıkları da yüksek,fazla gevşemeyeceksin,bir anda ''evet tamam derse geçelim'' demeyi bileceksin,hiçbir zaman ne kadar disiplinli olduğunu,ileriye gidebildiğini göstermek için belirli öğrencilerini kurban etmeyeceksin,ortaya konuşacaksın

bu arada görünüme pek önem vermezler canım önemli olan senden bişeyler kapmaya hevesli olmaları,birde karşındakini birey olarak tanıman çok iyi,bazı hocalar adımı hatırlamazdı seviyemi hatırlamazdı,bir soruyu çözerken beni geride sanıp ağır ağır en kolay yoldan anlatırdı,bazısı da aldığım kiloyu bile farkederdi,koridor aralarında karşılaşınca ''bak fonksiyondan-sıfatlardan-fotosentezden açığın var bu hafta çalış!'' derdi,

özellikle dershane hocaları daha cana yakın olurdu çünkü orda okuldaki gibi katı kurallara maruz kalmazdık,böyle de bir avantajın var,

yaşadıklarımı sana fikir olsun diye anlatmak istedim,umarım hiçbir öğretmen alınmamıştır

sabırlı ve anlayışlı olman gerek çünkü dünya tatlısı dediğim öğretmenleri dayak atarken gördüm,öğrenciler bazen çok ileri gidebiliyor,öğretmeni yoldan çıkarıyor..

hem arkadaşça hemde araya biraz mesafe koyarak bunu aşacağını düşünüyorum,kolay gelsinkaydirigubbakcemile5

Dove Canım gusel gusel şıkır şıkır topuklu ayakkabılarınıda giyin o zaman boyunun kısalığı falan da kalmaz.Takma bunları.

ıçinden geldiği gibi,sakince, kendine güvenli anlatırsın derslerini. Biz öğretmenlerde hiç boya posa bakmazdık, karakter, kişilik, bilgi ön plana çıkardı hep. O yüzden kendine iyice bi güvenin gelsin, zaten bildiğin şeyleri anlatacaksın, öğrencilerinin boyları uzun olsada senin onlardan zaten yaşça büyük olduğun ortada.Kendini sakın kötü hissetme eminim başaracağına.

Haberlerini merakla bekliyorum:dance:

Dove, bülbül gibi şakıyorsundur umarım şu anda derste. Haydi hayırlısıvereliniortak

Canım gelince dersin nasıl geçtiğini yaz bize tamam mıı boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…